X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • wianna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się jeść zdrowo, ale zaraz przychodzi chrapka na słodycze na przykład i wszystko szlag trafił :P nie mam żadnego ulubionego smaku, po prostu pomysle o czymś i to jem ;) zarówno słodkie, słone, ostre, kwaśne, itp najmniej mam ochotę na sok marchwiowy, wcześniej nie miałam z nim problemu, a teraz nie chce mi się nawet popatrzeć na niego :/

Co do ćwiczeń, też brakuje trochę, ale ja w swojej pracy mam tak że często podnosze, żeby zaczepic takie różne sprzęty, huśtawki dla dzieci no i przy nich też muszę się naskakac, to powiem Ci, że pod koniec dnia czuje zmęczenie, że boli mnie brzuch tak właśnie z przedzwigania, więc nie wiem jakby to było poćwiczyć normalnie, na szczęście nie mam zbytnio czasu kiedy mam chwilę, wolę zdecydowanie polezec i odpocząć po pracy ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po ivf jak wspominała to będzie mój 23 dzień po trnsferze blastocysty z 6 doby, klasa 4cc. W 11 dpt miałam betę 344 a w 13 dpt 831. Jak koleżanki z kliniki podpowidały to z serduszkiem różnie, czasem szybko, czasem po 25-28 dpt.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie rozumiem z tego co do mnie mówisz ;) ale wydaje mi się, że nadzieję możesz mieć z tego co wywnioskowalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 18:59

AgnOss lubi tę wiadomość

• Riri Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle i Wianna wy tam.ostroznie z tym.forsowaniem się... Wianna nie powinnaś na początku ciąży podnosić wysoko rąk (pisałaś o tych hustawkach) i przemeczac się ;).. Ja też zaczęłam biegać przed ciąża ale mam nakaz leżenia i przemęczenia się.... Ciekawe jak tam Agusza ;)

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • agusza Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się ze swojej cudownej wytęsknionej kanapy! :) ja i moje ziarenko czujemy się dobrze ale pan doktor kazał nam leżeć więc już pół dnia spełniamy jego zalecenia w domu ;)
    Jak tak was czytam moje drogie, to mnie kłuje zazdrość, że możecie jeść wszystko i spełniać zachcianki. A ja teraz szukam smacznych przepisów, które będę mogła jutro na szybko w kuchni dla siebie ogarnąć i ocieram slinę z brody ;) no cóż - nie zostało mi nic innego jak życzyć wam wszystkiego smacznego :)

A Ty Wianna oszczędzaj sieeeeeee!!!

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem podłamana... To 6ty tydzień, gin uznał że w kwestii wzrostu pęcherzyka "coś tam się ruszyło" ale "nie trąbiłby jeszcze zwycięstwa"... No i akcji serca brak póki co ;(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Hejka, mi też na początku piątego tygodnia biło serduszko.

A ja jestem tydzień później i ani widu ani słychu... :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza, lez jak Ci tak dobrze i nie marudz, mąż z pracy wróci to Ci coś dobrego może ugotuje :D

Oczywiście, że się staram oszczędzac cały czas. Korzystam z pomocy dzieci ;) pomagają mi podnosić ;) ale dla mnie jako osoby która prowadzi bardzo intensywny tryb życia też przestawić się w taki zastój by było trudno :P dlatego pracuje z umiarem, jeśli tylko coś nie tak, że zakłuje czy coś, to ogarniam zajęcia w ten sposób, żebym mogła złapać oddech ;)

Paolcia, czytałam, że serduszko powinno już na pewno widoczne być kiedy zarodek ma 5 mm, także daj szansę swojej Kropci, niech najpierw podrośnie, nie wyrokujcie za wczesnie ;)

• Riri Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palocia nie denerwuj się stresem fasolce nie pomagasz (hmmm i kto to mówi;);););)) ale coś ruszyło.....;)ważne to!!

• Riri Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza ja też się ograniczam jak tylko mogę ;););) i też wsunelabym ciasto z kremem mmmmmmmmm....Ale muszę uważać....

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Agusza witaj i odpoczywaj :)

Paolcia spokojnie, wiesz... Nie ma stresu.. Każda ciąża jest inna, ja wierzę że będzie dobrze :) nic się nie martw Kochana :)

Ja jadę do pracy, tak mi się nie chce ale co zrobić... :)
    Miłego dnia :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Wcielo mi pół posta, a pisałam że mi brakuje ćwiczeń, lekarz pozwolił ale jakoś się boje.. W pierwszym trymestrze... A bym pocisnela z Chodakowską lub pobiegła gdzieś, aaaaaa

Mam to samo, nadrabiam troche na orbitreku ale to tez nie zawsze sie udaje bo jestem bardzo zmeczona i spala bym tylko :/ niestety... bo brakuje mi mnie z przed ciazy z ta energiaaaa :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem czy mogę ćwiczyć... Zresztą, zwątpiłam szczerze czy doczekam porodu. :( jakoś to takie wszystko zbyt chwiejne się wydaje :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko sen sen i sen, mogłabym nie wstawać z kanapy :P poza tym wrażliwe piersi i zero innych objawów. Wizyta dopiero 12 maja jak będę w Polsce. Do tej pory ciąża potwierdzona tylko testem, ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Troche sie martwię, chyba tak na zapas :P dobry znak dla mnie to taki ze przestał mnie bolec brzuch :) miłego dnia dziewczynki!

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Ja nawet nie wiem czy mogę ćwiczyć... Zresztą, zwątpiłam szczerze czy doczekam porodu. :( jakoś to takie wszystko zbyt chwiejne się wydaje :(

Nie nakrecaj sie. Ja z moim pierwszym tez nie mialam zadnych objawow... zrobilam test przez przypadek hihi i cala ciaza bezproblemowa bezobjawowa:)
    Za to teraz mam pelen pakiet Hihi BBlleeeeeeee :/

f2w3vfxmr90vn12h.png

• AgnOss Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    framtid wrote:
    U mnie tylko sen sen i sen, mogłabym nie wstawać z kanapy :P poza tym wrażliwe piersi i zero innych objawów. Wizyta dopiero 12 maja jak będę w Polsce. Do tej pory ciąża potwierdzona tylko testem, ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Troche sie martwię, chyba tak na zapas :P dobry znak dla mnie to taki ze przestał mnie bolec brzuch :) miłego dnia dziewczynki!

Ja tez bym mogla lezec ciagle , ale musze pracowac niestety :P Mam ochote glowa komputer w pracy rowalic :P
    Gdzie zagranica jestes ?? Bo my tez Ci na emigracji hi :P

f2w3vfxmr90vn12h.png

• framtid Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnoos, no niestety nie mogę leżeć od rana do wieczora, 8 godzin w pracy muszę odsiedzieć ale potem juz tylko kanapa i seriale :P jestem na emigracji w Anglii, ale zamierzam wrócić przy końcu drugiego trymestru :) do tego czasu będę niestety skazana na latanie samolotem w ramach wizyt kontrolnych, bo tu na wyspach to porażka jeżeli chodzi o lekarzy i nie chce ryzykować. A Ty gdzie mieszkasz? :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnOss wrote:
    Ja tez bym mogla lezec ciagle , ale musze pracowac niestety :P Mam ochote glowa komputer w pracy rowalic :P
    Gdzie zagranica jestes ?? Bo my tez Ci na emigracji hi :P
    AgnOss, a Ty gdzie? :D

f2w3dqk3604phf94.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    AgnOss, a Ty gdzie? :D

Ja naszczescie Niemcy i do Polski mam 150km takze jak cos bedzie trzeba to moge skoczyc nawet na glupie zakupy, a i kasa chorych jest perfekcyjna. O Anglii duzo slyszalam i byla bym przerazona tam sie leczyc nawet z kataru :)

f2w3vfxmr90vn12h.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze kazda ma podobny objaw czyli sennosc.Mnie najbardzien dopada jak mam druga zmiane w pracy tak jak teraz. Juz marze zeby byl piatek i weekend i spanie do 9:)

j36regz209hdv9cb.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ