X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nieśmiało, ciesz się bi masz czym :) jest okej i tak będzie :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, człowiek zawsze się boi, bo to taki mały cud, że chucha i dmucha i boi się, że coś pójdzie nie tak... Ale ono tam jest! Jest i rośnie! I będzie, czuję to :)
    Termin porodu: 23.12 :D hahaaha! :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn z tarczycą otóż odebrałam dziś wynik TSH i wyszło mi 0,12 przy normie [0,27-4,20]co to może oznaczać, bo się trochę martwię, a dopiero jutro o 18 mam wizytę?
    W ogóle dziwna sprawa jako dziecko miałam badaną grupę krwi, i zawsze myślałam, że mam ARh+, nawet mam to w takiej starej niebieskiej książeczce zdrowia dziecka wpisane, a teraz odebrałam wyniki i na nich jak wół napisane 0Rh+ aż nazwisko sprawdzałam i PESEL czy to moje.Zgłupiałam...

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś zrobić cytologię na NFZ, od razu lekarz do którego trafiłam wykonał USG - jest serduszko! Wyglądało jak mały migoczący piksel na ekranie monitora. Popłakałam się:)
    Termin wizyty u "mojego" ginekologa prowadzącego mam dopiero na 27 maja, więc dostałam wcześniej niż myślałam tę cudowną wiadomość. Nie spodziewałam się tak szybko ujrzeć serduszka, bo jestem dopiero w 6t3d.
    W sobotę zdecydowałam się z mężem jechać do moich rodziców i im powiedzieć - bo oni wiedzieli że nie mogę zajść w ciążę i bardzo mnie wspierają. NIe mogę się doczekać!

paolcia88, Izieth, Siwa1001, OnA66 lubią tę wiadomość

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, to znaczy że masz nadczynność. Musisz się umówić do endokrynologa.
    Irmelin - cudownie! :) Ja nie płakałam jak usłyszałam serduszko, ale uśmiech nie schodził mi z twarzy do końca dnia. :) zresztą, dziś też już mam super dzień, z dzidziolem oki - mama też szczęśliwa :D

Siwa1001 lubi tę wiadomość

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 dzięki za odpowiedź, no to wychodzi na to, że się coś przypałętało.
    Paolcia jak dobrze pójdzie to będzie prezent pod choinkę :)
    Irmelin super wiadomość.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa pewnie dostaniesz euthyrox, bo wyniki niskie. Musisz brać leki na tarczyce.
    Ja mam farta bo mój gin jest też endokrynologiem. I mam dwa w jednym. Co do grupy krwi toenie wiem czy dobrze pamiętam, ale za dziecka grupa krwi się może zmienić i może dlatego masz 0. Zawsze badanie możesz powtórzyć.

Imerlin ja widziała sercem piątym tygodniu :) a wszyscy mówili że za wcześnie :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • MartaAnna Znajoma

Wysłany: 9 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę na usg. Mam nadzieję, że zobacze serducho!

p19uyx8dm5z6vttg.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Siwa pewnie dostaniesz euthyrox, bo wyniki niskie. Musisz brać leki na tarczyce.
    Ja mam farta bo mój gin jest też endokrynologiem. I mam dwa w jednym. Co do grupy krwi toenie wiem czy dobrze pamiętam, ale za dziecka grupa krwi się może zmienić i może dlatego masz 0. Zawsze badanie możesz powtórzyć.

Sprawdziłam endokrynologów u siebie w mieście, szału nie ma, wszyscy opinie średnie. Zobaczę może ginekolog mi jakiegoś podpowie. Gdyby nie badania w ciąży pewnie dalej bym nie wiedziała, że coś nie tak z moją tarczycą. W ogóle nie mam żadnych objawów, z tego co czytam w necie.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niski wynik ale to nieznaczny że jestem chora. On jest za niski w ciąży. Dzieci ciągną więcej tego hormonu a on jest istotny do ich rozwoju.
    Zapytaj gina czy Ci nie może recepty wypisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 17:30

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mega energia jakąś.... Nagły apetyt naa miesiwo ( schaboszczak poszedł ;);)aż drze do wizyty żeby było dobrze.. A jeszcze jutro doszczepianie przypominające (imunnologia) i też się boję....

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle pewnie masz racje, u mnie przecież dwoje ciagnie. Zapytam, dziekuje za podpowiedź.

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy jak byłam w sobotę u gina i było wszystko super to czy dzisiaj może być cos nie tak ? Bo przed chwilka dostałam takich brązowo różowych plamien i nie wiem co myśleć :/ do gina mam aż 100 km a byłam dopiero w sobotę :(

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, ja z takimi plamieniami lecialam od razu na pogotowie. I Tobie też radzę.. Mi groziło poronienie dlatego w takich sytuacjach gorąco polecam biegiem do szpitala

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tutaj nic nie da jechanie do szpitala bo oni tutaj do 12 tygodnia nie uznają ciąży :/ byłam 2 dni temu u gina i mówił ze wszystko wporzadku było serduszko dzidzia rosła a pytałam o plamienia bo mam tak od dłuższego czasu to powiedziała ze tam nic nie widzi .. ze może być z drugiej części macicy bo ja mam przegrodę w macicy .. I w tej drugiej części mówiła ze endometrium jest grube i to może być przyczyną .. 2 dni miałam spokój i dzisiaj znowu :/ oszaleje

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj, no to już nie wiem :( trzymaj się w takim razie i staraj nie denerwować

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do TSH, dziś byłam u endo i mam wynik 1,38 sprzed dwóch tygodni przy dawce Letroxu 50, teraz mam mieć dawkę 75. TSH w ciąży nie powinno prekroczyć 2,5 optymalnie powinno być jak najniższe, oczywiście w granicach normy. Również mam Hasihmoto i lekarka mówiła że w 2 trymestrze dzieci zaczynają brać dużo od nas i jak mamy niedobór jodu i złe wyniki to one będą miały problem ze swoimi tarczycami.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • MartaAnna Znajoma

Wysłany: 10 maja 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam piękny 9,5mm zarodek, wg OM 6t5d, wg USG 6t6d. Serce bije :-) niesamowite! Jak to jest możliwe, że teraz mam dwa serca?! :-))))))

Izieth lubi tę wiadomość

p19uyx8dm5z6vttg.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja TSH mam 2,218, lekarz nic nie mowil, ze za nisko, tylko ze przy nastepnej morfologii zbadac.
    Takze zobaczymy. ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • wianna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia, super wiesci ;) spokojna glowa juz co ;)

Ja tez bardzo wyluzowałam po wizycie sonotniej, choc jak bedzie zblizac sie kolejna znowu zaczne schizowac pewnie ;)

Powiedzialam w pracy ;) Pani Dyrektor gratulowala, powiedziala, zebym sie nie krepowala, jak sie zle bede czula czy cos, to smialo zwolnienie, takze super ;)
    Kolezanki w pracy euforia ;) super, ze juz mam to za soba ;) nie musze w koncu zaslaniac brzucha, cyckow i kryc sie z nimi super ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ