X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapalenie pęcherza przechodzilam często,wraz z krwia. Teraz pije czysty sok z żurawiny i jak na razie cisza! (Nie zapeszajac). Znam ten ból zapalenia i nigdy więcej nie chciałabym go znów poczuć.
    Ja jestem w połowie 11 tygodnia i objawy przeszły jak ręka odjal :) Ale i tak trochę się stresuje ze coś nie tak :/
    Badania prenatalne w przyszły wtorek,mega się boję ale wierzę,że wszystko będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 14:56

Jago
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pijesz sam sok, bez rozcieńczania? Taki z apteki?

ja mam w przyszłą środę, wszystko będzie dobrze ;) wspieram!

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że będzie a czemu ma nie być :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez mam badania prenetalne w przyszla srode

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też mam prenatalne w nastepny poniedziałek. Czyli szykuje nam się tu intensywny przyszły tydzień

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doła mam, odebrałam dziś wyniki testu odciążenia glukozą i mam skierowanie do poradni diabetologicznej :(

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, ważne że będziesz pod dobrą opieką :)!!!

Czekam na wasze wieści z badań usg genetycznych. Widać ja je będę miała jako jedna z ostatnich :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa nie przejmuj się....Wysoki poziom? Moja siostra miała cukrzycę ciążowa wszystko da się przeżyć może dieta tylko u ciebie.... A i ja też byłam w poradni i kazali mierzyć cukier ale wszystko na krzywej wyszło ok więc... Zapobiegawczo po posiłkach ale nie mierze bo moje posiłki to suchar,a za 5 min kanapka a za 2 znowu coś więc narazie.ciezko... Jak uspokaja się już nudności to wtedy zacznę...

Jej

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ja mam później niż Ty genetyczne - 7 czerwca. Także też czekam najpierw na dobre wieści wszystkich przede mną.
    Jiji na czczo 94mg/l, po godzinie 202, po 2 godzinach 161.

Shantelle lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja w poniedziałek mam prenatalne, Mały powinien być już na tyle duży że powinniśmy się dobrze zbadać co i jak

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa no to mi raźniej :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatez mam w przyszły poniedziałek prenatalne:) i tez sie nie moge doczekac co i jak

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    Pijesz sam sok, bez rozcieńczania? Taki z apteki?

ja mam w przyszłą środę, wszystko będzie dobrze ;) wspieram!
    Mi mąż kupił sok 100% zurawiny(bez cukru) w sklepie ekologicznym. Piję bez rozcieńczania..kwaśny jak diabli jest ale czego sie nie robi dla dobra naszego i dzidziusia:)

Jago
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamy zatem na wasze wieści z pierwszych badań prenatalnych :) niech moc będzie z NAMI :)

Jago
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę Was o coś zapytać. Czy Wy też tak macie, że leżycie i czujecie takie dziwne jakby bulgotanie na wysokości między pępkiem a chyba żołądkiem? Myślałam, że to może głód mimo, że nie czuję go, ale jem i to bulgotanie się nasila. Jelita odpadają, bo mi w nich się bardziej ptzelewa niż bulgocze. A jak nie jem to też to jest. I tak mam już chyba z trzeci dzień....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję że mi jeździ, obstawiam gazy i mega wzdęcia i tak mam co wieczór! Masakra, boli aż, czasami kłuje :(
    Ale raczej to nie jest bulgotanie.

Dzięki za info, kupię ten sok.

Ja tez miałam to obciążenie glukoza bo na czczo wyszło 96 ale tym razem było ok bo 80. Może tylko chwile będzie ten cukier wyższy a jak ustawią Ci dietę i leczenie to się wyrówna cukier, bądź dobrej myśli! Trzymam kciuki! :*

Siwa1001 lubi tę wiadomość

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • wianna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Legionistką od urodzenia, tata z bratem zadbali bym interesowała się sportem, a zwłaszcza piłką nożną, więc i męża też sobie takiego znalazłam :) Niestety nie udało nam się być na meczu, ale za to później świętowaliśmy MISTRZA na Starówce -w samym sercu- pod kolumną Zygmunta, tłumy ogromne, świetna atmosfera i niesamowite przeżycie :) choć mąż się chyba bardziej denerwował o Dzidzię niż ja sama, bo ciągle mnie uciszał, mówił, żebym przestała skakać, zasłaniał od dymu i takie tam :) kochany :)

A i suwaczek zmieniłam, nie chcę mieć słoniowej ciąży ani ze względu na czas jej trwania ani tym bardziej na rozmiar i wagę :D:D:D
    diana0501 wrote:
    Dziewczyny muszę Was o coś zapytać. Czy Wy też tak macie, że leżycie i czujecie takie dziwne jakby bulgotanie na wysokości między pępkiem a chyba żołądkiem? Myślałam, że to może głód mimo, że nie czuję go, ale jem i to bulgotanie się nasila. Jelita odpadają, bo mi w nich się bardziej ptzelewa niż bulgocze. A jak nie jem to też to jest. I tak mam już chyba z trzeci dzień....
    Co do bulgotania miałam tak jakiś czas temu po seksie :P

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam takie wzdecia w weekend , ze az zlapaly mnie skurcze , ktore promieniowaly do kregoslupa. Wystraszylam sie bardzo i nie wiedzialam, czy moze juz do szpitala nie pojechac bo trwalo to bardzo dlugo. Wzielam paracetamol i wpadlam na pomysl , aby zaaplikowac sobie czopka glicerynowego - mialam nadzieje, ze dzieki niemu cos ruszy... i sie udalo...ufff bo tak mnie wykrecalo juz z bolu strasznie :( Tez macie probley z wyproznianiem ? :(

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu dostałam newsletter, że "Twoje dziecko mierzy pomiędzy 3,1 a 4,2 cm" w 10. tygodniu i się zadręczam, że jak pójdę w sobotę na USG to będzie dużo mniejsze... :(
    Potem z kolei będę się bać badań prenatalnych i tak w kółko...

Mam takiego niechcieja pracowego że najchętniej już bym poszła na L4.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jak tam u Was wtorkowy ranek ?

j36regz209hdv9cb.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ