X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pocenia się to mam tak samo w nocy. Budzę się mokra pomiędzy cyckami tak, że aż płynie.
    Moja Zośka dzisiaj fika jak zawsze. Mam wrażenie, że ona w dzień nie śpi w ogóle. Czuję ją kiedy leżę, chodzę, siedzę, nic jej nie przeszkadza. Dobrze, że chociaż w nocy daje mi spać.

Do torby spakowałam smoczek i butelkę. Szczotki nie miałam na liście. Wytrzymamy bez czesania 3 dni :) Uważajcie na wyparzanie szczotek z naturalnego włosia. Podobno mogą się zniszczyć.

Irmelin lubi tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek wzięłam jeden, ale nie spakowałam szczoteczki do włosów, czesac będziemy się w domku bo i tak w szpitalu u mnie nie kąpią maluchów :)

Większość rzeczy mam już spakowane, na walizce doklejone karteczki, co jeszcze dopakować przed zamknieciem, rzeczy typu ładowarka, dokumenty, woda itp :P

jagooo90 lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • wianna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg nawet nie wpadłam na to, żeby wyparzyc szczotkę :P

A czy pokrowiec z materaca się pierze?? :P

• framtid Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boszzzz.. az wstyd sie przyznac, ale ja wciaz nie mam spakowanej torby do szpitala :P aaaa! chciałabym żeby ktos to zrobil za mnie haha :D nawet nie wiem czy mam wszystko co jest potrzebne :P
    Jutro idę odebrac wozek do sklepu, bo pani dzwonila, ze przyszedl i jest do odebrania. Bedziemy miec takze robiona prezentacje jak sie go sklada itp. :) u mnie tutaj w miescie jest taki wielki sklep 'niemowlak' i jest w nim wszystko; wozki, foteliki, lozeczka, akcesoria, zabawki. Jak jutro bede to chyba kupie jeszcze jakis smoczek, bo mam tylko jeden :)

Idę poprzeglądać rzeczy małego i może uloze sobie zestawy do szpitala, żeby tak totalnie nie zmarnować tego dnia :P

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna ja mam zamiar wyprac pokrowiec od materaca :P jakos mnie nie przekonuje przykryc przescieradlem takiego prosto ze sklepu :P

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam jeszcze spakowanej torby i nie jest mi z tym źle nnananananana :D

Zajrzałam na listopadówki i tam trzy dziewczyny urodziły jednego dnia :D

framtid, Jiji, Irmelin lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja zaglądałam kiedyś tam na październik jak się rozpakowywaly dziewczyny, miały kłopoty z laktacje albo się cieszyły,że pępek odpadł :D kurde czad, niedługo i nasze forum się zmieni na takie :D

Nooo chyba też go upiory ten pokrowiec, może krzywdy mu nie zrobię :D
    Framtid, ja 3 tyg temu też nie byłam spakowana :D nie zapominaj, że jeszcze masz sporo czasu :D haha :D

• Campari Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zarządziłam pakowanie, a zdaje się ostatnia jestem w kolejce ;-)
    Polecam wątek ,,dobre porody" bardzo budujący :-)

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też patrzyłam:) fajnie im się złożyło:) jestem mega ciekawa jak u nas. Do mnie dociera że do terminu z OM mam 24 dni a wg giną do 18 urodze:) oglądałam dzisiaj filmiki z porodu- jeszcze w ubiegłym roku sn by mnie bolało od samego oglądania a teraz czekam kiedy się zacznie. Najgorsze jest to że zaczynają się skurcze , patrzysz na tel a potem się okazuje ze nie regularne są :/ położna mówiła żeby pić herbatę z liści malin ale za nic nie mogę sobie przypomnieć od kiedy można .

Tak w ogóle to chodzę już na spacery z psem- po 3 miesiącach leżenia czuje się paralityk. A ta bestia czym się odwdzięczyła? Zjadła mi moje trufle!

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czym to jest Campari? Bo ja szukać dzisiaj będę dobre pozycje do porodu zeby uniknąć i pęknięcia i nacięcia. Wiem że dobra położna to 3/4 sukcesu ale chce też się przygotować jak najlepiej

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, no niby sporo czasu a jednak nigdy nic nie wiadomo i wole mieć coś tam popakowane, bo jak mój mąż miałby to w biegu zrobić to by mi pewnie z dwie szuflady z rzeczami małego do szpitala zatargał :D

Zrobiłam zestawy dla małego na kazdy dzien i na wyjscie ze szpitala i zerkam na listę a tam pieluchy tetrowe .. zupelnie o tym zapomnialam i wszystkie te materialowe pieluchy leżą niewyprane, masakra :P dziś już pranie poczynione, więc jutro wrzuce te pieluchy, żeby mieć je czysciutkie naszykowane :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana patrzylam kiedys na pozycje do porodu i podobno dobrą pozycją jest taka na czworaka. Niby wtedy jest male prawdopodobienstwo pekniecia krocza, i nie obciaza plecow. Druga dobra to niby na 'kucki', bo wtedy dziala grawitacja i szybciej dzidzius sie przeciska :P ja bym chciala rodzic w pozycji na czworaka, ale zobaczymy co z tego wyniknie. Moze bede musiala sie polozyc i rozkraczyć normalnie, zobaczymy :P

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam pić herbatę z liści malin, pije już 3 dzień ;)
    A co do stanikow, też mam tragednie ze względu na to ze pod biustem mam dużo, ze względu na trenowanie pływania.
    A teraz niestety porobily mi się rozstępy na biuście :/:( trochę mi się to nie podoba :( no ale cóż zrobić.

Właśnie się też zastanawiam nad wypraniem pokrowca na materac..hmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 18:47

Jago
  • Campari Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, to jest taki wątek ku pokrzepieniu bym powiedziała, rad tam nie ma tylko dziewczyny opisują swoje wrażenia, przebieg porodu, co się działo, co czuły, a wszystko bardzo pozytywnie więc fajnie się czyta i nastraja dobrze :-)

r9bzabd.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pokrowca z materaca raczej nie będę prała, dziecko nie będzie się z nim bezpośrednio stykało, na materacu będzie ochraniacz i prześcieradło.

Na SR mówili, żeby jak najmniej rzeczy brać dla dziecka, żeby jak najmniej domowych rzeczy miało styczność z bakteriami szpitalnym. Smoczka nie biorę, ani szczoteczki, ale wszystko jest przygotowane, gdyby trzeba było dowieźć :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    framtid wrote:
    Diana patrzylam kiedys na pozycje do porodu i podobno dobrą pozycją jest taka na czworaka. Niby wtedy jest male prawdopodobienstwo pekniecia krocza, i nie obciaza plecow. Druga dobra to niby na 'kucki', bo wtedy dziala grawitacja i szybciej dzidzius sie przeciska :P ja bym chciala rodzic w pozycji na czworaka, ale zobaczymy co z tego wyniknie. Moze bede musiala sie polozyc i rozkraczyć normalnie, zobaczymy :P
    kucki jakoś mnie nie przekonują, na czworka nawet kusząca. A na leżąco to słyszałam że najgorzej

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a leci wam mleko bo mi nic i cycki mi nie rosną już....

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naszykuję ubranka dla małego na wyjście razem z moimi i kombinezon

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pakujecie ubranka bo musicie czy chcecie? Ja ubranek nie biorę wogóle, uszykuję tylko na wyjście do dowiezienia. O szczotce to wogóle nie myślałam, a smoczek biorę jeden w razie w.

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri mi kiedyś trochę chyba siary poszło a teraz jak ścisnę to kropla leci i od kilku nic. tylko czy siara jest oleista i taka żółtawa?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ