Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to po obchodzie dowiedzialam sie ze jak sie zwolni miejsce przenosza mnie na patologie. Podobno z blizniakami skurcze pisane na ktg a nie odczuwane przeze mnie to norma. Mam dac znac poloznej jak zaczne cos czuc. Paranoja bo szpital jest przepelniony. Spalam dwie godziny bo slyszalam rodzace kobiety, do drugiej monitorowali mi te skurcze i szykowali do porodu mimo ze ja im mowilam ze nic nie czuje.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
-
U nas podobnie, nawet jeśli musimy kupić ziemię to mieszkanie, żeby mieć to co chcemy, się nie opłaca w Poznaniu. Oczywiście dom w jakiejś miejscowości pod będziemy chcieli budować, inaczej się nie da.
To plany produkcji maluchów macie ambitne oby wszystko się udało my pewnie zostaniemy z jedynakiem, no ale takie życie, chyba, że drugi cud wymodlę przed 40tką Swoją drogą dziewczyny nie ma co narzekać nie? Niektórzy mają gorzej-mieszkają z teściami nie ma to jak ciasne ale własne. -
Siwa, jak czekasz żeby z porodówki zejść na patologię to jeszcze nie tak źle. Wczoraj dziewczyna musiała tu czekać kilka godzin bo nie było dla niej miejsca na porodówce..to dopiero paranoja. Jak się czujesz? Jak maluszki? Jak jest się tam na górze to ktg podpięte jest prawie non stop, też tak miałam.. Mam nadzieje że dali Ci już coś do jedzenia?Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Agusza dali w koncu,oczywiscie zwykle jedzenie,ale bylan tak glodna ze juz nie wybrzydzalam. Maluszki dobrze, bardzo nie lubia ktg, caly czas sie gubia- tak sie kreca. Nawet wiem ktora, na korytarzu czekala biedna, ale szybko urodzila - dziewczynke przez godzine bylam z nia I jej corcia na jednej sali. A jak u Ciebie i Emila?Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
-
Ta porodówka, mam wrażenie, jest niewspółmiernie mała jak na szpital wojewódzki jakby nie było.
Mój pączuszek też nie lubi ktg i zawsze mooocno się wtedy rusza. A u Ciebie z dwójką to już w ogóle nic dziwnego że się gubią przy harcach..
U nas generalnie okej, skurczam się praktycznie cały czas. Raz mniej, raz bardziej regularnie. I zawsze jak tylko myślę że może już się zacznie, bo skurcze są co 8 minut to wtedy wszystko się wycisza.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
No niestety powiem wam ze męczące to jest strasznie bo te skurcze mam bolące. Dodatkowo Emuś chyba schodzi już bardzo nisko bo czuję go jakoś tak inaczej...taki dziwny nacisk jakby na szyjkę? Kurde już chciałabym żeby się zaczęło.
Siwa a Ty jak? Czujesz coś te skurcze?Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Trzymaj się Agusza.
A ja byłam w hm i kupiłam w końcu staniki do karmienia. Kupiłam sportowe co chciałam i topy. Topy są zayebiste, bo mają tak jakby stanik wszyty, także....moja zmora że głowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:39
jagooo90, Izieth lubią tę wiadomość
-
Spokojnie możesz teraz je kupić. Ja wzięłam M i założyłam go na ciążowy brzuch więc się ciągnie.. A miałam na necie kupić XL, chyba bym utonęła.... Staniki też się ciągną także naprawdę polecam. Fakt, wydałam 179 zł, tzn mój luby ale jakościowo myślę że są dobre.
-
Dalej czekam na wolne miejsce na patologi, byc moze jutro bo chyba cesarka sie szykuje jakas.
Skurczy nie czuje w dalszym ciagu. W 38 tygodniu(pewnie 1-2 grudnia) bede miala indukowany porod (czy jakos tak), czyli podejma probe wywolania, bo podobno maja teraz taki obowiazek, ze musza sprobowac SN jezeli nie ma przeciwskazan, a u mnie nie ma.
Agusza skoro chcesz juz rodzic to moze ja sie z Toba zamienie, Ty dawaj pietro wyzej na moja sale nr 1 na trakcie porodowym, a ja na Twoje miejsce na patologi na 5 pietro he he Akurat jest swietna poloznaNatalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Siwa niezła myśl i powiem Ci, że jak tak dalej pójdzie to do rana może się zamienimy miejscami ciągle się skurczam w miarę regularnie i mam nadzieję że tym razem już coś ruszy
Była ta młoda dr w kręconych włosach i okularach niedawno u nas i mówiła że miejsca brak na górze ale jak się zacznie no to mnie przyjmą. Chciałam jej powiedzieć ze jest tam na górze taka jedna z bliźniakami i dzieciaczkom się nie śpieszy to się zamienimy jak będzie potrzeba ale sobie darowalam siwa, trzymaj się tam dzielnieCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Dawaj Agusza kibicuje Ci mocno, pociśnij dziś w nocy i jutro rano chce tu przeczytać dobre wieści od Ciebie i Emisia
I myślę, że Diana z Edziuuuunia też nas zaskocząWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 22:53
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Ale śmiesznie macie, tak w jednym szpitalu Ja teraz też na patologii, na obserwacji, bo się mojej pani ginekolog coś na ktg nie spodobało i mam kilka dni w szpitalu na obserwacji. Szyjka zamknieta, macica cicho także rodzić to jeszcze nie zamierzamy, tylko te regularne zapisy ktg trzeba zebrać, żeby to tętno zweryfikować... ale musze powiedzieć, że mi się gorąco zrobiło, jak usłyszałam - szpital...
Ja też nie mam wanienki