X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka wrote:
    Dziewczy a używacie jakis olejków na rozstępy?
    Mysle nad bio oil albo palmers?
    Ja uzywam krem na rozstepy z musteli

j36regz209hdv9cb.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiociaJola wrote:
    Cześć Ciezaroweczki! Byliśmy dziś na wizycie, lekarz pokazał miejsce memu mężowi, gdzie ma stanąć, żeby dobrze widzieć ekran USG i... Nic... Jest pęcherzyk, ale nie ma zarodka, o serduchu nie wspomnę. Mamy czekać. Zdaje sobie sprawę co to może oznaczać. Bardzo się cieszę, że jadę do Pl i odwiedze moja panią doktor.

Mam nieco ponad tydzień nerwów i stresu. Może nasz Skarb tylko się schował. Taka zabawa w chowanego...

Trzymajcie się ciepło!

Rozumiem, że jest pęcherzyk żółtkowy? Czy ciążowy?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam olejku z Rossmanna bo ma Super skład a jest tani jak barszcz. Do tego Palmersa i tyle. Zamówiłam sobie również olej migdałowy :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno olej kokosowy też dobry

AgnOss lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam oleju kokosowego;) bosko pachnie !

Kobietki powiedzcie mi co zazywacie na skurcze? Boli mnie od 3 dni brzuch..mam takie skurcze w podbrzuszu co jakiś czas,przechodzą szybko..czy magnez wystarczy?jeśli tak to jaki?

Jago
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bóle brzucha to no-spa. Ja dostałam też luteinę. No i magnez też, 3x1 Magne B6

jagooo90 lubi tę wiadomość

• wianna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam mustele, sprawdzilam na sobie ;) juz sladow czerwonych kresek nie ma nawet po kilku dniach, wiec reaguje natychmiastowo ;)

CiociaJola, pozostalo Ci czekac, wiec trzymam kciuki, zeby ten czas szybko i spokojnie Ci minął :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że ja już najchętniej poszła spać?
    Ale jeszcze muszę obejrzeć Agenta :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle to troche km miałabym do pokononania dla tego krupniku... :) prawie z drugiego konca Polski, z Olsztyna.
    Ja uzywam Palmersa.
    Ciocia Jola bedzie dobrze, grunt to pozytywne myślenie.

Shantelle lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, damy radę. Ja jestem z Olsztyna na Warmii naszej a moja rodzinka obecnie mieszka w Szczytnie :)
    Świat jest mały, to fakt :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na pierwszej wizycie widoczny był pęcherzyk bez naszej Niuni (robili mi USG na pogotowiu jak dostałam ostrych skurczów na mega starym sprzęcie) było to w 5t5d. Dosłownie dwa dni potem poszłam prywatnie na pierwszą wizytę do mojej Pani doktor i USG jak marzenie - kijaneczka widoczna i taka już duża:). Więc w wielkiej mierze jakość obrazu zależy od kondycji sprzętu, bo w dwa dni by tak nie urosła.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę, ja też mazury:) sporo nas w okolicy:)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin wrote:
    A i własnie ! Mąż wczoraj zadecydował, że jak widać serduszko to jedziemy do rodziców im powiedzieć. Wszyscy płakali i to nie od cebuli, którą pokroiłam do kolacji. Ale się cieszę!
    Termin mam na 25 grudnia - w urodziny mojego taty:)

ja mam na 5 Grudzien w urodziny mojej juz swietej pamieci mamy :) Dla mnie to jak prezent od niej p ponad 3 latach starania sie :)

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę zaraz się okaże, że się będziemy spotykać w parku na spacerach z wózkami :)
    Ja wczoraj po badaniach, maluchy ok, oboje mają po 23mm, serduszka 178/min i 181/min.
    Tylko ja mam powtórzyć badania TSH (choć może być taka wartość ze względu na bliźniaki), i zrobić test obciążenia glukozą, bo podobno mam wysoką.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pytanie do kobietek , ktore nie maja wskazania a mimo wszystko beda robic badania prenatalne? Sa tutaj takie?

f2w3vfxmr90vn12h.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje , że każda dostaje zlecenie na to badanie a test pappa albo nifty to już w indywidualnych przypadkach. Może się mylę- nie wiem. Z tego co wiem to obowiązkowo każdy lekarz daje to badanie po 35 r.ż. łącznie z pappa. Ja mam 25 lat i w ten piątek robię badanie prenatalne ale mi lekarz nic nie mówił o pappa czy nifcie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie robie tylko te podstawowe prenatalne o ktorym piszesz dla siebie , swojego spokoju itd.. bo wskazan w rodzinie czy wiekowych nie mam . Dlatego pytam czy jeszcze ktos moze tak robi .

f2w3vfxmr90vn12h.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Miałyście tak, że przez jakiś okres czasu dokuczały Wam codziennie mdłości, a potem jak ręką odjął odeszły?
    Przez bite 10 dni miałam mdłości 24 h na dobę, cokolwiek czułam od razu mnie mdliło, nie umiałam jeść, wszystko pchałam na siłę. Od wczoraj tego nie mam. W ogóle to według mojego osobistego kalendarzyka wynikałoby, że hipotetycznie za 6 dni miałabym dostać kolejną miesiączkę, i zawsze 7 dni przed @ już mi dokuczały bóle @, trądzik, nabrzmiałe piersi etc. I widzę, że takie coś ma u mnie miejsce mimo, że jestem w ciąży. Tak się może dziać mimo ciąży?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak mialam od ok 4tyg do doslownie 8 tyg mialam straszne na wszystko mdlosci ... a pamietam jakk dzis ze bylam robic badania w 8 tyg bez tabletki na tarczce i czulam sie cudownie jak dawno nie bylo . zastanawialam sie czy to wlasnie bylo przez ta tabl :P Ale na szczescie kolejny dzien tez juz byl lepszy i tak do teraz :D Zostaly tylko zachcianki ale juz bez mdlosci :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnOss wrote:
    No ja wlasnie robie tylko te podstawowe prenatalne o ktorym piszesz dla siebie , swojego spokoju itd.. bo wskazan w rodzinie czy wiekowych nie mam . Dlatego pytam czy jeszcze ktos moze tak robi .
    Ja będę pytać o nie, rozmawiałam z narzeczonym i jest zdania że warto zrobić nawet jeśli nie mamy wskazań

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ