Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
chantel wrote:8t1d to jest 9 tydzień. U mnie w szpitalu tak liczą, a nie skończone
Jak ja byłam 2 tyg temu u gina i powiedziałam mu wtedy, ze jestem w 6 tyg, to powiedział, ze on to liczy jako skończony 5 tydzień.
Dzisiaj mam 8 tydzień, więc dla niego będzie to skończony 7 tydzień.
-
A obliczenia wg USG wychodzą jeszcze inaczej. Np. na moim przykładzie - byłam na USG w 7t 3d liczonym w ostatniej miesiączki i zarodek mierzył 12 mm, co wg USG faktycznie dało 7t 3d. Wg moich ustaleń na parenting powinnam patrzeć na 8t 3d, ale wtedy wychodzi że dzieć powinien mieć 15 mm. Jak jednak patrzę na 7t 3d na parenting, to wychodzi tylko 9 mm. Tak więc według parenting wpasowuję się w 7t 6d. Czyli ani moja teoria się nie potwierdza ani to co tam piszą nie pokrywa się nijak z moją miesiączką i owulacją.
ALE na parenting jest napisane, że te dane są orientacyjne i jest to średnia wielkość. Myślę osobiście że najlepiej się sugerować tym co wychodzi z USG, a jeszcze najlepiej jak się wie kiedy była owulacja i do tego dopasowywać. Nie wszyscy lekarze niestety biorą pod uwagę że owulacja mogła być np. w 21 dniu a nie w 14 i wtedy straszą niepotrzebnie babki że wiek ciąży się nie zgadza z wiekiem z miesiączki. -
Dokładnie, potwierdzam Milmarta u mnie była owu ok 20 dc i Dzidzia na pierwszym USG mlodsza o 5 dni, drugie USG pokazało, że Dzidzia podskoczyla, podrosła i różnicy jest już tylko 3 dni Także nie martwię się tym, Dzidzia rośnie i to najważniejsze i ja też rosneIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm
-
Ja póki co nie wybieram się, czuje się dobrze, prace swoją bardzo lubię, więc nie mam parcia wydaje mi się, że L4 to indywidualnie i nie ma co patrzeć na innych jeśli czujesz, że już musisz odpocząć, meczysz się w pracy to nikt nie powinien mieć pretensji, warto tylko dla własnej lojalności i uczciwosci powiedzieć, czy to L4 to już do końca ciąży, żeby wiedzieli czy mają już organizować zastępstwo
AgnOss lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Dziewczyny macie takie uczucie przejedzenia nawet po jednej kanapce?? Boze mecze sie strasznie juz 3 dzien, jakby mi wszystko na zoladku zalegalo.. odbija mi sie ciagle tym.. i zoladek obolaly. Nie wiem czy to sie wszystko podnioslo i uciska na zoladek, czy za wczesnie ... pomocy bo juz nie wiem co robic:(
-
Ja się przejadam byle czym... Dziś w ogóle jestem taka słaba i zniechęcona do pracy, że myślę nad L4 już, ale czuję się nieprzyzwoicie jak leniuch ostatni, że tak myślę... Ale poranki takie piękne o 8 rano! Najlepiej bym poszła na spacerek, potem po świeże bułeczki... i wypoczywała.
-
ja zjadlam mala kanapeczke z Polska wedlina bo mi zapachniala z rana i tyle wiec nie mozna mowic , ze sie przejadlam. I czuje ze mi to zalega w zoladku od 7 non stop Jakby moj zoladek nie mial miejsca na jedzenie
-
Ja jestem na L4, ale planuję wrócić, jak mdłości się uspokoją. Właśnie też czuję się jak leń, bo mało co w domu robię, po większym wysiłku czuję się jeszcze gorzej, mdłości nie do opanowania i zimno mi jak na gorączkę. Ale wolę być leniem i dużo wypoczywać, niż wyrzucać sobie, że się przemęczałam i za bardzo stresowałam
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
A ja jestem już taka zmęczona, bardzo męczą mnie mdłości 24h, staram się jeść normalnie ale zaraz mi.nirdobrze czasem wymiotuje ale większość czasu mdli,nir mogę spać, nie mogę wyjść z domu chybaze z toaleta, doszedł ból głowy... Leżę na łóżku i nie jestem w stanie nic robić.... Nawet po wodzie mnie mdli30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Hej
No powiem Wam że współczuję tych mdłości, no ale już pewnie niedługo miną
Mnie czasami muli i zaciągnie ale na szczęście moge jako tako funkcjonować.
Natomiast szybko się męczę, jak dłużej stoję muszę usiąść.
Ale jest okej.
Piękna pogoda, ale czad!!!
-
Ja tez mam to z tym meczeniem .. straszne. Przed ciaza maratony biegalam i ciezarami rzucalam , a teraz czuje sie juz jak wieloryb. Chwile cos porobie i musze odpoczac
-
Kolia wrote:hej kobietki pracujące do którego tygodnia planujecie pracować ? Zastanawiam sie nad L4 . Co prawda w pracy juz wiedza ale wstępnie uprzedziłam juz z w każdej chwili mogę iść na L4 aby szukali zastepstwa.
Kolia już jestem na L4 i nie żałuję, odpoczywam potrzebne mi to było.
Też się szybko męczę, zwłaszcza jak wchodzę po schodach. Jak idę po prostym jest ok, ale schody to jakaś masakra.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.