Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
CiociaJola wrote:Cześć Ciezaroweczki! Byliśmy dziś na wizycie, lekarz pokazał miejsce memu mężowi, gdzie ma stanąć, żeby dobrze widzieć ekran USG i... Nic... Jest pęcherzyk, ale nie ma zarodka, o serduchu nie wspomnę. Mamy czekać. Zdaje sobie sprawę co to może oznaczać. Bardzo się cieszę, że jadę do Pl i odwiedze moja panią doktor.
Mam nieco ponad tydzień nerwów i stresu. Może nasz Skarb tylko się schował. Taka zabawa w chowanego...
Trzymajcie się ciepło!
Rozumiem, że jest pęcherzyk żółtkowy? Czy ciążowy?
-
Ja polecam mustele, sprawdzilam na sobie juz sladow czerwonych kresek nie ma nawet po kilku dniach, wiec reaguje natychmiastowo
CiociaJola, pozostalo Ci czekac, wiec trzymam kciuki, zeby ten czas szybko i spokojnie Ci minąłIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Shantelle to troche km miałabym do pokononania dla tego krupniku... prawie z drugiego konca Polski, z Olsztyna.
Ja uzywam Palmersa.
Ciocia Jola bedzie dobrze, grunt to pozytywne myślenie.
Shantelle lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
U mnie na pierwszej wizycie widoczny był pęcherzyk bez naszej Niuni (robili mi USG na pogotowiu jak dostałam ostrych skurczów na mega starym sprzęcie) było to w 5t5d. Dosłownie dwa dni potem poszłam prywatnie na pierwszą wizytę do mojej Pani doktor i USG jak marzenie - kijaneczka widoczna i taka już duża:). Więc w wielkiej mierze jakość obrazu zależy od kondycji sprzętu, bo w dwa dni by tak nie urosła.
-
Irmelin wrote:A i własnie ! Mąż wczoraj zadecydował, że jak widać serduszko to jedziemy do rodziców im powiedzieć. Wszyscy płakali i to nie od cebuli, którą pokroiłam do kolacji. Ale się cieszę!
Termin mam na 25 grudnia - w urodziny mojego taty:)
ja mam na 5 Grudzien w urodziny mojej juz swietej pamieci mamy Dla mnie to jak prezent od niej p ponad 3 latach starania sie -
No proszę zaraz się okaże, że się będziemy spotykać w parku na spacerach z wózkami
Ja wczoraj po badaniach, maluchy ok, oboje mają po 23mm, serduszka 178/min i 181/min.
Tylko ja mam powtórzyć badania TSH (choć może być taka wartość ze względu na bliźniaki), i zrobić test obciążenia glukozą, bo podobno mam wysoką.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Mi się wydaje , że każda dostaje zlecenie na to badanie a test pappa albo nifty to już w indywidualnych przypadkach. Może się mylę- nie wiem. Z tego co wiem to obowiązkowo każdy lekarz daje to badanie po 35 r.ż. łącznie z pappa. Ja mam 25 lat i w ten piątek robię badanie prenatalne ale mi lekarz nic nie mówił o pappa czy nifcie
-
No ja wlasnie robie tylko te podstawowe prenatalne o ktorym piszesz dla siebie , swojego spokoju itd.. bo wskazan w rodzinie czy wiekowych nie mam . Dlatego pytam czy jeszcze ktos moze tak robi .
-
Dziewczyny,
Miałyście tak, że przez jakiś okres czasu dokuczały Wam codziennie mdłości, a potem jak ręką odjął odeszły?
Przez bite 10 dni miałam mdłości 24 h na dobę, cokolwiek czułam od razu mnie mdliło, nie umiałam jeść, wszystko pchałam na siłę. Od wczoraj tego nie mam. W ogóle to według mojego osobistego kalendarzyka wynikałoby, że hipotetycznie za 6 dni miałabym dostać kolejną miesiączkę, i zawsze 7 dni przed @ już mi dokuczały bóle @, trądzik, nabrzmiałe piersi etc. I widzę, że takie coś ma u mnie miejsce mimo, że jestem w ciąży. Tak się może dziać mimo ciąży?
-
ja tak mialam od ok 4tyg do doslownie 8 tyg mialam straszne na wszystko mdlosci ... a pamietam jakk dzis ze bylam robic badania w 8 tyg bez tabletki na tarczce i czulam sie cudownie jak dawno nie bylo . zastanawialam sie czy to wlasnie bylo przez ta tabl Ale na szczescie kolejny dzien tez juz byl lepszy i tak do teraz Zostaly tylko zachcianki ale juz bez mdlosci
-
AgnOss wrote:No ja wlasnie robie tylko te podstawowe prenatalne o ktorym piszesz dla siebie , swojego spokoju itd.. bo wskazan w rodzinie czy wiekowych nie mam . Dlatego pytam czy jeszcze ktos moze tak robi .