X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    to normalne, objawy czasem są, czasem nie ma, albo lżejsze nagle. Organizm się przyzwyczaja i są czasem lepsze dni, a czasem gorsze. Ja też tak miałam, że piąty tydzień cały objawy na maksa, szósty zaczęły spadać - pod koniec tyg zupełny spokój, a teraz zaczął się 7 tydz i tak czasem się włączają na chwile

Basia, chciałam o to zapytać Ciebie/inne dziewczyny. jak Wy liczycie tydzień ciąży z Twojego suwaczka wynika ze 6tydzien i 2 dzien dzisiaj, a piszesz co innego...

ja na razie potwierdzenie mam dwukrotnym testem. Kurcze, troche się martwię bo mieszkam za granicą a tu chyba lajtowo podchodzą do tematu. W Pl widzę że dziewczyny jak szalone bete robią a tu nikt o tym nie wspomina nawet. Rozmawialam kilka dni temu z moja gin, powiedziala ze na pewno w ciazy jestem :P i kazala brac witaminy i przyjsc dopiero na poczatku maja. obajwów żadnych nie mam i nie wiem czy nie powinno mnie to martwić. Licząc wg tej najpopularniejszej metody to ponad 5 tygodni już a ja żadnych objawów (pócz bólu piersi, coraz mniejszego) nie mam :/ normalnie aż mi łyso hehe Wy tu jakieś nudności, bóle, zmiana smaków a ja nic...no ale plamienia też zadnego, wcześniej tylko jakieś ukłucia. Tylko nie za bardzo mam możliwość sprawdzenia tego, ehhh...zachciało mi się wyjazdu z pl :/

f2w3dqk3604phf94.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamcia nie martw się, ja teraz jestem 7t5d i poza bólami brzucha po całym dniu w pracy nic mi nie doskwiera. Nie jesteś sama :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia, skoro na suwaczku jest tak jak u mnie 5 tydzień 2 dzień tzn ze 5 tygodni już minęło a leci 6. Czyli jestem w 6 tygodniu ciąży ;) mam nadzieje że jasno napisałam?:)

A ja nadaję do was ze szpitala. W niedzielę tu trafiłam z plamieniami. Teraz już nie plamię ale przez bóle podbrzusza jeszcze mnie tu trzymają.. Boję się jak cholera ale jestem pod opieką teraz więc nie ma aż takiego stresu. Jeszcze dzisiaj i wczoraj krew z nosa. Masakra. Narazie mam zalecenie leżeć plackiem i wstawać albo siadać jeśli tylko jest konieczność..
    Chociaż dzisiejsze usg podniosło mnie na duchu bo pęcherzyk urósł od niedzieli z 7 na ponad 9mm i widać w środku ciałko żółtawe czy jakoś tak :) jestem dobrej myśli :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak w ciąży ma się dolegliwości to dobrze, znaczy że wszystko "działa" hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 16:40

Siwa1001 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wszystkim Wam gratuluję! Ja jestem w 6t0d (7 tc) termin wg dziennika mam na 13 grudnia, według lekarza na 15 grudnia, ale pewnie urodzę wcześniej - bo będą bliźniaki :)

yamiya, paolcia88, Izieth lubią tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Pampcia, skoro na suwaczku jest tak jak u mnie 5 tydzień 2 dzień tzn ze 5 tygodni już minęło a leci 6. Czyli jestem w 6 tygodniu ciąży ;) mam nadzieje że jasno napisałam?:)
    :)

ja chyba źle się wyraziłam. po pierwsze chodziło mi o to czy liczycie tak że pierwszy dzień ciąży to pierwszy dzień ostatniego okresu, wg tego liczenia jestem jeden dzień do przodu w porównaniu do Ciebie hehe :D :P nie dowierzam bo wychodziłoby z opisów kolejnych tygodni ciąży że mój potworek ma juz zawiązki mózgu, serca itp wowo :O :D
    a Basi już rozumiem, dzieki :)

niby to wszystko proste jak drut ale człowiek jak sponiewierany emocjami, po raz pierwszy w ciąży, po "intensywnych" staraniach, to głupieje... ;P

f2w3dqk3604phf94.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana, ja sobie rpóbuję wmówić że jestem sennna ale to trochę naciągane, zawsze śpioch byłam :D

f2w3dqk3604phf94.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa bliźniaki wow gratulacje :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    Basia, chciałam o to zapytać Ciebie/inne dziewczyny. jak Wy liczycie tydzień ciąży z Twojego suwaczka wynika ze 6tydzien i 2 dzien dzisiaj, a piszesz co innego...

ja na razie potwierdzenie mam dwukrotnym testem. Kurcze, troche się martwię bo mieszkam za granicą a tu chyba lajtowo podchodzą do tematu. W Pl widzę że dziewczyny jak szalone bete robią a tu nikt o tym nie wspomina nawet. Rozmawialam kilka dni temu z moja gin, powiedziala ze na pewno w ciazy jestem :P i kazala brac witaminy i przyjsc dopiero na poczatku maja. obajwów żadnych nie mam i nie wiem czy nie powinno mnie to martwić. Licząc wg tej najpopularniejszej metody to ponad 5 tygodni już a ja żadnych objawów (pócz bólu piersi, coraz mniejszego) nie mam :/ normalnie aż mi łyso hehe Wy tu jakieś nudności, bóle, zmiana smaków a ja nic...no ale plamienia też zadnego, wcześniej tylko jakieś ukłucia. Tylko nie za bardzo mam możliwość sprawdzenia tego, ehhh...zachciało mi się wyjazdu z pl :/

A gdzie dokladnie mieszkasz ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 11:19

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• MartaAnna Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia, spokojnue. Mi lekarz tez nie kazlal sprawdzac bety, sprawdzil czy jest jajo na usg i kazal braz kwas foliowy. Za trzy tyg kolejna wizyta, mam nadzieje, ze bedzie widac serce.

p19uyx8dm5z6vttg.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamcia ja od tygodnia śpię non stop :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez macie takie mdlosci ????
    Odryucilo mnie od wszystkiego , moge jesc suche bulki , bo smaku nie maja az tak wyraznego . I zapachy to samo :/
    Pomocy macie jakies sposoby??

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Pampcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :)
    no nic, spróbuje się nie martwic ;) i nie nakrecać choć to bardzo truuuudne, co chwile rozmawiamy z mężem a to to, a to tamto :) zreszta same dobrze wiecie

agusza, nie wstawilo mojego jednego wpisu (polaczenie z netem heh :/ ) chyba jedyne co mozna poradzic to zebys sie nie denerwowala i korzystaj z tego ze mozesz sie wylezec ;) jenda moja kolezanka jest w drugim trymestrze, w pierwszym wymiotowala, nie mogla nic jesc, w szpitalu tez swoje odlezala, oczywiscie duphaston itp a teraz bezproblemowo 5-ty miesiac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 16:41

f2w3dqk3604phf94.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I są pierwsze bliźniaki, super gratulujemy i zapraszamy :)

Agusza, trzymaj się, nie denerwuj się, tylko odpoczywaj, leż, wszystko będzie dobrze, musisz zapewnić sobie spokój.. A miałaś plamienia krwią?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już teraz czuje się lepiej.. Tzn psychicznie lepiej. Bo w niedzielę to jeden wielki płacz i panika jak cholera.
    Taką żywą krwią to nie - miałam najpierw brązowe plamienia a potem trochę różowe w poniedziałek.
    Jakoś się trzymam i wierzę że będzie dobrze :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • wianna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mówią lekarze? Od czego? Jakieś nowe Ci dali leki?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • monogra Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny tez jestem grudniowa, teraz mam 6tc. pozdrawiam!

85993e3kbyopvfpq.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:

w suwaczku samo się liczy bo tam się podaje datę ostatniej miesiączki i tak wychodzi. Ale u mnie różnica jest tylko 1 dzień - dziś mam 6t2d -czyli weszłam w 7-ty tydzień. Mówiąc, że jest się w 7 tygodniu - to znaczy, że 6 się skończyło i leci siódmy :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    ja chyba źle się wyraziłam. po pierwsze chodziło mi o to czy liczycie tak że pierwszy dzień ciąży to pierwszy dzień ostatniego okresu, wg tego liczenia jestem jeden dzień do przodu w porównaniu do Ciebie hehe :D :P nie dowierzam bo wychodziłoby z opisów kolejnych tygodni ciąży że mój potworek ma juz zawiązki mózgu, serca itp wowo :O :D
    a Basi już rozumiem, dzieki :)

niby to wszystko proste jak drut ale człowiek jak sponiewierany emocjami, po raz pierwszy w ciąży, po "intensywnych" staraniach, to głupieje... ;P
    też zależy kiedy są owulacje i jak długie cykle. Data zgadza się z miesiączką jak się ma 28 dni cykl i owu w 14 dniu. Ja mam 28dni cykl i owu była w 15 dniu więc różnica 1 dzień, na usg też lekarz potwierdził że wielkość zarodka zgadza się z wiekiem ciąży liczonym od miesiączki

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnOss wrote:
    Dziewczyny czy wy tez macie takie mdlosci ????
    Odryucilo mnie od wszystkiego , moge jesc suche bulki , bo smaku nie maja az tak wyraznego . I zapachy to samo :/
    Pomocy macie jakies sposoby??

Ja w zasadzie nie mam żadnych dolegliwości ciążowych, może lekkie ciągnięcie w brzuchu i trochę bolą mnie piersi, a tak nic więcej.
    Mojej bratowej przy mdłościach pomagało jak wyszła na świeże powietrze i picie herbaty z imbirem. Podobno pomaga też zjedzenie krakersa, czy sucharka zaraz po przebudzeniu(najlepiej mieć przy łóżku). Spróbuj, może podziała na Ciebie.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ