X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Campari Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę wykarmić złobek, ściagam nadmiar.
    Shantelle-gratulacje:-)

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza daj znac co tam u Ciebie. Bo zaczynam sie martwic bo juz dwie polozne pytalam, a nie kojarza.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza?? Przed burzą??

Siwa1001 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usiluje zlapac lekarza bo mamy miec badanie od ktorego zalezy czy dzisiaj wyjdziemy, od 4 godzin i mam nerwa.

• framtid Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie depresja heh :P od rana siedzę i płacze, do tego ból pleców, rano luźna dwójka, stawianie sie brzucha a moje cycki oszalały i leci z nich non stop :/ chciałabym żeby cos sie z tego konkretnego rozkręciło, ale pewnie to wszystko nic nie znaczy i bede tak siedzieć jak głupia kolejne dni :/ o niczym bardziej nie marze jak o tym by dostać skurczów przynajmniej takich co 10 minut i żeby w końcu sie zaczęło hehe

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid kochana, nie wiesz co mowisz;-) a powwżnie-to nie znamy dnia ani godziny. Jak zdecyduje się przyjsc na świat do da znać, cierpliwośc:-)
    A ja mam takie poczucie jakby mi dziecko przynieśli i jest, normalnie nie wierzę w to dokonanie...

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Dziś synek będzie pierwszą noc że mną,mam nadzieję że wszystkie będzie dobrze. Uczymy się cycka dawać i jakoś idziemy do przodu. Na szczęście po cesarce już chodzę także jest do przodu:)

framtid, Kolia, Izieth lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Shantelle.
    Ja dalej w szpitalu, no juz mam depresje przez to.

• wianna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Super Shantelle ;) dacie radę ;)

A ja po wczorajszym pastowaniu podłogi mam jedynie zakwasy na pośladkach i obite płaskie kolana. Codziennie kładę się spać z myślą, że to ostatnia noc, że to będzie dziś i te skurcze obudzą mnie tej nocy. Cóż, jak widać nikt nie jestem nieomylny :P
    Chociaż czyści mnie dwojeczka od wczoraj na rzadko. No pożyjemy, zobaczymy...

Siwa wychodzicie? Wiesz coś o Aguszy?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna wlasnie nic nie wiem o Agacie, pytam polozne,ale one po imionach nie operuja, a nie pamietam nazwiska, a na korytarzu tez jej nie spotykam.
    Dalej jestem e szpitalu, bo chca powtórzyc wyniki Natalki, potem zobaczymy. Nienawidze tego szpitala juz mna trzesie jak tu siedze.
    Wianna przynajmniej masz czysto na swieta w przeciwienstwie do mnie ;)

• agusza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie też nie obyło się bez przebojów.
    Jak wypadł mi ten balonik koło 22 to lekarz zdecydował ze czekamy do rana i podamy oksytocynę. Od 5 leciała kroplówka po której były skurcze ale takie że powodowały Emusiowi spadek tętna..oksytocyne odlaczyli i o 10 zapadła decyzja, że porzebijamy pęcherz, żeby zaczęło się bardziej fizjologiczne. Po przebiciu zaczęły się skurcze porządne ale około 18 lekarze postanowili je wzmocnić znowu oksytocyną... A o 23.10 6 grudnia przyszedł na świat Emil - 3490g, 53cm :) jest cudowny! Zakochalismy się w nim od razu. :) od jakichś 4 godzin jesteśmy na położniczym dopiero bo nie było miejsca wcześniej. Siwa a Ty jak? Jeszcze szpital? Ja jestem w sali 15 jakby coś :) może uda się którejś z nas na chwilę wyskoczyć :)

Siwa1001, Kolia, Izieth, Nasca lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratuluje :) W koncu sie doczekalam :) To wpadniemy w odwiedziny dzisiaj. Super, kolejny Mikolajkowy maluszek :)

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczynki, piękne dzieciaczki się rodzą jejku jak to zlecialo uwierzyć nie mogę, ja dziś na ktg właśnie się szykuje buźki.....wianna a może jak nie będziemy czekać one się pojawia? ;D

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza wielkie gratulacjd:-) w koncu :-)
    My mieszkamy w szpitalu, coraz trudniej zniesc codzienne klucie tych maleńkich łapek i krzyk na cały oddział

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Campari znam ten bol.

• Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Agusza ;) Shantelle dasz radę ;) wreszcie możesz nacieszyć sie maleństwem ;)

• wianna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza gratulacje! Dobrze, że się w końcu odezwałaś ;) teraz można się nacieszyć Emusiem :) Ale rzeczywiście Cie wymordował tyle czasu nie mogąc się zdecydować, czy wychodzić ;)

Ja jadę zaraz na ktg do szpitala, rano lekkie bóle okresowe i śluz podbarwiony krwią. Nie robię sobie nadziei, że mnie zostawią, ale walizkę biorę :P

• wianna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa co im się nie podoba u Natalii?
    Campari, siwa na pewno przykro patrzeć jak się kruszynki Wasze męczą, ale to silne dzieciaczki :*

Riri dawaj znać jak po ktg ;) ciekawe ile mnie się tam dziś zejdzie...

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mała nic prawie się nie ruszala, pielęgniarka powiedziała że śpi ale brzuchem trzepala... Potem lekarz który stwierdził że wszystko ok.. Jakoś mu nie ufam niewiem czemu jest bardzo młodziutki.. Mówię mu ze Wczoraj też kiepsko się ruszala a on a dziś lepiej ja szok no bo chłop chyba widzi moje ktg i raczej nie szaleje dzidziuś.. No ale nic.. Mówi że jak do popołudnia będzie to samo i po słodkim iść na kontrolę. Usg mi zrobi dopiero jak przyjadę do szpitala.. Ja niewie
    Wkurza mnie....

Jej

• Izieth Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza, Shantelle gratulacje! :)

Nasza Martynka przyszła na świat 5.12 o godzinie 17.00, 3650g i 53cm :)

Poród sn spontanicznie zakończony w wodzie, ale bolało jak cholera, nie byłam na to przygotowana ;)

Wczoraj wieczorem wyszłyśmy do domu, nocka nieprzespana, mała chyba myli noc z dniem i trzeba ją jakoś przestawić :)

Trzymam kciuki za pozostałe nierozpakowane :)

Jiji, Nasca lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ