X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia88 czekamy na informacje i trzymamy kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 22:54

Jago
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 - Dziękuję Ci bardzo! Mam tylko nadzieję, że Twój trud nie pójdzie na marne i się odnajdę. :D

Dziś podejmuję próbę odgruzowania mieszkania. Może się uda.

Na serduszko liczę, żeby wiedzieć, że wszystko jest ok. Ale najlepiej pamiętam z pierwszej ciąży usg ok 12 tyg ciąży. Wówczas to już nie był mniejszy - większy, pulsujący punkcik, tylko zwariowany urwis, który przebierał nogami i rękami, jakby na dyskotece. I pomimo, że usg było jeszcze dopochwowe (minus ze względu na męża i nasze skrępowanie w pierwszej minucie), to było najbardziej wzruszające i najwyraźniejsze.Także drogie Panie, kolejne cuda przed nami na każdej wizycie.

paolcia88 - zobaczycie dzidziusia, może jeszcze niezupełnie jakbyście chcieli, ale to będzie wasze maleństwo. Trzymam kciuki! A zmęczenie, stety, niestety, ale normalne. Wypoczywaj ile się da!

Mamuśki, wypoczywajcie i ładujcie się pozytywnie. :)

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • framtid Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedł 6 tydzień a wraz z nim jeszcze większa senność i mdłości :P a żeby było wesoło nie są poranne tylko popołudniowe, jak sie zacznie o 15 to mam przerąbane aż do wieczora póki nie położe sie spać. W dodatku w tym tygodniu mam popołudniowe zmiany w pracy wiec siedze i zdycham :/ poza tym wszystko super, brzuch troche wczoraj zaczął pobolewają ale juz na szczęście przestał :) wizyta za niecałe dwa tygodnie, juz sie nie moge doczekać :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie własnie dopadły potworne mdłosci i sama nie wiem czy nie lepiej sobie "ulżyć" w toalecie i taaaka zgaga.. masakra a zjadła tylko belriso ....:(

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jak samopoczucie dzisiejszego ranka?
    Ja mam cały czas mdłości rano ale to chyba z głodu. Przechodzą od razu po śniadaniu :) Jestem nabuzowana pozytywną energią bo rozmawiałam dziś z moją przyjaciółką, która właśnie skończyła 3 miesiąc i wczoraj była na usg prenatalnym :D opowiadała jakie jej stworek fikołki robił :D ale się ciesze :D już nie mogę się doczekać mojego :P ale to jeszcze...

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam witam :D Ja to samo póki nie zjem śniadania mdli strasznie.
    Zleci zobaczysz ja tez się nie mogę doczekać :D
    pogoda u mnie paskudna szaro buro i zimno.
    pozdarwia i miłego dnia :D

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Riri Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie dzisiaj spokojnie nie mam.mdlosci chodź wieczorem wczoraj mnie.meczyly...tu też szaro buro a ja leżę w.lozeczku ;););)

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do śniadania tylko nie wyraźnie się czuje,później już ok,tylko ta senność... ehhh ale i ta pogoda taka,że na spacer nie ma jak wyjść

j36regz209hdv9cb.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda beznadziejna, a ja mam za sobą pierwsze rzyganko ;) Już nie umiem tego powstrzymywać, nawet cukierki nie pomagają.

Właśnie wróciłam od lekarza, dzidzia ma już 11mm, a serduszko bije jak szalone :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu schudłam... Nie wiem czy to dobrze... Mało jem, nie mam apetytu, tylko piję...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth a który to tydzień?
    paolcia88 jak nie masz apetytu to dlatego chudniesz. Ja niestety go mam :P wiecznie :P
    boje się że za dużo utyję :( i tak źle i tak niedobrze :P

• Izieth Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg USG 7t1d i tak też mi wychodzi z wyliczeń, belly pokazuje 7t5d, dużej różnicy nie ma :)

Krychulec lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy też macie raz na jakiś czas ból brzucha jak na okres ? Ja miałam ostatni raz taki bol z tydzień temu w terminie gdzie miałabyś miesiączka .. później był spokój i dzisiaj znowu zaczął mnie tak brzuch boleć jak na okres I juz się martwię :/ a nie mam możliwość iść na usg

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, te bóle to podobno normalne i z tego co piszą dziewczyny to nie tylko ja ich doświadczyłam. Związane ponoć z rozciąganiem się więzadeł macicy. Lekarz ostrzegł mnie że nawet jakieś małe plamienie może wystąpic podczas zagnieżdżania, u mnie praktycznie plamienia/krawienia nie było

f2w3dqk3604phf94.png

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh mam nadzieje ze będzie wszystko ok .. usg dopiero będę mieć za 2 tyg w Polsce jak będę :/ musze wytrzymać .. może jutro już przejdzie :) dzisiaj leżę nawet się nigdzie nie ruszam tylko obiad zrobić bo się będę później stresować niepotrzebnie :)

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miewam takie bóle co jakiś czas. Jutro na szczęście już gin i może dowiem się czegoś konkretnego...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja też mam.takie bole i.lekarz mi.mowill że może w okolicach miesiączki może tak boleć.... Ja miałam takie skurcze w macicy mocne tak co 5 min.. Najczęściej wieczorem.. I dostałam lutke... Powiedz mu na następnym usg i oszczędzaj się!!;) Palocia trzymam kciuki mocno za Ciebie, ja też żyje w niepewności od usg do usg... Na następnej wizycie powinno ju z bić serduszko... Znaczy ostatnio biło ale na granicy tzn 105 uderzeń...A boję się... Raz mam objawy ciąży raz nie.. Pozatym tam.wszystko jest takie malutkie...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja termin okresu miałam ok 9 dni temu :) no ale nic mam nadzieje ze będzie wszystko wporzadku .. nawet nie mam duphastonu ani luteiny bo w Irlandii nie dają takich specyfików :/
    Dziewczyny napewno bedzie u Was wszystko dobrze :) najgorsze jak się człowiek tak zamartwia :(

• framtid Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia mam ten sam problem, mieszkam w UK i nie ma możliwości żeby otrzymać jakiekolwiek leki podtrzymujące w razie czego. Do 12 tc nawet nie robią usg co jest dla mnie poprostu chore. Z niecierpliwoscią czekam na 7 maja - lecę wtedy do Polski. Od trzech dni mam mdłości a wczoraj wieczorem to był koszmar poprostu. W dodatku zauważyłam jakby podbarwiony różowy śluz ale chyba mi sie wydawało, juz taka przewrażliwiona jestem. No i brzuch pobolewa i lewa pachwina zaczęła dzisiaj, myśle ze to przez rozciągające sie więzadła. Trzymam kciuki za wszystkie małe fasolki i wierze ze bedzie dobrze! Miłego dnia życzę! :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    framtid wrote:
    Tysia mam ten sam problem, mieszkam w UK i nie ma możliwości żeby otrzymać jakiekolwiek leki podtrzymujące w razie czego. Do 12 tc nawet nie robią usg co jest dla mnie poprostu chore. Z niecierpliwoscią czekam na 7 maja - lecę wtedy do Polski. Od trzech dni mam mdłości a wczoraj wieczorem to był koszmar poprostu. W dodatku zauważyłam jakby podbarwiony różowy śluz ale chyba mi sie wydawało, juz taka przewrażliwiona jestem. No i brzuch pobolewa i lewa pachwina zaczęła dzisiaj, myśle ze to przez rozciągające sie więzadła. Trzymam kciuki za wszystkie małe fasolki i wierze ze bedzie dobrze! Miłego dnia życzę! :)
    No dokładnie :) tutaj to nikt się nie interesują ciąża do końca pierwszego trymestru tylko co ma być to będzie :/ wkurza mnie to i przez to bardziej się denerwuje bo nawet nie wiem czy w srodku wszystko jest wporzadku :/ ja lece do Polski 12 maja :) a 13 mam wizyte u gina swojego :) mam nadzieje ze będzie wszystko ok .
    A jeśli chodzi o ten sluz podbarwiony na różowo to tez tak miałam ale tylko raz i rano zaraz po przebudzeniu .. później przeszlo i był kremowy wiec myśle ze to nic złego bo krwawienia nie było .. ja bym nawet tego plamieniem nie nazwała :)
    będzie dobrze ! musi być :)

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ