X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dal książęczkę jak skończyłam 7 pełnych tygodni

Nemini w którym tygodniu jesteś?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paracetamol też brałam niedawno (przy kolce nerkowej) i na SORze mówili że spokojnie paracetamol można

• nemini86 Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    mi dal książęczkę jak skończyłam 7 pełnych tygodni

Nemini w którym tygodniu jesteś?
    Dziś ostatni dzień 9 tygodnia

6a0bc5f677787519aec09b19456f85a8.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 20:24

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Anula możesz wziąć paracetamol na ból-ja jak poszłam z przeziębieniem do lekarza to pozwolił mi tylko paracetamol, woda morska, wit. c, wapno i tamtum verde. Nic więj nie można w ciąży
    Można można ;-) Prenalen jest DEDYKOWANY kobietom w ciąży. ;-)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to chyba zależy jaki skład witamin, za dużo też nie wolno bo jak jest przesyt to może być kuku.
    Ja jem euthyrox, kwas i tyle. Nic więcej.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o prenalenie nikt mi nie mówił a że jestem pierwszy raz w ciąży to panikuuję nad wszytskim :D ostatnio była taka sytuacja; mamy prawie roczną sunie, w nocy musiała pazurem zrobić dziurę w prześcieradle a tapcan jest koloru brązowego. Wstaję rano i patrzę że trochę niżej pod pupą jest krew-od razu płacz i krzyczę do narzeczonego że do szpitala że krew że poroniłam, tak płakałam że kompletnego zdania wydusić niemoggłm. Mój spojrzał i palcem musiał pociągnąć za dziurę żebym mogła mu uwierzyć że to dziura a nie krew. Długo jeszcze dojść nmie mogłam z płaczu i musiał jak małe dziecko tulić i uspokajać

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • OnA66 Nowa

Wysłany: 8 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocia Jola- nie ma czego zazdrościć ;) Ja na początku też żadnych objawów nie miałam, dopóki nie zaczęłam leżeć...teraz się zaczęło - mdłości, zgaga, wzdęcia...Nie mogę jeść żadnych owoców, bo od razu mnie pali w przełyku, to chyba od kwasów :/
    A jak na leżąco się czas ciągnie. Myślałam, że 10 dni do kolejnej wizyty to wieczność ;) A to już jutro! Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
    Irmelin - czuje się podobnie, też cały czas towarzyszy mi strach o maleństwo, ale staram się myśleć pozytywnie, chociaż na leżąco to mega trudne ;) Zajmuje sobie czas oglądaniem łóżeczek, wózków itp i dużo mówię do brzucha, z czego mój mąż ma radochę;)
    Trzymajcie się, bedzie dobrze! :)

thgfvfxmq79c9nwl.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Ale to chyba zależy jaki skład witamin, za dużo też nie wolno bo jak jest przesyt to może być kuku.
    Ja jem euthyrox, kwas i tyle. Nic więcej.
    Jak ktoś zdrowy to może sobie tak pozwolić. Ja bez ciąży musiałam brać milion witamin bo wszystko pod kreską i krytyczne wartości. Dlatego o przesyt to ja się nie martwię, raczej o braki :-D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj
    Paolcia, ni wiadomo :)
    Ja się cieszę że mój lekarz zwrócił uwagę na tsh i dostałam dodatkową dawkę hormonów
    Bo czytam że w ciąży wzrasta zapotrzebowanie...
    1.06 mam usg genetyczne, przyziernosc karkową, 4.06 kontrol u lekarza a jeszcze między tym znowu krew :) koniec miesiąca na pełnym obrocie :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tez problemy z diaslami? Tak mnie bola przy jedzeniu ze trafia mnie :/ moj ortodonta mowil ze sa delikatniejsze w ciazy ale zeby az tak :( Macie jakies sposoby?

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euthyrox biorę od 8 lat więc jak tylko dowiedziałam się o ciąży to od razu zadzwoniłam do mojej endokrynolog i dostałam wyższą dawkę.
    A ja spanikowałam, nie wytrzymałam i idę dziś na usg. Potrzebuję wiedzieć że jest oki...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Euthyrox biorę od 8 lat więc jak tylko dowiedziałam się o ciąży to od razu zadzwoniłam do mojej endokrynolog i dostałam wyższą dawkę.
    A ja spanikowałam, nie wytrzymałam i idę dziś na usg. Potrzebuję wiedzieć że jest oki...

Widze , ze tutak wiecej tarczycowych jest.. Ja przed ciaza 125/150mg bralam, a teraz 150mg . bo dziecko zabiera wszystko :P

f2w3vfxmr90vn12h.png

• wianna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Haj
    Paolcia, ni wiadomo :)
    Ja się cieszę że mój lekarz zwrócił uwagę na tsh i dostałam dodatkową dawkę hormonów
    Bo czytam że w ciąży wzrasta zapotrzebowanie...
    1.06 mam usg genetyczne, przyziernosc karkową, 4.06 kontrol u lekarza a jeszcze między tym znowu krew :) koniec miesiąca na pełnym obrocie :)
    Shantelle, a jaki wynik miałaś TSH?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh miałam 2,88 a norma 0,27 do 4,20. Czyli dla mnie w normie ale niskie. Dla kobiet w ciąży jest inna skala więc u mnie jest niskie, a zapotrzebowanie wzrasta dlatego dostałam euthyrox 50 :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna a Ty?
    Przepraszam mam euthyrox 25:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 12:22

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    Masz alergię? Ja nie mam alergii, ale jeszcze podczas starań moja ginekolog zaleciła dietę bez glutenu, bez laktozy i oczywiście bez słodyczy. Na następnej wizycie zapytam, czy mogę wrócić do produktów mlecznych. Ale taka bułeczka mi się marzy :) Albo jakieś ciasteczko, czy pączek :)

Chodzi o to że mam Hashimmoto i przez 2 lata starałam się o Maleństwo - bez efektów. Trafiłam z Mężem do Naprotechnologa, który skierował mnie na dietę dedykowaną Hashimmoto - zero glutenu i mleka. Po trzech miesiącach diety - dwie kreseczki na teście ciążowym:)
    Okazała się, że gluten wywoływał u mnie straszny skok przeciwciał, przy próbie zajścia w ciażę moje własne przeciwciała się aktywowały nie pozwalały mi zagnieźcić sie zarodkowi.
    Przez całą ciążę będę na tej diecie, aby przypadkiem nie poronić.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin wrote:
    Chodzi o to że mam Hashimmoto i przez 2 lata starałam się o Maleństwo - bez efektów. Trafiłam z Mężem do Naprotechnologa, który skierował mnie na dietę dedykowaną Hashimmoto - zero glutenu i mleka. Po trzech miesiącach diety - dwie kreseczki na teście ciążowym:)
    Okazała się, że gluten wywoływał u mnie straszny skok przeciwciał, przy próbie zajścia w ciażę moje własne przeciwciała się aktywowały nie pozwalały mi zagnieźcić sie zarodkowi.
    Przez całą ciążę będę na tej diecie, aby przypadkiem nie poronić.

tez mam Hashi i staralam sie ponad 3 lata , ale na diete nie przeszlam, bo nikt nie zalecal...

f2w3vfxmr90vn12h.png

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza. Dzidziol ma 11,6 mm i akcja serca 156 :-D

kalina123, Izieth, diana0501, OnA66 lubią tę wiadomość

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia super wieści;) Dobrze że poszłaś, to przynajmniej się uspokoiłaś.

Mnie dziś co chwjile kłuje w macicy albo po bokach....eh czy ja doczekam w końcu tego II trymestru;/

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, jestem dużo spokojniejsza i teraz zaczynam się powoli nieśmiało tym cieszyć. :-)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ