X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Ja właśnie włączyłam grzanie klimy w pracy. Popatrzyli na mnie jak na nienormalną. :D
    Piję ciągle gorącą herbatkę.

Uważaj z tą klimą niezdrowa jest, lepiej jakąś bluzę lub polara zabierz do pracy i nakładaj. U mnie kiedyś 2 lata nie była czyszczona i chorowałam przez nią w środku lata. I zmień ginekologa - ginekolog powinien być jak adwokat dbać o Ciebie i dzidzię.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • lika88 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też wpadam w obawę tym bardziej że niedawno przeszłam laparoskopię z natury zawsze martwię się na zapas ale musi byc dobrze głowa do góry a kiedy masz kolejną wizytę?

lilka88
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28.04 mam. Wtedy pewnie poświęci nam więcej czasu.

Siwa - zmieniłabym, ale pod względem diagnosty USG - wierz mi, że lepiej nie trafię. Jeśli ktokolwiek miałby zobaczyć ew. nieprawidłowości na USG, to właśnie on. Kobiety do niego z całej Polski jeżdżą. Charakter to niestety inna kwestia. ;)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • lika88 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    28.04 mam. Wtedy pewnie poświęci nam więcej czasu.

Siwa - zmieniłabym, ale pod względem diagnosty USG - wierz mi, że lepiej nie trafię. Jeśli ktokolwiek miałby zobaczyć ew. nieprawidłowości na USG, to właśnie on. Kobiety do niego z całej Polski jeżdżą. Charakter to niestety inna kwestia. ;)

a betę kazał powtórzyć? lekarz powinien być dla cięzarnej też oparciem ale niestety cięzko na takiego trafić. Moja Pani doktor jest super fachowiec o gołębim sercu :)dzięki niej nasza córcia jest teraz z nami? Chwaliliście się już komuś ciążą?

lilka88
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzicom i najbliższym - to pierwsza ciąża, więc nie dało się trzymać w tajemnicy :(
    betę robiłam dwa razy, ale powiedział że przyrost dobry. Jak chcę, to mogę dalej robić w odstępach 48h ale tak naprawdę USG nam powie dokładniej co się dzieje. Beta to tylko przyrost hormonu.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • lika88 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tylko mąż wie . córce i najbliższym chce powiedzieć we wtorek po wizycie staram się myśleć pozytywnie ale też mam obawę czy bedzie wszystko dobrze. Moja córka marzy o rodzeństwie :) mam nadzieję że marzenie uda sie spełnić :)

lilka88
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie widzą przyszłe babcie, siostra męża i Ci którzy muszą wiedzieć z pracy. Reszta dowie się gdzieś w połowie maja. Co prawda reakcje różne, ale ważne że my się cieszymy.

• lika88 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na pewno wszyscy będą zaskoczeni bo długo odwlekałam tą decyzję :)

lilka88
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    U mnie widzą przyszłe babcie, siostra męża i Ci którzy muszą wiedzieć z pracy. Reszta dowie się gdzieś w połowie maja. Co prawda reakcje różne, ale ważne że my się cieszymy.

Kto zareagował różnie?
    Ja myślę że moi współpracownicy będą średnio zachwyceni tym że zniknę na 1,5 roku, ale nie powiem im wcześniej jak w okolicach 15-16. tygodnia.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lika88 wrote:
    u mnie na pewno wszyscy będą zaskoczeni bo długo odwlekałam tą decyzję :)
    Jesteś z mojego rocznika? :)
    Jak tak, to trochę mi głupio, że dopiero jestem w pierwszej ciąży a i tak uważam ją za wczesną :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • lika88 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do którego miesiąca zamierzacie pracować?

lilka88
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak myślę że w okolicach 5-tego już sobie zrobię właśnie odpoczynek. Zależy też, jak się będę czuła. Ale póki co poranne wstawanie to jakiś HORROR...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • lika88 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Jesteś z mojego rocznika? :)
    Jak tak, to trochę mi głupio, że dopiero jestem w pierwszej ciąży a i tak uważam ją za wczesną :D

tak jestem 88 :) chociaż powinnam być 89 prawidłowo urodzona.
    No co Ty czemu głupio to indywidualna sprawa , u mnie pierwsza ciąza uwarunkowana była problemami zdrowotnymi i dlatego się zdecydowałam było ryzyko teraz albo nigdy-chociaż nie było łatwo podjąć mi tą decyzję ale teraz jej nie żałuję :)

lilka88
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero niedawno poczułam że chcę być mamą. Ale w moim towarzystwie mam tylko 2 koleżanki-mamy (pierwsza raczej z "wpadki" choć kocha synka nad życie, druga bardzo chciała). Tak więc dla mnie to dość szybka decyzja i czuję się bardzo młodo jako przyszła mama :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedzialam synkowi (8lat) po drugim usg w 6 tyg gdzie bylo juz widac serce. W pracy tez od razu powiedzialam, bo mamy bardzo rodzinne stosunki:) Tacie powiem za ok 2 tyg bo jedziemy do pl a nie chce przez tel :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow... my powiedzieliśmy wszystkim :P w pracy to już przed betą mówiłam, że chyba coś jest na rzeczy to szefowa mnie wysłała zrobić Bete dla potwierdzenia :P
    U mnie byłoby niemożliwe żeby to ukryć bo zawsze dużo trenowałam i jarałam fajki :) więc każdy by się domyślił :D
    To jest nasza pierwsza ciąża (może dlatego :)) i myślę że jest to idealny moment a jestem 89 :D

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 moja teściowa uważa, że to bliźniaki to kara za to, że wcześniej nie chcieliśmy dzieci, że to przez tabletki i leczenie hormonalne i że to dziwne, bo w rodzinie nie było, itd... tyle, że jak tabletek nie biorę od bardzo dawna, ani się nie leczyłam hormonalnie. Nawet mój lekarz powiedział, że to tylko może mieć wpływ, ale nie zawsze, i że każda kobieta może mieć cykl, w którym są uwalniane 2 komórki jajowe - bo przecież z 50 lat temu też rodziły się bliźniaki, a kobiety nie miały pojęcia o leczeniu hormonalnym.

• lika88 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na podjęcie decyzji miałam dosłownie niecały miesiąć ale dla mnie to magiczne chwile chociaż moja córka to chcrakterna dziewczyna i daje czasem w kość ale kocham ją nad życie :) To prawda życie się zmienia ale dla mnie wyłącznie na lepsze :) Trzymam za was kciuki :):):)

lilka88
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    paolcia88 moja teściowa uważa, że to bliźniaki to kara za to, że wcześniej nie chcieliśmy dzieci, że to przez tabletki i leczenie hormonalne i że to dziwne, bo w rodzinie nie było, itd... tyle, że jak tabletek nie biorę od bardzo dawna, ani się nie leczyłam hormonalnie. Nawet mój lekarz powiedział, że to tylko może mieć wpływ, ale nie zawsze, i że każda kobieta może mieć cykl, w którym są uwalniane 2 komórki jajowe - bo przecież z 50 lat temu też rodziły się bliźniaki, a kobiety nie miały pojęcia o leczeniu hormonalnym.

KARA?! WTF... Ja bym była przeszczęśliwa z bliźniaków :D dwójka naraz :D :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy szczęśliwi, ale czasem tak jest, że to najbliższa rodzina wbije szpile.

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ