SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukier-zakaz
    oczywiście wielka krzywda się nie stanie jak się czasem lekko zgrzeszy, ale czasem i lekko
    lepiej słodycze naturalne, czyli owoce i np miód z agawy można używać do słodzenia, jest dużo zdrowszy

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krychulec wrote:
    Dzięki :)
    po prostu wpisałam dzień pierwszej miesiączki jako dzień poczęcia :D
    ja już wam powiem, że nie rozumiem :P jeżeli wiadomo jaki jest wiek płodu to po co mierzyć tygodnie od OM jak wiadomo, że to nieprawda.
    Paolcia88 co do braku serducha w ogóle bym się nie martwiła. Każda ciąża jest inna. Książkowo moja fasolka powinna już mieć ok 4 mm a ma 2,5 mm. Trzeba być dobrej myśli i już :D Trzymam kciuki :)

Moja fasolka na usg w 6t+ 4dni miala 6,2 mm tzn ze moja szybciej rosnie ? Hihi bedzie wielkoludek ? :P

Krychulec lubi tę wiadomość

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uznałam że nie dam się zwariować kurczę. Wiadomo, że surowego nie, ale sery pleśniowe z PASTERYZOWANEGO mleka można. Tak samo z cukrem - przecież się go nie uniknie. Jak ktoś siedzi w domu i ma czas na gotowanie - oki. Ale ja jem w pracy tak jak umiem i jakie mam możliwości. Nie byle co, ale nie świeżo gotowane warzywa na parze ;) Moja koleżanka jadła w ciąży WSZYSTKO poza chipsami. Ma cudowną, zdrową i rezolutną dwulatkę.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • lika88 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciąży jadłam wszystko poza surowym mięsem i rybami a teraz mam w domku zdrową 5 latkę :) grunt to umiar we wszystkim chociaż ostatnio mam wilczy apetyt wczoraj rano pół słoika ogórków kiszonych a wieczorem lody truskawkowe hehe

lilka88
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ostatnio powiedziałam paniom przy pobieraniu krwi że pierwszy raz jem sałatę żeby się zdrowo odżywiać, to nakrzyczały na mnie :D że mam jeść DLA SIEBIE i to ma być dla mnie przyjemne, a nie katować się tym czego nie lubię, a sałata wcale nie taka najzdrowsza, bo metale ciężkie wchłania łatwo.
    Jak się człowiek dobrze przypatrzy to w każdym jedzeniu doszuka się czegoś szkodliwego.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnOss to twoja fasola to przy mojej wielkolud :D hehehe
    każda niech rośnie jak jej wygodniej :P
    Co do serów pleśniowych to ich nie lubię więc nie będę miała z nimi problemu, ale cukier jest prawie wszędzie. Nie słodzę herbat ani kaw, ale czekoladki raz na jakiś czas hmmmm... nie odmówię :D

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to są zalecenia lekarzy :)
    moja wszechwiedząca ciotka twierdzi, że dziecko najlepiej wie czego potrzebuje i jak przychodzi jakas zachcianka, to trzeba ją spełnić bo to organizm się domaga
    oprócz produktów niebezpiecznych (surowe mięso itp) to chyba wszystko z umiarem przejdzie
    niektóre kobiety wogóle o siebie nie dbają i mają zdrowe dzieci
    chyba żadne skrajności nie przynoszą nic dobrego
    ja np cukier odstawiłam, używam miodu, ale w weekend zobaczyłam, że moja ukochana budka z lodami już otwarta, i nie wytrzymałam - pożarłam całkiem sporego lodzika - raz nie zawsze, nic mi nie będzie :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • lika88 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też staram się zdrowo odżywiać ale lubie słodycze i ciężko mi znich zrezygnować :)

lilka88
  • paolcia88 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też dziś tak zimno od rana???

Mój lekarz mi nic nie zalecił. Ale pewnie dlatego, że nie uznaje jeszcze mojej ciąży... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 11:42

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krychulec wrote:
    AgnOss to twoja fasola to przy mojej wielkolud :D hehehe
    każda niech rośnie jak jej wygodniej :P
    Co do serów pleśniowych to ich nie lubię więc nie będę miała z nimi problemu, ale cukier jest prawie wszędzie. Nie słodzę herbat ani kaw, ale czekoladki raz na jakiś czas hmmmm... nie odmówię :D

A mi sie wydawalo , ze zamala jest ze juz powinna z 8 miec, ale jak widac kazde ma swoje tempo. To tak jak z nowonarodzonymi :)

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• lika88 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ciagle zimno :)pod kocem leżę:)

lilka88
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lika88 wrote:
    mi ciagle zimno :)pod kocem leżę:)

Ja właśnie włączyłam grzanie klimy w pracy. Popatrzyli na mnie jak na nienormalną. :D
    Piję ciągle gorącą herbatkę.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • lika88 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia głowa do góry ja pierwszą ciąże miałam zagrożoną od początku był duphaston, niska beta, pobyty w szpitalu i diagnoza poronienie zagrażające a teraz mam zdrową 5 latkę chociaż sama urodziłam się jako 7 miesięczny wcześniak i miałam tylko 1% szans na przeżycie

lilka88
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zimno. Leze pod kocykiem

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lika88 mi też jest wiecznie zimno :) a jak tylko wracam z pracy to marzę o łóżku i ciepłej kołdrze i po prostu zasypiam. Jestem nie przytomna po południu :P

• lika88 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wiecznie zmęczona najchętniej cały dzień bym spała zaczeły męczyć mnie mdłości i zachcianki smak bardzo mi się zmienił, tylko sie położę i spie od razu

lilka88
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lika88 wrote:
    paolcia głowa do góry ja pierwszą ciąże miałam zagrożoną od początku był duphaston, niska beta, pobyty w szpitalu i diagnoza poronienie zagrażające a teraz mam zdrową 5 latkę chociaż sama urodziłam się jako 7 miesięczny wcześniak i miałam tylko 1% szans na przeżycie

Problem w tym, że mój gin jakoś nie widzi zagrożenia ciąży. On praktycznie mało tam widzi, jedynie co to potrafi być sceptyczny... Aby nie to, że to najlepszy specjalista USG w kraju, to bym go zmieniła, bo średnio empatyczny. :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • MartaAnna Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciągle boli brzuch, od rozciągającej się macicy, na zmianę z niestrawnością. Ot, takie uroki. Dobrze, że cośsię dzieje ;-)

p19uyx8dm5z6vttg.png
  • lika88 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Problem w tym, że mój gin jakoś nie widzi zagrożenia ciąży. On praktycznie mało tam widzi, jedynie co to potrafi być sceptyczny... Aby nie to, że to najlepszy specjalista USG w kraju, to bym go zmieniła, bo średnio empatyczny. :(

moja pierwsza wizyta 14.04 też mnie nie przekonała, pani doktor stwierdfziła że pęcherz ciążowy jest ale bardzo malutki ze za wczesnie przyszłam a jak powiedziałam że bóle w brzuchu co jakiś czas wyczuwam powiedziała, że to normalne przecież macica się rozciąga dlatego we wtorek idę prywatnie do pani doktor , która prowadziła moją pierwszą ciąże i trzeba myśleć pozytywnie ja jestem dwa miesiące po laparoskopii nowotwór łagodny ale staram się myśleć pozytywnie :)

lilka88
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lika88 wrote:
    moja pierwsza wizyta 14.04 też mnie nie przekonała, pani doktor stwierdfziła że pęcherz ciążowy jest ale bardzo malutki ze za wczesnie przyszłam a jak powiedziałam że bóle w brzuchu co jakiś czas wyczuwam powiedziała, że to normalne przecież macica się rozciąga dlatego we wtorek idę prywatnie do pani doktor , która prowadziła moją pierwszą ciąże i trzeba myśleć pozytywnie ja jestem dwa miesiące po laparoskopii nowotwór łagodny ale staram się myśleć pozytywnie :)

Ja chodzę prywatnie i zostawiam sporą kasę u niego. Fakt, że jest pod tel. o każdej porze, potrafi nawet na szybko podjechać do gabinetu w innym mieście i zrobić USG czy coś się zmieniło, za darmo. Ale jakoś brak mu takiego... nawyku uspokojenia rozhisteryzowanej baby w ciąży ;)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ