Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do pocenia się to mam tak samo w nocy. Budzę się mokra pomiędzy cyckami tak, że aż płynie.
Moja Zośka dzisiaj fika jak zawsze. Mam wrażenie, że ona w dzień nie śpi w ogóle. Czuję ją kiedy leżę, chodzę, siedzę, nic jej nie przeszkadza. Dobrze, że chociaż w nocy daje mi spać.
Do torby spakowałam smoczek i butelkę. Szczotki nie miałam na liście. Wytrzymamy bez czesania 3 dni Uważajcie na wyparzanie szczotek z naturalnego włosia. Podobno mogą się zniszczyć.Irmelin lubi tę wiadomość
-
Smoczek wzięłam jeden, ale nie spakowałam szczoteczki do włosów, czesac będziemy się w domku bo i tak w szpitalu u mnie nie kąpią maluchów
Większość rzeczy mam już spakowane, na walizce doklejone karteczki, co jeszcze dopakować przed zamknieciem, rzeczy typu ładowarka, dokumenty, woda itpjagooo90 lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
boszzzz.. az wstyd sie przyznac, ale ja wciaz nie mam spakowanej torby do szpitala aaaa! chciałabym żeby ktos to zrobil za mnie haha nawet nie wiem czy mam wszystko co jest potrzebne
Jutro idę odebrac wozek do sklepu, bo pani dzwonila, ze przyszedl i jest do odebrania. Bedziemy miec takze robiona prezentacje jak sie go sklada itp. u mnie tutaj w miescie jest taki wielki sklep 'niemowlak' i jest w nim wszystko; wozki, foteliki, lozeczka, akcesoria, zabawki. Jak jutro bede to chyba kupie jeszcze jakis smoczek, bo mam tylko jeden
Idę poprzeglądać rzeczy małego i może uloze sobie zestawy do szpitala, żeby tak totalnie nie zmarnować tego dnia -
Wianna ja mam zamiar wyprac pokrowiec od materaca jakos mnie nie przekonuje przykryc przescieradlem takiego prosto ze sklepu
-
Hehe ja zaglądałam kiedyś tam na październik jak się rozpakowywaly dziewczyny, miały kłopoty z laktacje albo się cieszyły,że pępek odpadł kurde czad, niedługo i nasze forum się zmieni na takie
Nooo chyba też go upiory ten pokrowiec, może krzywdy mu nie zrobię
Framtid, ja 3 tyg temu też nie byłam spakowana nie zapominaj, że jeszcze masz sporo czasu hahaIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Też patrzyłam:) fajnie im się złożyło:) jestem mega ciekawa jak u nas. Do mnie dociera że do terminu z OM mam 24 dni a wg giną do 18 urodze:) oglądałam dzisiaj filmiki z porodu- jeszcze w ubiegłym roku sn by mnie bolało od samego oglądania a teraz czekam kiedy się zacznie. Najgorsze jest to że zaczynają się skurcze , patrzysz na tel a potem się okazuje ze nie regularne są położna mówiła żeby pić herbatę z liści malin ale za nic nie mogę sobie przypomnieć od kiedy można .
Tak w ogóle to chodzę już na spacery z psem- po 3 miesiącach leżenia czuje się paralityk. A ta bestia czym się odwdzięczyła? Zjadła mi moje trufle! -
Wianna, no niby sporo czasu a jednak nigdy nic nie wiadomo i wole mieć coś tam popakowane, bo jak mój mąż miałby to w biegu zrobić to by mi pewnie z dwie szuflady z rzeczami małego do szpitala zatargał
Zrobiłam zestawy dla małego na kazdy dzien i na wyjscie ze szpitala i zerkam na listę a tam pieluchy tetrowe .. zupelnie o tym zapomnialam i wszystkie te materialowe pieluchy leżą niewyprane, masakra dziś już pranie poczynione, więc jutro wrzuce te pieluchy, żeby mieć je czysciutkie naszykowane -
Diana patrzylam kiedys na pozycje do porodu i podobno dobrą pozycją jest taka na czworaka. Niby wtedy jest male prawdopodobienstwo pekniecia krocza, i nie obciaza plecow. Druga dobra to niby na 'kucki', bo wtedy dziala grawitacja i szybciej dzidzius sie przeciska ja bym chciala rodzic w pozycji na czworaka, ale zobaczymy co z tego wyniknie. Moze bede musiala sie polozyc i rozkraczyć normalnie, zobaczymy
-
Ja zaczęłam pić herbatę z liści malin, pije już 3 dzień
A co do stanikow, też mam tragednie ze względu na to ze pod biustem mam dużo, ze względu na trenowanie pływania.
A teraz niestety porobily mi się rozstępy na biuście trochę mi się to nie podoba no ale cóż zrobić.
Właśnie się też zastanawiam nad wypraniem pokrowca na materac..hmmmmWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 18:47
Jago -
Ja pokrowca z materaca raczej nie będę prała, dziecko nie będzie się z nim bezpośrednio stykało, na materacu będzie ochraniacz i prześcieradło.
Na SR mówili, żeby jak najmniej rzeczy brać dla dziecka, żeby jak najmniej domowych rzeczy miało styczność z bakteriami szpitalnym. Smoczka nie biorę, ani szczoteczki, ale wszystko jest przygotowane, gdyby trzeba było dowieźć
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
framtid wrote:Diana patrzylam kiedys na pozycje do porodu i podobno dobrą pozycją jest taka na czworaka. Niby wtedy jest male prawdopodobienstwo pekniecia krocza, i nie obciaza plecow. Druga dobra to niby na 'kucki', bo wtedy dziala grawitacja i szybciej dzidzius sie przeciska ja bym chciala rodzic w pozycji na czworaka, ale zobaczymy co z tego wyniknie. Moze bede musiala sie polozyc i rozkraczyć normalnie, zobaczymy