Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Siwa1001 wrote:Framid, samolotem będziesz lecieć w ciąży? Nie boisz się? To nie wskazane w pierwszym trymestrze ciąży.
Krychulec, Riri, Sanni lubią tę wiadomość
-
framtid wrote:Nie boje sie bo nie sugeruje sie tym co piszą ludzie w internecie jedni piszą ze nie wolna inni ze nie ma przeciwskazan. Po drugie nie mam wyboru bo jak nie polecę to sie nie dowiem czy wszystko ok aż do 12 tc. Nie zamierzam sugerować sie pojedynczymi przypadkami osób które leciały samolotem i coś sie przez to stało bo tak naprawdę nawet nie są w stanie stwierdzić czy to lot był przyczyna. Wiele kobiet lata samolotem i rodzi zdrowe dzieci, a zreszta odradzają długich lotów a mój nie trwa nawet dwóch godzin nie zamierzam sobie wkręcać ze coś sie moze stać bo wiem ze jeśli natura stwierdzi ze nie jest ok to i tak nie bedzie i sadze ze nic nie ma na to wpływu, ani lot samolotem ani siedzenie na kanapie
Dokladnie kochana ja tak samo będę leciec w pierwszym trymestrze, kontaktowałam się ze swoim ginem w Polsce i powiedział mi ze podróż w 1 i 2 trymestrze jest jak najbardziej bezpieczna chyba ze dzieje się cos bardzo poważnego ... natomiast w 3 trymestrze mowil ze nie powinno się w ogole latać ja znam dużo kobiet z UK bo mam tam rodzine które specjalnie do Polski lataja pare razy w ciąży na badania bo w UK czy w Irlandii prawie w ogole badan nie robia lepiej leciec sprawdzić niż się stresować do 12 tygodnia czy do 20 (bo u mnie robia usg w około 20 tc ) bo to tez dla dziecka nie jest dobre jak się caly czas denerwujemy :*Tysia -
Też nie dajmy się zwariować.... Wiadome że jeśli ciąża jest zagrożona to trzeba uważać ale jednak czekanie do 12 tc jest okropne, dlaczego wogole tam jest taki przepis to chore... Jeśli nie masz krwawienia to zdecydowałabym się tak jak ty pozatym to 5 t 5 d wiele kobiet nie wie nawet ze są w ciąży i lata i rodzi zdrowe dzieci, ostatnio czytałam że kobiety w ciąży nie powinny jeść grilowanych potraw... Boże one mi się śnią już Nie mogę się doczekać majówki;)))))))))30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
framtid wrote:Nie boje sie bo nie sugeruje sie tym co piszą ludzie w internecie jedni piszą ze nie wolna inni ze nie ma przeciwskazan. Po drugie nie mam wyboru bo jak nie polecę to sie nie dowiem czy wszystko ok aż do 12 tc. Nie zamierzam sugerować sie pojedynczymi przypadkami osób które leciały samolotem i coś sie przez to stało bo tak naprawdę nawet nie są w stanie stwierdzić czy to lot był przyczyna. Wiele kobiet lata samolotem i rodzi zdrowe dzieci, a zreszta odradzają długich lotów a mój nie trwa nawet dwóch godzin nie zamierzam sobie wkręcać ze coś sie moze stać bo wiem ze jeśli natura stwierdzi ze nie jest ok to i tak nie bedzie i sadze ze nic nie ma na to wpływu, ani lot samolotem ani siedzenie na kanapie
Tylko, że to nie jest informacja wyczytana w internecie, a opinia mojego lekarza. Zapytałam z troski, ale już nie ważne. W każdym razie trzymam kciukiKrychulec lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Siwa rozumiem ale to znowu moze być opinia lekarza co do twojego przypadku, w każdym razie no nie mam innego wyjścia a bardzo chce wiedzieć czy wszystko ok z fasolka no i tak jak pisze Tysia, co lekarz to inna opinia
-
nick nieaktualnyRiri na początku serduszko (5tydz 5 dzien) biło 115, 6tydz i 5 dz. 123, a 7tydz i 3 dzień 158;)
Co do ciąży jest bardzo dużo zaleceń,wiadomo. Malin nie, herbaty nie, coli nie itp itd. W pierwszej ciąży świrowałam i ostro wszystkiego przestrzegałam. W 2 ciąży trochę już luźniej do tego podchodzę i nawet kilka łyków coli zdarz mi się pić A grilla też się nie mogę doczekać. Liczę że mdłości mi przejdą do tego czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 14:00
-
Cześć Kobietki!
Tysia;) - bóle brzucha mam stale i przed terminem @, i obecnie 5 dni po. Zauważyłam, że najbardziej dokuczają mi, gdy długo siedzę lub stoję. W pierwszej ciąży tak nie miałam i trochę mnie to i martwi, i denerwuje, ale cóż zrobić. Może taki nasz urok?
Zdarzało mi się narzekać na służbę zdrowia w Pl, ale to co piszecie o UK mnie napawa zdumieniem i... Trochę się orientowałam, jak to wygląda w Niemczech i zdecydowanie lepiej. Nie zmienia to faktu, że tęsknię za moją panią doktor i możliwościami, które były w Polsce. Nie pozostaje nic innego, jak wysyłać pozytywne fluidy i korzystać z każdej możliwości bycia w ojczyźnie.
Aaaa... co do lotów. Każdy przypadek inny. Moja ginekolog powiedziała, że do końca II trymestru mogę latać, pomimo ciąży o zwiększonym ryzyku (z racji moich obciążeń.Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Lika Palocia jutro ma wizytę, a myślicie że 105 uderzeń w 5T6d to mało? Niby mówił że jest wyczuwalne lekko bardzo że wszystko malutkie... Ja niby 6 t a na usg 5T6d...30.12.2014-poronienie 6 tydz.
Chantel liści z malin;) działają wczesnoporonnie,szalwi, ziół nieznanego pochodzenia,soku z aloesu,wiesiołka malinki owocki jak najbardziej....30.12.2014-poronienie 6 tydz.
CiociaJola wrote:Cześć Kobietki!
Tysia;) - bóle brzucha mam stale i przed terminem @, i obecnie 5 dni po. Zauważyłam, że najbardziej dokuczają mi, gdy długo siedzę lub stoję. W pierwszej ciąży tak nie miałam i trochę mnie to i martwi, i denerwuje, ale cóż zrobić. Może taki nasz urok?
Zdarzało mi się narzekać na służbę zdrowia w Pl, ale to co piszecie o UK mnie napawa zdumieniem i... Trochę się orientowałam, jak to wygląda w Niemczech i zdecydowanie lepiej. Nie zmienia to faktu, że tęsknię za moją panią doktor i możliwościami, które były w Polsce. Nie pozostaje nic innego, jak wysyłać pozytywne fluidy i korzystać z każdej możliwości bycia w ojczyźnie.
Aaaa... co do lotów. Każdy przypadek inny. Moja ginekolog powiedziała, że do końca II trymestru mogę latać, pomimo ciąży o zwiększonym ryzyku (z racji moich obciążeń.
Tutejsza słuzba zdrowia jest porażką niestety .. jak sobie pomyśle to aż mnie ściska w żołądku
ja tez mam ciąże zagrożoną ze względu na moja wade macicy ale mój gin mówił ze mogę leciec .. no chyba ze krwawie lub mam mocne bole brzucha to nie u mnie na razie nic takiego nie wystepujeTysia -
Tysia, Framtid - gdzie zamierzacie rodzić? Choć to może odległy temat...
Pierwsze ugs mam za dwa tyg. Jeśli wszystko będzie ok, to jadę na dwa tyg do Polski. Oby się udało i byle podróż przetrwać.Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
CiociaJola wrote:Tysia, Framtid - gdzie zamierzacie rodzić? Choć to może odległy temat...
Pierwsze ugs mam za dwa tyg. Jeśli wszystko będzie ok, to jadę na dwa tyg do Polski. Oby się udało i byle podróż przetrwać.Tysia -
nick nieaktualny