X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalia bardzo mi się podobają takie wózki, początkowo też chciałam coś w tym stylu, ale muszę poszukać czegoś większego :)
    Agusza niech moc Będzie z Tobą...

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!
    Ja dziś w sensie zaraz idę na działkę, opalać pęciny bom blada jak ściana :)
    I też z teściami, więc Agusza piona :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na Pomorzu bobu jeszcze nie ma :(

Ale za to kupiliśmy kilka sadzonek truskawek na balkon, tralalala!

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Magdalia Znajoma

Wysłany: 21 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 ->http://www.tako-poland.eu/produkty/wozki/blizniacze/produkt/duo-alive/
    albo http://www.tako-poland.eu/produkty/wozki/blizniacze/produkt/duo-omega/
    Bardzo podobne, podwójne i podobno dobrej jakości:)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

4c3tskjo1yg3vuj2.png

https://www.maluchy.pl/ci-72440.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne :) Dzięki, tylko kurde wymiarów nie podali, a szerokość u mnie jest mega istotna (musi mieścić się w drzwi), ale poszukam może znajdę gdzieś wymiary.
    Ten pierwszy mi się najbardziej podoba, bo chcę obok siebie, żeby moje maleństwa widzieć jednocześnie.

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po USG :) Dzidziok wygląda na 10t0d :) z daty OM wychodzi na 12, więc ma 1-1,5 tyg. do tyłu, ale miałam rozwleczony cykl :) Ma 3,19 cm i jest absolutnie cudny :D serducho bije 175! Jak na razie wszystko rozwija się prawidłowo :)

Riri, Izieth, jagooo90, Edziuuuuuuuunia, nemini86 lubią tę wiadomość

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Magdalia Znajoma

Wysłany: 21 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje paolcia88 :)

paolcia88 lubi tę wiadomość

4c3tskjo1yg3vuj2.png

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomosc paolcia88.

• Karlla Nowa

Wysłany: 21 maja 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam termin na 8.12. W środę 25 mam badanie genetyczne (usg -test Papa) w Warszawie koszt 290 zł- prywatna polecona pracownia.

Cały czas męczą mnie okropne mdłości - już 7 tydzień :(. Wam już przeszło? Eh, okropność...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 19:09

0d1y3e3kn3i6y9t7.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia, super :)
    Ja mam mdłości coraz mniej.

Spaliłam się na słońcu, góra ud, dekoltu, ramiona, jakbym z wakacji wróciła i buzia rumiana. No ale syntezowałam Wit Du, nie? :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jak kłębek nerwów, rano oczwiscie smaki bo obudziłam się bez mdłości.. I co i do cukierni, Boże byłam jak dziecko w zabawkowym... Niewiedzialam co wybrać nabralam ciast i babeczek, przyszłam do domu, zjadłam jedno ciastko i pół babeczki i dziękuję bardzo a za pół godz odwiedziłem toaletę.....
    Teraz wysyłam męża po brzoskwinie w puszce...
    Mdłości też troszkę puszczają ale apetyt Noe wraca.. Nadal odrzuca od zapachu jedzenia.. I teraz nie mdli tylko wymiot od razu...
    Paolcia super serce jak dzwon ;)i wielki.. Moje to kruszynka 2,64 ;) ale teraz serducha bije 190 i bardzo mnie to cieszy... A dziś mój mąż mnie mega denerwuje wrrrrrrr ;)

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dzis bylam w empiki i jednak skusilam sie na lekture " w oczekiwaniu na dziecko "

Irmelin lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Co będę Wam kłamać! Bob był pyszny!!! Też triche nogi dziś wystawiłam do opalania, bo dwa wesela teraz mamy tydzień po tygodniu.. Problem z sukienka mam... Bo brzucha nie da się już tak łatwo zatuszować, wszyscy mówią, że widać.

Ja mdłości nie mam, tylko z apetytem różnie... Czasem mogę nic nie jest, bo nie mam zwyczajnie ochoty na jedzenie. Ale za to wagowo wcale nie przytyłam i to mnie cieszy póki co ;) hihih

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już trochę brzucha widać..I niestety już ponad 2 kg przytylam..tylko szczerze mówiąc niestety nie odmawiam sobie niczego..i juz widze jak nogi puchna i robi mi sie cellulit :( więc pora przejść na zdrowsza dietę :) I wszystko wróci do normy.

Jago
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalia,też mi się ten adamex strasznie spodobał. I cena nie odrzuca, a jakby trafić gdzieś używany w dobrym stanie to w ogóle luksus. Bo ja to się za używanymi rozglądam, zazwyczaj po jednym dziecku to nie zniszczone są.

Paolcia88, świetne wieści!

• anna123 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam az 0,5kg i bardzo sie ciesze ze w koncu waga ruszyla

j36regz209hdv9cb.png
  • Magdalia Znajoma

Wysłany: 22 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, też myślałam o używanym, ale mòj mąż się uparł że kupimy nowy.
    Napalił się na czarny wózek anex sport http://tiktak.com.pl/3590-thickbox_default/-anex-sport-3w1-wozek-roku-2015-wozek-wielofunkcyjny-.jpg ale ja staram się go ostudzić bo to nowość z września 2015 i ciężko znaleźć opinie osób które go używały.

Boje siè ważyć bo jem prawie bez przerwy, czasem po 2 obiady :/ od samego początku ciąży nie mam mdłości ani wymiotów tylko wzmożony apetyt.

4c3tskjo1yg3vuj2.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mnie słońce za bardzo spalilo, cierpię...
    Dekolt czerwony, nos, barki i przód nóg.
    Oczywiście nie leżałam plackiem tylko siedziałam, brzuch zasloniety... Nie wiem, możemy używać maść z phantenolem? Wczoraj z rozpędu się nią posmarowalam, może ogórek zielony położę? Ech :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim!
    Wczoraj cały dzień byłam OUT - odwiedziłam najpierw teściów, a potem moją rodzinkę, wróciliśmy dopiero przed północą.
    Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków - bardzo pomogły zdać!
    Mam do was pytanie. W piątek był mój ostatni dzień urlopu i jutro już muszę iść do pracy. Boję się, ponieważ mdłości pojawiają mi się na prawdę o różnych porach: raz od rana nie mogę wstać, a następnym razem męczą po południu do nocy.
    Szef jeszcze nic nie wie o ciąży. W piątek mam badanie USG u mojej prowadzącej pani doktor - wtedy też zamierzam wziąć od niej zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy. Czy do piątku grzecznie starać się chodzić do pracy i nic nie mówić o ciąży, czy właśnie powiedzieć w poniedziałek? Nie chciałabym od razu iść na L4, bo może dam radę pracować. Mam pracę umysłową z komputerem powyżej 4 godzin. Pytanie - co jeśli będzie mi na tyle niedobrze, że nie będę w stanie pracować? Będę mogła od zwykłego internisty wziąć L4? Rety jeszcze tak mało wiem "w tej materii".
    Jak myślicie?

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalia wrote:
    Maluszek chyba młodszy niż pierwotnie założono CRL -5cm więc wychodzi na to że to 11 tydzień. Za to cały, zdrowy i ruchliwy- już wiem czemu tak często chodzę do kibelka- kopie mnie prosto w pęcherz, tak prostuje sobie nóżki. Kość nosowa jest, serduszko i zastawka super, mòzg też w porządku i najważniejsze NT 1 mm czyli na ten moment nie mam się czym martwić. Tatuś widział i słyszał serduszko bobaska(widziałam wzruszenie, ale się nie przyzna;-)) Zapłaciłam tyle co za zwykłą wizytę ciążową czyli 120zł.

Ja jutro świętuję ten mały krok na przód i robię ciasto z truskawkami, serkiem mascarpone (lekarz nie widział przeciwskazań) i galaretką.

Życzę każdej z Was tak dobrych wieści i sobie-oby tak dalej:-*

Magdalia jesteś z Wrocławia? Bo ja tez! Powiedz, gdzie robiłaś badanie genetyczne w tej cenie?

f2w3ol2a4nszssgo.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ