Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj chrzesniak urodzil sie 58 cm i 4440 g i chodzil w 56, krotko bo krotko jakis miesiac, ale nie zapominajmy, ze masa urodzeniowa spada na poczatku troche dziecku, poza tym noworodek ma zawsze przykurczone raczki i nozki zanim je bedzie prostowal troche minie wiec mam i tych i tych ciuszkow mniej wiecej po tyle samo no moze ciut przewaga tych 62, ale wlasnie dlatego, ze raczej ten rozmiar dluzej ponosi
wczoraj Synek polozyl mi sie chyba na nerke tak, ze przy robieniu kolecji zgielo mnie w pol, ledwo doczlapalam sie na kanape, ale polozylam sie na przeciwnym boku, pojadlam cukierkow czekoladowych i zaraz poszedl na szczescie ale taki bol pierwszy raz mi sprawil... mam nadzieje, ze juz nie bedzie tak urwisowałIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Dzień dobry. Dziewczyny cukrzycowe które chodzą do poradni - u was też jest tak że nie da się zapisać wcześniej tylko trzeba iść rano stać w kolejce i nie wiadomo czy się dostaniecie? Mnie po raz kolejny odesłali do domu, bo "w poczekalni jest czarno, nie ma gdzie usiąść i lekarz pewnie się nie wyrobi do 15". No wkurzyłam się już bo to kolejny raz mnie odesłali. Chciałam iść do jakiegoś diabetologa prywatnie ale okazuje się że nie wypisze mi recepty na paski ze zniżką. Poszłam do lekarza rodzinnego ale też mnie odesłała, bo wg niej wyniki moje nie są złe i z pewnością nie kwalifikują się do recept dla cukrzyków. Ale te lekarki rodzinne są nieogarnięte w cukrzycy ciążowej bo to już kolejna która mówi że powinnam mierzyć 2h po posiłku. Eh..
-
A dlaczego diabetolog prywatnie nie chce przepisać pasków na zniżkę? Masz wyniki, cukrzycę ciążową i to Tobie, jako ubezpieczonej należą się paski na 30% jak psu zupa. Nosz kuźwa jak mnie ta służba zdrowia wkurza, wszędzie trzeba albo płacić, albo się kłócić.
-
Prywatnie pewnie dlatego nie wypisze ze ogólnie lekarze prywatni nie wypisują recept ze zniżkami .. ja jak chodziłam do gina prywatnie to po recepty musiałam jeździć do niego do przychodni na NFZ i tam mi je wypisywał a z prywatnego gabinetu wszystko miałam płatne 100 procentTysia
-
milmarta wrote:Dzień dobry. Dziewczyny cukrzycowe które chodzą do poradni - u was też jest tak że nie da się zapisać wcześniej tylko trzeba iść rano stać w kolejce i nie wiadomo czy się dostaniecie? Mnie po raz kolejny odesłali do domu, bo "w poczekalni jest czarno, nie ma gdzie usiąść i lekarz pewnie się nie wyrobi do 15". No wkurzyłam się już bo to kolejny raz mnie odesłali. Chciałam iść do jakiegoś diabetologa prywatnie ale okazuje się że nie wypisze mi recepty na paski ze zniżką. Poszłam do lekarza rodzinnego ale też mnie odesłała, bo wg niej wyniki moje nie są złe i z pewnością nie kwalifikują się do recept dla cukrzyków. Ale te lekarki rodzinne są nieogarnięte w cukrzycy ciążowej bo to już kolejna która mówi że powinnam mierzyć 2h po posiłku. Eh..
Ja bym na Twoim miejscu zrobiła tak - w godzinach wieczornych idź na IP i powiedz że wyniki masz wskazujące na cukrzycę ciążowa i po kolacji cukier skoczył Ci na zbyt wysoki (jak trzeba to skłam ze ponad 200) i ze potrzebujesz konsultacji. Proste jak Cię wywalają drzwiami to wejdź oknem. Nie mają prawa odmówić Ci pomocy - pamiętaj!Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Milmarta popieram Aguszę, IP i nawciskaj kitu. U mnie jest inaczej zanim się doczekałam na wizytę (około miesiąca) mogłam porozmawiać z dietetykiem i pielęgniarką, które wstępnie powiedziały mi co i jak (wystarczyło tylko przyjść).
Ja dostałam normalnie recepty od prywatnego lekarza.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Dawno tu nie zaglądałam:) ale dziewczyny naprodukowałyście.
Jakie zamawiajcie aspiratorki do noska dla dzieci?
Zastanawiam sie na elektrycznym, bo jakos froda do mnie nie przemawia.
Tyle ze naczytałam sie ze nie które sa bardzo głośne.
Czy któraś z Was ma elektryczny i poleci jakis konkretny model ? -
Ja zamiast katarka miałam sopelka, odmiana fridy dostępny chyba tylko w doz.pl byl spoko ale trzeba umiec mocno ciagnac jak dziecko ma katar zeby wszystko dobrze wyciągnąć. Troche paskudne (oczywiście nic do buzi się nie dostaje). U nas w domu paskudnymi rzeczami zajmuje się z reguły mąż wiec wyciąganiem glutow tez. Te na odkurzacz mnie przerażają ale słyszałam o nich tylko dobre opinie.
Dzięki dziewczyny za rady, jutro zrobię jeszcze podejscie do tej poradni a jak znowu nie wypali to zrobię jak mówicie:) trza se radzic -
Was też pyka na dole jak zakaszlecie? Generalnie boli mnie już dobry tydzień na dole a poniekąd to jest z rozchodzących się więzadeł a teraz kaszel wrócił i było czuć i słychać tak jakby trzask? Mama straszy że z 3 tygodnie pociągnę z tymi bólami i porodówka....
-
Shantelle ale tego katarka nie bierzesz do buzi ani nie jesz po to są filtry które te glutki zatrzymują
ja z pierwszym dzieckiem tez miałam zwykłą gruszke i ten aspirator ale gruszka była do dupy bo nie wyciągnie wszystkiego tak dobrze jak właśnie aspirator czy to elektryczny czy zwykłyTysia