Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Campari wrote:Dziewczyny, pakujecie ubranka bo musicie czy chcecie? Ja ubranek nie biorę wogóle, uszykuję tylko na wyjście do dowiezienia. O szczotce to wogóle nie myślałam, a smoczek biorę jeden w razie w.
Na porodówkę mój mąż musi mieć taki ochraniacz na siebie plus czepek plus ochraniacz naz buty. Chciałam kupić w aptece ale nie mają a wolałabym to mieć w torbie bo mój jak złapie stresa to zapomni a jak jeszcze nas dopadnie w nocy to nawet w szpitalu nie zakupi oprócz tych na buty bo one są przy wejściu. Jutro spróbuję jeszcze gdzieś poszukać, bo w doz na necie są -
Campari, ja biore ubranka dla maluszka, bo po pierwsze muszę, szpital nie ubiera w swoje, a po drugie chcę i nawet gdyby ubierał to bym tego nie chciała
Riri mi z cycków raz leci, raz nie. Czasem jak sie przebudze w nocy to cycki mokre, a czasem kompletnie suchutko czy to w nocy czy w dzien. Ale wydaje mi się, że nie ma czym się przejmowac, bo laktacja wzmaga się dopiero po porodzie
A co do rozmiaru to tez mi się wydaje, że już nie rosną, ale w sumie to się tym nie przejmuję, bo nie uważam żeby rozmiar piersi miał jakikolwiek wpływ na laktacje
Jagoo ja też już zaczynam się jarać, ale z drugiej strony mam jeszcze zbyt wiele do zrobienia, więc niech tam sobie siedzi grzecznie, póki nie będę gotowaIrmelin lubi tę wiadomość
-
Jago-na cienką warstwę, polar np, ale już nie puchowe czy watowane. I dopiero przypięte dziecko otulamy. A najlepszym rozwiazaniem jest śpiworek. Wiem, że upierdliwe-ale bezpkeczne dla dziecka (osobiście z mężem jesteśmy maniakami bezpieczeństwa w aucie).
jagooo90, diana0501 lubią tę wiadomość
-
Jagooo też się jaram i to mocno ale bym chciała poczekać do 1 grudnia z rozpakowaniem, nie podoba mi się listopad jako miesiąc choć sny moje i znajomych wskazują na 28 listopada... No ciekawe
Ja mam wlasnie taki śpiworek do maxi cosi... Ze pasy pod śpiworek idą. Generalnie ubieranie dziecka na podróż samochodem zima jest beznadziejne na dworze mróz a w samochodzie o kilkanaście stopni więcej, masakrajagooo90 lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Ja sie zastanawiam nad ręcznikami dla siebie do szpitala. Wiem, ze moze to glupie, ale nie wiem kurde czy jak juz bede po porodzie to te reczniki od kąpieli bedą do wyrzucenia? Ja w domu mam ładne, drogie reczniki, bo akurat lubie jak reczniki są dobrej jakosci. No i szkoda by mi było zabierac do szpitala jesli mialabym je potem wyrzucic do smiec. Nie rodziłam jeszcze i nie wiem jak ta sprawa wygląda kupować jakieś takie tansze, zeby nie bylo zal wyrzucic? sorry jesli to glupie pytanie, ale zaczelam teraz pakowac tą torbe i okazalo sie to trudniejsze niz myslalam. Wykonczona jestem psychicznie
-
Framtid ja mam nowe ale z tych tańszych a jeśli w drodze będąwody odchodzić to biorę pod pupę do samochodu najstarszy żeby potem wyrzucić.
A co do ubranek na wyjście to myślę że body długi rękaw+ półśpioch welurowy+ bluzeczka welurowa na to zimowy kombinezon, rękawiczki i czapeczka, do tego kocyk jeśli będzie trzeba. Chyba dobry zestaw?