X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jesteśmy z Tobą! Najszczersze gratulacje-jesteście dzielni:)

Ancyk lubi tę wiadomość

Jago
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OnA66 wrote:
    Właśnie...dlaczego biorę Acard...sama chciałabym tak naprawę wiedzieć:/ Mój ginekolog zalecił mi go, razem z duphastonem, na pierwszej wizycie, mówiąc że jest wskazany, bo pierwsza ciąża przestała się rozwijać i poroniłam...
    Ale lekarze w szpitalu powiedzieli, że oni nie widzą żadnych wskazań po badaniu i że trzeba by było zrobić dodatkowe badania, żeby to stwierdzić, a ja takowych nie miałam...:/

Konsultowałaś ze swoim lekarzem to,co mówili w szpitalu? Skoro nie wiadomo dlaczego pierwsza ciąża przestała się rozwijać, to może faktycznie nie potrzebujesz. Musiałabyś może poprosić o dodatkowe badania, bo tak na własną rękę przestać brać, to też niedobrze.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wczoraj pytałam o rower po badaniu - lekarz nie widzi żadnych przeciwwskazań o ile będę jeździć nie po ulicy i po równym, co akurat jest do zrobienia bo we Wrocku jest pełno ścieżek rowerowych. I nawet sex może być:). Mi na badaniu wyszła macica w silnym przodozgięciu. Czy są przez to jakieś "kłopoty"?

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz odkrył tyłozgięcię gdzieś grudzień/styczeń kiedy postanowilismy się starać ale tak bez spiny, na spokojnie. Lekarka powiedziała że ciężko będzie,kazała nogi do góry i takie tam. Do tego od 3 lat mam non stop torbiele na lewym jajniku więc wg niej maleją moje szanse na bycie mamą. W lutym znowu torbiel, dostałam tabletki anty na 3 miesiące. miałam brać od następnego cyklu czyli wychodziło na marzec. I w marcu już okresu nie było :) Także wszystko się dało :) lekarza zmieniłam i był całkiem innego zdania na temat tyłozgięcia i torbieli :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Doktor też powiedział że mogę biegać i ćwiczyć ale bez bicia rekordów życiowych.
    Ale co to za bieganie, ja się zmordować nie można :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o przodo czy tyło zgieciu mi nie mówił.. Więc chyba jest ok.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze ten power i forma do działania w 2 trymestrze powróci bo jak jak tak dalej pójdzie będę sie zataczać akurat w grudniu na porodówkę i zastąpię nie jednego bałwana ;) . Poki co senność senność i senność a do tego zmiana przyzwyczajeń pokarmowych i dużo ochoty na słodkie, chyba dziewczynka będzie ;)

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na słone ;) jadlabym same paluszki,chipsy,krakersy itp :)
    Czyli Kolia oznacza że chłopiec?:)

Jago
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mówią doświadczone mamy zachcianki na. smaki maja znaczenie ;) ja przed ciąża słodkie rzadko a teraz dżemy i inne słodkości w obiegu. Koleżanka mówiła ze słone przekazuj i ochota na kiszone przy chłopaku miała.

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz czekamy czy nam się sprawdzi ;) już nie mogę się doczekać jak się dowiem jaka płeć dzidziusia:) ciekawa jestem też w którym tygodniu to się stanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 21:44

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka mówi z kolei że to nie ma znaczenia, w sensie mówiono jej ze super wygląda i miała zachcianki na ostre i urodziła dziewczynkę :)

Mi wszyscy w koło mówią że to zabonbony hehe.
    A ja mam smaki na chłopca jak nic :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nie mogę doczekać czy chłopiec czy dziewczynka :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wszystkie znaki na niebie pokazują, że to chłopak! A ja pomysłu na męskie imię nie mam kompletnie zadnego, nic mi się nie podoba. Wrrrr.

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, mam to samo użytkownik męskim imieniem. Albo się kimś głupim kojarzy, albo w rodzinie już jest.... Kobiece imiona są fajniejsze.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak ja też tam mam ;) ale mąż już wymyślił..tylko mu powiedziałam żeby zbyt często nie wymawial tego imienia bo sie może szybko znudzic :) a zmienic to pewnie jeszcze ze sto razy w miesiącu :)

Jago
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy już wymyślone imiona ale nie wiem co chcielibyśmy bardziej. Może dziewczynkę, bo z nią mniej problemów zazwyczaj niż z chłopakami :D ale coś mi się podskórnie wydaje, że chłopak jak nic... :P

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz 8latka mam Jakuba to teraz jakas dziewczynka by sie przydala. Sprawdzalam na kalendarzu chinskim , mimo ze nie wierze w to, ale sprawdzilam wszystkie znajome i 99% sie sprawdzilo :P

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to się sprawdza? :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję, że to będzie dziewczynka, tylko jeśli chodzi o smaki to raz pije wodę z ogórków, a za chwilę jem kromkę z nuttellą, więc na razie słabo się sprawdza. Moja siostra tez od samego początku czuła że chłopak - i się nie pomyliła:)
    Podobno jak będzie dziewczynka to pojawiają się syfy na twarzy - u mnie trądzik w pełni, a przed ciążą miałam gładziutką twarz.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wpisz w google - kalendarz chinski , plec dziecka :D Posprawdzaj kolezanki , czy z nimi sie zgadza :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ