X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo bardzo często tak jest ze dzieci rodzą się już na 56 wzwyż :) mój Alex urodził się na 51 wiec miałam dobrze :D ale teraz mam większość ciuszków na 62 cm bo te na 99 procent będą :) a na 56 mam tylko parę

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj chrzesniak urodzil sie 58 cm i 4440 g i chodzil w 56, krotko bo krotko jakis miesiac, ale nie zapominajmy, ze masa urodzeniowa spada na poczatku troche dziecku, poza tym noworodek ma zawsze przykurczone raczki i nozki zanim je bedzie prostowal troche minie :) wiec mam i tych i tych ciuszkow mniej wiecej po tyle samo :) no moze ciut przewaga tych 62, ale wlasnie dlatego, ze raczej ten rozmiar dluzej ponosi :)

wczoraj Synek polozyl mi sie chyba na nerke tak, ze przy robieniu kolecji zgielo mnie w pol, ledwo doczlapalam sie na kanape, ale polozylam sie na przeciwnym boku, pojadlam cukierkow czekoladowych i zaraz poszedl na szczescie :) ale taki bol pierwszy raz mi sprawil... mam nadzieje, ze juz nie bedzie tak urwisował :P

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dziewczyny cukrzycowe które chodzą do poradni - u was też jest tak że nie da się zapisać wcześniej tylko trzeba iść rano stać w kolejce i nie wiadomo czy się dostaniecie? Mnie po raz kolejny odesłali do domu, bo "w poczekalni jest czarno, nie ma gdzie usiąść i lekarz pewnie się nie wyrobi do 15". No wkurzyłam się już bo to kolejny raz mnie odesłali. Chciałam iść do jakiegoś diabetologa prywatnie ale okazuje się że nie wypisze mi recepty na paski ze zniżką. Poszłam do lekarza rodzinnego ale też mnie odesłała, bo wg niej wyniki moje nie są złe i z pewnością nie kwalifikują się do recept dla cukrzyków. Ale te lekarki rodzinne są nieogarnięte w cukrzycy ciążowej bo to już kolejna która mówi że powinnam mierzyć 2h po posiłku. Eh..

• Campari Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego diabetolog prywatnie nie chce przepisać pasków na zniżkę? Masz wyniki, cukrzycę ciążową i to Tobie, jako ubezpieczonej należą się paski na 30% jak psu zupa. Nosz kuźwa jak mnie ta służba zdrowia wkurza, wszędzie trzeba albo płacić, albo się kłócić.

r9bzabd.png

Wysłany: 21 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie pewnie dlatego nie wypisze ze ogólnie lekarze prywatni nie wypisują recept ze zniżkami .. ja jak chodziłam do gina prywatnie to po recepty musiałam jeździć do niego do przychodni na NFZ i tam mi je wypisywał :/ a z prywatnego gabinetu wszystko miałam płatne 100 procent :/

• Campari Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty mowisz :-/ chyba, że umowy z nfz nie ma no to inna historia. Też chodzę prywatnie, wszystko co można mam z refundacją, m.in paski od gina też.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam grzeczne dziecko bo póki co na nic mi tak mocno nie uciska :)

Wysłałam trzy kartki, kolejne dwie czekają na adres bo nie mam, nie znam....
    Zdjęcia na fb są.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Dzień dobry. Dziewczyny cukrzycowe które chodzą do poradni - u was też jest tak że nie da się zapisać wcześniej tylko trzeba iść rano stać w kolejce i nie wiadomo czy się dostaniecie? Mnie po raz kolejny odesłali do domu, bo "w poczekalni jest czarno, nie ma gdzie usiąść i lekarz pewnie się nie wyrobi do 15". No wkurzyłam się już bo to kolejny raz mnie odesłali. Chciałam iść do jakiegoś diabetologa prywatnie ale okazuje się że nie wypisze mi recepty na paski ze zniżką. Poszłam do lekarza rodzinnego ale też mnie odesłała, bo wg niej wyniki moje nie są złe i z pewnością nie kwalifikują się do recept dla cukrzyków. Ale te lekarki rodzinne są nieogarnięte w cukrzycy ciążowej bo to już kolejna która mówi że powinnam mierzyć 2h po posiłku. Eh..

Ja bym na Twoim miejscu zrobiła tak - w godzinach wieczornych idź na IP i powiedz że wyniki masz wskazujące na cukrzycę ciążowa i po kolacji cukier skoczył Ci na zbyt wysoki (jak trzeba to skłam ze ponad 200) i ze potrzebujesz konsultacji. Proste :) jak Cię wywalają drzwiami to wejdź oknem. Nie mają prawa odmówić Ci pomocy - pamiętaj!

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta popieram Aguszę, IP i nawciskaj kitu. U mnie jest inaczej zanim się doczekałam na wizytę (około miesiąca) mogłam porozmawiać z dietetykiem i pielęgniarką, które wstępnie powiedziały mi co i jak (wystarczyło tylko przyjść).
    Ja dostałam normalnie recepty od prywatnego lekarza.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno tu nie zaglądałam:) ale dziewczyny naprodukowałyście.

Jakie zamawiajcie aspiratorki do noska dla dzieci?
    Zastanawiam sie na elektrycznym, bo jakos froda do mnie nie przemawia.
    Tyle ze naczytałam sie ze nie które sa bardzo głośne.
    Czy któraś z Was ma elektryczny i poleci jakis konkretny model ?

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam katarek na odkurzacz :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego na odkurzacz tez sie jakos obawiam :p

• wianna Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fride, standard taki, spoko jest :) trzeba tylko przyzwyczaić si wyciągania glutow, oczywiście nic tam nie dolatuje, ale wrażenie na początku jest śmieszne heheh :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3

Wysłany: 21 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nosefrida :) z Alexem jak pierwszy raz używałam to bałam się zeby tych glutów nie wciągnąć sobie do buzi :D ale jak dla mnie jest on wporzadku :)

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do noska kupiłam zwykłą gruszkę, za bardzo przerażała mnie myśl że gluta wciągnę i zwymiotuję na małego :D dużo nie kosztowało i jakby co to kupię elektryczny

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w życiu do ust bym nie wzięła tego katarka, już mi niedobrze...... Nie nadaję się do tego.. :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast katarka miałam sopelka, odmiana fridy dostępny chyba tylko w doz.pl byl spoko ale trzeba umiec mocno ciagnac jak dziecko ma katar zeby wszystko dobrze wyciągnąć. Troche paskudne (oczywiście nic do buzi się nie dostaje). U nas w domu paskudnymi rzeczami zajmuje się z reguły mąż:) wiec wyciąganiem glutow tez. Te na odkurzacz mnie przerażają ale słyszałam o nich tylko dobre opinie.
    Dzięki dziewczyny za rady, jutro zrobię jeszcze podejscie do tej poradni a jak znowu nie wypali to zrobię jak mówicie:) trza se radzic

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkurzacz najlepiej mieć regulowany :) i wtedy nastawiasz na słabe ssanie hehe i jazda :)
    Mam jutro szkołę rodzenia, ciekawa jestem jak będzie.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was też pyka na dole jak zakaszlecie? Generalnie boli mnie już dobry tydzień na dole a poniekąd to jest z rozchodzących się więzadeł a teraz kaszel wrócił i było czuć i słychać tak jakby trzask? Mama straszy że z 3 tygodnie pociągnę z tymi bólami i porodówka....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 21 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ale tego katarka nie bierzesz do buzi ani nie jesz :D po to są filtry które te glutki zatrzymują :)
    ja z pierwszym dzieckiem tez miałam zwykłą gruszke i ten aspirator ale gruszka była do dupy bo nie wyciągnie wszystkiego tak dobrze jak właśnie aspirator :) czy to elektryczny czy zwykły :)

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ