X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też... Na chwilę obecną 64,6...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh taka waga... Ja ważyłam tyle przed moimi problemami potem hormony, stres,i przytyłam do 67 w przeciągu paru miesięcy... Wogole moja waga bardzo się wachala.. Raz chudlam tak tylam... A przed okresem myślałam zawsze że ważę tonę ;);) dzięki dziewczyny pocieszylyscie mnie..
    Palocia mnie też rąk kłuję czasem czuje takie uczucie jak na okres, albo jak kichne albo szybko wstanę.. Coś zakluje...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak sprawdzałam moje koleżanki które rodziły max 2 lata temu i się sprawdziło. Mi wychodzą dziewczynki i pryszcze faktycznie mam... Ja też czuję wewnętrznie że to dziewczynki, coś od początku mam takie przeczucie. Zobaczymy :)

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne aby spojrzec na lata jakie sie mialo przy zajsciu a nie porodzie :D ja bym chciala aby sie sprawdzilo, ale tak jak to mojemu 8latkowi tlumacze- NIE MAMY JUZ NIC DO GADANIA :P

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Mi skoczyło w górę 1,5 kg... Aż strach, bo za miesiąc pierwsza przymiarka sukni...
    Czemu tak późno? Moja jest już w domu a też za m-c mam ślub

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Czemu tak późno? Moja jest już w domu a też za m-c mam ślub

Właśnie po to, że może brzuszek wyskoczyć :) Odbieram suknię do ślubu na 2 dni przed nim, żeby do ostatniej chwili móc zrobić poprawki.
    Teraz nie zaryzykowałabym odebrania sukni, bałabym się, że za miesiąc się nie zmieszczę...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w ubiegłym roku chcielismy salę na ten rok-akurat po obronie na studiach byłoby super-nie musiałabym wracać na staż do swojego mmiasta. Najbliższe wolne terminy były dopiero na 2017! 2 sale weselne wypięły się na nas i przy 3 zrobiliśmy tak że zarządałam aneks do umowy że w razie gdyby sala się wycofała lub zmieniła nam termin mam zapłacić nam karę umownę w wysokości 5 tys zł. Paolcia uwierz, ile nerwów mieliśmy jak zadzwonili i powiedzieli że wzięli zaliczkę na większe wesel od naszego i nas wywalają na inny termin! za drugim razem nie wytrzymałam i kazałam zaliczkę oddać natychmiast a to nie była mała suma bo połowa tego co wyliczyliśmy na nasze wesele- niecałe 10 tys. To było czyste chamstwo z ich strony i się zdygali jak zarządałam zwrotu, chcieli potem wszystko odkręcać to i tak podziękowaliśmy bo takich rzeczy się nie robi

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MASAKRA! Nam, odpukać, wszystko idzie super z tym ślubem, póki co! A zaręczyliśmy sie... w połowie kwietnia! I idziemy do pierwszej wybranej sali - termin jest na początek lipca! To bierzemy. Kościół który sobie upatrzyliśmy - jest.
    DJ? Jest. Super fotograf? Jest. Suknia? Jest. Auto? Jest.
    I tak wszystko, naprawdę wszystko nam idzie na typowym farcie. Już się śmiejemy że oby to była wróżba że całe życie nam tak będzie płynąć na szczęściu ;)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam reszta też poszła jak z płatka tylko ta sala! My księdza załatwimy dopiero gdzieś lipiec-po mojej obronie. A poza tym zdecydowalismy się wziąć w przyszłym m-cu cywilny ze względu na ubezpieczenie i żebym nie wyjeżdzała na staż do siebie( 200 km od miasta w którym studiuję i żyjemy). Zazdroszczę że Wam tak ładnie się udało wszystko :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, to Wy teraz tylko cywilny? :) My konkordatowy od razu bierzemy. Jak się hajtać, to raz a dobrze :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak było w planie dopóki nie udało nam się zajść w ciążę :D lekarka mówiła że przy torbielach nie da się, ze tyłozgięcie macicy też się nie da :D a tu taka niespodzianka :d Bardzo się ucieszyliśmy że jednak się dało :D no ale ... biurokracja swoją drogą, ubezpieczenie mam od rodziców tylko do końca studiów, potem UP a w ciązy nikt nie przyjmie. 3 razy nie podejmę pracy i wyrejestrują, zostanę bez ubezpieczenia a nikogo nie interesuje w UP że ciężarnej pracodawcy nawet na staż nie chcą. Z racji ciąży na ten czas i na czas połogu państwo daje ubezpieczenie- w moim prypadku będzie to max do połowy stycznia. ślub w maju i co ja przez 4,5 m-ca zrobię? Dlatego cywilny jest po to aby to wszystko uregulować, narzeczony po ślubie podepnie mnie do siebie, zmieniam adres zameldowania, w Zamościu mam ugadany staż w kancelarii mimo ciąży i wszystko się układa na plus :) dlatego z konkordatowego bedą 2 i to porządne :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą mojemu też to na rękę. Po ślubie jak urodzę to bedzie mu przysługiwało 2 tygodnie wolnego na opieke nad zoną a tak to by dostał ty 2 dni. To jest ogromna różnica

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale partner nie dostanie tacierzyńskego? Przecież widnieje w dokumentacji jako ojciec :)?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, nam też to na rękę z powodów prawnych, chociaż ja mam umowę o pracę i pełnoprawny macierzyński. Ale chcieliśmy :)
    Jedyne co się wahałam, to figura na ślub - trochę jak kuleczka już... Ale w sumie koleżanka też brała i to w 20. tygodniu i nie wyglądała źle. Więc powinnam dać radę.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam gin powiedział że mimo tyłozgięcia spokojnie da się zajść w ciążę. Tylko muszę mieć mocny orgazm żeby szyjka się mocno skróciła i "podciągnęła" - wtedy szybciej nasienie dotrze :) i faktycznie, jak tylko poszliśmy za tą radą + poleżałam potem 5 min. z nogami w górze = bach, jestem w ciąży ;)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem tez szybciutko wzielismy slub bo 14 lutego byly zareczyny a w sierpniu slub. Juz nas denerwowalo dluzsze widywanie sie tylko w weekendy i to z rozstaniem na noc. Wspolne mieszkanie przed slubem nie wchodzilo w gre. 2 lata staran o dzidziusia byly okropne a nawet do teraz nie moge uwierzyc w ciaze.

j36regz209hdv9cb.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też trzymałam nogi w górze bez wielkich nadziei ale się udało. Tacierzyński jest chyba wtedy jak matka rezygnuje z wychowawczego a ja na studiach nie mogłam podjąć pracy na umowę o pracę tylko śmieciówki dają i jak odejdę zostaje z niczym

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    My z mezem tez szybciutko wzielismy slub bo 14 lutego byly zareczyny a w sierpniu slub. Juz nas denerwowalo dluzsze widywanie sie tylko w weekendy i to z rozstaniem na noc. Wspolne mieszkanie przed slubem nie wchodzilo w gre. 2 lata staran o dzidziusia byly okropne a nawet do teraz nie moge uwierzyc w ciaze.
    U nas wygląda to tak: kiedy się poznaliśmy ciągle jexdził w delegację, pól roku potem zamieszkalismy razem żeby właśnie widzieć się częściej i tak zleciało 3 lata. W ubiegłym roku zaręczyny a od grudnia/stycznia starania o dziecko ale bez spiny- takk na spontanie. jak się uda to super a jak nie to bedziemy się cieszyc każdą chwilą. Teraz rozglądamy się kupnem mieszkania

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    U nas wygląda to tak: kiedy się poznaliśmy ciągle jexdził w delegację, pól roku potem zamieszkalismy razem żeby właśnie widzieć się częściej i tak zleciało 3 lata. W ubiegłym roku zaręczyny a od grudnia/stycznia starania o dziecko ale bez spiny- takk na spontanie. jak się uda to super a jak nie to bedziemy się cieszyc każdą chwilą. Teraz rozglądamy się kupnem mieszkania
    Kazda historia to jak bajka :) milo sie czyta takie rzeczy. Kazdy ma pod gorke albo z gorki najwazniejsze ze kazdemu w koncu sie spelniaja marzenia.

j36regz209hdv9cb.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze co może być to siąść i płakać zamiast podnieść głowę do góry i iść na przód :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ