Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
OnA66 wrote:Właśnie...dlaczego biorę Acard...sama chciałabym tak naprawę wiedzieć Mój ginekolog zalecił mi go, razem z duphastonem, na pierwszej wizycie, mówiąc że jest wskazany, bo pierwsza ciąża przestała się rozwijać i poroniłam...
Ale lekarze w szpitalu powiedzieli, że oni nie widzą żadnych wskazań po badaniu i że trzeba by było zrobić dodatkowe badania, żeby to stwierdzić, a ja takowych nie miałam...
Konsultowałaś ze swoim lekarzem to,co mówili w szpitalu? Skoro nie wiadomo dlaczego pierwsza ciąża przestała się rozwijać, to może faktycznie nie potrzebujesz. Musiałabyś może poprosić o dodatkowe badania, bo tak na własną rękę przestać brać, to też niedobrze.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Ja się wczoraj pytałam o rower po badaniu - lekarz nie widzi żadnych przeciwwskazań o ile będę jeździć nie po ulicy i po równym, co akurat jest do zrobienia bo we Wrocku jest pełno ścieżek rowerowych. I nawet sex może być. Mi na badaniu wyszła macica w silnym przodozgięciu. Czy są przez to jakieś "kłopoty"?
-
Mi lekarz odkrył tyłozgięcię gdzieś grudzień/styczeń kiedy postanowilismy się starać ale tak bez spiny, na spokojnie. Lekarka powiedziała że ciężko będzie,kazała nogi do góry i takie tam. Do tego od 3 lat mam non stop torbiele na lewym jajniku więc wg niej maleją moje szanse na bycie mamą. W lutym znowu torbiel, dostałam tabletki anty na 3 miesiące. miałam brać od następnego cyklu czyli wychodziło na marzec. I w marcu już okresu nie było Także wszystko się dało lekarza zmieniłam i był całkiem innego zdania na temat tyłozgięcia i torbieli
-
mam nadzieje ze ten power i forma do działania w 2 trymestrze powróci bo jak jak tak dalej pójdzie będę sie zataczać akurat w grudniu na porodówkę i zastąpię nie jednego bałwana . Poki co senność senność i senność a do tego zmiana przyzwyczajeń pokarmowych i dużo ochoty na słodkie, chyba dziewczynka będzie
-
a ja juz 8latka mam Jakuba to teraz jakas dziewczynka by sie przydala. Sprawdzalam na kalendarzu chinskim , mimo ze nie wierze w to, ale sprawdzilam wszystkie znajome i 99% sie sprawdzilo
-
A ja czuję, że to będzie dziewczynka, tylko jeśli chodzi o smaki to raz pije wodę z ogórków, a za chwilę jem kromkę z nuttellą, więc na razie słabo się sprawdza. Moja siostra tez od samego początku czuła że chłopak - i się nie pomyliła:)
Podobno jak będzie dziewczynka to pojawiają się syfy na twarzy - u mnie trądzik w pełni, a przed ciążą miałam gładziutką twarz.