X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a shantellle a jakbys mu napisala smsa moze sobie zapomniał wiesz jacy oni sa....

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim:) ja też częściej jak już to na fb jestem a przeczytać tutaj zajęło mi cały dzień:)

Tak więc mój mały jest raczej grzeczny, jakoś daje nam spać w nocy. Ulewa nam co mnie martwi . Pojawiła się chyba wysypka na brzuszku. Kikut nam się marze:( w piątek pediatra. No i Szymek to straszny glodomor

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jako że swego czasu trochę tu pisałam i nadal staram się śledzić wasze losy to wpadłam powiedzieć że wczoraj (4.12) o 20.45 urodziłam Igę :) zdrowa dziewczyna, 10pkt, 3150g i 52 cm
    Miałam mieć cc ale miesiąc temu na wizycie lekarz mnie nie zakwalifikował twierdząc że w obecnej ciąży nie ma wskazań i namawiali na próbę sn i tak też urodziłam :)

Shantelle, Jiji, Nasca, diana0501, Kolia, Siwa1001, Irmelin, Izieth lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, zadzwoniłam i Dr się przyznał że zapomniał ;)
    Rodzimy jutro. Mam być ok 11:30-12:00 w szpitalu, badania i Mały będzie z nami w Mikołajkowe:)!

jagooo90, Nasca, diana0501, Izieth lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina gratulacje dla Was :*

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina gratulacje :)
    Shantelle, powodzenia jutro :) może nasze maluchy będą z tego samego dnia bo u mnie może jeszcze trochę potrwać. Od 11.15 mamy założony balonik i czekamy aż wypadnie. Podobno coś się tam ruszyło i tylko trochę się trzyma. Teraz na ktg skurcze co 6minut i coraz bardziej bolesne. Chociaż mam wrażenie że jak chodzę to nie bolą aż tak bardzo. Ciekawe czy dzisiaj się jeszcze coś zdąży rozkręcić :) mąż dzielnie przy mnie czuwa, powiedział że nie pojedzie na noc do domu nawet jakby się nic nie działo bo chce być z nami. Kochany jest, ale trochę mi go szkoda i mam wyrzuty ze będzie biedak niewyspany...

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim co urodziły gratuluję :) a te co mają jeszcze porody przed sobą to trzymam kciuki :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza, trzymam kciuki. Mąż twardy, ale pozwól mu, dla niego to bardzo ważna chwila!!!!
    Fajnie by było jakby Nasze Maluchy były razem Mikołajkowe:)!!

agusza lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super Mikolajkowe dzieci superowo!!!!! Hahhahahaha dziewczyny mocno trzymam kciuki nic się Noe boimy spinamy poslady
    ..ktoś jest jeszcze tutaj w ciąży? Hop hop ;)u mnie nic się nie dzieje dziś pomylam podłogi, odkurzam... Nic.. Za to nie mogę zrobić 2 i chyba wybuchne.... No nic kibicuje wam moccccccccnnnnnnnoooooiii!!!! Ściskam...
    Shantelle oni zapominają znam.z autopsji;)

Jej

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze czekam :) termin na dziś !! Ale cisza , nic się nie zapowiada niestety..

Jago
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Shantelle powodzenia jutro! Daj znać, jak pójdzie...
    Agusza - powodzenia z balonikiem :) W sumie zanim się akcja rozkręci, to duże szanse, że po północy wyjdzie i już będzie na 6.12...

Diana - wow, fajnie tak już się uczyć małego człowieczka, poznawać jego preferencje itp... Ja z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej jakoś tak strasznie szybko to wszystko zleciało :) No i dopiero po koniec tygodnia rozkładamy łóżeczko i już będziemy w miarę gotowi :D

Wianna - ja też muszę latać na KTG, co 2-3 dni. Dzisiaj spędziłam pół dnia na telefonie próbując wymusić na EnelMedzie, żeby dali mi coś, co mam w pakiecie - rzeczone KTG. Udało się, ale muszę płacić i dopiero oddadzą mi pieniądze na podstawie faktur, ech...

agusza lubi tę wiadomość

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kalina. Trzymamy kciuki Shantelle ;)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać na bank:)!!

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, torby spakowane chociaż tam gdzie mają mnie ciąć ponoć wszystko dostanę ale nie wiem,jakos nie umiem nie mieć pewności że że mam coś koło siebie, dlatego torby są...
    Miałam kota wyczesać to oczywiście nie daje się. Nie wiem kto go potem będzie czesał..... będzie chodził w kołtunie....tylko mi się daje zazwyczaj...i zaraz jakiś prysznic... łóżko i trzeba się wyspać :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki dziewczyny.

Shantelle, agusza lubią tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • wianna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina gratulacje!

Riri jeszcze jestem ja, w zasadzie już przeterminowana...

Agusza, trzymam kciuki :)

No i Shantelle, powodzenia jutro! ;) zaczynasz nowe życie :D

Nasca dlaczego tak wcześnie masz kontrole KTG?

Shantelle, agusza lubią tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam.stresa....
    Trzeba iść spać, nie ma co..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie balonik wypadł o 22.10 czyli po 11 godzinach...skurcze mam dość mocne co około 5-6 minut..Czekam aż się może samo mocniej rozkręci a jak nie to rano oksytocyna. Wkurzyłam się ze dopiero rano bo bardzo chciałam rodzić w nocy. Poza tym chciałam już to pociągnąć do końca. A tak, będę czekać, denerwować się, i tak się nie wyśpię a rano będzie jazda...bo jakoś nie czuję że samo pójdzie. O losie..

Siwa, nie chcą Cię wypisać tylko dlatego ze dzieci spadły z wagi? Mocno? Jak Ty się czujesz?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze względu na ten pobyt w szpitalu i to, że raczej Gniewcio ma wysokie tętno. Mam też dość sporo wód (górna granica normy) i łożysko starzejące się - 3 stopień. No i wg wymiarów mam synka 2 tygodnie starszego - wtedy wychodzi już wtedy prawie 39 tydzień.

Mam wrażenie, że wszyscy dmuchają na zimne, począwszy od mojej ginekolog, która mnie do tego szpitala wysłała, ale w sumie wolę w tę stronę, niż drugą. A zawsze trochę poznałam szpitalne realia i parę położnych :D

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooo wianna i Jagooo
    Chociax wianna ja myslama że ty już?! No nic dalej czekamy już tylko my okrojony skład. Ale i tak.bede ostatnia... Właśnie nie mogę spać mecze się... Refluks, pić,sikac ehhhh

Jej

‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ