Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj agusza, ale Ci daje popalić synuś, coś niezdecydowany jest.
Ja jestem niewyspana masakrycznie, siku co 2h jak z zegarkiem w ręku, do tego boli mnie w pachwinach, dawno powinnam być już po śniadaniu a dopiero się zwlekłam...
Miłego dnia dziewczynki -
Ja mam właśnie pachwiny takie bolące jak na zakwasy plus krocze...
Agusza ja się nie dziwię, że ani sił ani cierpliwości.
Widziałyście się z Siwą ?
Nasza Edziunia wczoraj o 19 urodziła dziewczynkę także powoli się rozpakowujemy
Ja się cieszę bo szybko minie weekend i tym sposobem zostaną 4 dni do wizyty u Dr!!
-
Ja dzis sobie pofolgowałam i jeszcze leze w łożku niby jestem wyspana choc noc zaliczam do tych trudnych. Trzy wizyty w toalecie, mały sobie nóżkę wystawił koło zebra i bolało przy każdym ruchu, nawet jak wstałam to sie nie raczył przesunąć wiec miałam nieładną wyzwanie znaleźć pozycje niebolącą do tego oczywiście ból jak na okres i ból biodra oraz cieknący cycek zamierzam dzis trochę pochodzić żeby sie rozruszać. Jadę do galerii poszukać puszek na pierniki i moze kupie w końcu cos ładnego dla siebie taki mam plan na sobotę o!
Agusza mam nadzieje że w końcu sie rozkręci na dobre i wylądujesz szybko na porodówce bo wyobrażam sobie ze strasznie sie juz męczysz. Wysyłam trochę mocy :* -
Agusza, naprawdę chłopak niezdecydowany, jak tak to szyko ile razy chciał wychodzić w terminie, nie mógł się doczekać
Może podadzą Ci coś na wywołanie
Ktoś mi mówił, że te zakwasy i inne takie bóle kości, to od nieprawidłowego chodzenia mogą być, od garbienia, nienaturalnej pozycji, która przybieramy w ostatnich tygodniach ciąży, bo nam brzuch ciąży, także zwracajcie uwagę,żeby plecy były proste. Może pomoże choć trochę ulży
Nooo Elcia pokaźna Dzidzia, syn czy córa?Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Gratulacje dla Edziuni!
Faktycznie wielkie rozpakowywanie rozpoczęte
Agusza, trzymam kciuki, niech się rozkręci na dobre. Na pewno już jesteś wymęczona, a tu jeszcze potrzebujesz sił do porodu. Oby dzisiaj był TEN dzień
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Shantelle widzialysmy sie i wczoraj i dzisiaj, nawet blisko siebie mamy sale. Ja w 13 ona w 11
Troche mnie zdraznili na obchodzie dzisiaj, mam 37,4 tc, a oni jakos po rusku licza tu te tygodnie. Przyszlam ze skierowaniem na sierowaniu we wtorek 37 tc, w srode mnie przyjeli czyli 37.1, a dzis lekarz mowi do mnie na obchodzie no skoro mamy 37,2 to czekamy do 38. Kurde czas im sie zatrzymal czy co? Jak tak dalej pojdzie to naprawde urodze w terminie bliźniaki skoro tak licza. U Aguszy tez tak zle licza.
Elcia witamy, duzy dzieciaczek Ci sie szykuje .
Framtid u mnie 3 wizyty w toalecie noca to minimum, z mojego pecherza poduszke zrobily sobie dwie glowy ba...nawet jeszcze raczkami sie do niego przytulajaShantelle lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Ech no właśnie mój lekarz też liczy tylko skończone tygodnie, więc jak mówi że czekamy np do 38 tc, to nie będzie to 37+5 bo on mi powiedział, że bierze tylko pod uwagę te skończone, więc dla niego te 37+5 to niestety nie jest 38 tc..
To leżycie można powiedzieć , salę obok i jak Wam minęło spotkanie ?
Agusza jak tam, może już coś się dzieje !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 15:08
-
Moj niby tez te skonczone, tylko wg mnie i mojego lekarza prowadzacego bede w 38 tygodniu we wtorek 29 listopada, a wedlug lekarzy ze szpitala w czwartek-1grudnia. To oznacza przynajmniej dwa dni dluzej w szpitalu... i to juz jest wkurzajace.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
-
Edziunia, gratulacje!
Dobrze ze chociaż komuś rodzą się już dzieci bo mój synek już jak może spokojnie wychodzić, to jednak rezygnuje...skurcze mam często ale już nie tak bardzo często, mam też wrażenie ze nie tak mocno bolące chociaż może już organizm podwyższył sobie próg bólu? Sama nie wiem..
Mąż był z nami dzisiaj prawie cały dzień i pogadal z synem jak mężczyzna z mężczyzną może taka rozmowa wychowawcza coś pomoże
A z tym ich liczeniem w szpitalu to ja już się poddalam. Już nikomu nie tłumaczę ze jest błąd, po prostu jak lekarz pyta to mówię jak jest wg mnie i mojego lekarza.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Hej dziewczyny, ja od czwartku 17.XI. leżę na patologii ciąży. Mojemu ginowi nie podobało się moje ciśnienie i wypisal skierowanie, bronilam się żeby nie iść do szpitala no ale niestety najlepsze w tym wszystkim ze ja się czuję naprawdę dobrze, nic mi nie dolega i gdyby nie ta kontrola ciśnienia nie wiedzialabym ze coś się dzieje. Dostaje takie tabletki Dopegyt na obniżenie ale średnio działają jak dla mnie bo ciśnienie mam między 160/100 najwyższe a 130/80 najniższe. Nigdy w życiu nie miałam problemów z ciśnieniem, zawsze książkowe.
Według lekarzy zacznę 37tydzien w poniedziałek, też dziwnie tu liczą bo dla mnie 37tc zaczął się teraz w środę. I chcą już zakończyć ciążę ale nie mówią czy cesarka czy naturalnie. Poniedziałek będzie dla mnie kluczowy. Ehh... mam dość tego szpitala... -
Mi tez jakos inaczej te tygodnie tu licza... My na obserwacji - 3 razy dziennie KTG, badanie pulsu plodu co 3 godziny... Lepiej dmuchac na zimne, ale jak na razie zapisy wychodza ok, wiec mam nadzieje w poniedzialek sie wypisac, bo tu sie wyspac nie da o 00:00 i 3:00 badanie pulsu, a o 6:00 cisnienie i zaczynaja zapisy KTG...
Gratulacje dla rozpakowanych i kciuki za nastepnych -
Hej,
Uparte te nasze dzieci pytałam już na fejsie, ale zapytam też tu
Dziewczyny, co robić. Tak wczoraj pomyślałam. Nie mam decyzji czy cc czy sn. Zaczynam rodzić, 3 w nocy... Pytanie za 100 punktów. Dzwonić do lekarza czy nie. Zapytać jak rodzić, bo co... Moja myśl, dzwonić ale drugiej strony, noc, chłop śpi. A on pracuje w szpitalu, owszem, ale dyżury ma do 15, trzy razy w tygodniu... Zostało 4 dni do wizyty, ale wiecie jak się może życie ułoży:)