X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie to, że chciałabym na siłę ukryć, tylko też mnie martwią przymiarki i przeróbki kiecki. Poza tym mamy tak surowego księdza że nie powiemy mu o ciąży niestety (bo by nam odmówił ślubu...).
    Chciałabym mieć jak najmniej przeróbek kiecki, żeby to nie był kłopot i żeby pasowała.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to niestety nie przewidzisz :) najlepiej na przeróbki umawiać się najpóźniej jak się da :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że salon w którym kupię mi to umożliwi :) :)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnią przymiarkę sukni miałam na tydzień przed ślubem, także myślę, że nie powinno być problemu.

paolcia88 lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zrobić taki suwaczek na samym dole pod postem ,który odlicza dni ciazy?:)
    A co do jedzenia to ja jestem mega fanką zdrowego odżywiania,a od momentu w którym jestem w ciazy jadlabym tylko niezdrowe jedzenie..A najlepiej to białe bułki z masłem ,serem żółtym albo takim kanapkowym białym..no i słodkie o wiele więcej niż zwykle ;) jakiś objawów typu mdlosci czy wyostrzony wech nie mam,jedynie piersi wrażliwe i tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 13:02

Jago
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kanapkowym jem nadal. Z żółtym serem zresztą też :D
    Aż takie to niezdrowe? :D :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagooo wpisz sobie w googlach "suwaczki ciążowe" wyskoczą ci różne strony
    Tworzysz sobie suwak i potem link który ci się wygeneruje wklejasz tutaj w swoim profilu

82doroeqdnooy9dr.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Jagooo wpisz sobie w googlach "suwaczki ciążowe" wyskoczą ci różne strony
    Tworzysz sobie suwak i potem link który ci się wygeneruje wklejasz tutaj w swoim profilu
    możesz też kliknąć na nasze suwaczki to od razu Ci się strona otworzy

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to nie mam ochoty na słodkie, kompletnie! Najlepiej jadłabym same warzywa i owoce...Ubolewam najbardziej nad tym, że tak bardzo odrzuciło mnie od mięsa..No nie mogę na nie patrzeć! :) Noo i mam obsesje na punkcie leczo hah :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jest z waszymi piersiami? ;) nie bolały mnie mocno od początku ale dziś nic a nic a piersi zrobiły się miękkie.....troszkę się stresuje

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri, mnie piersi na początku strasznie bolały, nie mogłam ich dotykać, leżeć to tylko na plecach bo ani na brzuchu, ani na boku się po prostu nie dało! Teraz już jest lepiej, bolą tylko wtedy gdy na nie nacisnę :) Noo i strasznie pieką mnie sutki jak wyjdę na dwór i jest chłodno! Z tego co wiem w pewnym momencie przestają boleć :)

AgnOss lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mnie bolą. Nie tak bardzo jak dwa tygodnie temu, ale jednak bolą. Narzeczony nie może mnie przytulać zbyt mocno :P

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;)

Jago
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Witajcie kobietki kochane mam takie pytanie małe do was tzn czy wy też macie takie coś ze tam na dole wszystko jest takie nabrzmiale jak przetre mocniej papierem aż boli momentami swędzi bo wiecie w pierwszej ciąży miałam podobnie ale tym razem chyba porusze ten temat u pani doktor co można stosować na złagodzenie tego? Może ktoś wie?

hej, jak tam? dalaś sobie jakoś radę? ciężko strzelać z diagnozą ale obrzek jest zwiazany z progesterone, ogólnie macica potrzebuje wiekszego ukrwienia i wszytsko "tam" puchnie :) kazdy reaguje inaczej oczywiscie, podobno z tego powodu seks w ciazy jest duzo przyjemniejszy :D bedziemy sprawdzac hehe :D moze to z tego powodu, a Ty po prostu wrazliwsza jestes? tantum rosa to juz bardziej przy zapaleniu...

f2w3dqk3604phf94.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, widzicie was coś bolą a mi wogole przeszło... Normalnie galaretki, wcześniej jak je dotknelam to bolało teraz nic..... ;( dwa tyg do wizyty

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • wianna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łohoho ;) to i panny młode u nas na forum są ;) suuuuper :D mi w poniedziałek k wtorek wyskoczył już brzuszek, ale.to chyba dlatego, że od soboty głównym składnikiem moich dań jest kapusta w każdej postaci :D uwielbiam ją :D

Riri nie zmartwiaj się na zapas... To na pewno nie to co myślisz, przecież hormon tak szybko nie spada, poza tym dziewczyny pisaly, że też tak mają... Także głowa do góry. Nie zamartwiajmy się. Ja do kolejnej wizyty ponad 2 tygodnie... Także czekamy ze spokojem ducha razem :)

Agusza, co tam??? Wyszłas ze szpitala?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri, spokojnie mnie wacle nie bolą, no może z 2 razy coś tam czułam. Jutro mam wizytę, zobaczymy co coś tam widać. Kciuki trzymacje babeczki :-D

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majekmeg, trzymamy kciuki, po cichu podpowiadam, że możesz mieć nadzieję na serduszko ;) u mnie wiek ciąży z USG 5t6d i biło mini serduszko <3

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mi też na początku piątego tygodnia biło serduszko.

A co do smaków, tak samo, słone, kwaśne, ostre.
    I marzy mi się zapiekanka.

Staram się jeść zdrowo. Na jutro zrobiłam naleśniki z razowej mąki, szpinak z feta i dałam tam kurczaka

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcielo mi pół posta, a pisałam że mi brakuje ćwiczeń, lekarz pozwolił ale jakoś się boje.. W pierwszym trymestrze... A bym pocisnela z Chodakowską lub pobiegła gdzieś, aaaaaa

AgnOss lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ