X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgodnie z moim menem twierdzę, że dobrze by było aby moje piersi były takie jak przedtem :) mnie osobiście też małe piersi się bardziej podobają :/ i właśnie chcę te sportowe staniki z hm abym mogła w nich spać, aby cyc nie stracił formy.

Gadałam z lekarzem i takie obrzęki mogą być i będą. Ustąpią po porodzie... Ech. Mówi że szczerze, to witaminy i takie tam nie pomagają.
    No nic, dobrze wiedzieć.
    Najgorsze że ja rąk zginać nie mogę itd :/ może jakoś to ustąpi :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle to musisz być mocno opuchnięta kurczę... a może spróbuj herbaty z pokrzywy, może trochę tego wysikasz? Albo np. masaż?

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka, stacjonarne nie ma go w smyku.. I chyba przez net zamówimy.. Idziemy kupić łóżeczko. 299 zł, Ł coś mówi że widział za 269 zł. I owszem na stronie Smyka. Nie kupujemy, bo się opłaca na necie, wysyłka gratis... Materac jaki. Pianka została, kokos pianka, gryka kokos. Lateksu nie ma. Ani innego.
    Także nic nie kupiliśmy bo na necie zamówimy :)
    A ja już ledwo idę hehe, mam mrówki w nogach, aaaaaaaaa.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari no mam jazdę z dłoniami. A wczoraj coś nie wiem, piłam wodę i nie sikałam. Nie umiem wypić mało wody 1,5l dziennie bo mi się zwyczajnie dużo pić chce :/
    Pokrzywa mówisz? A można? Nie wiem czy lubię, kiedyś piłam i pamiętam że nie trwało to długo a na włosy piłam :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrzywę można, ale jak nie sikasz to nie jest dobrze, obserwuj to.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś właśnie sikam, lepiej jest wczoraj był dramat.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to good :-)

r9bzabd.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantalle a na jaki wózek się zdecydowaliscie? Może już pisalas ale mi się myli wszystko. My prawdopodobnie bierzemy roan bass soft bordowy ale czekany do listopada na wypłatę. Jeszcze nawet fotelika samochodowego nie mamy. Oj w listopadzie spluczemy się i chyba nawet jakiś debet zrobimy. Chyba ze rodzina zablysnie i cos dorzucił, chociaż na razie cicho sza więc pewnie nie rzuci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 13:48

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pamiętaj shantelle że herbata z pokrzyw obniża ciśnienie... I poziom cukru....

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta my kupiliśmy roan bass soft :-) byłam zdecydowana na riko brano, ale na ,,żywo" roan ładniej uszyty.

r9bzabd.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po zakupach i torbę do szpitala już spakowałam wiec mogę isć rodzic :D

Riri dobrze wiedzieć ze herbata z pokrzywy obniża ciśnienie w takim razie muszę się w nią zaopatrzec bo mi lubi ciśnienie do góry skakać .

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wybrany wózek Amelis pro o do tego fotelik Maxi Cosi Citi :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko kupione na stronie Smyka, materac piankowo- lateksowy fajny znaleźliśmy za 170 zł na Allegro ale. W. Sumie jest napisane że jest lateksowy i na wózek jest złożone zamówienie, ale możemy zapłacić za niego jak zadzwoni do mnie konsultant. Tak czy inaczej, najważniejsze z głowy. Teraz pakowanie toreb :D
    AA i szukany naklejek na ścianę w sówki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 17:21

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam materac z pianki wysokoelastycznej, nie przemawiają do mnie kokosy i gryki ;)

Ja nie mam żadnej ciemniejszej kreski na brzuchu, na razie też obyło się bez rozstępów, ale wiem że mogą pokazać się po porodzie ;) No i niestety legendarne powiększenie piersi też mnie nie dotyczy :( Jeśli są większe, to minimalnie, a liczyłam na ładny biust przynajmniej w ciąży ;)

Na jakichś warsztatach mówili o deponowaniu krwi w banku publicznym, tylko faktycznie traci się do niej prawa.
    Ja myślę o zdeponowaniu, bo boję się, że jak tego nie zrobię, to pożałuję, że miałam szansę i nie skorzystałam... Trochę to jednak kosztuje, ale nie 8tys. Na stronie banku Diagnostyki jest promocja, opłata wstępna 680, opłata właściwa 1090 lub 1300, a później chyba 540 za rok.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety do mnie pod względem jakości usług i zaufania oraz doświadczenia jest ten Bank Komórek Macierzystych, ten chyba co właśnie jest najdroższy :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie trafiłam na patologie ciąży, po konsultacji na sorze. Mieliśmy z mężem mała stluczke. Cały brzuch spięty, plecy bola..
    Wszystkie badania mi zrobili i na szczęście wszystko w porzadku ale w szpitalu na 48h muszę zostać na obserwacji :(

Jago
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Milmarta my kupiliśmy roan bass soft :-) byłam zdecydowana na riko brano, ale na ,,żywo" roan ładniej uszyty.
    No i masz go juz w domu? Jak pierwsze wrażenia? Riko ma takie kiczowate te foliowe wstawki - podnóżek i pałąk. Też o nim myślałam :)
    Wzięłaś jasny spód czy ciemny? I jaką ramę?

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jagooo, dobrze że w badaniach wszystko ok. Pewnie cię potrzymają i wypuszczą. Mam nadzieję że to nie jakaś poważna stłuczka? oj oj. A masz te specjalne pasy do samochodu czy zwykłe?

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoo żartujesz chyba... A. Mąż cały? Coś poważnego. Dobrze, niech Ciebie tam pilnują..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze,lekka stluczka tylko. Ja się wyobijalam i się najedlismy strachu więc sor i teraz patologia ciazy. Badania okej, ale dostalam steryd na rozwój płuc Adasia jakbym dostała nagle skurczy i miała rodzić...

Jago
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ