Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Basia79 wrote:a poza tym, pamiętajmy, że pomiar to przeciągnięcie myszką na płaskim obrazku z punktu do punktu - a przecież dziecko może różnie się ułożyć, bokiem, skulić, więc ten pomiar może różnie wyglądać
-
Shantelle wrote:Czyli jak ja mam dziś 9 Tc to jak to rozumieć, bo się zgubiłam
-
diana0501 wrote:Masz 9 tygodni skończonych, zaczynasz 10, jutro będziesz mieć 9t1d czyli 10 tydzień. Moje zdanie jest takie że jak ciąża przebiega bez komplikacji i innych rewelacji dzidzia wyjdzie jak będzie gotowa. Na różnych forach mamy piszą że są w 42t i ani widu ani słychu zaczynającego się porodu. A poza tym piszą o normie jakie ma w danym tygodniu a o skali od do to nic a potem biedne kobietki popadaja w panikę. A czy w późniejszym życiu wszystkie dzieci są takie same? Tak samo wszyscy mają ten sam wzrost tak mniej więcej? Nie. Najważniejsze aby zdrowo się rozwijały, jak są teraz mniejsze to później maluchy nadrobią Siostra młodą urodziła z wagą 3 kg, mój młodszy brat prawie 5 a ja 3,3kg, narzeczony 3,5 kg. A ile teraz mają? Wychodzi że ja jestem ze wszystkich najmniejsza a narzeczony 2m, brat 1,8m a młoda 1,75, ja mam ledwo 1,65 a wszyscy mieliśmy po 54 cm długości Nie stresujcie się na zapas Dzidzia czuje
-
nick nieaktualny
-
ja pisałam, że skończone liczą w informacjach na Belly i w tych wyliczankach rozmiarów na parenting.pl - wtedy się zgadza, na parenting.pl jak się wejdzie w "8 tydzien ciąży" to wyświetla się tabela - 8t1d,8t2d itd, więc na potrzeby poprawnego spojrzenia na odpowiednią tabelę trzeba po prostu uważać, jak dany autor interpretuje tydzień i tyle, w szpitalu i ogólnie przyjętym nazewnictwie owszem, liczą się rozpoczęte,
-
Moim zdaniem 9t3d, to 10 tc. Bo 9 tygodni skonczonych i leci juz 3 dzien z 10 tygodnia. To tak jak z urodzinami. Jak sie obchodzi urodziny to sie mowi, ze skonczylo sie 27 lat, ale tak naprawde rozpoczęło sie 28 rok życia.
AgnOss lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Ja to próbowałam kiedyś rozkminiać, i moim zdaniem na parenting jest o tydzień cofnięte. Czyli jak mam teraz 8 tydzień i 2 dzień to na parenting oglądam 9 tydzień 2 dzień. A mówię że jestem w 9 tygodniu.
Natomiast wyliczenia rozmiarów na naszych suwaczkach to w ogóle jakaś pomyłka, już o tym wcześniej pisałam.
Do takich JA doszłam wniosków, ale nie wiem czy słusznych.