Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka wrote:
    Dziewczy a używacie jakis olejków na rozstępy?
    Mysle nad bio oil albo palmers?
    Ja uzywam krem na rozstepy z musteli

j36regz209hdv9cb.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiociaJola wrote:
    Cześć Ciezaroweczki! Byliśmy dziś na wizycie, lekarz pokazał miejsce memu mężowi, gdzie ma stanąć, żeby dobrze widzieć ekran USG i... Nic... Jest pęcherzyk, ale nie ma zarodka, o serduchu nie wspomnę. Mamy czekać. Zdaje sobie sprawę co to może oznaczać. Bardzo się cieszę, że jadę do Pl i odwiedze moja panią doktor.

Mam nieco ponad tydzień nerwów i stresu. Może nasz Skarb tylko się schował. Taka zabawa w chowanego...

Trzymajcie się ciepło!

Rozumiem, że jest pęcherzyk żółtkowy? Czy ciążowy?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam olejku z Rossmanna bo ma Super skład a jest tani jak barszcz. Do tego Palmersa i tyle. Zamówiłam sobie również olej migdałowy :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno olej kokosowy też dobry

AgnOss lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam oleju kokosowego;) bosko pachnie !

Kobietki powiedzcie mi co zazywacie na skurcze? Boli mnie od 3 dni brzuch..mam takie skurcze w podbrzuszu co jakiś czas,przechodzą szybko..czy magnez wystarczy?jeśli tak to jaki?

Jago
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bóle brzucha to no-spa. Ja dostałam też luteinę. No i magnez też, 3x1 Magne B6

jagooo90 lubi tę wiadomość

• wianna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam mustele, sprawdzilam na sobie ;) juz sladow czerwonych kresek nie ma nawet po kilku dniach, wiec reaguje natychmiastowo ;)

CiociaJola, pozostalo Ci czekac, wiec trzymam kciuki, zeby ten czas szybko i spokojnie Ci minął :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że ja już najchętniej poszła spać?
    Ale jeszcze muszę obejrzeć Agenta :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle to troche km miałabym do pokononania dla tego krupniku... :) prawie z drugiego konca Polski, z Olsztyna.
    Ja uzywam Palmersa.
    Ciocia Jola bedzie dobrze, grunt to pozytywne myślenie.

Shantelle lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, damy radę. Ja jestem z Olsztyna na Warmii naszej a moja rodzinka obecnie mieszka w Szczytnie :)
    Świat jest mały, to fakt :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na pierwszej wizycie widoczny był pęcherzyk bez naszej Niuni (robili mi USG na pogotowiu jak dostałam ostrych skurczów na mega starym sprzęcie) było to w 5t5d. Dosłownie dwa dni potem poszłam prywatnie na pierwszą wizytę do mojej Pani doktor i USG jak marzenie - kijaneczka widoczna i taka już duża:). Więc w wielkiej mierze jakość obrazu zależy od kondycji sprzętu, bo w dwa dni by tak nie urosła.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę, ja też mazury:) sporo nas w okolicy:)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin wrote:
    A i własnie ! Mąż wczoraj zadecydował, że jak widać serduszko to jedziemy do rodziców im powiedzieć. Wszyscy płakali i to nie od cebuli, którą pokroiłam do kolacji. Ale się cieszę!
    Termin mam na 25 grudnia - w urodziny mojego taty:)

ja mam na 5 Grudzien w urodziny mojej juz swietej pamieci mamy :) Dla mnie to jak prezent od niej p ponad 3 latach starania sie :)

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę zaraz się okaże, że się będziemy spotykać w parku na spacerach z wózkami :)
    Ja wczoraj po badaniach, maluchy ok, oboje mają po 23mm, serduszka 178/min i 181/min.
    Tylko ja mam powtórzyć badania TSH (choć może być taka wartość ze względu na bliźniaki), i zrobić test obciążenia glukozą, bo podobno mam wysoką.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pytanie do kobietek , ktore nie maja wskazania a mimo wszystko beda robic badania prenatalne? Sa tutaj takie?

f2w3vfxmr90vn12h.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje , że każda dostaje zlecenie na to badanie a test pappa albo nifty to już w indywidualnych przypadkach. Może się mylę- nie wiem. Z tego co wiem to obowiązkowo każdy lekarz daje to badanie po 35 r.ż. łącznie z pappa. Ja mam 25 lat i w ten piątek robię badanie prenatalne ale mi lekarz nic nie mówił o pappa czy nifcie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie robie tylko te podstawowe prenatalne o ktorym piszesz dla siebie , swojego spokoju itd.. bo wskazan w rodzinie czy wiekowych nie mam . Dlatego pytam czy jeszcze ktos moze tak robi .

f2w3vfxmr90vn12h.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Miałyście tak, że przez jakiś okres czasu dokuczały Wam codziennie mdłości, a potem jak ręką odjął odeszły?
    Przez bite 10 dni miałam mdłości 24 h na dobę, cokolwiek czułam od razu mnie mdliło, nie umiałam jeść, wszystko pchałam na siłę. Od wczoraj tego nie mam. W ogóle to według mojego osobistego kalendarzyka wynikałoby, że hipotetycznie za 6 dni miałabym dostać kolejną miesiączkę, i zawsze 7 dni przed @ już mi dokuczały bóle @, trądzik, nabrzmiałe piersi etc. I widzę, że takie coś ma u mnie miejsce mimo, że jestem w ciąży. Tak się może dziać mimo ciąży?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak mialam od ok 4tyg do doslownie 8 tyg mialam straszne na wszystko mdlosci ... a pamietam jakk dzis ze bylam robic badania w 8 tyg bez tabletki na tarczce i czulam sie cudownie jak dawno nie bylo . zastanawialam sie czy to wlasnie bylo przez ta tabl :P Ale na szczescie kolejny dzien tez juz byl lepszy i tak do teraz :D Zostaly tylko zachcianki ale juz bez mdlosci :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnOss wrote:
    No ja wlasnie robie tylko te podstawowe prenatalne o ktorym piszesz dla siebie , swojego spokoju itd.. bo wskazan w rodzinie czy wiekowych nie mam . Dlatego pytam czy jeszcze ktos moze tak robi .
    Ja będę pytać o nie, rozmawiałam z narzeczonym i jest zdania że warto zrobić nawet jeśli nie mamy wskazań

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ