X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna Natalka ma gorszy wynik leukocytow, dzis powtórzenie badan.
    Izieth gratuluje.
    Riri moze maluszkowi jest ciasno i dlatego jest spokojny. Nie martw sie zjedz cos slodkiego moze sie porusza.A jakie masz tetno na ktg ze sie tak martwisz?
    A i najwazniejsze dziewczyny, widzialam Emilka Aguszy normalnie słodziak mały. Cudny mowie Wam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 12:09

Izieth lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • wianna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wow gratulacje ;) już chyba większość się rozpakowala :)
    U mnie na ktg delikatne skurcze, które odczuwalam jak bóle okresowe, ale nawet lekarz szpitalny szyjki nie zbadał :/ jak powiedziałam, że miałam śluz podbarwiony z krwią to powiedział, że tak może być, że to już niedługo i za kilka dni zgłosić się znów na kontrolę. Dobrze, że mam tam swojego lekarza, który już zarządził, że w niedzielę na oddzial, bo ten to by może jeszcze z tydzień przetrzymał Synka :D no ale liczę na to, że się samo rozkręci, choć bardzo bym nie chciała jutro urodzić...bo to słaba data, 10 lat temu zginęły w wypadku ważne dla mnie osoby...i tak jakoś to był ich dzień, dzień zadumy itp...Ale to już nie będzie mój wybór...

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • wianna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri na kiedy masz termin dokładnie??

Agusza pochwal się swoim przystojniakiem ;)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza moje gratulacje dla Was :*

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 15... Dziś jednak poszłam na IP bo słabo z tymi ruchami, ktg wyszło mizerne trzepali tym brzuchem klaskali dopiero ruszyło ale ja.nie czułam, potem.wyszlo na usg ok mała waży 2900 ale morał z tego taki ze jak jutro na kontrolnym ktg będzie kiepski zapis robią mi test OCT...

Jej

• framtid Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RIri a co to takiego test OCT?

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten test oksytocynowy.... Patrzą jak dzidziuś zachowuje się przy skurcza macicy

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie mam śluz z krwią jestem w przychodni byłam się wysikac

Jej

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miaalas badanie ginekologiczne?

Jago
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem po takim badaniu pojawia się krew. Szyjka już zapewnie jest wrazliwa , stąd po takim badaniu może być jeszcze bardziej podrazniona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 11:26

Jago
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wczoraj badali mnie 2 razy ale kłuję mnie tam i czasem mam taki skurcz

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow poprostu zrobili.mi masaż szyjki myślałam że nie wyjdę..... A co dopiero dojść do domu.... Na 15 szpital albo zatrzymaja albo nie.... Narazie lekkie bóle mam ale takie maciupkie leżę na łóżku

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa ktg wychodzą też słabo ciągle by mi na nich spała? O każdej porze dniach? Trzesa tym brzuchem kleszcza każą jeść słodkie i nic.... Położna mi dziś powiedziała że bardzo dobrze ze idę do szpitala widać powód jakiś jest

Jej

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri nie martw sie, na pewno bedzie dobrze.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu wyszło ok 1,5 cm rozwarcia, dzidziuś z usg na 35 t i 1 d tylko kość umowa na 37 tc... Troszkę malutka waży 2900.
    Dzięki za wsparcie ;*

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wagą z usg się nie przejmuj. Mi na izbie przyjęć oszacowali 2500g, byłam przerażona a urodziłam ponad 3kilo chłopaka, z kim nie rozmawiam to usg zaniża wagę.
    My już dziś w domu, z lekkim niepokojem. W książeczkę mam wpisane poród 4 godziny... ale lajcik to to nie był, mam chyba aż syndrom wyparcia i uczucie, że moje dziecko pojawiło się skądś a nie że ja je urodziłam.

r9bzabd.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari weź nie strasz :D mi na usg tydzień temu wyszło 3400 i mam nadzieje ze usg w moim przypadku zanizylo bo wolę jakos drobniejsze dzieci .. dłużej są mniejsze i takie malusie :)
    Ja się też boje ze będę mieć lekka depresję poporodowa.. zwłaszcza jak będzie bardzo bolało po cc .

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, Tysia, stawiam na 3800 minumum;-) żartuje, oczywiście życzę żeby było po Twojej myśli. No mój jest kurczaczek malusi, utoną mi dziś w pajacyku... zadziwiające jest, jak szybko się maluchy zmieniają. Takie to było pokurczone i pomarszczone, cichutkie jak pisklaczek, a teraz już chłop, a jak zadmie w trąbę to zaraz cały blok będzie wiedział że tu rządzi Pawełek ;-)

Jiji, Tysia :) lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Chwalę się Synkiem, Igor urodził się 9 grudnia o 18:30, 54 cm, 3430 g :) do szpitala pojechaliśmy o 4:30 w nocy, skurcze co prawda nieregularne ale poniżej 10 minut od 22:30. Na izbie okazało się, że mam tylko 2 cm rozwarcia, ale lekarz to był znajomy mojego i mnie przyjęli na ostatnie łóżko wolne. Do godziny 12 skurcze miałam nadal nieregularne i przy badaniu odeszly mi wody. Potem już w sumie skurcze coraz częstsze poprosiłam o zzo, które na mnie nie podziałało i odrętwiały mi tylko pośladki i koniuszki palców u stóp. Także co się namęczyłam to moje :) dużo korzystałam z prysznica, z piłką wcale nie umiałam współpracować, a położną trafiłam na świetna. Miałam nacięcie, ale w sumie dzięki temu podczas szycia zauwazyli, że zostały jakieś błonki łożyska, uspali mnie na 20 minut i to usunęli :)

Pierwsza nocka za nami, było karmienie, ulewanie, czkawka, smółka w trakcie przebierania oraz strumień siuśków po mojej pościeli, czyli atrakcje zapewnione ;)

Czekamy na Was teraz!

Nasca, Izieth lubią tę wiadomość

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!!!!

Jej

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ