X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciazy w 7 miesiacu skladalam caly zestaw mebli , bo partnera nie bylo a ja sie nei moglam doczekac :D takze energii mi nie brakowalo :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Aga. Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestałam używać szampon long4lashes i to chyba wszytko co odstawiłam. Babydream ma oliwke którą można używać od początku ciąży, a na drugi trymest w szafie czeka bio oil :) a poza tym ja i tak wszystkie mazidła mam do atopowej skóry więc mam nadzieje że nie zaszkodzą - ale brzucha nimi nie smaruje. Przezorny zawsze ubezpieczony :P

cd9bvfxmflz35nej.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałam się o szamponach z ftalenami, żelach pod prysznic z tor-czymś tam i lakierami do paznokci z toluenem i formaldehydem... I zdębiałam. o.O

Odstawiłam póki co serum do rzęs Long4Lashes i Elancyl Płaski Brzuch. I krem z kwasem migdałowym z Ziaji. Ale teraz boję się że zrobi mi się panika i będę analizować skład WSZYSTKIEGO.

A balsamy brązujące? Co o nich myślicie?

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wyluzuj :D Lepiej nie czytaj co jest w tym co jemy bo juz nie wytrzymasz :D Podobno nie mozna tylko tych kosmetykow wyszczuplajacych itd.. ale poki nei widzisz zmian na ciele , ze Cie uczulilo na cos to nie popadaj w paranoje :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popadam, bo jak cokolwiek byłoby nie tak, to pierwsze co to obwiniałabym siebie, że coś źle zrobiłam... Tak już mam :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wiadomo, ze wine by sie szukalo u siebie , ale nie ma nic lepszego niz pozytywne myslenie :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie stosuje long 4ashes ale tak to wszystko używam co miałam, staram się nie popadać w paranoje.

Pochwaliłam się mdlosciami, że nie mam i oczywiście jest 12 zaraz i ja mam koniec, jak mi nie dobrze, masakra

AgnOss lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny tak czytam wasze komentarze i widzę, że nie jestem sama z upiornymi mdłościami. Półki co jeszcze ani razu nie wymiotowałam (a chyba bym wolała niż takie męczenie się), ale właśnie mija tydzień nudności a ja czuję się coraz bardziej słabasza. Dziś na przykład pojechałam rowerkiem zrobić część pierwszych badań (ok 2 km w dwie strony - to prawie nic), to myślałam, że nie wrócę do domu! Prawie zasłabłam nie mówiąc o mdłościach. Wróciłam do domu to teraz leżę i dyszę. Kompletnie nic mi się nie chce robić, bo co wstanę to padam - dosłownie. Jeszcze ten pieprzony egzamin mam za tydzień...Specjalnie urlop wzięłam by się uczyć. Nie mam na nic sił i czuję się jak leniuch totalny. Wcześniej byłam mega aktywna: codziennie rower, joga albo wspinaczka, a teraz?

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin - minie :D nic nie mozna z tym zrobic tylko cierpliwie przeczekac :D

Irmelin lubi tę wiadomość

f2w3vfxmr90vn12h.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę lenistwa nam się należy :D Nadrobimy aktywność w II trymestrze ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin - mnie gin zakazał roweru. Basen też polecił odłożyć. I wstrzymać się z seksem. Mam tyłozgięcie, więc lepiej by dzidziol się tam "utrzymał"...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 tez mam tylozgiecie, ale nie widze powiazania ? Zwlaszcza , ze to drugie dziecko i nigdy nic nie slyszalam ? Przyblizysz cos?

f2w3vfxmr90vn12h.png

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tyłozgięciu nieco wzrasta ryzyko poronienia z tego co nawet sama czytałam, a każdy taki ruch "wstrząsowy" dla dziecka to niepokojenie wywołane mocnym kołysaniem. Więc radził unikać gwałtownych wstrząsów. Seks jeśli już to "płytko". Rower nie bardzo, jazda konna też nie. I basen żebym nie łapnęła czegoś na wstępie.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień na co zjem to zwracam.. Nic się nie przyjmuje.... Dodatkowo ból podbrzusza...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • OnA66 Nowa

Wysłany: 12 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny!
    tak czytam wasze posty o rowerach, spacerach, pięknej pogodzie, a nawet o chodzeniu do pracy i płakać mi się chce... Ja muszę znowu leżeć..:(
    W poniedziałek byłam u swojego gina, powiedział że dzidzia jest, rozwija się, dał posłuchać serduszko - najpiękniejszy dźwięk w moim życiu<3 - i powiedział że mogę już spacerować, tylko wiadomo, bez szaleństw i dźwigania. No to wyszłam trochę na dwór, pojechałam pochwalić się rodzinie, cudowny dzień:)
    a we wtorek rano dostałam plamień, najpierw delikatnych, ale do wieczora tak się nasiliły i doszedł ból podbrzusza że wylądowałam w szpitalu na oddziale...
    Poleżałam tam, zbadali mnie i dzisiaj rano mogłam wyjść do domu, ale muszę leżeć...
    Denerwuje się tylko bo powiedzieli mi że plamienia mogę mieć od acardu i muszę go odstawić, a mój gin zabronił mi je odstawiać, grożąc poronieniem :(
    Doradźcie coś...czy któraś z was bierze w ciąży Acard?

thgfvfxmq79c9nwl.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie korzystam z pięknej pogody przez mdłości, tylko krótkie spacery, bo przy dłuższych zaczyna mną rzucać.

Ja biorę Acard 75mg i brałam jeszcze przed ciążą, dodatkowo Clexane 0,4. Mam mutacje MTHFR i PAI1, dlatego muszę brać, najprawdopodobniej do końca ciąży. Plamienia i lekkie krwawienie miałam tylko na początku. Dlaczego bierzesz Acard?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • OnA66 Nowa

Wysłany: 12 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie...dlaczego biorę Acard...sama chciałabym tak naprawę wiedzieć:/ Mój ginekolog zalecił mi go, razem z duphastonem, na pierwszej wizycie, mówiąc że jest wskazany, bo pierwsza ciąża przestała się rozwijać i poroniłam...
    Ale lekarze w szpitalu powiedzieli, że oni nie widzą żadnych wskazań po badaniu i że trzeba by było zrobić dodatkowe badania, żeby to stwierdzić, a ja takowych nie miałam...:/

thgfvfxmq79c9nwl.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dni jestem strasznie zmeczona w pracy siedzę i ziewam Non stop. Wracam do domu nie na możliwości zeby dzien przetrwać bez godzinnej drzemki.:/ do tego ból pleców i biustu.
    Szczerze tez mysle nad L 4 chociaż do czasu jak to minie..

• nemini86 Debiutantka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zdecydowanie zabronił jazdy rowerem, chyba że stacjonarnym. Ogólnie nie wolno żadnych czynności związanych z możliwością podskoków.Co do zmęczenia to ja od 18 do 4:30 śpię jak suseł - ale ponoć takie prawo ciężarnej,mdłości męczyły mnie w 5 i 6 tygodniu - teraz tylko potworna zgaga i wzdęcia. Już nawet myślałam, że coś nie tak ale przedwczoraj byłam na usg i wszystko w porządku więc mogłam odetchnąć - jeszcze trochę i najgorsze za nami, będzie bezpieczniej.

e26bc8bd77.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 16:38

• Ancyk Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-)
    Gratuluję wszystkim zafasolkowanym :-D to moja pierwsza ciąża, chociaż może 3... niestety 2 razy miałam ciążę pozamaciczne, 2 razy na prawym jajowodzie... nie wiem czy to pech czy jakąś kara.. miałam mieć usuwany w połowie kwietnia ten felerny jajowod, bo nie mialam usunietego ani za 1 ani za 2 razem, ale na początku miesiąca zrobiłam betę, coś mnie tknelo bo nir hylo okresu tylko 3 dni plamienia lekiego i wynik pierwszy był 40. Niestety dla mnie to nie była radość, tylko strach ze po raz 3 będę przeżywać to samo.. Ale z czasem jak robiłam kolejne bety to przyrost był prawidłowy, lekarz widział pęcherzyk, a teraz 4 maja gdy byłam z mężem na wizycie widzieliśmy nasze prawie 1,5-centymetrów szczęście i słyszeliśmy serducho, mega mega radość :-D :-D po tych naszych "przygodach" aż nie dowierzam ze w.koncynnam się udało ;-)
    No to tak po krótce przedstawiłem moją "historię " :-)
    A tak w ogóle to mam na imię Ania i tym roku kończę 30 lat :-):-P

Izieth lubi tę wiadomość

km5szbmh2jx2g578.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ