Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie do dziewczyn z tarczycą otóż odebrałam dziś wynik TSH i wyszło mi 0,12 przy normie [0,27-4,20]co to może oznaczać, bo się trochę martwię, a dopiero jutro o 18 mam wizytę?
W ogóle dziwna sprawa jako dziecko miałam badaną grupę krwi, i zawsze myślałam, że mam ARh+, nawet mam to w takiej starej niebieskiej książeczce zdrowia dziecka wpisane, a teraz odebrałam wyniki i na nich jak wół napisane 0Rh+ aż nazwisko sprawdzałam i PESEL czy to moje.Zgłupiałam...Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Byłam dziś zrobić cytologię na NFZ, od razu lekarz do którego trafiłam wykonał USG - jest serduszko! Wyglądało jak mały migoczący piksel na ekranie monitora. Popłakałam się
Termin wizyty u "mojego" ginekologa prowadzącego mam dopiero na 27 maja, więc dostałam wcześniej niż myślałam tę cudowną wiadomość. Nie spodziewałam się tak szybko ujrzeć serduszka, bo jestem dopiero w 6t3d.
W sobotę zdecydowałam się z mężem jechać do moich rodziców i im powiedzieć - bo oni wiedzieli że nie mogę zajść w ciążę i bardzo mnie wspierają. NIe mogę się doczekać!paolcia88, Izieth, Siwa1001, OnA66 lubią tę wiadomość
-
Siwa, to znaczy że masz nadczynność. Musisz się umówić do endokrynologa.
Irmelin - cudownie! Ja nie płakałam jak usłyszałam serduszko, ale uśmiech nie schodził mi z twarzy do końca dnia. zresztą, dziś też już mam super dzień, z dzidziolem oki - mama też szczęśliwaSiwa1001 lubi tę wiadomość
-
Siwa pewnie dostaniesz euthyrox, bo wyniki niskie. Musisz brać leki na tarczyce.
Ja mam farta bo mój gin jest też endokrynologiem. I mam dwa w jednym. Co do grupy krwi toenie wiem czy dobrze pamiętam, ale za dziecka grupa krwi się może zmienić i może dlatego masz 0. Zawsze badanie możesz powtórzyć.
Imerlin ja widziała sercem piątym tygodniu a wszyscy mówili że za wcześnieSiwa1001 lubi tę wiadomość
-
Shantelle wrote:Siwa pewnie dostaniesz euthyrox, bo wyniki niskie. Musisz brać leki na tarczyce.
Ja mam farta bo mój gin jest też endokrynologiem. I mam dwa w jednym. Co do grupy krwi toenie wiem czy dobrze pamiętam, ale za dziecka grupa krwi się może zmienić i może dlatego masz 0. Zawsze badanie możesz powtórzyć.
Sprawdziłam endokrynologów u siebie w mieście, szału nie ma, wszyscy opinie średnie. Zobaczę może ginekolog mi jakiegoś podpowie. Gdyby nie badania w ciąży pewnie dalej bym nie wiedziała, że coś nie tak z moją tarczycą. W ogóle nie mam żadnych objawów, z tego co czytam w necie.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
A ja dziś mega energia jakąś.... Nagły apetyt naa miesiwo ( schaboszczak poszedł ;)aż drze do wizyty żeby było dobrze.. A jeszcze jutro doszczepianie przypominające (imunnologia) i też się boję....30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Mi tutaj nic nie da jechanie do szpitala bo oni tutaj do 12 tygodnia nie uznają ciąży byłam 2 dni temu u gina i mówił ze wszystko wporzadku było serduszko dzidzia rosła a pytałam o plamienia bo mam tak od dłuższego czasu to powiedziała ze tam nic nie widzi .. ze może być z drugiej części macicy bo ja mam przegrodę w macicy .. I w tej drugiej części mówiła ze endometrium jest grube i to może być przyczyną .. 2 dni miałam spokój i dzisiaj znowu oszalejeTysia
-
Co do TSH, dziś byłam u endo i mam wynik 1,38 sprzed dwóch tygodni przy dawce Letroxu 50, teraz mam mieć dawkę 75. TSH w ciąży nie powinno prekroczyć 2,5 optymalnie powinno być jak najniższe, oczywiście w granicach normy. Również mam Hasihmoto i lekarka mówiła że w 2 trymestrze dzieci zaczynają brać dużo od nas i jak mamy niedobór jodu i złe wyniki to one będą miały problem ze swoimi tarczycami.
-
Paolcia, super wiesci spokojna glowa juz co
Ja tez bardzo wyluzowałam po wizycie sonotniej, choc jak bedzie zblizac sie kolejna znowu zaczne schizowac pewnie
Powiedzialam w pracy Pani Dyrektor gratulowala, powiedziala, zebym sie nie krepowala, jak sie zle bede czula czy cos, to smialo zwolnienie, takze super
Kolezanki w pracy euforia super, ze juz mam to za soba nie musze w koncu zaslaniac brzucha, cyckow i kryc sie z nimi superIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm