X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wszystko będzie dobrze, a przede wszystkim nie denerwuj się, bo od tego później masz bóle. To lepiej, że kazał Ci przyjść później-pewniejsze badanie, ja mam prenatalne równo w 13 tygodniu.
    Faktycznie ginekolodzy rzadko badają piersi, jak się na pierwszej wizycie rozebrałam do rosołu to minę zrobił meeega zdziwioną..., ale zbadał. W końcu czasem trzeba potwierdzić samobadanie u specjalisty. Zresztą standardowo powinni oglądać nie tylko "podwozie" ale i "nadwozie" :)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa to mi humor poprawiłaś tym podwoziem i nadwoziem :D

Siwa1001 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast tyc chudne już dwa kilogramy...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 taki miałam zamiar :)
    Riri ja też schudłam, ale spokojnie jeszcze nadrobimy :)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wróciłam z imprezy ok 3 rano i jestem nie do życia :) oczywiście nie piłam, a miałam takiego smaka na whisky z cola lub martini z sokiem pomarańczowym, mniam!!!
    Dziś mnie głowa boli, chyba mam kaca za wszystkich którzy tam byli :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Ja wczoraj wróciłam z imprezy ok 3 rano i jestem nie do życia :) oczywiście nie piłam, a miałam takiego smaka na whisky z cola lub martini z sokiem pomarańczowym, mniam!!!
    Dziś mnie głowa boli, chyba mam kaca za wszystkich którzy tam byli :)
    Ja mam tak zawsze. Maz pije a na drugi dzien ja cierpie

j36regz209hdv9cb.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, bo my wczoraj spotkaliśmy sie z przyjaciółmi- wszyscy pili a ja dziś też tragedia :( brzuch tak boli że nie idzie wytrzymać:(

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dzisiaj coś chyba dzień na bóle brzucha, bo mnie też dzis cały dzień boli. Za to mdłości dziś nie miałam i mogłam normalnie jeść - wciągnęłam paczkę czipsów pierwszy raz nie wiem od jak dawna. Mała rzecz a jak cieszy;p Eh de sie położyc,bo już te bóle mnie denerwują dzisiaj

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dramatycznie się czuję... Wstałam rozespana, jakbym w ogóle nie spała, a spałam! :(

A jutro już 10 tc nadchodzi :O nie mogę się doczekać soboty i wizyty u lekarza!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 08:30

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaczynam 12 tydzien i wszystkie dolegliwości odeszły i moge gory przenosic

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was wszystkie po dluższej nieobecności ;)
    u Nas w piątek było usg i mamy 3,5 cm ;) to był 10+3 tc więc mam nadzieję, że nasz kropcio nie jest za mały jak na swój wiek ;)
    wyszły mi znowu bakterie w moczu, wcześniej było 1800 a teraz 1500 wit C i żurawina nie pomogły, lekarz dał mi antybiotyk :( troche się martwie... dostałam jedną saszetkę do wypicia, niby nie jest mega niebezpieczna ale jednak to antybiotyk :(
    Do tego od wczoraj mam katar :(
    a u Was mocz i morfologia ok?

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    AgnOss no i super. Mi wiele koleżanek powtarza właśnie że lipa z samopoczuciem do 10-12 tyg a potem luz, jesteś potwierdzeniem więc tylko idzie się cieszyć.
    Ja wczoraj myślałam że zwariuje tak mnie głowa bolała. Ale wzięłam apap i było trochę lepiej, za to powieka mi tak skakał że jakaś historia. Pomijam Muszynianka i mi lepiej.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Edziunia, moja koleżanka miała tak chore zatoki że musiała dostać antybiotyk. Lekarze dają leki zawsze ten, które można brać także się niczym na zapas nie denerwuj.

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle może magnezu ci brakuje? Zjedz czekoladę gorzka...
    A ja dziś zaczynam 9tc i czuje się dobrze mdłości oslably zupełnie piersi też nic a nic... Wrócił nawet apetyt... Tylko zimno mi strasznie.... Za parę dni usg i czuje ze oszaleje do tego czasu... ;)

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji na bank coś z magnezem. Piłam zawsze Muszyniankę i ostatnio odstawiłam i takie jaja, teraz podpijam raz to raz to.
    Ja mam usg genetyczne 1.06 nie zaczynam odliczać, bo jeszcze mnóstwo czasu :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że imprezowy weekend zaliczony ;) u mnie też, poszalałam wczoraj wieczorem świętując mistrzostwo Polski w piłce nożnej. Euforia poniosła, wiec dopiero potem tak naprawdę zdałam sobie sprawę, że petardy, dym, radę i tłum, to może niekoniecznie służyć dziecku. Mam nadzieję, że Dzidzi też się pobawiło i wszystko w porządku ;)

Shantelle, masz genetyczne w moje urodziny. Mam nadzieję, że sprawisz mi prezent w postaci dobrych wieści ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    u Nas w piątek było usg i mamy 3,5 cm ;) to był 10+3 tc więc mam nadzieję, że nasz kropcio nie jest za mały jak na swój wiek ;)
    wyszły mi znowu bakterie w moczu, wcześniej było 1800 a teraz 1500 wit C i żurawina nie pomogły, lekarz dał mi antybiotyk :( troche się martwie... dostałam jedną saszetkę do wypicia, niby nie jest mega niebezpieczna ale jednak to antybiotyk :(
    mi w moczu wyszły wyszły liczne bakterie i lekarz przepisał urinal 3 x 1tbl, idę jeszcze raz po 23 maja, będę za chwilę dzwonić czy przyjmuje w piątek 27 bo niby to dłygi weekend przez Boże Ciało.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wyszly pojedyncze bakterie w moczu i przez 7 dni mialam brac doustnie antybiotyk co 8 godzin z oslona a traz biore nystatyne dopochwowo na noc i urinal 2x codziennie

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urinal 2x dziennie

j36regz209hdv9cb.png
  • Sanni Znajoma

Wysłany: 16 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:

ja się borykam z tym samym problemem- bardzo liczne bakterie, ale nie dostałam żadnego antybiotyku tylko żurawina, wit. C i urosept. Kolejna wizyta dokładnie za tydzień. Normalnie jak nie urok to...przemarsz wojska :)

oar8csqvhd5ojqx6.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ