Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
paolcia88 wrote:A ja jestem tydzień później i ani widu ani słychu...
Paolciu, wtrącę się wam z małym pocieszeniem Ja na tym etapie też nie widziałam serduszka. Zobaczyłam je dopiero 6t5d wg OM, który okazał się być 6t3d wg owulacji. Więc nie wymyślaj czarnych scenariuszy, bo na to zdecydowanie za wcześnie!
-
Paolciu, ja też sugerowałam się suwaczkiem. Ale skoro piszesz, że masz nieregularne cykle, to myślę, że szanse wciąż są bardzo duże. Zakładając, że jesteś w 5t5d wg owulacji, to serduszka wciąż może nie być widać, i to jeszcze przez kilka dni. A organizm mógł Ci sprawić psikusa i wydłużyć ten cykl jeszcze bardziej. Trzymam kciuki, kochana!
paolcia88 lubi tę wiadomość
-
kalina123 wrote:Framtid uważaj na te samoloty zwłaszcza w 1 trym.
ja bym chyba nie ryzykowała
Kilka dni temu pisałyśmy tu na temat samolotów, tylko nie wiem czy na tym wątku czy na grudniówkach-prezentach
Dora opisywała swoje nieszczęśliwe przygody
Zamierzam lecieć tylko raz w pierwszym trymestrze, w maju. Czytałam dużo za i przeciw na temat latania samolotem dlatego wole sie nie sugerować pojedynczymi przypadkami żeby sie nie stresować. Poza tym lot nie trwa nawet dwóch godzin wiec mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze moja znajoma leciała samolotem tydzień temu będąc w 6 tyg ciąży i wszystko gra, w dodatku są bliźniaki będę leciała praktycznie w 8 tyg wiec mam nadzieje ze fasolka zdąży podrosnąć i wytrzyma ta podróż -
Leticia wrote:Paolciu, ja też sugerowałam się suwaczkiem. Ale skoro piszesz, że masz nieregularne cykle, to myślę, że szanse wciąż są bardzo duże. Zakładając, że jesteś w 5t5d wg owulacji, to serduszka wciąż może nie być widać, i to jeszcze przez kilka dni. A organizm mógł Ci sprawić psikusa i wydłużyć ten cykl jeszcze bardziej. Trzymam kciuki, kochana!
Oby, Leticiu, oby... Nie zniosę chyba tego rozczarowania że go nie ma albo coś z nim nie tak -
Ja w tym tygodniu leciałam samolotem i wszystko było w porządku. Konsultowałam się wcześniej z lekarzem i nie widział przeciwwskazań, polecił tylko wziąć ze sobą nospę.
Czytałam, że w pierwszym trymestrze ryzyko jest większe, ale nie wiem na ile jest to prawdą
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny,
No mam ten sam problem Paolcia. Mam też cykle 30-35 dni i z OM jestem w 8 tygodniu ciąży. Wczoraj byłam z mężem na pierwszym usg i wiek płodu okazał się 5t6d (wczoraj) z tego wychodzi, że jestem w 6t0d.
I teraz pytanie jak ustawić to w suwaczku? -
anna123 wrote:Widze ze kazda ma podobny objaw czyli sennosc.Mnie najbardzien dopada jak mam druga zmiane w pracy tak jak teraz. Juz marze zeby byl piatek i weekend i spanie do 9:)
Ja mam dramat w pracy a do tego dochodza mdlosci... -
nick nieaktualnyDzięki
po prostu wpisałam dzień pierwszej miesiączki jako dzień poczęcia
ja już wam powiem, że nie rozumiem jeżeli wiadomo jaki jest wiek płodu to po co mierzyć tygodnie od OM jak wiadomo, że to nieprawda.
Paolcia88 co do braku serducha w ogóle bym się nie martwiła. Każda ciąża jest inna. Książkowo moja fasolka powinna już mieć ok 4 mm a ma 2,5 mm. Trzeba być dobrej myśli i już Trzymam kciuki -
nick nieaktualnya co wam lekarze powiedzieli, że nie wolno wam jeść?
ja byłam wczoraj w zakaźnym bo miałam podejrzenie zakażenia cytomegalii, ale na szczęście się okazało, że miałam przed ciążą więc super.
Zwróciła uwagę, że nie mam przeciwciał toxo i dlatego powiedziała, że nie wolno mi jeść surowego mięsa, ryb (wędzonych też), pasztetów kupowanych, kiełbas i innych mięs z grila i ogniska, żadnych kiełbas, kabanosów.
Trochę mnie zasmuciła, ale no jak nie wolno to nie wolnoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 11:26
-
nick nieaktualny
-
a, i słyszałam jeszcze o serach pleśniowych miękkich - mogą być jakieś bakterie, które mogą być zagrożeniem, więc też odstawiamy
a produkty mięsne tylko takie, które jesteśmy w stanie mocno podgrzać (usmażyć, ugotować) - dlatego odpada np pasztet. Musimy mieć pewność, że jest w zupełności ugotowane w środku (kiełbasa z grila też może w środku nie do końca być usmażona
a ryby wędzone mogą mieć rtęć i coś jeszcze, więc dlatego lepiej nie