Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • wianna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się jeść zdrowo, ale zaraz przychodzi chrapka na słodycze na przykład i wszystko szlag trafił :P nie mam żadnego ulubionego smaku, po prostu pomysle o czymś i to jem ;) zarówno słodkie, słone, ostre, kwaśne, itp najmniej mam ochotę na sok marchwiowy, wcześniej nie miałam z nim problemu, a teraz nie chce mi się nawet popatrzeć na niego :/

Co do ćwiczeń, też brakuje trochę, ale ja w swojej pracy mam tak że często podnosze, żeby zaczepic takie różne sprzęty, huśtawki dla dzieci no i przy nich też muszę się naskakac, to powiem Ci, że pod koniec dnia czuje zmęczenie, że boli mnie brzuch tak właśnie z przedzwigania, więc nie wiem jakby to było poćwiczyć normalnie, na szczęście nie mam zbytnio czasu kiedy mam chwilę, wolę zdecydowanie polezec i odpocząć po pracy ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po ivf jak wspominała to będzie mój 23 dzień po trnsferze blastocysty z 6 doby, klasa 4cc. W 11 dpt miałam betę 344 a w 13 dpt 831. Jak koleżanki z kliniki podpowidały to z serduszkiem różnie, czasem szybko, czasem po 25-28 dpt.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie rozumiem z tego co do mnie mówisz ;) ale wydaje mi się, że nadzieję możesz mieć z tego co wywnioskowalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 18:59

AgnOss lubi tę wiadomość

• Riri Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle i Wianna wy tam.ostroznie z tym.forsowaniem się... Wianna nie powinnaś na początku ciąży podnosić wysoko rąk (pisałaś o tych hustawkach) i przemeczac się ;).. Ja też zaczęłam biegać przed ciąża ale mam nakaz leżenia i przemęczenia się.... Ciekawe jak tam Agusza ;)

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • agusza Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się ze swojej cudownej wytęsknionej kanapy! :) ja i moje ziarenko czujemy się dobrze ale pan doktor kazał nam leżeć więc już pół dnia spełniamy jego zalecenia w domu ;)
    Jak tak was czytam moje drogie, to mnie kłuje zazdrość, że możecie jeść wszystko i spełniać zachcianki. A ja teraz szukam smacznych przepisów, które będę mogła jutro na szybko w kuchni dla siebie ogarnąć i ocieram slinę z brody ;) no cóż - nie zostało mi nic innego jak życzyć wam wszystkiego smacznego :)

A Ty Wianna oszczędzaj sieeeeeee!!!

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem podłamana... To 6ty tydzień, gin uznał że w kwestii wzrostu pęcherzyka "coś tam się ruszyło" ale "nie trąbiłby jeszcze zwycięstwa"... No i akcji serca brak póki co ;(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Hejka, mi też na początku piątego tygodnia biło serduszko.

A ja jestem tydzień później i ani widu ani słychu... :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza, lez jak Ci tak dobrze i nie marudz, mąż z pracy wróci to Ci coś dobrego może ugotuje :D

Oczywiście, że się staram oszczędzac cały czas. Korzystam z pomocy dzieci ;) pomagają mi podnosić ;) ale dla mnie jako osoby która prowadzi bardzo intensywny tryb życia też przestawić się w taki zastój by było trudno :P dlatego pracuje z umiarem, jeśli tylko coś nie tak, że zakłuje czy coś, to ogarniam zajęcia w ten sposób, żebym mogła złapać oddech ;)

Paolcia, czytałam, że serduszko powinno już na pewno widoczne być kiedy zarodek ma 5 mm, także daj szansę swojej Kropci, niech najpierw podrośnie, nie wyrokujcie za wczesnie ;)

• Riri Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palocia nie denerwuj się stresem fasolce nie pomagasz (hmmm i kto to mówi;);););)) ale coś ruszyło.....;)ważne to!!

• Riri Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza ja też się ograniczam jak tylko mogę ;););) i też wsunelabym ciasto z kremem mmmmmmmmm....Ale muszę uważać....

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Agusza witaj i odpoczywaj :)

Paolcia spokojnie, wiesz... Nie ma stresu.. Każda ciąża jest inna, ja wierzę że będzie dobrze :) nic się nie martw Kochana :)

Ja jadę do pracy, tak mi się nie chce ale co zrobić... :)
    Miłego dnia :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Wcielo mi pół posta, a pisałam że mi brakuje ćwiczeń, lekarz pozwolił ale jakoś się boje.. W pierwszym trymestrze... A bym pocisnela z Chodakowską lub pobiegła gdzieś, aaaaaa

Mam to samo, nadrabiam troche na orbitreku ale to tez nie zawsze sie udaje bo jestem bardzo zmeczona i spala bym tylko :/ niestety... bo brakuje mi mnie z przed ciazy z ta energiaaaa :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem czy mogę ćwiczyć... Zresztą, zwątpiłam szczerze czy doczekam porodu. :( jakoś to takie wszystko zbyt chwiejne się wydaje :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko sen sen i sen, mogłabym nie wstawać z kanapy :P poza tym wrażliwe piersi i zero innych objawów. Wizyta dopiero 12 maja jak będę w Polsce. Do tej pory ciąża potwierdzona tylko testem, ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Troche sie martwię, chyba tak na zapas :P dobry znak dla mnie to taki ze przestał mnie bolec brzuch :) miłego dnia dziewczynki!

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Ja nawet nie wiem czy mogę ćwiczyć... Zresztą, zwątpiłam szczerze czy doczekam porodu. :( jakoś to takie wszystko zbyt chwiejne się wydaje :(

Nie nakrecaj sie. Ja z moim pierwszym tez nie mialam zadnych objawow... zrobilam test przez przypadek hihi i cala ciaza bezproblemowa bezobjawowa:)
    Za to teraz mam pelen pakiet Hihi BBlleeeeeeee :/

f2w3vfxmr90vn12h.png

• AgnOss Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    framtid wrote:
    U mnie tylko sen sen i sen, mogłabym nie wstawać z kanapy :P poza tym wrażliwe piersi i zero innych objawów. Wizyta dopiero 12 maja jak będę w Polsce. Do tej pory ciąża potwierdzona tylko testem, ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Troche sie martwię, chyba tak na zapas :P dobry znak dla mnie to taki ze przestał mnie bolec brzuch :) miłego dnia dziewczynki!

Ja tez bym mogla lezec ciagle , ale musze pracowac niestety :P Mam ochote glowa komputer w pracy rowalic :P
    Gdzie zagranica jestes ?? Bo my tez Ci na emigracji hi :P

f2w3vfxmr90vn12h.png

• framtid Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnoos, no niestety nie mogę leżeć od rana do wieczora, 8 godzin w pracy muszę odsiedzieć ale potem juz tylko kanapa i seriale :P jestem na emigracji w Anglii, ale zamierzam wrócić przy końcu drugiego trymestru :) do tego czasu będę niestety skazana na latanie samolotem w ramach wizyt kontrolnych, bo tu na wyspach to porażka jeżeli chodzi o lekarzy i nie chce ryzykować. A Ty gdzie mieszkasz? :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnOss wrote:
    Ja tez bym mogla lezec ciagle , ale musze pracowac niestety :P Mam ochote glowa komputer w pracy rowalic :P
    Gdzie zagranica jestes ?? Bo my tez Ci na emigracji hi :P
    AgnOss, a Ty gdzie? :D

f2w3dqk3604phf94.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    AgnOss, a Ty gdzie? :D

Ja naszczescie Niemcy i do Polski mam 150km takze jak cos bedzie trzeba to moge skoczyc nawet na glupie zakupy, a i kasa chorych jest perfekcyjna. O Anglii duzo slyszalam i byla bym przerazona tam sie leczyc nawet z kataru :)

f2w3vfxmr90vn12h.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze kazda ma podobny objaw czyli sennosc.Mnie najbardzien dopada jak mam druga zmiane w pracy tak jak teraz. Juz marze zeby byl piatek i weekend i spanie do 9:)

j36regz209hdv9cb.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ