Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Diana przy cholestazie nie ma wysypki, a ja mam wysypkę na prawie na całym ciele, i nie swędzą mnie dłonie, ani stopy. Zresztą dermatolog potwierdziła to co mówił internista, że to bardzo silna wysypka alergiczna na 100%.
Była położna - jak się któraś nie zapisała jeszcze w przychodni, to polecam. Przejrzała moją kartę ciąży, wyniki, popytała o samopoczucie, wagę. Jak powiedziałam, że chce zmienić lekarza rodzinnego, to powiedziała, że zrobi to za mnie-że sama mnie przepisze, poleciła mi pediatrę dla dzieciaków i że je też sama zapisze po porodzie. Zrobiła ktg posłuchałyśmy serduszek Poza tym pytała, czy wszystko już kupione, jaki wózek wybraliśmy, ja zapytałam o to czy śpiochy czy pajace do szpitala. Powiedziała, że pajace, że im mniej ubierania tym mi będzie łatwiej, zapytałam czy body pod pajac, to mówi, ze raczej nie, bo w szpitalu będzie gorąco, a w domu w zależności od temperatury i żeby nie przegrzewać. Powiedziała, żeby nie brać łapek niedrapek- że dziecko dotykiem się uczy, a nawet jak się podrapie to takie rany bardzo szybko się goją, i że nawet jak wezmę te łapki to każą mi zdjąć w wojewódzkim. Fajna babka, będzie przychodzić co tydzień aż porodu i sprawdzać jak się czujemy ja i dzieciakijagooo90 lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Siwa, to fajna ta położna Moja jak się dowiedziała, że chodziłam do szkoły rodzenia, to stwierdziła, że nie ma sensu spotykać się przed porodem, bo mówiłaby dokładnie to samo, a i tak przed terminem porodu zdążyłaby przyjść tylko maks. 2 razy.
Siwa1001 lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Jiji wrote:Shantelle idę do Siemiradzkiego tylko na zwykły kurs.. Boże wtorek środa czwartek!!!! Ja też trochę agarniam gotuje krupnik, muszę odkurzyc ale mam niemoc...
Nadal czekam na kuriera... Ja poprostu niewierze.... ;(
A pisałaś żeby Ci podali nr przesyłki i nazwę firmy kurierskiej?Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Riri a dzwoniłaś???
Muszą Ci udzielić jakiejś informacji, bez jaj...
13:00 skończyłam sprzątać, od 11. Co miałam zrobić w dwa dni, zrobiłam dziś. Cudnie mi.
Może w takim razie, skoro mam już tak czysto, to jutro te torby spakuje?
Już dziś jakoś twierdzę że zrobiłam tyle ile mam wizji.. Heh.
Bosze, kot mi się nie daje czesać, coś mu odwaliło.. Zawsze lubił. Ale coś tam wyczesałam z niego i tak... Kropla w morzu potrzeb...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 13:18
-
U mnie nie ma spotkań z położna przed porodem w domu. Mogę sama do niej pójść. I chyba tak zrobię.
Byłam w galerii obejrzeć kozaki. Zawiodłam się bo chialam na grubej podeszwie, szyte i na dobrym ciepłym wnętrzu. Nie było ani 1 pary! Za taką ceratke że skóry 400 zł w ccc. Wracam przez bazar i tam skóra saute, grubs podeszwa i w środku baranek 150-170 zł w zależności od modelu. I w końcu bez żadnych pasków ani innych pierdol ozdobnych. Właśnie do domu wróciłam. Idę ogarnąć kuchnię. Potem idę do bratowej.
I też mam w planach dzisiaj krupnik Robić -
Kurde a u nas jakas cisza od kilku dni. Adaś coś za spokojny - trochę się stresuje. Na szczęście jutro wizyta z samego rana , na 8.30 , wiec mam nadzieję ze dowiem się co u szkraba..
Ale nie ukrywam, ze ciągle trzymam rękę na brzuchu, szturcham malucha i jakis taki niemrawyJago -
Campari wrote:Shantelle-on wyczuwa zmiany pewnie i nie omieszka Ci pokazać swojego niezadowolenia w końcu szykuje się zamach na jego terytorium koty są super ze swoimi charakterkami.
Jago jest ok, mój teraz też spokojny Bidak śpi pewnie a Ty go szturasz :)mi się wydaje że dzieci już mają swoje nastroje i po prostu, skoro mi się nie chce, to jem pewnie też, śpi sobie smacznie i pewnie mu się coś śni, albo słucha załamany jak śpiewam Bijons hahahahah, woli się nie udzielać, abym nie odebrała tego, że mu się podobaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 14:04
-
Jago na pewno jest ok, maluchy już coraz mniej miejsca mają na szaleństwa, moja ośmiorniczka też się uspokoiła i wolę Go nie drażnić bo to mała mściwa bestia jest i da mi później popalić . A wiecie, że mój synuś budzi się najczęściej jak tatuś do domu wraca-chyba reaguje na to jak gadamy.
-
Właśnie mąż do niego napisał tego z allegro bo tam placilismy, a tamten z pościelą sklep mam w dupie przepraszam za wyrażenie.... Kupię w smyku ten 5 częściowy poczekam do czwartku...
Ja też się boję o kotka bo ona jest straszna zadziora i niewiem jak zareaguje krupnik wyszedł mi bez namiętnie... Wogole brak smaku.... I co robię oczywiście leżę i chyba pójdę spać a kurier chyba im postJej
-
Co mam za dzienń, mówię wam. Co się położę, to ktoś dzwoni do domofonu i muszę wstawać i otwierać. Dziś miałam już 3kurierów! Przyszła mi wyprawka dla siebie i maleństwa do szpitala z apteki gemini. Zamawiacie tam? Wszystko jest tam mega tanie. Oczywiście można zamówić wszystko, co nie jest na receptę.
Ja moją księżniczkę będę ubierać w body z dł rekawem, półśpiochy albo geterki i skarpetunie, na to polarkowy kombinezon i spiworek. No i czapeczka
Miałam dziś strasznie bolesną noc. Nie dość, że nie spałam z bólu podbrzusza, to jeszcze zgaga spaliła mi chyba cały przełyk, a na koniec koty zaczęły po mnie skakać. Uff, ledwo dziś żyje. A co do kotów to moje księżniczki też czują, że coś się święci. Jedna jak nigdy spi ze mną wtulając się do brzuszka, a druga łazi za mną i miauczy.