X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już leżę z kroplówką z oksy:) mam nadzieję że szybko pójdzie :)

jagooo90, Siwa1001 lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • framtid Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza powodzenia, oby szybciutko poszło! Czekamy na wieści :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Agusza to czekamy :) czuję że w te Mikołajki się nam posypie prezentów :D , Ja nawet w nocy spałam, boję się tego cięcia ech. Co zrobić :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza a ja juz nad ranem jak wstawalam to sie pytalam na dyzurce czy juz urodzilas :)
    Powodzenia Agusza i Shantelle.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej no i jeszcze ja zostałam- jedna z najmlodszyszych grudniowek, bo córeczka bedzie z nami dopiero tuż przed świętami :-)
    Mam już wpisane cięcie na 19.12 ale to jeszcze 2tyg czekania. Uh
    Boli mnie brzuch, tyje w oczach, zazdroszczę Wam, że Wy już :-)

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Hej
    Agusza to czekamy :) czuję że w te Mikołajki się nam posypie prezentów :D , Ja nawet w nocy spałam, boję się tego cięcia ech. Co zrobić :/
    Ja wczoraj bylam na rozmowie z anestezjolo giem i jak zaczal mi mowic o tych wszystkich komplikacjach, powiklaniach, to jak się nie balam, tak teraz mam strach w oczach. Shantelle damy radę! Byle nie myśleć o tej igle w kregoslupie :-)
    Ale podobno to praktycznie nie boli, damy radę!

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam że są konsekwencje, ale co zrobić. Modlić się aby było wszystko dobrze.
    Agusza pewnie już tuli Emilka i są szczęśliwi:)!!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej to mam ja! :D bo termin na święta, nie ma wskazań do cc, tylko czekanie aż sie samo zacznie, a to mnie dobija juz od tygodnia :P i ten strach że mały będzie chciał koniecznie zrobić mi prezent gwiazdkowy :D a ja wole ten prezent dostać wcześniej :) hehe

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid, nie jesteś sama - ja mam termin na 22-24.12, na razie (bo się boję, że urośnie malec za bardzo) też brak wskazań do cięcia, więc też będę czekała, aż coś się rozwinie...

Co prawda fakt, że on jest duży, mam dużo wód itp. może wskazywać na wcześniejsze rozwiązanie sytuacji, ale nie wiadomo, jak to będzie... Wcześniej jak o tym myślałam, to zakładałam, że wolę przenosić i w święta jeszcze być w pakiecie... Ale teraz już sama nie wiem, bo jednak ta końcówka ciąży taka uciążliwa jest... Najgorzej jak święta w szpitalu wypadną, ale też z kilkudniowym maleństwem nie wiadomo jak planować. Generalnie te święta na pewno będą dla nas wszystkich wyjątkowe :D

Także ja też będę na forum jeszcze trochę :)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeeee dużo Was jeszcze no ja też;) już zazdroszczę że mają niektóre dziewczyny to za sobą i tula maluszki ja dziś leżę bo coś źle się czuję a muszę jeszcze paczkę Mikolajkowe zrobić ehhhh wogole dziewczynki
    Wszystkiego Najlepszego w Mikołajki!!!

Jej

• framtid Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez zazdroszczę dziewczynom które juz maja swoje maleństwa :) ale cóż mamy zrobić, musimy cierpliwie poczekać choć jest to strasznie trudne zwłaszcza jak sie tak jedna po drugiej rozpakowuje :P ja czekam do końca tygodnia a potem wymuszam na mężu seksy :P bo juz nic nie działa, ani spacery ani schody ani sprzątanie. Jedyne co mam to zadyszkę i czasem kłuje w szyjce ale nawet nie wiem czy to kłucie cos sygnalizuje. Niby czop zaczął tez odchodzić, jednak nie jest podbarwionym krwią ani nic wiec nie liczę ze juz zaraz wyląduje na porodówce. 15tego mam wizytę u ginekologa i cały czas po cichu wierzyłam ze juz nie zdążę sie na niej pojawić bo urodzę ale teraz juz tracę nadzieje eh ;)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju ile sie dzieje, nie nadrobie Was:-) powodzenia rodzace. My na razie mieszkamy w szpitalu i widokow na wyjscie brak. Ale dajemy rade.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na cc nadal. Jakaś porażka. Myślałam że mnie wezmą,zbadają a tu czekamy i czekamy. Na dodatek mój ukochany musi czekać na korytarzu...ale może coś się ruszy.
    Już mam dosyć tego szpitala.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari co się dzieje, że w szpitalu Was chcą zatrzymać?
    Shantelle cierpliwości, to już za chwilę ;)

Ja po pastowaniu podłogi na kolanach mam jedynie płaskie kolana, a brzuch nawet nie stwardniał. Świetnie.
    Tańczę teraz z Shakira bioderkami, może Synek sam wejdzie w kanał i zrobi rozwarcie szyjki :P

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle mnie przetrzymali ponad tydzien do porodu, teraz chca tydzien po porodzie, takze spokojnie szpitale tak maja, jak juz wchlona to tak latwo nie wypluwaja :)

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna hahhahaahah dobre..ja dzis spacery dlugggggie robiłam paczki..i pare razy tak mni napierało bejbi ze mowie nie pojde nie dam rady....ale teraz spokoj...:(
    shantele juz ostatnia prosta:P
    framid ja tez tak sobie myslałąm ze moze nie zdaze do ktg nastepnego a jednak...
    mi nawwet czop nie odchodzi nothing!!!!
    całuje was:)

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko sie pisze na telefonie, ale w skrocie u nas zoltaczka z powodu wczesniactwa, konfliktu serologicznego i krwiaczka na glowie bo skonczylo sie vacum. Pawelek sie doswietla na lampie. A ja zawieram bliska znajomosc z laktatorem:-) baby blues na maksa, rycze za to moj maz zalany oksytocyna :-)
    Siwa-podlaczylam sie pod Twoje blizniaki i mamy trojaczki astrologiczne ;-)
    Shantelle, Agusza no jak tam?? Ale sie posypalysmy laseczki. Wianna, dalej, do roboty ;-)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari nie ma problemu, a potem jeszcze wyswatamy moja corke z Twoim synem a potem bedziemy czekac na wnuki he he :)

• wianna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Shantelle poszło :) na fb są zdjęcia, tu na pewno napisze jak się ogarnie po cc :)

Ja po mega spacerze,nawet brzuch się twardy zaczął robić, ale jak usiadłam teraz to cisza tylko mały sobie harcuje :P

Ojj Campari to rzeczywiście przygody mieliście porodowe... Ale takie krwiaki to chyba nic groźnego ;) i zupełnie po Twoich wpisach nie widać jakiegoś baby bluesa więc nie bajruj tu nas ;) Laktator żeby pobudzić czy masz mleko i ściągasz dla Pawełka?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna ze mna na patologi ciazy byla dziewczyna 11 dni po terminie, ta to sie doczekac nie mogla... i nic nie pomoglo, malo tego jeszcze jej wywoływali, ma sliczna corke z naprawde duza iloscia wlosow. Takze Ty sie tez doczekasz, cierpliwosci.

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ