X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest przezroczysty dlatego spokojnie bigos jeszcze robię.

jagooo90, Meg1987 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa a Ty jak? Co Ci powiedzieli w szpitalu?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale podano czop może odejść nawet na kilka tygodni przed porodem, prawda to?

Campari bardziej mnie śluz, czop obrzydza hehe jak cieknacy cycek :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie obrzydzają i krępują co miesięczne okresy, dlatego ciąża nawet w tej kwestii dla mnie błogosławieństwem... więc nie wiem jak to będzie w pologu, po porodzie... Masakra :/

Tak, czop może odejść dużo wcześniej, mojej siostrze po 2 tyg cesarkę zrobili, bo mały był już za duży na wywoływanie po terminie ;) dokładnie odszedł jej czop 6 grudnia w Mikołajki a CC miała w wigilię :P

Siwa czekamy na wiesci, bo mi się snilaś ;) że Synka Ci wyciągnęli, a córę zostawili do poniedziałku, żeby podrosła jeszcze troszkę :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna ale tak nawet nie można zrobić że jedno wyciągają a drugie zostawiają :D

Tak, czop może nawet 2 tygodnie wcześniej no ale ja jutro 40 zaczynam więc liczę że nie będzie tak.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASCA wrote:

Najgorsze co mi dokucza (do zgagi się przyzwyczaiłam ;)), to taki ból pod piersiami... Mam tam skórę mega napiętą, nabrzmiałą, podrażnioną (ostatnio nawet Sudokremem ją potraktowałam, bo wyglądała jak odparzona), i boli mnie od środka też... Wątroba? Żołądek? strasznie są wypychane te narządy... Ostatnio nawet na leżąco potrafią boleć... ech.
    Nasca też mam podobnie. Też mnie boli skóra pod piersiami, ale niżej na brzuchu już jakby, swędzi mnie, ale nie mam ani krostki zaczerwienienia, smarowanie nie pomaga :/ nie wiem od czego to i jeszcze wczoraj odkryłam, że nie mam czucia w tym miejscu, tzn jak dotykam palcem to czuję tylko na opuszku, że tam dotykam, ale na skórze bezpośrednio już nie, jakby takie odretwienie... Też myślałam, że to jakiś narząd wewnętrzny, podobno Synek stopę na usg wciskał w woreczek żółciowych, co mniej więcej odpowiada temu miejscu, no ale co woreczek ma do swedzenia i podrażnienia skóry?? :P

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba skuszę na zastrzyki po porodzie jako antykoncepcja właśnie żeby nie mieć okresu. tak fajnie jest go nie mieć teraz.... :)

Co do obrzydzenia to ja do karmienia piersią nic nie mam ale jakoś się przemoc nie mogę i ściska mnie w środku jak mój próbuje je dotknąć. Nie widzę też tego żeby wyjąć pierś i ją dac. Liczę że laktator trochę mi pomoże żeby małemu dac mleko moje

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, też mam tam takie miejsce bez czucia zupełnie... Uspokoiłaś mnie trochę, że nie tylko ja tak mam...

Te obszary generalnie często miałam podrażnione, ale ostatnio potrafi mnie tak zapiec, zaboleć, jakby odparzone, nie wiem... I też na skórze nic nie widać. Ech...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Nasca! Mam dokładnie tak samo! Dziwne to i mam nadzieję, że po ciąży przejdzie. No to tak, moja jedyna ciazowa dolegliwość haha :P

Aaa To Diana planujesz odciągac pokarm i dawać Szymkowi?? To dobrze, niech chociaż troszkę spróbuję ;) ile dasz radę :)

Ale nawet przed ciaza miałaś takie obrzydzenie do piersi??? Czy w trakcie ciąży że stały się inne i bardziej wrażliwe to się nie możesz przemoc? :P

• Campari Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he laski, no niezłe te rozmowy :-) zamiast się tu roztkliwiać jak to cudownie będzie być mamusią i mieć wspaniałego różowego bobaska to karmienie -fuj, połóg-fuj, czopy-ble :-) no uwielbiam Was (nas) :-)
    Wianna skóra taka jest od rozciągnięcia, swędzi i jest zmniejszone czucie. Też tak mam, a do tego brzuch różowy taki mam :-)
    Mój mąż właśnie przytargał do domu mercedesa mlodego i fotelik... i zostaje mi się wyprowadzić albo samej w tym wózku położyć bo już miejsca mam mniej niż 0 :-/ a fotelik taki cholernie ciężki, że z dzieckiem w środku to go chyba nie uniosę :-/

diana0501 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju jak dobrze (tzn. niedobrze, ale wiecie o co cho) :), że Wy też macie odrętwiałe miejsca na brzuchu
    strasznie się tym przejmowałam swojego czasu :)

eikt43r804tnuk7g.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Nooo Nasca! Mam dokładnie tak samo! Dziwne to i mam nadzieję, że po ciąży przejdzie. No to tak, moja jedyna ciazowa dolegliwość haha :P

Aaa To Diana planujesz odciągac pokarm i dawać Szymkowi?? To dobrze, niech chociaż troszkę spróbuję ;) ile dasz radę :)

Ale nawet przed ciaza miałaś takie obrzydzenie do piersi??? Czy w trakcie ciąży że stały się inne i bardziej wrażliwe to się nie możesz przemoc? :P
    Przed już było ale w ciąży zrobiło się razy 100000

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari ja mam aż kawalerkę i nie mam miejsca ani na wanienke, ani na bryke ani komode dla małego. A gdzie leżaczek? Mata edukacyjna? Na suficie chyba rozloze bo tylko tam mam miejsce

Shantelle lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak, ja już myślałam nad podwieszaniem niektórych rzeczy pod sufitem ;-) Diana a co z tym domkiem fajnym? Zdecydowaliście się?

r9bzabd.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg1987 wrote:
    jeju jak dobrze (tzn. niedobrze, ale wiecie o co cho) :), że Wy też macie odrętwiałe miejsca na brzuchu
    strasznie się tym przejmowałam swojego czasu :)
    Ooo! Odretwiale miejsce to jest doskonałą nazwa, bi wcześniej jakoś nie umiałam tego nikomu opisać tak w kartach słowach :P

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Taaaak, ja już myślałam nad podwieszaniem niektórych rzeczy pod sufitem ;-) Diana a co z tym domkiem fajnym? Zdecydowaliście się?
    Na razie nie mamy pieniędzy i dopiero po kościelnym na wiosnę kredyt hipoteczny bierzemy. Także minie pół roku zanim kupimy i kolejnych kilka miesięcy zanim pójdziemy. Liczymy gdzieś tak koło roku żeby na sam dół pójść

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na IP spedzilam pol dnia, drugie pol na oddziale ginekologiczno-polozniczym. Od 21.00 jestem na porodowce. Skurcze mam do 100, rozwarcia prawie zero i nie wiedza co robic. A najlepsze jest to ze wcale nie czuje tych skurczy, one sie tylko pisza... a ktg mam co chwile wiec pisac a czytac nie moge. Na kiego ja chcialam drogami natury...tylko siedze glodna...bo nic mi nie daja, od wczoraj od 14.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Siwa coś Ty? Faktycznie, jakieś to wszystko bez sensu... Ciekawe co będzie dalej????? Dawaj znać.

Dziewczyny my też żyjemy w małej kawalwerce. Planujemy budować dom, ale narazie z tym nie ruszymy, bo nasze oszczędności pójdą na wesele. A co się zwróci to pójdzie w początek budowy domu. Mamy działkę więc chociaż tyle. Mój ma mieszkanie, więc plan jest by sprzedać.
    Ale to odległe plany... I ta wanienka. Zapominam o niej. Nadal jej nie mam..

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, ale to już ostatnia prosta, dasz radę :-) trzymam kciuki i czekam na wieści.
    Shantelle, u nas plany podobne, chcemy budować ale część kasy poszła na in vitro i wszystko się odwleka, ale my nawet działki nie mamy...tak więc plany, plany, choć mój mąż jest niepoprawnym optymistą w tej kwestii (albo jest po prostu szalony).

Siwa1001 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze że jest optymistą, z nimi łatwiej :) mój to raczej myśli pesymistyczne aby się nie zawieść np. Ale nie ukrywam, że koszt budowy domu dla nas w tym momencie gdy mamy działkę, to taki sam koszt jak zakup większego mieszkania w Krk. A trzy pokoje trzeba mieć aby z rodziną się pomieścić, bo oboje chcemy mieć 2-3 dzieci :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ