X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia88 czekamy na informacje i trzymamy kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 22:54

Jago
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 - Dziękuję Ci bardzo! Mam tylko nadzieję, że Twój trud nie pójdzie na marne i się odnajdę. :D

Dziś podejmuję próbę odgruzowania mieszkania. Może się uda.

Na serduszko liczę, żeby wiedzieć, że wszystko jest ok. Ale najlepiej pamiętam z pierwszej ciąży usg ok 12 tyg ciąży. Wówczas to już nie był mniejszy - większy, pulsujący punkcik, tylko zwariowany urwis, który przebierał nogami i rękami, jakby na dyskotece. I pomimo, że usg było jeszcze dopochwowe (minus ze względu na męża i nasze skrępowanie w pierwszej minucie), to było najbardziej wzruszające i najwyraźniejsze.Także drogie Panie, kolejne cuda przed nami na każdej wizycie.

paolcia88 - zobaczycie dzidziusia, może jeszcze niezupełnie jakbyście chcieli, ale to będzie wasze maleństwo. Trzymam kciuki! A zmęczenie, stety, niestety, ale normalne. Wypoczywaj ile się da!

Mamuśki, wypoczywajcie i ładujcie się pozytywnie. :)

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • framtid Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedł 6 tydzień a wraz z nim jeszcze większa senność i mdłości :P a żeby było wesoło nie są poranne tylko popołudniowe, jak sie zacznie o 15 to mam przerąbane aż do wieczora póki nie położe sie spać. W dodatku w tym tygodniu mam popołudniowe zmiany w pracy wiec siedze i zdycham :/ poza tym wszystko super, brzuch troche wczoraj zaczął pobolewają ale juz na szczęście przestał :) wizyta za niecałe dwa tygodnie, juz sie nie moge doczekać :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie własnie dopadły potworne mdłosci i sama nie wiem czy nie lepiej sobie "ulżyć" w toalecie i taaaka zgaga.. masakra a zjadła tylko belriso ....:(

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jak samopoczucie dzisiejszego ranka?
    Ja mam cały czas mdłości rano ale to chyba z głodu. Przechodzą od razu po śniadaniu :) Jestem nabuzowana pozytywną energią bo rozmawiałam dziś z moją przyjaciółką, która właśnie skończyła 3 miesiąc i wczoraj była na usg prenatalnym :D opowiadała jakie jej stworek fikołki robił :D ale się ciesze :D już nie mogę się doczekać mojego :P ale to jeszcze...

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam witam :D Ja to samo póki nie zjem śniadania mdli strasznie.
    Zleci zobaczysz ja tez się nie mogę doczekać :D
    pogoda u mnie paskudna szaro buro i zimno.
    pozdarwia i miłego dnia :D

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Riri Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie dzisiaj spokojnie nie mam.mdlosci chodź wieczorem wczoraj mnie.meczyly...tu też szaro buro a ja leżę w.lozeczku ;););)

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do śniadania tylko nie wyraźnie się czuje,później już ok,tylko ta senność... ehhh ale i ta pogoda taka,że na spacer nie ma jak wyjść

j36regz209hdv9cb.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda beznadziejna, a ja mam za sobą pierwsze rzyganko ;) Już nie umiem tego powstrzymywać, nawet cukierki nie pomagają.

Właśnie wróciłam od lekarza, dzidzia ma już 11mm, a serduszko bije jak szalone :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu schudłam... Nie wiem czy to dobrze... Mało jem, nie mam apetytu, tylko piję...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth a który to tydzień?
    paolcia88 jak nie masz apetytu to dlatego chudniesz. Ja niestety go mam :P wiecznie :P
    boje się że za dużo utyję :( i tak źle i tak niedobrze :P

• Izieth Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg USG 7t1d i tak też mi wychodzi z wyliczeń, belly pokazuje 7t5d, dużej różnicy nie ma :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy też macie raz na jakiś czas ból brzucha jak na okres ? Ja miałam ostatni raz taki bol z tydzień temu w terminie gdzie miałabyś miesiączka .. później był spokój i dzisiaj znowu zaczął mnie tak brzuch boleć jak na okres I juz się martwię :/ a nie mam możliwość iść na usg

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, te bóle to podobno normalne i z tego co piszą dziewczyny to nie tylko ja ich doświadczyłam. Związane ponoć z rozciąganiem się więzadeł macicy. Lekarz ostrzegł mnie że nawet jakieś małe plamienie może wystąpic podczas zagnieżdżania, u mnie praktycznie plamienia/krawienia nie było

f2w3dqk3604phf94.png

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh mam nadzieje ze będzie wszystko ok .. usg dopiero będę mieć za 2 tyg w Polsce jak będę :/ musze wytrzymać .. może jutro już przejdzie :) dzisiaj leżę nawet się nigdzie nie ruszam tylko obiad zrobić bo się będę później stresować niepotrzebnie :)

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miewam takie bóle co jakiś czas. Jutro na szczęście już gin i może dowiem się czegoś konkretnego...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja też mam.takie bole i.lekarz mi.mowill że może w okolicach miesiączki może tak boleć.... Ja miałam takie skurcze w macicy mocne tak co 5 min.. Najczęściej wieczorem.. I dostałam lutke... Powiedz mu na następnym usg i oszczędzaj się!!;) Palocia trzymam kciuki mocno za Ciebie, ja też żyje w niepewności od usg do usg... Na następnej wizycie powinno ju z bić serduszko... Znaczy ostatnio biło ale na granicy tzn 105 uderzeń...A boję się... Raz mam objawy ciąży raz nie.. Pozatym tam.wszystko jest takie malutkie...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja termin okresu miałam ok 9 dni temu :) no ale nic mam nadzieje ze będzie wszystko wporzadku .. nawet nie mam duphastonu ani luteiny bo w Irlandii nie dają takich specyfików :/
    Dziewczyny napewno bedzie u Was wszystko dobrze :) najgorsze jak się człowiek tak zamartwia :(

• framtid Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia mam ten sam problem, mieszkam w UK i nie ma możliwości żeby otrzymać jakiekolwiek leki podtrzymujące w razie czego. Do 12 tc nawet nie robią usg co jest dla mnie poprostu chore. Z niecierpliwoscią czekam na 7 maja - lecę wtedy do Polski. Od trzech dni mam mdłości a wczoraj wieczorem to był koszmar poprostu. W dodatku zauważyłam jakby podbarwiony różowy śluz ale chyba mi sie wydawało, juz taka przewrażliwiona jestem. No i brzuch pobolewa i lewa pachwina zaczęła dzisiaj, myśle ze to przez rozciągające sie więzadła. Trzymam kciuki za wszystkie małe fasolki i wierze ze bedzie dobrze! Miłego dnia życzę! :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    framtid wrote:
    Tysia mam ten sam problem, mieszkam w UK i nie ma możliwości żeby otrzymać jakiekolwiek leki podtrzymujące w razie czego. Do 12 tc nawet nie robią usg co jest dla mnie poprostu chore. Z niecierpliwoscią czekam na 7 maja - lecę wtedy do Polski. Od trzech dni mam mdłości a wczoraj wieczorem to był koszmar poprostu. W dodatku zauważyłam jakby podbarwiony różowy śluz ale chyba mi sie wydawało, juz taka przewrażliwiona jestem. No i brzuch pobolewa i lewa pachwina zaczęła dzisiaj, myśle ze to przez rozciągające sie więzadła. Trzymam kciuki za wszystkie małe fasolki i wierze ze bedzie dobrze! Miłego dnia życzę! :)
    No dokładnie :) tutaj to nikt się nie interesują ciąża do końca pierwszego trymestru tylko co ma być to będzie :/ wkurza mnie to i przez to bardziej się denerwuje bo nawet nie wiem czy w srodku wszystko jest wporzadku :/ ja lece do Polski 12 maja :) a 13 mam wizyte u gina swojego :) mam nadzieje ze będzie wszystko ok .
    A jeśli chodzi o ten sluz podbarwiony na różowo to tez tak miałam ale tylko raz i rano zaraz po przebudzeniu .. później przeszlo i był kremowy wiec myśle ze to nic złego bo krwawienia nie było .. ja bym nawet tego plamieniem nie nazwała :)
    będzie dobrze ! musi być :)

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ