Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi woda niegazowana pomaga jak nic. Piję szklankami. A to dziwne bo nigdy nie lubiłam. Za to po raz pierwszy odrzuca mnie od kawy. Nie że jakoś bardzo mi śmierdzi ale nie mam smaku by się jej napić wręcz to byłaby ostatnia rzecz do picia jaką bym chciała
-
diana0501 wrote:Aaaaa... I spać bym mogła całe dnie i noce.... Narzeczony nastraszył mnie anemią bo tak się naczytałJago
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam to samo. Non stop śpię. Pół niedzieli przespałam. Wczoraj byłam na wizycie i moja dr powiedziała, że to całkowicie normalne.
No i mam założoną kartę ciąży i kolejna wizyta za miesiąc 23.05. Ale załamałam się przytyło mi się myślałam, że jak sobie odpuszczę to nie będzie tak żle a tu!!! KOSZMAR... wracam do mojej diety -
Ja mam wizytę na 13.05 i to ma być z badaniem prenatalnym, przed ciążą ważyłam 60 kg, jem normalnie tylko bez słodyczy i fastfoodów, i na ostaniej wizycie lekarz zważył i 57 kg. Rozmawialiśmy o wadze w ciąży, on jest za zdrowym odżywianiem, ruchem i aktywizacją zawodową w czasie ciąży i mówił , że przy moim wzroście i obecnej wadze zdrowo przytyć to przez całą ciąże ok 15 kg. Przed ciążą dbałam o siebie i kondycję ale nie odchudzałam się, bo nie chcę jak wieszak wyglądać ale zbędny tłuszcz nie był mi potrzebny, pozwolił mi ćwiczyć na siłce tak jak wcześniej tylko brzuszki mam sobie odpuścić. A od przyszłego miesiąca idę juz na fitness dla ciężarnych i rowerek stacjonarny
-
nick nieaktualny
-
Krychulec wrote:Dziewczyny mam to samo. Non stop śpię. Pół niedzieli przespałam. Wczoraj byłam na wizycie i moja dr powiedziała, że to całkowicie normalne.
No i mam założoną kartę ciąży i kolejna wizyta za miesiąc 23.05. Ale załamałam się przytyło mi się myślałam, że jak sobie odpuszczę to nie będzie tak żle a tu!!! KOSZMAR... wracam do mojej diety
jak po wizycie, serduszko u Was już biło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:33
Jago -
nick nieaktualnyjagoo90 w zeszłym tygodniu robiliśmy usg i było już serducho wiek 5t5d a wczoraj byłam u mojej p dr która prowadzi naszą ciąże (usg nie robi).
23.04 mam koejną wizytę.
Między 31.05 a 3.06 mamy zrobić usg prenatalne. Trochę się zestresowałam, bo dr zleciła także mi test pappa. A nie wiem czy jest mi to potrzebne do szczęścia. A wam co mówili lekarze??? -
diana0501 wrote:Jagooo cały weekend odpoczywałam, byłam w sobotę na wsi, sama droga zmęczyła mnie i zamiast doglądać ogrodu to spałam na fotelu, niedziela cała przespana, narzeczony tylko budził na jeść i pić
-
Krychulec wrote:Dziewczyny mam to samo. Non stop śpię. Pół niedzieli przespałam. Wczoraj byłam na wizycie i moja dr powiedziała, że to całkowicie normalne.
No i mam założoną kartę ciąży i kolejna wizyta za miesiąc 23.05. Ale załamałam się przytyło mi się myślałam, że jak sobie odpuszczę to nie będzie tak żle a tu!!! KOSZMAR... wracam do mojej diety
ja schudłam od poczatku 2 kg.. przez mdłosci i wymioty podobno ale mam duzo zapasowych kg wiec sie nie martwię
-
Witam miłe Panie!
Z lekką nutką niepewności chciałabym dołączyć do "grudniówek". Testy wyszły pozytywne, termin wizyty za dwa tygodnie i mam nadzieję, że serduszko będzie już widoczne.
Na razie dokuczają mi znacznie bóle brzucha i krzyża, co trochę mnie niepokoi, ale jestem dobrej myśli. Do tego gorące, obolałe piersi i przeczulica zapachowa. A to dopiero początek.
Pozdrawiam!Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Wg moich wyliczeń, to 5 tydzień (4tyg i 4 dni). Pierwsza ciąża była dość skomplikowana, zatem gdy tylko podjęliśmy decyzję o drugim maluchu, zrobiłam komplet badań u swojej pani doktor w Polsce. Mieszkamy obecnie w Niemczech i tutaj od stycznia czekaliśmy na wizytę u dobrego lekarza. W środę tydzień temu była wyczekana "audiencja" i lekarz powiedział tylko, że gdyby @ się nie pojawiła, to po dwóch tygodniach zrobić test. Kobiety, która by wytrzymała 2 tyg? :)Poza tym czułam, że coś jest na rzeczy to raz, a dwa od początku ciąży powinnam przyjmować heparynę w zastrzykach. Zatem się kłuję, próbuję nie myśleć o bólach brzucha i wykrzesać nieco energii.
P.S. "stara" ze mnie baba. Powiedzcie, jak można wstawić suwaczek z widocznym tygodniem ciąży?Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Z tego co widzę na forum kobietkom różnie się pokazywało serduszko ale wizytę masz za 2 tyg? Jeśli tak to wydaje mi się że powinno być widoczne. A suwaczek to już nie pamiętam gdzie go znalazłam ale w ustawieniach gdzie jest Twój podpis to wkleiłam link do mojego suwaczka
-
U mnie też masakra, śpię codziennie popołudniu po kilka godzin. I jestem taka słaba, że choćbym chciała to nie mam sił posprzątać narzeczony się martwi czy to powinno tak być ze się tyle śpi ale uspokajam go ze to normalne.
Pojutrze wizyta. Obyśmy zobaczyli już dzidziusia