X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze cos mu strona dzisiaj nie działa .. Wy tez tak macie ? :/

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do końca dnia mają być jakieś prace aktualizacyjne na stronie

Tysia :) lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny posiałam gdzieś kartkę od ginekologa z listą badań, zrobiłam wszystkie, zapomniałam tylko o moczu. Pamięta któraś czy ten mocz to na badanie ogólne czy coś innego? Mam też do zrobienia awidność na toxo i wie któraś orientacyjnie ile może kosztować? Bo za nic do laboratorium dodzwonić się nie mogę

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 badanie ogólne moczu, niestety co do ceny toxo to nie wiem, bo u mnie w laboratorium toxo jest za darmo w ramach jakiegoś funduszu norway grants czy jakoś tak- sprawdź może u Ciebie też takie coś jest.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Gotuje krupnik bo mam smaki, mój pierwszy 32 letnim życiu hahaha

Siwa i jak, byłaś endokrynologa?

Wianna u mnie w pracy też była euforia i radość a teraz odpoczywam w domku i to była najlepsza decyzja jaką podjęłam ostatnio :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa u mnie nie ma tego badania w ramach zadnych funduszy.... Muszę prywatnie
    Shantelle ja idę do ginekologa w piątek i też będę juz prosić o zwolniene z pracy, zostanie mi tylko już uczelnia- mam nadzieję , że promotorka dopuści do obrony w czerwcu

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pyszny krupnik, zwariować idzie hehe jestem cudowna :)
    Zapraszam Was wszystkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 14:11

AgnOss lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości rozkręciły się na całego. Dziś nie mogłam wstać z łóżka (od poniedziałku mam urlop by uczyć się do egzaminu na uprawniena budowlane). Przespałam do 12! Teraz próbuje coś wkuwać ale kompletnie mi nie idzie. Co rusz mi niedobrze i muszę się położyć. Aaaaaa nie zdam!

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś też zmuliło, ale bez dramatu, tylko senna jestem i kawy mnie się bardzo chce.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i własnie ! Mąż wczoraj zadecydował, że jak widać serduszko to jedziemy do rodziców im powiedzieć. Wszyscy płakali i to nie od cebuli, którą pokroiłam do kolacji. Ale się cieszę!
    Termin mam na 25 grudnia - w urodziny mojego taty:)

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jak się czujesz?
    Może odpoczywaj więcej niż zawsze, a nie masz komórki do swojego lekarza? :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Tysia jak się czujesz?
    Może odpoczywaj więcej niż zawsze, a nie masz komórki do swojego lekarza? :/
    Już trochę lepiej przeszło po tym jak zaaplikowalam sobie czopka z progesteronem z większą dawka :) raz dziennie na noc mam go aplikować wiec może cos to da :)

za to mdłości nie odpuszczają w ogole ale dzisiaj naszła mnie ochota na twarożek wymieszany ze śmietaną troszkę szczypiorku rzodkiewki pomidora i ogórka :D opierdzieliłam całą miske hehe i będę pewnie umierać ale co tam :D

a i numer telefonu miałam ale usunęło mi wszystkie kontakty z telefonu nie wiem dlaczego i już nie mam ale do piątku jakos może wytrzymam bo będę mieć już wizyte u swojego gina w Polsce :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle dziś mam wizytę u gina na 18.00, to może on mi coś przepisze, bo do endokrynologa tak szybko się nie dostanę, niestety. Krupnik mówisz, z chęcią podaj tylko chociaż jakie województwo, co bym Cię po całej Polsce nie szukała... he, he :), i żeby nie było, że na sępa, to zabiorę rogaliki na deser, bo właśnie się pieką :)

• Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy a używacie jakis olejków na rozstępy?
    Mysle nad bio oil albo palmers?

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wieczornej kąpieli oliwka dla dzieci z Nivea plus każdego ranka 2 kremy z perfekty: serum na nbiust i krem na rozstępy. O ciało zawsze dbałam i oliwką sie smarowałam albo kremami ujędrniającymi

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, wpadaj na Kraków :)
    A rogaliki to mi teraz smaka zrobiły, uhaha....

Tysia no to dobrze, że już lepiej. Teraz tylko czekać na wizytę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciezaroweczki! Byliśmy dziś na wizycie, lekarz pokazał miejsce memu mężowi, gdzie ma stanąć, żeby dobrze widzieć ekran USG i... Nic... Jest pęcherzyk, ale nie ma zarodka, o serduchu nie wspomnę. Mamy czekać. Zdaje sobie sprawę co to może oznaczać. Bardzo się cieszę, że jadę do Pl i odwiedze moja panią doktor.

Mam nieco ponad tydzień nerwów i stresu. Może nasz Skarb tylko się schował. Taka zabawa w chowanego...

Trzymajcie się ciepło!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiociaJola nie stresuj się i myśl pozytywnie. Wszystko się ułoży i będzie i maleństwo i serduszko :*

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiociaJola ja tez bylamvw piatek i niebyło widac zarodka :p ale lekarz sam powiedział ze sprzęt stary i pewnie dlatego.
    Pewnie u Ciebie podobnie:)) pozdrawiam

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ