SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalia bardzo mi się podobają takie wózki, początkowo też chciałam coś w tym stylu, ale muszę poszukać czegoś większego :)
    Agusza niech moc Będzie z Tobą...

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!
    Ja dziś w sensie zaraz idę na działkę, opalać pęciny bom blada jak ściana :)
    I też z teściami, więc Agusza piona :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na Pomorzu bobu jeszcze nie ma :(

Ale za to kupiliśmy kilka sadzonek truskawek na balkon, tralalala!

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Magdalia Znajoma

Wysłany: 21 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 ->http://www.tako-poland.eu/produkty/wozki/blizniacze/produkt/duo-alive/
    albo http://www.tako-poland.eu/produkty/wozki/blizniacze/produkt/duo-omega/
    Bardzo podobne, podwójne i podobno dobrej jakości:)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

4c3tskjo1yg3vuj2.png

https://www.maluchy.pl/ci-72440.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne :) Dzięki, tylko kurde wymiarów nie podali, a szerokość u mnie jest mega istotna (musi mieścić się w drzwi), ale poszukam może znajdę gdzieś wymiary.
    Ten pierwszy mi się najbardziej podoba, bo chcę obok siebie, żeby moje maleństwa widzieć jednocześnie.

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po USG :) Dzidziok wygląda na 10t0d :) z daty OM wychodzi na 12, więc ma 1-1,5 tyg. do tyłu, ale miałam rozwleczony cykl :) Ma 3,19 cm i jest absolutnie cudny :D serducho bije 175! Jak na razie wszystko rozwija się prawidłowo :)

Riri, Izieth, jagooo90, Edziuuuuuuuunia, nemini86 lubią tę wiadomość

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Magdalia Znajoma

Wysłany: 21 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje paolcia88 :)

paolcia88 lubi tę wiadomość

4c3tskjo1yg3vuj2.png

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomosc paolcia88.

• Karlla Nowa

Wysłany: 21 maja 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam termin na 8.12. W środę 25 mam badanie genetyczne (usg -test Papa) w Warszawie koszt 290 zł- prywatna polecona pracownia.

Cały czas męczą mnie okropne mdłości - już 7 tydzień :(. Wam już przeszło? Eh, okropność...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 19:09

0d1y3e3kn3i6y9t7.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia, super :)
    Ja mam mdłości coraz mniej.

Spaliłam się na słońcu, góra ud, dekoltu, ramiona, jakbym z wakacji wróciła i buzia rumiana. No ale syntezowałam Wit Du, nie? :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jak kłębek nerwów, rano oczwiscie smaki bo obudziłam się bez mdłości.. I co i do cukierni, Boże byłam jak dziecko w zabawkowym... Niewiedzialam co wybrać nabralam ciast i babeczek, przyszłam do domu, zjadłam jedno ciastko i pół babeczki i dziękuję bardzo a za pół godz odwiedziłem toaletę.....
    Teraz wysyłam męża po brzoskwinie w puszce...
    Mdłości też troszkę puszczają ale apetyt Noe wraca.. Nadal odrzuca od zapachu jedzenia.. I teraz nie mdli tylko wymiot od razu...
    Paolcia super serce jak dzwon ;)i wielki.. Moje to kruszynka 2,64 ;) ale teraz serducha bije 190 i bardzo mnie to cieszy... A dziś mój mąż mnie mega denerwuje wrrrrrrr ;)

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dzis bylam w empiki i jednak skusilam sie na lekture " w oczekiwaniu na dziecko "

Irmelin lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Co będę Wam kłamać! Bob był pyszny!!! Też triche nogi dziś wystawiłam do opalania, bo dwa wesela teraz mamy tydzień po tygodniu.. Problem z sukienka mam... Bo brzucha nie da się już tak łatwo zatuszować, wszyscy mówią, że widać.

Ja mdłości nie mam, tylko z apetytem różnie... Czasem mogę nic nie jest, bo nie mam zwyczajnie ochoty na jedzenie. Ale za to wagowo wcale nie przytyłam i to mnie cieszy póki co ;) hihih

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już trochę brzucha widać..I niestety już ponad 2 kg przytylam..tylko szczerze mówiąc niestety nie odmawiam sobie niczego..i juz widze jak nogi puchna i robi mi sie cellulit :( więc pora przejść na zdrowsza dietę :) I wszystko wróci do normy.

Jago
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalia,też mi się ten adamex strasznie spodobał. I cena nie odrzuca, a jakby trafić gdzieś używany w dobrym stanie to w ogóle luksus. Bo ja to się za używanymi rozglądam, zazwyczaj po jednym dziecku to nie zniszczone są.

Paolcia88, świetne wieści!

• anna123 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam az 0,5kg i bardzo sie ciesze ze w koncu waga ruszyla

j36regz209hdv9cb.png
  • Magdalia Znajoma

Wysłany: 22 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, też myślałam o używanym, ale mòj mąż się uparł że kupimy nowy.
    Napalił się na czarny wózek anex sport http://tiktak.com.pl/3590-thickbox_default/-anex-sport-3w1-wozek-roku-2015-wozek-wielofunkcyjny-.jpg ale ja staram się go ostudzić bo to nowość z września 2015 i ciężko znaleźć opinie osób które go używały.

Boje siè ważyć bo jem prawie bez przerwy, czasem po 2 obiady :/ od samego początku ciąży nie mam mdłości ani wymiotów tylko wzmożony apetyt.

4c3tskjo1yg3vuj2.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mnie słońce za bardzo spalilo, cierpię...
    Dekolt czerwony, nos, barki i przód nóg.
    Oczywiście nie leżałam plackiem tylko siedziałam, brzuch zasloniety... Nie wiem, możemy używać maść z phantenolem? Wczoraj z rozpędu się nią posmarowalam, może ogórek zielony położę? Ech :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim!
    Wczoraj cały dzień byłam OUT - odwiedziłam najpierw teściów, a potem moją rodzinkę, wróciliśmy dopiero przed północą.
    Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków - bardzo pomogły zdać!
    Mam do was pytanie. W piątek był mój ostatni dzień urlopu i jutro już muszę iść do pracy. Boję się, ponieważ mdłości pojawiają mi się na prawdę o różnych porach: raz od rana nie mogę wstać, a następnym razem męczą po południu do nocy.
    Szef jeszcze nic nie wie o ciąży. W piątek mam badanie USG u mojej prowadzącej pani doktor - wtedy też zamierzam wziąć od niej zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy. Czy do piątku grzecznie starać się chodzić do pracy i nic nie mówić o ciąży, czy właśnie powiedzieć w poniedziałek? Nie chciałabym od razu iść na L4, bo może dam radę pracować. Mam pracę umysłową z komputerem powyżej 4 godzin. Pytanie - co jeśli będzie mi na tyle niedobrze, że nie będę w stanie pracować? Będę mogła od zwykłego internisty wziąć L4? Rety jeszcze tak mało wiem "w tej materii".
    Jak myślicie?

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalia wrote:
    Maluszek chyba młodszy niż pierwotnie założono CRL -5cm więc wychodzi na to że to 11 tydzień. Za to cały, zdrowy i ruchliwy- już wiem czemu tak często chodzę do kibelka- kopie mnie prosto w pęcherz, tak prostuje sobie nóżki. Kość nosowa jest, serduszko i zastawka super, mòzg też w porządku i najważniejsze NT 1 mm czyli na ten moment nie mam się czym martwić. Tatuś widział i słyszał serduszko bobaska(widziałam wzruszenie, ale się nie przyzna;-)) Zapłaciłam tyle co za zwykłą wizytę ciążową czyli 120zł.

Ja jutro świętuję ten mały krok na przód i robię ciasto z truskawkami, serkiem mascarpone (lekarz nie widział przeciwskazań) i galaretką.

Życzę każdej z Was tak dobrych wieści i sobie-oby tak dalej:-*

Magdalia jesteś z Wrocławia? Bo ja tez! Powiedz, gdzie robiłaś badanie genetyczne w tej cenie?

f2w3ol2a4nszssgo.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ