Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotek, nie miałam takiej informacji, że coś nie tak z pęcherzykiem, więc niestety nie pomogę.
Wczoraj miałam wizytę - mała waży 2800g, a spodziewałam się że będzie już ponad 3000g
Lekarz pobrał mi w końcu wymaz na GBS, ale bolało, że aż musiałam palce zagryzać, badanie szyjki też mnie bolało. Stwierdził, że nie powinno boleć, a skoro bolało, to prawdopodobnie mam jakąś infekcję. Infekcja nie zagraża dziecku, a skoro ja nie mam jakichś objawów, to nie zapisze mi antybiotyków, bo nie trzeba I teraz nie wiem, czy on taki niedelikatny był, czy faktycznie mam jakąś infekcję... To był lekarz na zastępstwo, bo moja ma urlop. Do mojej idę 7.12, mam nadzieję, że dotrzymam, bo temu jakoś nie do końca ufam i wolę się upewnić co do tej infekcji. On też stwierdził, że nie muszę brać Clexane po porodzie, ale uwierzę dopiero, jak mi moja powie, że faktycznie nie muszę
Wianna, Ty się pytałaś o szyjkę, no to ten stwierdził, że miękka, a do tej pory cały czas była twarda, więc chyba już organizm powolutku się przygotowuje Powolutku może, byle nie za szybko, bo muszę się na wizytę 7.12 załapać, dopiero po wizycie mała może wyjść
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Izieth czyli mamy podobnie z szyjka, która się pierwsza wysypie? Ja też do wizyty chce dotrwać, choć mam ją 1 grudnia, więc trochę wcześniej
Faktycznie wydaje mi się, że mogł być po prostu mało delilatny, ja przy GBS nic nie czułam, a jak badał Szyjkę to wiadomo, że dyskomfort. Jednak co swój lekarz to swój, dlatego Ci się nie dziwię, że trochę się denerwujesz, dociągniesz do 7 do swojej lekarki i potem już tylko poród.
Ha! Moja torba szpitalną zamknięta, przyklejona tylko karteczka przypominająca o ładowarce, o dokumentach i badaniach
Siwa Ty to już rodzic powinnaś! z bliźniakami w takiej formie jesteśIzieth lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Wianna rodzić... jak ja nawet skurczy nie mam... Moim maluchom widocznie dobrze w brzuchu u mamy Kiedyś z nimi rozmawiałam, że na świat nie wcześniej niż w grudniu i chyba się słuchają Ty też już 38 tydzień, więc lada moment i w każdej chwili...Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
-
No Siwa się trzyma hehe ale pewnie, jak im dobrze niech siedzą.
Moja torba jest w większości spakowana, ale jeszcze czekam na ostateczną decyzję lekarza i karteczkę też mam.. Woda, wazelina itd
Ja się chyba tego 1.12 nie doczekam... Wszystko się rozstrzygnie.... Wydłuża się czas czekania aaaaSiwa1001 lubi tę wiadomość
-
Po co shantelle wazelina? Ja znów troluje w domu ;)zjadłam ogromną ilość plackow ziemniaczanych i nie mogę się ruszać
Patrzcie jak to zlecialo u mnie bardzo.. Wiecie co 40 tc wypada 19 grudnia a jak maleńka będzie chciała posiedzieć to tydzień trzymają i potem wywołują.. Akurat wypadna święta.. Tylko nie to ;(Jej
-
Kotek dokładnie gdzieś był o tym wątek więc musisz szukać. A najlepiej zapytać lekarza.
Siwa ja nie chcę przenosić bo boję się że będą zielone wody i będą konsekwencje w postaci np niedotlenienia.
Ja dziś poranek w ruchu, potem obiad na mieście i tak mnie nakarmili że pękam w szwach. Musiałam trochę poleżakować. Kupiłam dzisiaj chustę z polaru małemu i czekamy na ubranka od przyjaciółki:) nie chce dzieci a oprzeć się nie mogła:) ostatnio kupiła nam 3 czapki zimowe, kombinezon na 6-9 miesiąc, sweterek i body:) ciekawe co teraz upolowała.
Idę do kina na17 na pitbula jeśli kino otworzą. U mnie jeśli nie będzie 3 osób to nie będzie filmu. Uśmiałam się jak rano mam tak powiedzieli.
Shantelle seksy pomogły mi na bóle w kroku:D Tobie też radzę -
Ogólnie chyba wysychają usta po porodzie, nie tylko SN więc na pewno Ci się przyda Shantelle
Siwa a słyszałaś kiedyś przenoszone bliźniaki?? bo z tego co ja słyszałam, to wszystkie 36-37 tc i rozwiązanie z reguły przez planowane CC no ale jak wiadomo Ty się nie dasz
Shantelle razem czekamy na 1.12
Ale mam nadzieję, że mnie nie wyprzedzisz z porodem haha że gdyby ta cesarka miala wyjść to nie przed moim rozpakowaniemIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Hejka dokulałam się i ja do 9 m-ca
Riri-zobacz jak diana dzielnie ,,eksmituje lokatora" to do dzieła koleżanka mi mówiła, że ostre jedzenie też może się przyczynić, sama się nażarła w indyjskiej restauracji a w nocy urodziła
Diana-no przecież w trójkę idziecie to muszą otworzyć
Siwa- a Ty masz sukces życia donoszone bliźniaki i na końcu jeszcze je urodzisz SN. Normalnie przyjmij mój pokłondiana0501, Siwa1001 lubią tę wiadomość
-
Co do suchych cyckow-potwierdzam. Suchoty nie oznaczają braku pokarmu. W pierwszej i drugiej ciąży nic mi nie leciało przed a problemow z karmieniem żadnych. Co do clexane-tutaj stoją na stanowisku ze powinno się do konca połogu brac, a przynajmniej przez pól pologu (moim zdaniem to jednak roznica czy 3 tygodnie czy 6), po czym odstawil mi po 2 tygodniach. Nie nadążysz.
Shantalle a jak nastawiasz się na ewentualne cięcie? Jesteś zawiedziona czy się raczej cieszysz? -
Diana za sexy dziękuję, mnie naprawdę boli kość strasznie tam
Też chcemy iść jutro na pitbulla, czekałam na ten film
Wianna, jeżeli będzie cesarka to terminy będziemy miały podobne, Ty 6.12 a ja cesarke wtedy też bym chciała na Mikołaja. Cesarki się robi wcześniej o tydzień, także jak mam termin na 14.12 to do tyłu wypada 7.12:)
Milmarta... Troszkę mnie ruszyło, że cc. Nie ukrywam, chciałam SN. Ale jeżeli to ma być dla mojego dobra to wiesz, nic na siłę. Ufam lekarzowi i wiem że na pewno bez przyczyny cc by nie proponował...
Byłam dziś w Rossmannie i kupiłam już wszystko, co trzeba było. Jutro sobie dopakuje torbę kosmetykami itd. A po 1.12 będę już łóżeczko organizować.
Tak daleko to tej daty, ja chyba nie wytrzymam...
-
Campari hahhahah no właśnie tak poczekam jeszcze troszkę i ruszam do dzieła Diana dawaj pomysły!!!
Milimarta jak maleństwo jak wogole po porodzie doszłas już do siebie?
A tak myślalam że. ta wazelina do smarowania krocza hahahhahahahahahahahahahahaha no to ja mam pomadke...Jej