X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagooo90 w ktorym tygodniu bylas ?

j36regz209hdv9cb.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie 11+5 ale wychodzi 12+1 na dzień dzisiejszy :)

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoo oczywiście Tobie gratuluję i bardzo się cieszę że jest wszystko dobrze. :)

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również gratuluje! :*
    Ściskam Cie mocno :*

jagooo90 lubi tę wiadomość

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości dzisiaj jak ta lala... Nawet na myśl o pizzy - mdłości. A zawsze miałam na nią apetyt... :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia88 - a próbowałaś imbir? Jak mnie dopadają mdłości to lece do apteki po cukierki imbirowe... pocyckam jednego i na kilka h mam spokój :)

8p3ougpjlgadfyph.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie skończyły mi się Lokoluzaki z imbirem :D i w tym upatruję tego terroru mdłościowego. Bo wcześniej JAKOŚ wytrzymywałam...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie po wyrwaniu zęba na cito - połamał się w pół do samego korzenia i nie było wyjścia. Znieczulenie mkinimalne tylko wacikiem , bez zastrzyku. jakos przezylam

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam. Kochane jesteście :)

Jago
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrywanie zęba... praktycznie bez znieczulenia? Aż mi się słabo zrobiło :(
    chantel, nie wiem jak to przetrwałaś :*

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chantel wrote:
    a ja właśnie po wyrwaniu zęba na cito - połamał się w pół do samego korzenia i nie było wyjścia. Znieczulenie mkinimalne tylko wacikiem , bez zastrzyku. jakos przezylam
    Prawdziwa z Ciebie bohaterka. Ja na znieczulenie robię każdą robotę związaną z zębem bo mam zakodowane że boli i już. Taka panikara jestem.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Karlla Nowa

Wysłany: 24 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj byłam na prenatalnych i ciągle płacze :( gdyby nie mój narzeczony nawet o nic bym nie spytała z tego płaczu:( mały ma NT 2,7 i dostaliśmy skierowanie do specjalisty w Lublinie na usg i pappa . Tak się mały wiercil że nie można było zobaczyć czy ma kość Nosowska :( w ogóle tak się wiercil że kilka razy próbował lekarz zbadać każdy element:( jutro Lublin i się panicznie boję :(

Tak jak pisały dziewczyny, pójdź do innego gabinetu. U mojej znajomej, która ma bliźniaki powiedzieli, że najprawdopodobniej u chłopca zespół D.nawet badań krwi nie mogła zrobić bo przy bliźniakach to niemiarodajne. A urodził sie zdrowy synek. U innych znajomych też w jednym gabinecie powiedzieli że coś nietak, poszli do innego lekarza i może dlatego że dziecko urosło albo lepszy sprzęt i były pozytywne wyniki.

0d1y3e3kn3i6y9t7.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już padam z bezsilność.. Wymiotowalam już 3 razy ale czuję że to nie koniec. Głowa mi pęka dziewczyny jak ja codziennie wymiotuje po 3 razy..to zgłaszać się do lekarza

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri ja wymiotowałam też dużo - 3-7 i sie odwodniłam, pojawiła się kolka nerkowa i wylądowałam na Sorze i kroplówkach. Wiem że w szpitalach mają specjalne kroplowki dla dziewczyn które bardzo wymiotują, może spytaj swojego gina

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam faktycznie lajt, miałam mdłości i słabsze dni, ale spoko!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to juz mam powoli dosyć tego złego samopoczucia. Ciagle mi niedobrze, juz drugi tydzień z rzędu ;/ ogólnie zaczęło sie w 6 tyg. potem jak byłam w Polsce przez tydzień to nagle wszystko jak ręka odjął, czułam sie wspaniale, a gdy tylko wróciłam do domu to na nowo bum i zdycham. Nie wymiotowałam ani razu, ale czasem myśle sobie ze wolałabym sie chyba porzygac żeby w końcu choć przez chwile czuć sie lepiej heh ;P mój żołądek błaga o litość a ja nie umiem mu pomoc, bo po wszystkim dosłownie nawet po wodzie mineralnej jest mi niedobrze :D jutro idę do lekarza i dowiem sie w końcu kiedy prenatalne :)

Diana0501 nie przejmuj sie wynikiem skoro nie jest on miarodajny! Maluch nie współpracował wiec nie mozna pewne stwierdzić ze coś jest nie tak :) bądź dobrej myśli i poczekaj na kolejne badanie, napewno dzidzia ładnie sie ustawi do zdjęcia :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin wrote:
    No ja też po Lux Medzie odczucia mam średnie. Robię tam tylko badania bo mam w abonamencie.Był jeden fajny lekarz dr Rogala, ale zakończył współpracę z luxmedem i zostałam na lodzie. Muszę wybrać nowego. Polecasz kogoś? Bo ciążę prowadzę w Med Feminie.

Dr Rogala-uwielbiam! Jak zapisywalam sie do luxmedu to bardzo ucieszylam się że jest wśród lekarzy. Niestety szybko okazalo się ze juz tam nie pracuje. Bardzo ubolewam. Teraz chodzę do dr Klimkiewicz-Blok i czuje się dobrze zaopiekowana, aczkolwiek babka taka oschla. Moge tez polecić Rubina Dinera, ale to bardziej z obserwacji i opowieści (jak rodzilam 3 lata temu na Brochowie to widziałam jak dogladal swoich pacjentek i one byly nim zachwycone). Natomiast nie polecam dr Grobelaka.

Irmelin lubi tę wiadomość

• Magdalia Znajoma

Wysłany: 24 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś dokuczają jelita :( Mam pracę siedzącą a to wcale nie pomaga. W dodatku mam zdiagnozowany przewlekły stan zapalny jelit a musiałam odstawić leki ze względu na ciążę. Na razie ratuję się babką jajowatą, która jest bezpieczna dla ciężarnych. Ale i tak strasznie mne męczy uczucie ''pełności'', znacie może jakieś sposoby na poprawę funkcjonowania jelit?

4c3tskjo1yg3vuj2.png

https://www.maluchy.pl/ci-72440.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aż miło się czytało wasze słowa otuchy :* Jesteście boskie :*

I tak: Mały był spokojny i ułożył się idealnie do badań jakby rozumiał że mamusia się martwi o niego i musi współpracować. W Donna Vita w Lublinie mieli profesjonalny sprzęt i wyszło wszystko w normie! :) Aż płakałam znowu ale ze szczęścia :) NT jest na 2,41 a wiek wyliczony na 13tc +/- 2 dni do przodu czyli max 13t2d, Serduszko zdrowe jak dzwon 167/min i głośne :) Nawet mojemu łezka się zakręciła w gabinecie :) i tak opowiadał profesor że wszystko jest ok , że kawał dzieciątka i popatrzył na mojego bo ma 2 m wzrostu i wiadomo po kim duże Maleństwo :D przepływy prawidłowe, łożysko na tylnej ściance w dole, piękna kość nosowa, którą Mały nam od razu pokazał :D Mały już wiedział co ma pokazać od razu jakby czytał w myślach :D

Pobrali krew już i wyniki będą koło poniedziałku/wtorku i w ramach tego skierowania mamy jeszcze darmowe badanie po 20 tc.

Z płaczu nie dałam rady nic powiedzieć i znowu mój przejął pałeczkę i profesor po wywiadzie u jakiego lekarza prowadzę ciążę zasugerował , że poleca nam dr Futymę z Zamościa -jest kompetenty do takich badań i w ogóle. Mój wdrodze powrotnej powiedział że do swojego już nie wróce

milmarta, Izieth, jagooo90, framtid, Irmelin, Nasca, Karlla lubią tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    A ja już padam z bezsilność.. Wymiotowalam już 3 razy ale czuję że to nie koniec. Głowa mi pęka dziewczyny jak ja codziennie wymiotuje po 3 razy..to zgłaszać się do lekarza
    Ja też dzisiaj 3 razy... i tak od 6-7 tygodnia ciąży. Niekiedy mam tylko przerwy. Póki co moja waga stoi w miejscu. Ja nigdzie nie byłam. Bo choćby wieczorem jestem w stanie coś wypić czy zjeść. Przeważnie najgorzej mam do południa.

w57vyx8dkho18ol6.png

Aniołki [*][*]

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ