X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin - mi wlasnie mowia , ze bedzie dziewczynka , bo przechodze zupelnie inaczej niz z synem ... ale ja sie smieje , ze to dlatego , ze wtedy bylam mloda ,a teraz juz 30 w tym roku :P

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin wrote:
    Podobno jak będzie dziewczynka to pojawiają się syfy na twarzy - u mnie trądzik w pełni, a przed ciążą miałam gładziutką twarz.

To by się zgadzało na dziewczynkę u mnie. :)

A moja sis ma potwierdzone bliźniaki! :D :D Będzie mieć CC początkiem grudnia, a ja poród końcówką :D Bombowe Święta!

diana0501, Siwa1001 lubią tę wiadomość

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia88 będziecie mieć niezapomniane święta:) Na kiedy masz termin? Bo ja na 25.12
    Przed chwilą sprawdziłam kalendarz chiński - potwierdziło się z moimi odczuciami, że dziewczynka:)

Wpisałam w tym kalendarzu moją siostrę i przyjaciółkę - to jakaś magia, ale im też się sprawdziło.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej przyjaciółce się nie sprawdziło :P miała być dziewczynka a ma syna :D
    Ja mam na 23.12 wstępnie.
    Mi w kalendarzu wyszedł syn, ale w sumie nie dziwię się zbytnio, bo czuję syna od początku. Chociaż... 1 dzień wcześniej wychodzi córa. więc na dwoje babka wróżyła... :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z tego kalendarz chińskiego wyszła dziewczynka:) ciekawa jestem bardzo:) juz sie nie moge doczekac

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja też mam mega syfy na buzi.
    Co do chłopca czy dziewczynki czytałam też że jak był seks centralnie w owulacje to męskie plemniki szybciej docierają a jak był seks blisko owulacji ale nie w samym jej czasie to dziewczyna bo żeńskie plemniki żyją dłużej. No my podejrzewam w samą owulacje trafiliśmy więc wskazuje na chłopca :) a poza tym każdy mi mówi że ja to chłopaka będę miała :) zobaczymy co, ciekawa jestem megaaa!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Hej
    Ja też mam mega syfy na buzi.
    Co do chłopca czy dziewczynki czytałam też że jak był seks centralnie w owulacje to męskie plemniki szybciej docierają a jak był seks blisko owulacji ale nie w samym jej czasie to dziewczyna bo żeńskie plemniki żyją dłużej. No my podejrzewam w samą owulacje trafiliśmy więc wskazuje na chłopca :) a poza tym każdy mi mówi że ja to chłopaka będę miała :) zobaczymy co, ciekawa jestem megaaa!

Ooo, to u mnie by w dziewczynkę to też celowało :D Też jestem mega ciekawa, chciałabym już mieć określone jak mam się do "niego/niej" zwracać :)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane pocieszcie mnie bo wariuje... Dziś rano obudziłam się bez bólu piersi ale tak zupełnie wcześniej to przy dotyku bolały a teraz nic a nic.... Za to mdłości bardzo mnie męczą... Jest mi smutno i źle wizyta za 5 dni dopiero...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 8t5d macie też tak?

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri przecież całą ciążę się nie będziesz tak źle czuć, czy coś będzie bolało :)
    Ja miałam taki okres że piersi mnie nic nie bolały i teraz zwyczajnie bolą mnie mniej, no stresss :)

Riri lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    Jestem w 8t5d macie też tak?
    ja też tak miałam, że przeszło na kilka dni, potem ból wrócił, ale już trochę inny, głównie w nocy jak się źle ułożę
    a mdłości były od 5 tyg i z tygodnia na tydzień coraz gorzej, teraz to jakaś kumulacja jest, mam nadzieję, że maks 2 tyg i przejdzie, bo już wycieńczona jestem

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie tylko na początku może z 2-3 tygodnie piersi bolały i brzuch pobolewał. Tak to gdyby nie było braku okresu nawet nie czuję ciązy! Brzuszek się zaokrąglił ale talię mam bo mam wrażenie że brzuszek idzie do przodu. Piersi urosły mi o pełny rozmiar i chyba nie chcą zastopować :( Nie chcę mieć wielkich ;(
    Co do przewidywania płci to ja w to nie bardzo wierzę,, ale też każdy mi się przygląda i mówią że chłopiec. Przed ciążą słodkie non stop bym jadła a teraz nawet cukieraska nie mogę, w pracy któregoś dnia poczułam ogórki jak rozmawiałam z kucharzami i tak ładnie zapachniało , że skupic sie na rozmowie nie mogłam :D a z tego kalendarza wychodzi mi dziewczynka chociaż my mogliśmy trafić równo w dzień owulacji ....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś strasznie kłuje lewy jajnik z którego miałam owu i zapłodnienie i lewa strona podbrzusza, a tam jest maluch. Boję się... :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Sanni Znajoma

Wysłany: 13 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie apogeum mdłości przypadło na 9 tydzień, teraz jest już lepiej, albo nauczyłam się sobie z tym radzić- podobno jak spada poziom cukru we krwi to wtedy mdłości się nasilają. Zaczęłam więc podjadać sobie jak tylko poczuję że jestem odrobinkę głodna. Piersi bolą już mniej ale rosną..mogłyby już skończyć, bo tak samo jak diana0501 wcale wielkich mieć nie chcę. Za to brzuszka nie widać nic a nic..no może się lekko na dole uwypuklił ale widzę, albo raczej czuję to tylko ja.
    Od tego tygodnia za to wywaliło mi na twarzy tonę pryszczy...a ci co już wiedzą o ciąży mówią że tak ładnie na buzi wyglądam, że będzie dziewczynka.., ci co widzą jak wcinam ogórki- że bankowo chłopak... farmazony i zabobony jakieś ;)

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez na poczatku cos klulo ciagnelo piersi bolaly jak oszalale. Teraz tez bola ale mnie i urosly o rozmiar juz :) mezowi sie to bardzo podoba wiec mnie tez. Nie mam wymiotow ale okropne mdlosci na rozne zapachy a wynikiem tego jest ze nie smakuja mi rzeczy ktore zawsze lubilam jesc. Ciezko m z jedzeniem co bym mogla zjesc a juz przed ciaza bylam szczupla :(. Mam nadzieje ze to minie.

j36regz209hdv9cb.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 tygodnie temu na wizycie ważyłam 57,9 kg dziś mam wizyte i się zważyłam: 58 kg. Chudłam przez te 4 tygodnie a teraz waga trochę podkoczyła. Mam nadzieje że dużo mi nie przybędzie bo boję się ze potem nie zrzucę....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie swinstwa jadlam przy mdlosciach , bo nic innego nie wchodzilo. najlepsze by byly kebaby pizze i chipsy , bo mialy wyrazny smak, a odrzucilo mnie od mojego zdrowego jedzenia , ktore tak kochalam :/ teraz jest troszke lepiej , ale teraz mam wrazenie, ze zoladek mi sie pomniejszyl i nie trawi, bo co nie zjem , nawet malutkiego to czuje to caly dzien :(

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi skoczyło w górę 1,5 kg... Aż strach, bo za miesiąc pierwsza przymiarka sukni...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym wazyc 50kg :(

j36regz209hdv9cb.png
  • Aga. Znajoma

Wysłany: 13 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostrze chiński kalendarz się nie sprawdził. Zrobiłyśmy "badania" na grupie 20 osób i wyszło że częściej zgadza się przy pierwszym dziecku, i że częściej zgadza się dziewczynka. A tak na prawdę to pic na wodę

cd9bvfxmflz35nej.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ