X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też... Na chwilę obecną 64,6...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh taka waga... Ja ważyłam tyle przed moimi problemami potem hormony, stres,i przytyłam do 67 w przeciągu paru miesięcy... Wogole moja waga bardzo się wachala.. Raz chudlam tak tylam... A przed okresem myślałam zawsze że ważę tonę ;);) dzięki dziewczyny pocieszylyscie mnie..
    Palocia mnie też rąk kłuję czasem czuje takie uczucie jak na okres, albo jak kichne albo szybko wstanę.. Coś zakluje...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak sprawdzałam moje koleżanki które rodziły max 2 lata temu i się sprawdziło. Mi wychodzą dziewczynki i pryszcze faktycznie mam... Ja też czuję wewnętrznie że to dziewczynki, coś od początku mam takie przeczucie. Zobaczymy :)

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne aby spojrzec na lata jakie sie mialo przy zajsciu a nie porodzie :D ja bym chciala aby sie sprawdzilo, ale tak jak to mojemu 8latkowi tlumacze- NIE MAMY JUZ NIC DO GADANIA :P

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Mi skoczyło w górę 1,5 kg... Aż strach, bo za miesiąc pierwsza przymiarka sukni...
    Czemu tak późno? Moja jest już w domu a też za m-c mam ślub

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Czemu tak późno? Moja jest już w domu a też za m-c mam ślub

Właśnie po to, że może brzuszek wyskoczyć :) Odbieram suknię do ślubu na 2 dni przed nim, żeby do ostatniej chwili móc zrobić poprawki.
    Teraz nie zaryzykowałabym odebrania sukni, bałabym się, że za miesiąc się nie zmieszczę...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w ubiegłym roku chcielismy salę na ten rok-akurat po obronie na studiach byłoby super-nie musiałabym wracać na staż do swojego mmiasta. Najbliższe wolne terminy były dopiero na 2017! 2 sale weselne wypięły się na nas i przy 3 zrobiliśmy tak że zarządałam aneks do umowy że w razie gdyby sala się wycofała lub zmieniła nam termin mam zapłacić nam karę umownę w wysokości 5 tys zł. Paolcia uwierz, ile nerwów mieliśmy jak zadzwonili i powiedzieli że wzięli zaliczkę na większe wesel od naszego i nas wywalają na inny termin! za drugim razem nie wytrzymałam i kazałam zaliczkę oddać natychmiast a to nie była mała suma bo połowa tego co wyliczyliśmy na nasze wesele- niecałe 10 tys. To było czyste chamstwo z ich strony i się zdygali jak zarządałam zwrotu, chcieli potem wszystko odkręcać to i tak podziękowaliśmy bo takich rzeczy się nie robi

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MASAKRA! Nam, odpukać, wszystko idzie super z tym ślubem, póki co! A zaręczyliśmy sie... w połowie kwietnia! I idziemy do pierwszej wybranej sali - termin jest na początek lipca! To bierzemy. Kościół który sobie upatrzyliśmy - jest.
    DJ? Jest. Super fotograf? Jest. Suknia? Jest. Auto? Jest.
    I tak wszystko, naprawdę wszystko nam idzie na typowym farcie. Już się śmiejemy że oby to była wróżba że całe życie nam tak będzie płynąć na szczęściu ;)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam reszta też poszła jak z płatka tylko ta sala! My księdza załatwimy dopiero gdzieś lipiec-po mojej obronie. A poza tym zdecydowalismy się wziąć w przyszłym m-cu cywilny ze względu na ubezpieczenie i żebym nie wyjeżdzała na staż do siebie( 200 km od miasta w którym studiuję i żyjemy). Zazdroszczę że Wam tak ładnie się udało wszystko :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, to Wy teraz tylko cywilny? :) My konkordatowy od razu bierzemy. Jak się hajtać, to raz a dobrze :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak było w planie dopóki nie udało nam się zajść w ciążę :D lekarka mówiła że przy torbielach nie da się, ze tyłozgięcie macicy też się nie da :D a tu taka niespodzianka :d Bardzo się ucieszyliśmy że jednak się dało :D no ale ... biurokracja swoją drogą, ubezpieczenie mam od rodziców tylko do końca studiów, potem UP a w ciązy nikt nie przyjmie. 3 razy nie podejmę pracy i wyrejestrują, zostanę bez ubezpieczenia a nikogo nie interesuje w UP że ciężarnej pracodawcy nawet na staż nie chcą. Z racji ciąży na ten czas i na czas połogu państwo daje ubezpieczenie- w moim prypadku będzie to max do połowy stycznia. ślub w maju i co ja przez 4,5 m-ca zrobię? Dlatego cywilny jest po to aby to wszystko uregulować, narzeczony po ślubie podepnie mnie do siebie, zmieniam adres zameldowania, w Zamościu mam ugadany staż w kancelarii mimo ciąży i wszystko się układa na plus :) dlatego z konkordatowego bedą 2 i to porządne :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą mojemu też to na rękę. Po ślubie jak urodzę to bedzie mu przysługiwało 2 tygodnie wolnego na opieke nad zoną a tak to by dostał ty 2 dni. To jest ogromna różnica

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale partner nie dostanie tacierzyńskego? Przecież widnieje w dokumentacji jako ojciec :)?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, nam też to na rękę z powodów prawnych, chociaż ja mam umowę o pracę i pełnoprawny macierzyński. Ale chcieliśmy :)
    Jedyne co się wahałam, to figura na ślub - trochę jak kuleczka już... Ale w sumie koleżanka też brała i to w 20. tygodniu i nie wyglądała źle. Więc powinnam dać radę.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam gin powiedział że mimo tyłozgięcia spokojnie da się zajść w ciążę. Tylko muszę mieć mocny orgazm żeby szyjka się mocno skróciła i "podciągnęła" - wtedy szybciej nasienie dotrze :) i faktycznie, jak tylko poszliśmy za tą radą + poleżałam potem 5 min. z nogami w górze = bach, jestem w ciąży ;)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem tez szybciutko wzielismy slub bo 14 lutego byly zareczyny a w sierpniu slub. Juz nas denerwowalo dluzsze widywanie sie tylko w weekendy i to z rozstaniem na noc. Wspolne mieszkanie przed slubem nie wchodzilo w gre. 2 lata staran o dzidziusia byly okropne a nawet do teraz nie moge uwierzyc w ciaze.

j36regz209hdv9cb.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też trzymałam nogi w górze bez wielkich nadziei ale się udało. Tacierzyński jest chyba wtedy jak matka rezygnuje z wychowawczego a ja na studiach nie mogłam podjąć pracy na umowę o pracę tylko śmieciówki dają i jak odejdę zostaje z niczym

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    My z mezem tez szybciutko wzielismy slub bo 14 lutego byly zareczyny a w sierpniu slub. Juz nas denerwowalo dluzsze widywanie sie tylko w weekendy i to z rozstaniem na noc. Wspolne mieszkanie przed slubem nie wchodzilo w gre. 2 lata staran o dzidziusia byly okropne a nawet do teraz nie moge uwierzyc w ciaze.
    U nas wygląda to tak: kiedy się poznaliśmy ciągle jexdził w delegację, pól roku potem zamieszkalismy razem żeby właśnie widzieć się częściej i tak zleciało 3 lata. W ubiegłym roku zaręczyny a od grudnia/stycznia starania o dziecko ale bez spiny- takk na spontanie. jak się uda to super a jak nie to bedziemy się cieszyc każdą chwilą. Teraz rozglądamy się kupnem mieszkania

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    U nas wygląda to tak: kiedy się poznaliśmy ciągle jexdził w delegację, pól roku potem zamieszkalismy razem żeby właśnie widzieć się częściej i tak zleciało 3 lata. W ubiegłym roku zaręczyny a od grudnia/stycznia starania o dziecko ale bez spiny- takk na spontanie. jak się uda to super a jak nie to bedziemy się cieszyc każdą chwilą. Teraz rozglądamy się kupnem mieszkania
    Kazda historia to jak bajka :) milo sie czyta takie rzeczy. Kazdy ma pod gorke albo z gorki najwazniejsze ze kazdemu w koncu sie spelniaja marzenia.

j36regz209hdv9cb.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze co może być to siąść i płakać zamiast podnieść głowę do góry i iść na przód :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ