SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciazy w 7 miesiacu skladalam caly zestaw mebli , bo partnera nie bylo a ja sie nei moglam doczekac :D takze energii mi nie brakowalo :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Aga. Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestałam używać szampon long4lashes i to chyba wszytko co odstawiłam. Babydream ma oliwke którą można używać od początku ciąży, a na drugi trymest w szafie czeka bio oil :) a poza tym ja i tak wszystkie mazidła mam do atopowej skóry więc mam nadzieje że nie zaszkodzą - ale brzucha nimi nie smaruje. Przezorny zawsze ubezpieczony :P

cd9bvfxmflz35nej.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałam się o szamponach z ftalenami, żelach pod prysznic z tor-czymś tam i lakierami do paznokci z toluenem i formaldehydem... I zdębiałam. o.O

Odstawiłam póki co serum do rzęs Long4Lashes i Elancyl Płaski Brzuch. I krem z kwasem migdałowym z Ziaji. Ale teraz boję się że zrobi mi się panika i będę analizować skład WSZYSTKIEGO.

A balsamy brązujące? Co o nich myślicie?

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wyluzuj :D Lepiej nie czytaj co jest w tym co jemy bo juz nie wytrzymasz :D Podobno nie mozna tylko tych kosmetykow wyszczuplajacych itd.. ale poki nei widzisz zmian na ciele , ze Cie uczulilo na cos to nie popadaj w paranoje :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popadam, bo jak cokolwiek byłoby nie tak, to pierwsze co to obwiniałabym siebie, że coś źle zrobiłam... Tak już mam :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wiadomo, ze wine by sie szukalo u siebie , ale nie ma nic lepszego niz pozytywne myslenie :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie stosuje long 4ashes ale tak to wszystko używam co miałam, staram się nie popadać w paranoje.

Pochwaliłam się mdlosciami, że nie mam i oczywiście jest 12 zaraz i ja mam koniec, jak mi nie dobrze, masakra

AgnOss lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny tak czytam wasze komentarze i widzę, że nie jestem sama z upiornymi mdłościami. Półki co jeszcze ani razu nie wymiotowałam (a chyba bym wolała niż takie męczenie się), ale właśnie mija tydzień nudności a ja czuję się coraz bardziej słabasza. Dziś na przykład pojechałam rowerkiem zrobić część pierwszych badań (ok 2 km w dwie strony - to prawie nic), to myślałam, że nie wrócę do domu! Prawie zasłabłam nie mówiąc o mdłościach. Wróciłam do domu to teraz leżę i dyszę. Kompletnie nic mi się nie chce robić, bo co wstanę to padam - dosłownie. Jeszcze ten pieprzony egzamin mam za tydzień...Specjalnie urlop wzięłam by się uczyć. Nie mam na nic sił i czuję się jak leniuch totalny. Wcześniej byłam mega aktywna: codziennie rower, joga albo wspinaczka, a teraz?

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin - minie :D nic nie mozna z tym zrobic tylko cierpliwie przeczekac :D

Irmelin lubi tę wiadomość

f2w3vfxmr90vn12h.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę lenistwa nam się należy :D Nadrobimy aktywność w II trymestrze ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin - mnie gin zakazał roweru. Basen też polecił odłożyć. I wstrzymać się z seksem. Mam tyłozgięcie, więc lepiej by dzidziol się tam "utrzymał"...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 tez mam tylozgiecie, ale nie widze powiazania ? Zwlaszcza , ze to drugie dziecko i nigdy nic nie slyszalam ? Przyblizysz cos?

f2w3vfxmr90vn12h.png

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tyłozgięciu nieco wzrasta ryzyko poronienia z tego co nawet sama czytałam, a każdy taki ruch "wstrząsowy" dla dziecka to niepokojenie wywołane mocnym kołysaniem. Więc radził unikać gwałtownych wstrząsów. Seks jeśli już to "płytko". Rower nie bardzo, jazda konna też nie. I basen żebym nie łapnęła czegoś na wstępie.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień na co zjem to zwracam.. Nic się nie przyjmuje.... Dodatkowo ból podbrzusza...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • OnA66 Nowa

Wysłany: 12 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny!
    tak czytam wasze posty o rowerach, spacerach, pięknej pogodzie, a nawet o chodzeniu do pracy i płakać mi się chce... Ja muszę znowu leżeć..:(
    W poniedziałek byłam u swojego gina, powiedział że dzidzia jest, rozwija się, dał posłuchać serduszko - najpiękniejszy dźwięk w moim życiu<3 - i powiedział że mogę już spacerować, tylko wiadomo, bez szaleństw i dźwigania. No to wyszłam trochę na dwór, pojechałam pochwalić się rodzinie, cudowny dzień:)
    a we wtorek rano dostałam plamień, najpierw delikatnych, ale do wieczora tak się nasiliły i doszedł ból podbrzusza że wylądowałam w szpitalu na oddziale...
    Poleżałam tam, zbadali mnie i dzisiaj rano mogłam wyjść do domu, ale muszę leżeć...
    Denerwuje się tylko bo powiedzieli mi że plamienia mogę mieć od acardu i muszę go odstawić, a mój gin zabronił mi je odstawiać, grożąc poronieniem :(
    Doradźcie coś...czy któraś z was bierze w ciąży Acard?

thgfvfxmq79c9nwl.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie korzystam z pięknej pogody przez mdłości, tylko krótkie spacery, bo przy dłuższych zaczyna mną rzucać.

Ja biorę Acard 75mg i brałam jeszcze przed ciążą, dodatkowo Clexane 0,4. Mam mutacje MTHFR i PAI1, dlatego muszę brać, najprawdopodobniej do końca ciąży. Plamienia i lekkie krwawienie miałam tylko na początku. Dlaczego bierzesz Acard?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • OnA66 Nowa

Wysłany: 12 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie...dlaczego biorę Acard...sama chciałabym tak naprawę wiedzieć:/ Mój ginekolog zalecił mi go, razem z duphastonem, na pierwszej wizycie, mówiąc że jest wskazany, bo pierwsza ciąża przestała się rozwijać i poroniłam...
    Ale lekarze w szpitalu powiedzieli, że oni nie widzą żadnych wskazań po badaniu i że trzeba by było zrobić dodatkowe badania, żeby to stwierdzić, a ja takowych nie miałam...:/

thgfvfxmq79c9nwl.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dni jestem strasznie zmeczona w pracy siedzę i ziewam Non stop. Wracam do domu nie na możliwości zeby dzien przetrwać bez godzinnej drzemki.:/ do tego ból pleców i biustu.
    Szczerze tez mysle nad L 4 chociaż do czasu jak to minie..

• nemini86 Debiutantka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zdecydowanie zabronił jazdy rowerem, chyba że stacjonarnym. Ogólnie nie wolno żadnych czynności związanych z możliwością podskoków.Co do zmęczenia to ja od 18 do 4:30 śpię jak suseł - ale ponoć takie prawo ciężarnej,mdłości męczyły mnie w 5 i 6 tygodniu - teraz tylko potworna zgaga i wzdęcia. Już nawet myślałam, że coś nie tak ale przedwczoraj byłam na usg i wszystko w porządku więc mogłam odetchnąć - jeszcze trochę i najgorsze za nami, będzie bezpieczniej.

e26bc8bd77.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 16:38

• Ancyk Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-)
    Gratuluję wszystkim zafasolkowanym :-D to moja pierwsza ciąża, chociaż może 3... niestety 2 razy miałam ciążę pozamaciczne, 2 razy na prawym jajowodzie... nie wiem czy to pech czy jakąś kara.. miałam mieć usuwany w połowie kwietnia ten felerny jajowod, bo nie mialam usunietego ani za 1 ani za 2 razem, ale na początku miesiąca zrobiłam betę, coś mnie tknelo bo nir hylo okresu tylko 3 dni plamienia lekiego i wynik pierwszy był 40. Niestety dla mnie to nie była radość, tylko strach ze po raz 3 będę przeżywać to samo.. Ale z czasem jak robiłam kolejne bety to przyrost był prawidłowy, lekarz widział pęcherzyk, a teraz 4 maja gdy byłam z mężem na wizycie widzieliśmy nasze prawie 1,5-centymetrów szczęście i słyszeliśmy serducho, mega mega radość :-D :-D po tych naszych "przygodach" aż nie dowierzam ze w.koncynnam się udało ;-)
    No to tak po krótce przedstawiłem moją "historię " :-)
    A tak w ogóle to mam na imię Ania i tym roku kończę 30 lat :-):-P

Izieth lubi tę wiadomość

km5szbmh2jx2g578.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ