Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nieśmiało, ciesz się bi masz czym :) jest okej i tak będzie :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, człowiek zawsze się boi, bo to taki mały cud, że chucha i dmucha i boi się, że coś pójdzie nie tak... Ale ono tam jest! Jest i rośnie! I będzie, czuję to :)
    Termin porodu: 23.12 :D hahaaha! :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn z tarczycą otóż odebrałam dziś wynik TSH i wyszło mi 0,12 przy normie [0,27-4,20]co to może oznaczać, bo się trochę martwię, a dopiero jutro o 18 mam wizytę?
    W ogóle dziwna sprawa jako dziecko miałam badaną grupę krwi, i zawsze myślałam, że mam ARh+, nawet mam to w takiej starej niebieskiej książeczce zdrowia dziecka wpisane, a teraz odebrałam wyniki i na nich jak wół napisane 0Rh+ aż nazwisko sprawdzałam i PESEL czy to moje.Zgłupiałam...

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś zrobić cytologię na NFZ, od razu lekarz do którego trafiłam wykonał USG - jest serduszko! Wyglądało jak mały migoczący piksel na ekranie monitora. Popłakałam się:)
    Termin wizyty u "mojego" ginekologa prowadzącego mam dopiero na 27 maja, więc dostałam wcześniej niż myślałam tę cudowną wiadomość. Nie spodziewałam się tak szybko ujrzeć serduszka, bo jestem dopiero w 6t3d.
    W sobotę zdecydowałam się z mężem jechać do moich rodziców i im powiedzieć - bo oni wiedzieli że nie mogę zajść w ciążę i bardzo mnie wspierają. NIe mogę się doczekać!

paolcia88, Izieth, Siwa1001, OnA66 lubią tę wiadomość

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, to znaczy że masz nadczynność. Musisz się umówić do endokrynologa.
    Irmelin - cudownie! :) Ja nie płakałam jak usłyszałam serduszko, ale uśmiech nie schodził mi z twarzy do końca dnia. :) zresztą, dziś też już mam super dzień, z dzidziolem oki - mama też szczęśliwa :D

Siwa1001 lubi tę wiadomość

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 dzięki za odpowiedź, no to wychodzi na to, że się coś przypałętało.
    Paolcia jak dobrze pójdzie to będzie prezent pod choinkę :)
    Irmelin super wiadomość.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa pewnie dostaniesz euthyrox, bo wyniki niskie. Musisz brać leki na tarczyce.
    Ja mam farta bo mój gin jest też endokrynologiem. I mam dwa w jednym. Co do grupy krwi toenie wiem czy dobrze pamiętam, ale za dziecka grupa krwi się może zmienić i może dlatego masz 0. Zawsze badanie możesz powtórzyć.

Imerlin ja widziała sercem piątym tygodniu :) a wszyscy mówili że za wcześnie :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • MartaAnna Znajoma

Wysłany: 9 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę na usg. Mam nadzieję, że zobacze serducho!

p19uyx8dm5z6vttg.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Siwa pewnie dostaniesz euthyrox, bo wyniki niskie. Musisz brać leki na tarczyce.
    Ja mam farta bo mój gin jest też endokrynologiem. I mam dwa w jednym. Co do grupy krwi toenie wiem czy dobrze pamiętam, ale za dziecka grupa krwi się może zmienić i może dlatego masz 0. Zawsze badanie możesz powtórzyć.

Sprawdziłam endokrynologów u siebie w mieście, szału nie ma, wszyscy opinie średnie. Zobaczę może ginekolog mi jakiegoś podpowie. Gdyby nie badania w ciąży pewnie dalej bym nie wiedziała, że coś nie tak z moją tarczycą. W ogóle nie mam żadnych objawów, z tego co czytam w necie.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niski wynik ale to nieznaczny że jestem chora. On jest za niski w ciąży. Dzieci ciągną więcej tego hormonu a on jest istotny do ich rozwoju.
    Zapytaj gina czy Ci nie może recepty wypisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 17:30

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mega energia jakąś.... Nagły apetyt naa miesiwo ( schaboszczak poszedł ;);)aż drze do wizyty żeby było dobrze.. A jeszcze jutro doszczepianie przypominające (imunnologia) i też się boję....

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle pewnie masz racje, u mnie przecież dwoje ciagnie. Zapytam, dziekuje za podpowiedź.

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy jak byłam w sobotę u gina i było wszystko super to czy dzisiaj może być cos nie tak ? Bo przed chwilka dostałam takich brązowo różowych plamien i nie wiem co myśleć :/ do gina mam aż 100 km a byłam dopiero w sobotę :(

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, ja z takimi plamieniami lecialam od razu na pogotowie. I Tobie też radzę.. Mi groziło poronienie dlatego w takich sytuacjach gorąco polecam biegiem do szpitala

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tutaj nic nie da jechanie do szpitala bo oni tutaj do 12 tygodnia nie uznają ciąży :/ byłam 2 dni temu u gina i mówił ze wszystko wporzadku było serduszko dzidzia rosła a pytałam o plamienia bo mam tak od dłuższego czasu to powiedziała ze tam nic nie widzi .. ze może być z drugiej części macicy bo ja mam przegrodę w macicy .. I w tej drugiej części mówiła ze endometrium jest grube i to może być przyczyną .. 2 dni miałam spokój i dzisiaj znowu :/ oszaleje

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj, no to już nie wiem :( trzymaj się w takim razie i staraj nie denerwować

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do TSH, dziś byłam u endo i mam wynik 1,38 sprzed dwóch tygodni przy dawce Letroxu 50, teraz mam mieć dawkę 75. TSH w ciąży nie powinno prekroczyć 2,5 optymalnie powinno być jak najniższe, oczywiście w granicach normy. Również mam Hasihmoto i lekarka mówiła że w 2 trymestrze dzieci zaczynają brać dużo od nas i jak mamy niedobór jodu i złe wyniki to one będą miały problem ze swoimi tarczycami.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • MartaAnna Znajoma

Wysłany: 10 maja 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam piękny 9,5mm zarodek, wg OM 6t5d, wg USG 6t6d. Serce bije :-) niesamowite! Jak to jest możliwe, że teraz mam dwa serca?! :-))))))

Izieth lubi tę wiadomość

p19uyx8dm5z6vttg.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja TSH mam 2,218, lekarz nic nie mowil, ze za nisko, tylko ze przy nastepnej morfologii zbadac.
    Takze zobaczymy. ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • wianna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia, super wiesci ;) spokojna glowa juz co ;)

Ja tez bardzo wyluzowałam po wizycie sonotniej, choc jak bedzie zblizac sie kolejna znowu zaczne schizowac pewnie ;)

Powiedzialam w pracy ;) Pani Dyrektor gratulowala, powiedziala, zebym sie nie krepowala, jak sie zle bede czula czy cos, to smialo zwolnienie, takze super ;)
    Kolezanki w pracy euforia ;) super, ze juz mam to za soba ;) nie musze w koncu zaslaniac brzucha, cyckow i kryc sie z nimi super ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ