Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Irmelin - mi wlasnie mowia , ze bedzie dziewczynka , bo przechodze zupelnie inaczej niz z synem ... ale ja sie smieje , ze to dlatego , ze wtedy bylam mloda ,a teraz juz 30 w tym roku
-
Irmelin wrote:Podobno jak będzie dziewczynka to pojawiają się syfy na twarzy - u mnie trądzik w pełni, a przed ciążą miałam gładziutką twarz.
To by się zgadzało na dziewczynkę u mnie.
A moja sis ma potwierdzone bliźniaki! Będzie mieć CC początkiem grudnia, a ja poród końcówką Bombowe Święta!diana0501, Siwa1001 lubią tę wiadomość
-
Paolcia88 będziecie mieć niezapomniane święta:) Na kiedy masz termin? Bo ja na 25.12
Przed chwilą sprawdziłam kalendarz chiński - potwierdziło się z moimi odczuciami, że dziewczynka:)
Wpisałam w tym kalendarzu moją siostrę i przyjaciółkę - to jakaś magia, ale im też się sprawdziło.
-
Mojej przyjaciółce się nie sprawdziło miała być dziewczynka a ma syna
Ja mam na 23.12 wstępnie.
Mi w kalendarzu wyszedł syn, ale w sumie nie dziwię się zbytnio, bo czuję syna od początku. Chociaż... 1 dzień wcześniej wychodzi córa. więc na dwoje babka wróżyła... -
Hej
Ja też mam mega syfy na buzi.
Co do chłopca czy dziewczynki czytałam też że jak był seks centralnie w owulacje to męskie plemniki szybciej docierają a jak był seks blisko owulacji ale nie w samym jej czasie to dziewczyna bo żeńskie plemniki żyją dłużej. No my podejrzewam w samą owulacje trafiliśmy więc wskazuje na chłopca a poza tym każdy mi mówi że ja to chłopaka będę miała zobaczymy co, ciekawa jestem megaaa!
-
Shantelle wrote:Hej
Ja też mam mega syfy na buzi.
Co do chłopca czy dziewczynki czytałam też że jak był seks centralnie w owulacje to męskie plemniki szybciej docierają a jak był seks blisko owulacji ale nie w samym jej czasie to dziewczyna bo żeńskie plemniki żyją dłużej. No my podejrzewam w samą owulacje trafiliśmy więc wskazuje na chłopca a poza tym każdy mi mówi że ja to chłopaka będę miała zobaczymy co, ciekawa jestem megaaa!
Ooo, to u mnie by w dziewczynkę to też celowało Też jestem mega ciekawa, chciałabym już mieć określone jak mam się do "niego/niej" zwracać -
Hej Kochane pocieszcie mnie bo wariuje... Dziś rano obudziłam się bez bólu piersi ale tak zupełnie wcześniej to przy dotyku bolały a teraz nic a nic.... Za to mdłości bardzo mnie męczą... Jest mi smutno i źle wizyta za 5 dni dopiero...30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Riri wrote:Jestem w 8t5d macie też tak?
a mdłości były od 5 tyg i z tygodnia na tydzień coraz gorzej, teraz to jakaś kumulacja jest, mam nadzieję, że maks 2 tyg i przejdzie, bo już wycieńczona jestem -
Dziewczyny mnie tylko na początku może z 2-3 tygodnie piersi bolały i brzuch pobolewał. Tak to gdyby nie było braku okresu nawet nie czuję ciązy! Brzuszek się zaokrąglił ale talię mam bo mam wrażenie że brzuszek idzie do przodu. Piersi urosły mi o pełny rozmiar i chyba nie chcą zastopować Nie chcę mieć wielkich ;(
Co do przewidywania płci to ja w to nie bardzo wierzę,, ale też każdy mi się przygląda i mówią że chłopiec. Przed ciążą słodkie non stop bym jadła a teraz nawet cukieraska nie mogę, w pracy któregoś dnia poczułam ogórki jak rozmawiałam z kucharzami i tak ładnie zapachniało , że skupic sie na rozmowie nie mogłam a z tego kalendarza wychodzi mi dziewczynka chociaż my mogliśmy trafić równo w dzień owulacji .... -
U mnie apogeum mdłości przypadło na 9 tydzień, teraz jest już lepiej, albo nauczyłam się sobie z tym radzić- podobno jak spada poziom cukru we krwi to wtedy mdłości się nasilają. Zaczęłam więc podjadać sobie jak tylko poczuję że jestem odrobinkę głodna. Piersi bolą już mniej ale rosną..mogłyby już skończyć, bo tak samo jak diana0501 wcale wielkich mieć nie chcę. Za to brzuszka nie widać nic a nic..no może się lekko na dole uwypuklił ale widzę, albo raczej czuję to tylko ja.
Od tego tygodnia za to wywaliło mi na twarzy tonę pryszczy...a ci co już wiedzą o ciąży mówią że tak ładnie na buzi wyglądam, że będzie dziewczynka.., ci co widzą jak wcinam ogórki- że bankowo chłopak... farmazony i zabobony jakieś
-
Mnie tez na poczatku cos klulo ciagnelo piersi bolaly jak oszalale. Teraz tez bola ale mnie i urosly o rozmiar juz mezowi sie to bardzo podoba wiec mnie tez. Nie mam wymiotow ale okropne mdlosci na rozne zapachy a wynikiem tego jest ze nie smakuja mi rzeczy ktore zawsze lubilam jesc. Ciezko m z jedzeniem co bym mogla zjesc a juz przed ciaza bylam szczupla . Mam nadzieje ze to minie.
-
Ja takie swinstwa jadlam przy mdlosciach , bo nic innego nie wchodzilo. najlepsze by byly kebaby pizze i chipsy , bo mialy wyrazny smak, a odrzucilo mnie od mojego zdrowego jedzenia , ktore tak kochalam teraz jest troszke lepiej , ale teraz mam wrazenie, ze zoladek mi sie pomniejszyl i nie trawi, bo co nie zjem , nawet malutkiego to czuje to caly dzien