X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna Natalka ma gorszy wynik leukocytow, dzis powtórzenie badan.
    Izieth gratuluje.
    Riri moze maluszkowi jest ciasno i dlatego jest spokojny. Nie martw sie zjedz cos slodkiego moze sie porusza.A jakie masz tetno na ktg ze sie tak martwisz?
    A i najwazniejsze dziewczyny, widzialam Emilka Aguszy normalnie słodziak mały. Cudny mowie Wam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 12:09

Izieth lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • wianna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wow gratulacje ;) już chyba większość się rozpakowala :)
    U mnie na ktg delikatne skurcze, które odczuwalam jak bóle okresowe, ale nawet lekarz szpitalny szyjki nie zbadał :/ jak powiedziałam, że miałam śluz podbarwiony z krwią to powiedział, że tak może być, że to już niedługo i za kilka dni zgłosić się znów na kontrolę. Dobrze, że mam tam swojego lekarza, który już zarządził, że w niedzielę na oddzial, bo ten to by może jeszcze z tydzień przetrzymał Synka :D no ale liczę na to, że się samo rozkręci, choć bardzo bym nie chciała jutro urodzić...bo to słaba data, 10 lat temu zginęły w wypadku ważne dla mnie osoby...i tak jakoś to był ich dzień, dzień zadumy itp...Ale to już nie będzie mój wybór...

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • wianna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri na kiedy masz termin dokładnie??

Agusza pochwal się swoim przystojniakiem ;)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza moje gratulacje dla Was :*

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 15... Dziś jednak poszłam na IP bo słabo z tymi ruchami, ktg wyszło mizerne trzepali tym brzuchem klaskali dopiero ruszyło ale ja.nie czułam, potem.wyszlo na usg ok mała waży 2900 ale morał z tego taki ze jak jutro na kontrolnym ktg będzie kiepski zapis robią mi test OCT...

Jej

• framtid Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RIri a co to takiego test OCT?

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten test oksytocynowy.... Patrzą jak dzidziuś zachowuje się przy skurcza macicy

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie mam śluz z krwią jestem w przychodni byłam się wysikac

Jej

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miaalas badanie ginekologiczne?

Jago
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem po takim badaniu pojawia się krew. Szyjka już zapewnie jest wrazliwa , stąd po takim badaniu może być jeszcze bardziej podrazniona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 11:26

Jago
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wczoraj badali mnie 2 razy ale kłuję mnie tam i czasem mam taki skurcz

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow poprostu zrobili.mi masaż szyjki myślałam że nie wyjdę..... A co dopiero dojść do domu.... Na 15 szpital albo zatrzymaja albo nie.... Narazie lekkie bóle mam ale takie maciupkie leżę na łóżku

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa ktg wychodzą też słabo ciągle by mi na nich spała? O każdej porze dniach? Trzesa tym brzuchem kleszcza każą jeść słodkie i nic.... Położna mi dziś powiedziała że bardzo dobrze ze idę do szpitala widać powód jakiś jest

Jej

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri nie martw sie, na pewno bedzie dobrze.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu wyszło ok 1,5 cm rozwarcia, dzidziuś z usg na 35 t i 1 d tylko kość umowa na 37 tc... Troszkę malutka waży 2900.
    Dzięki za wsparcie ;*

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wagą z usg się nie przejmuj. Mi na izbie przyjęć oszacowali 2500g, byłam przerażona a urodziłam ponad 3kilo chłopaka, z kim nie rozmawiam to usg zaniża wagę.
    My już dziś w domu, z lekkim niepokojem. W książeczkę mam wpisane poród 4 godziny... ale lajcik to to nie był, mam chyba aż syndrom wyparcia i uczucie, że moje dziecko pojawiło się skądś a nie że ja je urodziłam.

r9bzabd.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari weź nie strasz :D mi na usg tydzień temu wyszło 3400 i mam nadzieje ze usg w moim przypadku zanizylo bo wolę jakos drobniejsze dzieci .. dłużej są mniejsze i takie malusie :)
    Ja się też boje ze będę mieć lekka depresję poporodowa.. zwłaszcza jak będzie bardzo bolało po cc .

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, Tysia, stawiam na 3800 minumum;-) żartuje, oczywiście życzę żeby było po Twojej myśli. No mój jest kurczaczek malusi, utoną mi dziś w pajacyku... zadziwiające jest, jak szybko się maluchy zmieniają. Takie to było pokurczone i pomarszczone, cichutkie jak pisklaczek, a teraz już chłop, a jak zadmie w trąbę to zaraz cały blok będzie wiedział że tu rządzi Pawełek ;-)

Jiji, Tysia :) lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Chwalę się Synkiem, Igor urodził się 9 grudnia o 18:30, 54 cm, 3430 g :) do szpitala pojechaliśmy o 4:30 w nocy, skurcze co prawda nieregularne ale poniżej 10 minut od 22:30. Na izbie okazało się, że mam tylko 2 cm rozwarcia, ale lekarz to był znajomy mojego i mnie przyjęli na ostatnie łóżko wolne. Do godziny 12 skurcze miałam nadal nieregularne i przy badaniu odeszly mi wody. Potem już w sumie skurcze coraz częstsze poprosiłam o zzo, które na mnie nie podziałało i odrętwiały mi tylko pośladki i koniuszki palców u stóp. Także co się namęczyłam to moje :) dużo korzystałam z prysznica, z piłką wcale nie umiałam współpracować, a położną trafiłam na świetna. Miałam nacięcie, ale w sumie dzięki temu podczas szycia zauwazyli, że zostały jakieś błonki łożyska, uspali mnie na 20 minut i to usunęli :)

Pierwsza nocka za nami, było karmienie, ulewanie, czkawka, smółka w trakcie przebierania oraz strumień siuśków po mojej pościeli, czyli atrakcje zapewnione ;)

Czekamy na Was teraz!

Nasca, Izieth lubią tę wiadomość

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!!!!

Jej

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ