Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
paolcia88 wrote:Narzekałam na brak objawów ciążowych? No, to wczoraj cały dzień mnie mdliło
W dodatku chyba złapało mnie przeziębienie czym się leczyć w naszym stanie?
Ciepły koc, herbata z cytryną, mleko z miodem i czosnek na kilogramy to taki chyba ciążowy standardCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
paolcia88 wrote:AgnOss, piona, też biorę leki na tarczycę zwiększył Ci endokrynolog dawkę w ciąży?
paolcia88 - wlasnie wczoraj robilam wyniki i o troche musze zwiekszyc , co jest przerazajace bo juz biore 150mg -
paolcia88 wrote:Ło, to ja musiałam póki co zwiększyć z 75 mg na 100 mg.
Ciężko mi teraz wytrzymać rano bez jedzenia...
paolcia88 a mi ciezko cokolwiek jesc z rana hihi przerzucilam sie na cornflakes bo mi zapachnialo jak synowi robilam a do 15 jem dwie suche bulki bo tylko to mi nie smierdzi -
paolcia88 wrote:Tak własnie myślałam sobie, że trąbią, by się dobrze odżywiać, a co z kobietami, które notorycznie pierwsze 3 mies. wymiotują albo wszystko im "śmierdzi"?
Hihi jedyne co mi najbardziej smakuje to chipsy mexikana - bardzo ostre Hihi mega zdrowe Ale robilam badania ( cala strone A4) i wiem ze wszystko jest dobrze Takze nadrabiam witaminami:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 10:34
-
paolcia88 wrote:Mi też smakują same niezdrowe rzeczy - rollsy z Pizza Hut, bar sałatkowy, pizza stamtąd...
To wesole zdrowe ciaze sie zapowiadaja Hihi Mnie ciagnie na slone bardzo i wyrazne smaki nie jakies zupki itd, ale to dopiero popludniu bo do 15 nic nie smakuje. Juz nawet guma do zucia dziala na mnie odpychajaco jak mam ja zadlugo ten smak, a jednoczesnie nie moge bez niej bo mam dziwny posmak w ustach ciagle. Ehh jak nie urok to ... Czekam i mam nadzieje , ze za miesiac te objawy sie skoncza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 10:34
-
paolcia88 wrote:O to to! Pikantne, słone, kwaśne.
Broń Boże nic słodkiego! Wyjątkiem była fontanna z czekolady na weselu ostatnim, bo jak się przypięłam do niej, to wszystkie truskawki oblane czekoladą wyżarłam
Dokladnie na slodkie mnie az wzdryga ble ble bleeeee jedyne co zjadlam to kaszke manna z lesnymi owocami ale to z tydzien temu Synek (8letni) z mezem sie ciesza , bo wiecej dla nich
Za to wczoraj zrobilam salatke z kurczakiem i ananasem etc... Bylaaa pycha -
Ja z pierwszym synem przybralam 17kg czyli spoko jak dla mnie. ale zaczynalam tez z inna waga Na szczescie jestem dosc wysoka wiec moze sie jakos rozlozy No i syn ma teraz 8 lat wiec bylam znacznie mlodsza Hihi Takze bedzie ciekawie, moze wroce do biegania - tak jak bylo przed ciaza. teraz tez staram sie troche cos cwiczyc, ale ciezko bo najchetniej to bym spala
-
Czesc dziewczyny. Mnie na szczescie zadne jedzenie czy picie nie odrzuca. Nie mam mdlosci. Jedynie co to po kazdym jedzeniu sie mi odbija. Teraz jestem na etapie jedzenia ogorkow konserwowych i maslanki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 11:46
-
paolcia88 wrote:Ile można schudnąć na karmieniu piersią? Bo ponoć się chudnie
Nie zwracalam na to szczegolnej uwagi, bo jak karmilam bo mialam straszny apetyt jednoczesnie i pic mi sie chcialo, a udalo sie karmic tylko 3 miesiace wiec... ekspertem nie jestem -
paolcia88 wrote:Tak sobie myślę... W którym tyg. rośnie brzucho przeciętnie? W 16stym tyg. będę mieć ślub, zastanawiam się czy dużo już będę musiała ukrywać...
ale to indywidualne predyspozycje, w pierwszej ciąży w 6 miesiącu wyglądałam prawie jak do porodu, fakt że synek wyjątkowo duży był (62 cm i 4 kg)
ale niektóre dziewczyny dopiero wysadza pod koniec
ale nie ma co się przejmować i na siłę ukrywać, jeżeli będzie. teraz są takie sukienki, że można tak ładnie się ubrać, że wręcz może to być przeurocze