X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle nic a nic mi to nie mówi ja ogólnie chodzę do Dr Lachowicza... I on w sumie nic Noe wspominał mi ostatnio kazał przyjść w 13 tc bo 15 czerwca... Więc może on mi zrobi.... Kurcze nie znam się dziewczyny moja siostra miała skierowanie na.kopernika ale ona była po 30+ I miała za darmo.. Pójdę gdzie mi ten lekarz poleci.. Akurat jemu to ufam..

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wogole to trzeba samemu się umawiać czy lekarz mówi kiedy pójść....?

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz Ci powie kiedy.
    Ja w Medicover mam abonament i z tego mnie lekarz kieruje i idę do Scanmedu, a on Franczaku czytałam że spoko, poza tym pracowałam z nim w jednej przychodni ale dawno temu i pamiętam że miał dobre opinie.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj też mam prenatalne o 17:15 i nie mogę się doczekać :)

U mnie brzuszek całkiem spory a waga stoi w miejscu.

Hit Dnia! :D Podstępem zmusiłam mojego by poszedł zrobić gr krwi- 2 miesiące prosiłam o to! A tak miałam dzisija odebrać wyniki badań moczu- mam od tygodnia całą masę bakterii- aale to były wyniki z przychodni i biedny myślał że to w prywatnym laboratorium gdzie zawsze robiłam wszystki8r badania, Bladziutki był jak bałwanek i muszę mu jeszcze nagrodę kupić , że dzielnie wytrzymał wkłucie :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak dostanę 11 czerwca zwolnienie, to mogę już je mieć jakby do końca ciąży czy lekarz je "odnowi" i teraz wypisze np. na miesiąc czy coś?

Z punktu widzenia mojej szefowej lepiej żebym poszła na stałe już, bo tylko wtedy dostanie za mnie zastępstwo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 13:12

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Magdalia Znajoma

Wysłany: 23 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia88 l4 jest tylko na miesiąc i co m-c musisz dodtać nowe.

4c3tskjo1yg3vuj2.png

https://www.maluchy.pl/ci-72440.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po badaniach:) wszystko wporzadku serduszko bije:) dzieciątko ma 17 mm:)

Mniej jednak wypatrzył jakas mała torbiel:/
    I stwierdził nadzerke;/
    Troche sie boje..
    Pobrał mi rownież cytologię

Co mnie zdziwiło, ze lekarz nie chciał mi dać l4 na fundusz.
    Chyba ze przyjdę jutro na prywatna wizytę to mi wystawi .

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin, ja chodzę do LuxMedu bo niestety/stety mam tam abonament. Odczucia średnie, dlatego ostatnio zmieniłam lekarza, ale nie wiem czy na lepiej. Za to prenatalne bede miec w centrum mama i ja na Rajskiej.

Irmelin lubi tę wiadomość

• Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah Ci faceci, boją się badać ;) a niby tacy twardzi są , ciekawe jakby mieli urodzić ;););)

Iskiereczka, a czemu nie dał Ci L4? dziwne bardzo... kase chce za zwolnienie pewnie. najważniejsze że bobas bije pięknym serduniem ;) tak trzymac ;)
    a co mówił o tej torbieli?

Dajcie znac jak było na prenatalnych dziś :)
    czekamy na same dobre wieści!

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit

Wysłany: 23 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział ze zawczesnie na zwolnienie:p ze moge jeszcze popracować:p
    Tyle ze ja nie mam siły, najchętniej bym spała cały czas.
    No wyglada na to Ze torbiel pojawiła sie w ciagu dwóch tygodni.
    Bo ostatnio inny lekarz jej nie widział..
    Chyba ze tak mnie badał tamten. Powiedział ze poczekamy moze sie wchłonie.
    I kolejna wizyta za tydzien..
    I jutro po zwolnionko:)

Wysłany: 23 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z usg dzieciaczek młodszy o 2 dni:)

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia na miesiąc dostaniesz, potem trzeba zgłosić się po kolejne. Jedni lekarze dają co wizytę bez pytania, inni nie chcą, a jeszcze innych trzeba lekko przekonywać.
    Ja się boję wracać, bo pracuję w firmie gdzie jest bardzo dużo bakterii, ale lekarz powiedział, że tego nie możne wpisać jako powód zwolnienia, i że mam podać negatywne objawy ciąży. Za pierwszym razem l4 sam mi zaproponował, za drugim musiałam się upomnieć.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu mówiłam że chcę już L4 na stałe, powiedział że oki, ale jeszcze mu przypomnę. Tyle, że ja płacę tyle za wizyty że nie ma prawa mi kręcić nosem chyba :D :D :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosiłam lekarz zwolnienie i dostałam od razu, powiedziałam że się kiepsko czuję i o.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Ja mojemu mówiłam że chcę już L4 na stałe, powiedział że oki, ale jeszcze mu przypomnę. Tyle, że ja płacę tyle za wizyty że nie ma prawa mi kręcić nosem chyba :D :D :D
    Ja tez chodze prywatnie i lekarka juz w 5 tygodniu chciala mi dac zwolnienie bo pracuje na produkcji ale wzielam tylko zaswiadczenie o ciazy zeby pracodawca wiedzial a ze pracodawca prosil mnie zebym popracowala jeszcze 2 tygodnie to po tym czasie wzielam l4 i na poczatku przychodzilam po l4 co 2 tygodnie a teraz pojde za 4 tygodnie przy wizycie.

j36regz209hdv9cb.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak powiedziałam, że mam mdłości i próbuję sobie pomagać landrynkami, to lekarka sama zaproponowała L4 :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)

Wysłany: 23 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie a koj chce mnie naciągnąć na prywatna wizytę:))
    No ale czego sie niebroniony dla własnego spokoju:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie wszystko ok,kość nosowa jest, nt 0,15. Generalnie dzieć baaardzo ruchliwy, tętno 170. I lekarz twierdzi że wygląda na dziewczynkę

kalina123, Siwa1001, jagooo90, Izieth, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość chantel!

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz tez bez problemu wystawi L 4 jak tylko uznam to za stosowne co prawda chodzę prywatnie. Poki co planuje pracować do końca miesiąca a potem zobaczymy. Zaczynam lekko sie sypać heh. Jakies bóle gardła i głowy mnie dopadają. Na co dzień mdłości ale dobrze bo bez wymiotów. I ta mega senność !!! Wczoraj prawie cały dzień przespałam. Generalnie planuje nacieszyć sie czasem który mam jeszcze szanse mieć tylko dla siebie :) wiec od czerwca rozpocznę wstępnie długieeee wakacje.

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ