Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
diana0501 - Dziękuję Ci bardzo! Mam tylko nadzieję, że Twój trud nie pójdzie na marne i się odnajdę.
Dziś podejmuję próbę odgruzowania mieszkania. Może się uda.
Na serduszko liczę, żeby wiedzieć, że wszystko jest ok. Ale najlepiej pamiętam z pierwszej ciąży usg ok 12 tyg ciąży. Wówczas to już nie był mniejszy - większy, pulsujący punkcik, tylko zwariowany urwis, który przebierał nogami i rękami, jakby na dyskotece. I pomimo, że usg było jeszcze dopochwowe (minus ze względu na męża i nasze skrępowanie w pierwszej minucie), to było najbardziej wzruszające i najwyraźniejsze.Także drogie Panie, kolejne cuda przed nami na każdej wizycie.
paolcia88 - zobaczycie dzidziusia, może jeszcze niezupełnie jakbyście chcieli, ale to będzie wasze maleństwo. Trzymam kciuki! A zmęczenie, stety, niestety, ale normalne. Wypoczywaj ile się da!
Mamuśki, wypoczywajcie i ładujcie się pozytywnie.
Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Nadszedł 6 tydzień a wraz z nim jeszcze większa senność i mdłości a żeby było wesoło nie są poranne tylko popołudniowe, jak sie zacznie o 15 to mam przerąbane aż do wieczora póki nie położe sie spać. W dodatku w tym tygodniu mam popołudniowe zmiany w pracy wiec siedze i zdycham poza tym wszystko super, brzuch troche wczoraj zaczął pobolewają ale juz na szczęście przestał wizyta za niecałe dwa tygodnie, juz sie nie moge doczekać
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Jak samopoczucie dzisiejszego ranka?
Ja mam cały czas mdłości rano ale to chyba z głodu. Przechodzą od razu po śniadaniu Jestem nabuzowana pozytywną energią bo rozmawiałam dziś z moją przyjaciółką, która właśnie skończyła 3 miesiąc i wczoraj była na usg prenatalnym opowiadała jakie jej stworek fikołki robił ale się ciesze już nie mogę się doczekać mojego ale to jeszcze... -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy też macie raz na jakiś czas ból brzucha jak na okres ? Ja miałam ostatni raz taki bol z tydzień temu w terminie gdzie miałabyś miesiączka .. później był spokój i dzisiaj znowu zaczął mnie tak brzuch boleć jak na okres I juz się martwię a nie mam możliwość iść na usgTysia
-
Tysia, te bóle to podobno normalne i z tego co piszą dziewczyny to nie tylko ja ich doświadczyłam. Związane ponoć z rozciąganiem się więzadeł macicy. Lekarz ostrzegł mnie że nawet jakieś małe plamienie może wystąpic podczas zagnieżdżania, u mnie praktycznie plamienia/krawienia nie było
-
Ehh mam nadzieje ze będzie wszystko ok .. usg dopiero będę mieć za 2 tyg w Polsce jak będę musze wytrzymać .. może jutro już przejdzie dzisiaj leżę nawet się nigdzie nie ruszam tylko obiad zrobić bo się będę później stresować niepotrzebnieTysia
-
Tysia ja też mam.takie bole i.lekarz mi.mowill że może w okolicach miesiączki może tak boleć.... Ja miałam takie skurcze w macicy mocne tak co 5 min.. Najczęściej wieczorem.. I dostałam lutke... Powiedz mu na następnym usg i oszczędzaj się!! Palocia trzymam kciuki mocno za Ciebie, ja też żyje w niepewności od usg do usg... Na następnej wizycie powinno ju z bić serduszko... Znaczy ostatnio biło ale na granicy tzn 105 uderzeń...A boję się... Raz mam objawy ciąży raz nie.. Pozatym tam.wszystko jest takie malutkie...30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Tylko ze ja termin okresu miałam ok 9 dni temu no ale nic mam nadzieje ze będzie wszystko wporzadku .. nawet nie mam duphastonu ani luteiny bo w Irlandii nie dają takich specyfików
Dziewczyny napewno bedzie u Was wszystko dobrze najgorsze jak się człowiek tak zamartwiaTysia -
Tysia mam ten sam problem, mieszkam w UK i nie ma możliwości żeby otrzymać jakiekolwiek leki podtrzymujące w razie czego. Do 12 tc nawet nie robią usg co jest dla mnie poprostu chore. Z niecierpliwoscią czekam na 7 maja - lecę wtedy do Polski. Od trzech dni mam mdłości a wczoraj wieczorem to był koszmar poprostu. W dodatku zauważyłam jakby podbarwiony różowy śluz ale chyba mi sie wydawało, juz taka przewrażliwiona jestem. No i brzuch pobolewa i lewa pachwina zaczęła dzisiaj, myśle ze to przez rozciągające sie więzadła. Trzymam kciuki za wszystkie małe fasolki i wierze ze bedzie dobrze! Miłego dnia życzę!
-
framtid wrote:Tysia mam ten sam problem, mieszkam w UK i nie ma możliwości żeby otrzymać jakiekolwiek leki podtrzymujące w razie czego. Do 12 tc nawet nie robią usg co jest dla mnie poprostu chore. Z niecierpliwoscią czekam na 7 maja - lecę wtedy do Polski. Od trzech dni mam mdłości a wczoraj wieczorem to był koszmar poprostu. W dodatku zauważyłam jakby podbarwiony różowy śluz ale chyba mi sie wydawało, juz taka przewrażliwiona jestem. No i brzuch pobolewa i lewa pachwina zaczęła dzisiaj, myśle ze to przez rozciągające sie więzadła. Trzymam kciuki za wszystkie małe fasolki i wierze ze bedzie dobrze! Miłego dnia życzę!
A jeśli chodzi o ten sluz podbarwiony na różowo to tez tak miałam ale tylko raz i rano zaraz po przebudzeniu .. później przeszlo i był kremowy wiec myśle ze to nic złego bo krwawienia nie było .. ja bym nawet tego plamieniem nie nazwała
będzie dobrze ! musi być
Tysia