X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    to normalne, objawy czasem są, czasem nie ma, albo lżejsze nagle. Organizm się przyzwyczaja i są czasem lepsze dni, a czasem gorsze. Ja też tak miałam, że piąty tydzień cały objawy na maksa, szósty zaczęły spadać - pod koniec tyg zupełny spokój, a teraz zaczął się 7 tydz i tak czasem się włączają na chwile

Basia, chciałam o to zapytać Ciebie/inne dziewczyny. jak Wy liczycie tydzień ciąży z Twojego suwaczka wynika ze 6tydzien i 2 dzien dzisiaj, a piszesz co innego...

ja na razie potwierdzenie mam dwukrotnym testem. Kurcze, troche się martwię bo mieszkam za granicą a tu chyba lajtowo podchodzą do tematu. W Pl widzę że dziewczyny jak szalone bete robią a tu nikt o tym nie wspomina nawet. Rozmawialam kilka dni temu z moja gin, powiedziala ze na pewno w ciazy jestem :P i kazala brac witaminy i przyjsc dopiero na poczatku maja. obajwów żadnych nie mam i nie wiem czy nie powinno mnie to martwić. Licząc wg tej najpopularniejszej metody to ponad 5 tygodni już a ja żadnych objawów (pócz bólu piersi, coraz mniejszego) nie mam :/ normalnie aż mi łyso hehe Wy tu jakieś nudności, bóle, zmiana smaków a ja nic...no ale plamienia też zadnego, wcześniej tylko jakieś ukłucia. Tylko nie za bardzo mam możliwość sprawdzenia tego, ehhh...zachciało mi się wyjazdu z pl :/

f2w3dqk3604phf94.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamcia nie martw się, ja teraz jestem 7t5d i poza bólami brzucha po całym dniu w pracy nic mi nie doskwiera. Nie jesteś sama :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia, skoro na suwaczku jest tak jak u mnie 5 tydzień 2 dzień tzn ze 5 tygodni już minęło a leci 6. Czyli jestem w 6 tygodniu ciąży ;) mam nadzieje że jasno napisałam?:)

A ja nadaję do was ze szpitala. W niedzielę tu trafiłam z plamieniami. Teraz już nie plamię ale przez bóle podbrzusza jeszcze mnie tu trzymają.. Boję się jak cholera ale jestem pod opieką teraz więc nie ma aż takiego stresu. Jeszcze dzisiaj i wczoraj krew z nosa. Masakra. Narazie mam zalecenie leżeć plackiem i wstawać albo siadać jeśli tylko jest konieczność..
    Chociaż dzisiejsze usg podniosło mnie na duchu bo pęcherzyk urósł od niedzieli z 7 na ponad 9mm i widać w środku ciałko żółtawe czy jakoś tak :) jestem dobrej myśli :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak w ciąży ma się dolegliwości to dobrze, znaczy że wszystko "działa" hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 16:40

Siwa1001 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wszystkim Wam gratuluję! Ja jestem w 6t0d (7 tc) termin wg dziennika mam na 13 grudnia, według lekarza na 15 grudnia, ale pewnie urodzę wcześniej - bo będą bliźniaki :)

yamiya, paolcia88, Izieth lubią tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Pampcia, skoro na suwaczku jest tak jak u mnie 5 tydzień 2 dzień tzn ze 5 tygodni już minęło a leci 6. Czyli jestem w 6 tygodniu ciąży ;) mam nadzieje że jasno napisałam?:)
    :)

ja chyba źle się wyraziłam. po pierwsze chodziło mi o to czy liczycie tak że pierwszy dzień ciąży to pierwszy dzień ostatniego okresu, wg tego liczenia jestem jeden dzień do przodu w porównaniu do Ciebie hehe :D :P nie dowierzam bo wychodziłoby z opisów kolejnych tygodni ciąży że mój potworek ma juz zawiązki mózgu, serca itp wowo :O :D
    a Basi już rozumiem, dzieki :)

niby to wszystko proste jak drut ale człowiek jak sponiewierany emocjami, po raz pierwszy w ciąży, po "intensywnych" staraniach, to głupieje... ;P

f2w3dqk3604phf94.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana, ja sobie rpóbuję wmówić że jestem sennna ale to trochę naciągane, zawsze śpioch byłam :D

f2w3dqk3604phf94.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa bliźniaki wow gratulacje :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    Basia, chciałam o to zapytać Ciebie/inne dziewczyny. jak Wy liczycie tydzień ciąży z Twojego suwaczka wynika ze 6tydzien i 2 dzien dzisiaj, a piszesz co innego...

ja na razie potwierdzenie mam dwukrotnym testem. Kurcze, troche się martwię bo mieszkam za granicą a tu chyba lajtowo podchodzą do tematu. W Pl widzę że dziewczyny jak szalone bete robią a tu nikt o tym nie wspomina nawet. Rozmawialam kilka dni temu z moja gin, powiedziala ze na pewno w ciazy jestem :P i kazala brac witaminy i przyjsc dopiero na poczatku maja. obajwów żadnych nie mam i nie wiem czy nie powinno mnie to martwić. Licząc wg tej najpopularniejszej metody to ponad 5 tygodni już a ja żadnych objawów (pócz bólu piersi, coraz mniejszego) nie mam :/ normalnie aż mi łyso hehe Wy tu jakieś nudności, bóle, zmiana smaków a ja nic...no ale plamienia też zadnego, wcześniej tylko jakieś ukłucia. Tylko nie za bardzo mam możliwość sprawdzenia tego, ehhh...zachciało mi się wyjazdu z pl :/

A gdzie dokladnie mieszkasz ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 11:19

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• MartaAnna Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia, spokojnue. Mi lekarz tez nie kazlal sprawdzac bety, sprawdzil czy jest jajo na usg i kazal braz kwas foliowy. Za trzy tyg kolejna wizyta, mam nadzieje, ze bedzie widac serce.

p19uyx8dm5z6vttg.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamcia ja od tygodnia śpię non stop :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez macie takie mdlosci ????
    Odryucilo mnie od wszystkiego , moge jesc suche bulki , bo smaku nie maja az tak wyraznego . I zapachy to samo :/
    Pomocy macie jakies sposoby??

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Pampcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :)
    no nic, spróbuje się nie martwic ;) i nie nakrecać choć to bardzo truuuudne, co chwile rozmawiamy z mężem a to to, a to tamto :) zreszta same dobrze wiecie

agusza, nie wstawilo mojego jednego wpisu (polaczenie z netem heh :/ ) chyba jedyne co mozna poradzic to zebys sie nie denerwowala i korzystaj z tego ze mozesz sie wylezec ;) jenda moja kolezanka jest w drugim trymestrze, w pierwszym wymiotowala, nie mogla nic jesc, w szpitalu tez swoje odlezala, oczywiscie duphaston itp a teraz bezproblemowo 5-ty miesiac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 16:41

f2w3dqk3604phf94.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I są pierwsze bliźniaki, super gratulujemy i zapraszamy :)

Agusza, trzymaj się, nie denerwuj się, tylko odpoczywaj, leż, wszystko będzie dobrze, musisz zapewnić sobie spokój.. A miałaś plamienia krwią?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już teraz czuje się lepiej.. Tzn psychicznie lepiej. Bo w niedzielę to jeden wielki płacz i panika jak cholera.
    Taką żywą krwią to nie - miałam najpierw brązowe plamienia a potem trochę różowe w poniedziałek.
    Jakoś się trzymam i wierzę że będzie dobrze :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • wianna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mówią lekarze? Od czego? Jakieś nowe Ci dali leki?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • monogra Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny tez jestem grudniowa, teraz mam 6tc. pozdrawiam!

85993e3kbyopvfpq.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:

w suwaczku samo się liczy bo tam się podaje datę ostatniej miesiączki i tak wychodzi. Ale u mnie różnica jest tylko 1 dzień - dziś mam 6t2d -czyli weszłam w 7-ty tydzień. Mówiąc, że jest się w 7 tygodniu - to znaczy, że 6 się skończyło i leci siódmy :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    ja chyba źle się wyraziłam. po pierwsze chodziło mi o to czy liczycie tak że pierwszy dzień ciąży to pierwszy dzień ostatniego okresu, wg tego liczenia jestem jeden dzień do przodu w porównaniu do Ciebie hehe :D :P nie dowierzam bo wychodziłoby z opisów kolejnych tygodni ciąży że mój potworek ma juz zawiązki mózgu, serca itp wowo :O :D
    a Basi już rozumiem, dzieki :)

niby to wszystko proste jak drut ale człowiek jak sponiewierany emocjami, po raz pierwszy w ciąży, po "intensywnych" staraniach, to głupieje... ;P
    też zależy kiedy są owulacje i jak długie cykle. Data zgadza się z miesiączką jak się ma 28 dni cykl i owu w 14 dniu. Ja mam 28dni cykl i owu była w 15 dniu więc różnica 1 dzień, na usg też lekarz potwierdził że wielkość zarodka zgadza się z wiekiem ciąży liczonym od miesiączki

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnOss wrote:
    Dziewczyny czy wy tez macie takie mdlosci ????
    Odryucilo mnie od wszystkiego , moge jesc suche bulki , bo smaku nie maja az tak wyraznego . I zapachy to samo :/
    Pomocy macie jakies sposoby??

Ja w zasadzie nie mam żadnych dolegliwości ciążowych, może lekkie ciągnięcie w brzuchu i trochę bolą mnie piersi, a tak nic więcej.
    Mojej bratowej przy mdłościach pomagało jak wyszła na świeże powietrze i picie herbaty z imbirem. Podobno pomaga też zjedzenie krakersa, czy sucharka zaraz po przebudzeniu(najlepiej mieć przy łóżku). Spróbuj, może podziała na Ciebie.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ