Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
diana0501 wrote:mi dal książęczkę jak skończyłam 7 pełnych tygodni
Nemini w którym tygodniu jesteś?
Kalendarz ciąży BellyBestFriendWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 20:24
-
diana0501 wrote:Anula możesz wziąć paracetamol na ból-ja jak poszłam z przeziębieniem do lekarza to pozwolił mi tylko paracetamol, woda morska, wit. c, wapno i tamtum verde. Nic więj nie można w ciąży
-
o prenalenie nikt mi nie mówił a że jestem pierwszy raz w ciąży to panikuuję nad wszytskim ostatnio była taka sytuacja; mamy prawie roczną sunie, w nocy musiała pazurem zrobić dziurę w prześcieradle a tapcan jest koloru brązowego. Wstaję rano i patrzę że trochę niżej pod pupą jest krew-od razu płacz i krzyczę do narzeczonego że do szpitala że krew że poroniłam, tak płakałam że kompletnego zdania wydusić niemoggłm. Mój spojrzał i palcem musiał pociągnąć za dziurę żebym mogła mu uwierzyć że to dziura a nie krew. Długo jeszcze dojść nmie mogłam z płaczu i musiał jak małe dziecko tulić i uspokajać
-
Ciocia Jola- nie ma czego zazdrościć Ja na początku też żadnych objawów nie miałam, dopóki nie zaczęłam leżeć...teraz się zaczęło - mdłości, zgaga, wzdęcia...Nie mogę jeść żadnych owoców, bo od razu mnie pali w przełyku, to chyba od kwasów
A jak na leżąco się czas ciągnie. Myślałam, że 10 dni do kolejnej wizyty to wieczność A to już jutro! Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
Irmelin - czuje się podobnie, też cały czas towarzyszy mi strach o maleństwo, ale staram się myśleć pozytywnie, chociaż na leżąco to mega trudne Zajmuje sobie czas oglądaniem łóżeczek, wózków itp i dużo mówię do brzucha, z czego mój mąż ma radochę
Trzymajcie się, bedzie dobrze! -
Shantelle wrote:Ale to chyba zależy jaki skład witamin, za dużo też nie wolno bo jak jest przesyt to może być kuku.
Ja jem euthyrox, kwas i tyle. Nic więcej. -
Haj
Paolcia, ni wiadomo
Ja się cieszę że mój lekarz zwrócił uwagę na tsh i dostałam dodatkową dawkę hormonów
Bo czytam że w ciąży wzrasta zapotrzebowanie...
1.06 mam usg genetyczne, przyziernosc karkową, 4.06 kontrol u lekarza a jeszcze między tym znowu krew koniec miesiąca na pełnym obrocie
-
Dziewczyny macie tez problemy z diaslami? Tak mnie bola przy jedzeniu ze trafia mnie moj ortodonta mowil ze sa delikatniejsze w ciazy ale zeby az tak Macie jakies sposoby?
-
paolcia88 wrote:Euthyrox biorę od 8 lat więc jak tylko dowiedziałam się o ciąży to od razu zadzwoniłam do mojej endokrynolog i dostałam wyższą dawkę.
A ja spanikowałam, nie wytrzymałam i idę dziś na usg. Potrzebuję wiedzieć że jest oki...
Widze , ze tutak wiecej tarczycowych jest.. Ja przed ciaza 125/150mg bralam, a teraz 150mg . bo dziecko zabiera wszystko -
Shantelle wrote:Haj
Paolcia, ni wiadomo
Ja się cieszę że mój lekarz zwrócił uwagę na tsh i dostałam dodatkową dawkę hormonów
Bo czytam że w ciąży wzrasta zapotrzebowanie...
1.06 mam usg genetyczne, przyziernosc karkową, 4.06 kontrol u lekarza a jeszcze między tym znowu krew koniec miesiąca na pełnym obrocieIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Izieth wrote:Masz alergię? Ja nie mam alergii, ale jeszcze podczas starań moja ginekolog zaleciła dietę bez glutenu, bez laktozy i oczywiście bez słodyczy. Na następnej wizycie zapytam, czy mogę wrócić do produktów mlecznych. Ale taka bułeczka mi się marzy Albo jakieś ciasteczko, czy pączek
Chodzi o to że mam Hashimmoto i przez 2 lata starałam się o Maleństwo - bez efektów. Trafiłam z Mężem do Naprotechnologa, który skierował mnie na dietę dedykowaną Hashimmoto - zero glutenu i mleka. Po trzech miesiącach diety - dwie kreseczki na teście ciążowym:)
Okazała się, że gluten wywoływał u mnie straszny skok przeciwciał, przy próbie zajścia w ciażę moje własne przeciwciała się aktywowały nie pozwalały mi zagnieźcić sie zarodkowi.
Przez całą ciążę będę na tej diecie, aby przypadkiem nie poronić. -
Irmelin wrote:Chodzi o to że mam Hashimmoto i przez 2 lata starałam się o Maleństwo - bez efektów. Trafiłam z Mężem do Naprotechnologa, który skierował mnie na dietę dedykowaną Hashimmoto - zero glutenu i mleka. Po trzech miesiącach diety - dwie kreseczki na teście ciążowym:)
Okazała się, że gluten wywoływał u mnie straszny skok przeciwciał, przy próbie zajścia w ciażę moje własne przeciwciała się aktywowały nie pozwalały mi zagnieźcić sie zarodkowi.
Przez całą ciążę będę na tej diecie, aby przypadkiem nie poronić.
tez mam Hashi i staralam sie ponad 3 lata , ale na diete nie przeszlam, bo nikt nie zalecal... -
nick nieaktualny