Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ZDAŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZDAŁAM CZĘŚĆ PISEMNĄ!
9 CZERWCA MAM CZĘŚĆ USTNĄ.
TAK SIĘ DZIŚ STRESOWAŁAM,ŻE TERAZ UMIERAM Z BÓLU. STRASZNIE MNIE BRZUCH BOLI. MAM NADZIEJĘ,ŻE NIE ZASZKODZIŁAM MALUSZKOWI.
Kurcze jak nawet nie wiem, kiedy będę miała badania. 27 maja idę na trzecią wizytę. Ciekawe jak sie mój Maluszek zmienił od ostatniego podglądnięcia USG.Izieth, diana0501, Shantelle, wianna lubią tę wiadomość
-
Też uwielbiam bób !!
Smieszna sytuacja mi się przypomniała jak moja koleżanka też w okolicach 3 misiaca się zajadala bobem(dosłownie rok temu) i poszła na prenatalne to lekarz jej tak uciskał na brzuch bo nic nie mógł dojrzeć i mówił że ma gazy haha i się okazało że to po tym bobieJago -
jagooo90 wrote:I jak tam u Was?
Maluszek chyba młodszy niż pierwotnie założono CRL -5cm więc wychodzi na to że to 11 tydzień. Za to cały, zdrowy i ruchliwy- już wiem czemu tak często chodzę do kibelka- kopie mnie prosto w pęcherz, tak prostuje sobie nóżki. Kość nosowa jest, serduszko i zastawka super, mòzg też w porządku i najważniejsze NT 1 mm czyli na ten moment nie mam się czym martwić. Tatuś widział i słyszał serduszko bobaska(widziałam wzruszenie, ale się nie przyzna;-)) Zapłaciłam tyle co za zwykłą wizytę ciążową czyli 120zł.
Ja jutro świętuję ten mały krok na przód i robię ciasto z truskawkami, serkiem mascarpone (lekarz nie widział przeciwskazań) i galaretką.
Życzę każdej z Was tak dobrych wieści i sobie-oby tak dalej:-*Izieth, jagooo90, Riri, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość
-
Nasca wrote:Gratki Irmelin!
Ja dzisiaj mam dzień sprawdzania bujaczków Co ta ciąża robi z człowiekiem
A ja mam parcie na wózek,oglądam i oglądam,ale chyba na razie na tym poprzestanę- najpierw wolę się rozeznać w opiniach co do jakosści bo z tym bywa różnie. Zresztą zostało jeszcze sporo czasu na przemyślenia i pewnie z 10 razy zmienię zdanie. Na ten moment szaleje za Adamexem:-) -
nick nieaktualnyDiana tak młodą fasolkę - gdzieś od tygodnia u nas na rynku juz jest.
A ja w pon. prenatalne i tak się boję jakoś, eh byle do poniedziałku. mam nadzieje że wszystko będzie dobrze.
Brzuszka dalej u mnie nie widać - choć w 2 ciąży powinno szybciej być coś widać. My wózek już mamy po córeczce i posłuży i teraz - daliśmy za niego baaaardzo dużo (mąż się na niego uparł) i faktycznie rewelacja;) -
Wianna, zwariowałam jak przeczytałam o tym bobiu teraz też będę wypatrywać bo uwielbiam
A jeśli chodzi o te prenatalne to ja też dostałam skierowanie na bezpłatne ale przez to że mam cukrzycę.wianna lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
http://www.dzieciak-przemysl.pl/files/barletta-deluxe_4x3[4].jpg
Wklejam adres bo nie mam pojęcia jak dodawać tu zdjęcia.
Chantel na pewno będzie dobrze zobaczysz. Trzymam kciuki.
Mi też na razie brzuszka nie widać, ale czuje po spodniach że się powiększył bo 90% moich spodni już wylądowało na dnie szafy- nie dopinam. Może dlatego że na codzień noszę r. 34