Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wianna, mówią tylko ze to ciąża wysokiego ryzyka i że mam leżeć. A czemu te plamienia były to niewiadomo.
Tak naprawdę to nie do końca mnie to interesuje. Chciałabym tylko żeby już się nigdy nie powtórzyły..Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Witajcie
Agusza trzymam kciuki i życzę zdrówka dla Was, mam nadzieję że leżysz i tyle. Przesyłam mnóstwo pozytywnej energii i całuję!!!
Siwa, gratki za bliźniaki mi też je wróżono ale narazie było jedno serduszko
Ja dziś odpoczywam, dolegliwości jako tako nie mam. Może czasami mnie coś zmuli, brzuch czasami boli, piersi, może wcześniej kładę się spać ale generalnie nie ma dramatu..agusza, Siwa1001 lubią tę wiadomość
-
Agusza na pewno będzie wszytko dobrze trzymam kciuki.
Shantelle u mnie mąż się "modlił" o bliźniaki, bo to miało być nasze pierwsze dziecko, a że ja się zawsze bałam czy będę dobrą matką to mówiłam, że nie wiem czy będzie drugie dziecko, wiec on twierdził, że tak czy siak będzie dwójka dzieci, bo będą bliźniaki i wykrakał... Na USG to zapytałam wprost lekarza czy sobie żarty ze mnie robi jak powiedział, że widzi dwójkę - w takim szoku byłam . W ogóle jak histeryczka się zachowałam, bo śmiałam się i płakałam do końca wizyty.Riri lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Dzięki laseczki. Leżę, naprawdę uczciwie cały czas leżę. Jak mnie jutro, mam nadzieję, wypiszą do domu to też będę leżeć plackiem w domu. Eh, no trudno nawet jeśli będzie ciąża leżona to wszystko zniosę
Siwa gratuluję bliźniaków:)
No i trzymajcie się wszystkie cieplutko:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 18:16
Riri, Siwa1001 lubią tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
No to Agusza, zapowiada się dla Ciebie rozrywkowa ciąża, jeśli będzie przeleżana
Shantelle, a jak w pracy? Dałaś zaświadczenie?
Rodzina się oczywiście bardzo ucieszyła, moja Mama płakała, kompletna niespodzianka, nikt nawet nie podejrzewał ale tylko najbliżsi wiedzą i mają zakaz mówienia, mam nadzieję, że wytrzymają
a u Was ktoś wie już coś?
Odebrałam dziś wyniki badań i mam zaskakująco świetne, jeśli chodzi o morfologię ciąża cud - mam nadzieję, że lekarz pozwoli mi odstawić żelazo chociaż na trochę! czekam na wiadomość od niego
poza tym toxo ujemne... nie wiem dobrze czy żle? Nie znam się na tym.
Różyczka jedna dodatnia a druga ujemna, też nie wiem jak to się ma do czego.
Któraś z Was robiła już ten pakiet badań ciążowych?Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Wianna super ze wyniki masz książkowe - oby tak dalej
U mnie wiedzą już praktycznie wszyscy najbliżsi znajomi i rodzina. Pobytu w szpitalu raczej nie da się ukryć niestety. Poza tym miałam iść w ten weekend na panieński przyjaciółki a tu dupa, nic z tego, musiałam odwołać. Zamiast tego będę imprezować przed tv pod ciepłym kocem też fajnie:)Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Dzięki kalina, już wszystko jasne lekarz powiedział, że wszystko dobrze ale jeśli dobrze toleruje zelazo, to mam je dalej brać... Czy je toleruje? Hmmm, słabo kto brał, to wie o czym mówię ale już się przyzwyczaiłam, dlatego nie będę przerywać.
No tak Agusza zupełnie u Ciebie inna sytuacja. Choć ja czasem mam ochotę powiedzieć koleżankom np.z pracy. Mam wrażenie, że potem będą mogły mieć pretensje, że tak późno im powiedzialam....
Tak w ogóle dzień dobry kochane Grudniowki
Dziś to będzie dobry dzień! Człowiek wstaje od razu z inną energią. Wczoraj nie czułam się za dobrze, a dziś to bosko może dlatego, że słońce zagląda mi do okna miłego dnia wszystkkmIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
nick nieaktualnyWitajcie kobietki kochane mam takie pytanie małe do was tzn czy wy też macie takie coś ze tam na dole wszystko jest takie nabrzmiale jak przetre mocniej papierem aż boli momentami swędzi bo wiecie w pierwszej ciąży miałam podobnie ale tym razem chyba porusze ten temat u pani doktor co można stosować na złagodzenie tego? Może ktoś wie?
-
Wianna pamiętaj że nikt nie ma prawa mieć do Ciebie o takie rzeczy pretensji. To tylko Twoja decyzja kiedy i komu powiesz:) i nic nikomu do tego
Shantelle pewnie tylko się teraz modlą o to żebyś za szybko na zwolnienie nie odeszłaCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
nick nieaktualny
-
Siwa1001 wrote:Ja w zasadzie nie mam żadnych dolegliwości ciążowych, może lekkie ciągnięcie w brzuchu i trochę bolą mnie piersi, a tak nic więcej.
Mojej bratowej przy mdłościach pomagało jak wyszła na świeże powietrze i picie herbaty z imbirem. Podobno pomaga też zjedzenie krakersa, czy sucharka zaraz po przebudzeniu(najlepiej mieć przy łóżku). Spróbuj, może podziała na Ciebie.
No wlasnie jest ten problem ze nie moge od razu nic zjesc bo biore rano leki na tarczyce po nich musze czekac , a ze pracuje to musze sie ogarniac i taka kicha. A do tego rano nie mam apetytu Malemu dzis robilam corn flakes i zapachnialo mi i sama tez zjadlam z zimnym mlekiem jak za starych czasow:) Licze na to , ze na 3 miesiac przejdzie, bo popoludniem jest juz lepiej a mialam calodniowe.