Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
chantel wrote:a ja właśnie po wyrwaniu zęba na cito - połamał się w pół do samego korzenia i nie było wyjścia. Znieczulenie mkinimalne tylko wacikiem , bez zastrzyku. jakos przezylam
-
diana0501 wrote:Dziewczyny dzisiaj byłam na prenatalnych i ciągle płacze gdyby nie mój narzeczony nawet o nic bym nie spytała z tego płaczu:( mały ma NT 2,7 i dostaliśmy skierowanie do specjalisty w Lublinie na usg i pappa . Tak się mały wiercil że nie można było zobaczyć czy ma kość Nosowska w ogóle tak się wiercil że kilka razy próbował lekarz zbadać każdy element:( jutro Lublin i się panicznie boję
Tak jak pisały dziewczyny, pójdź do innego gabinetu. U mojej znajomej, która ma bliźniaki powiedzieli, że najprawdopodobniej u chłopca zespół D.nawet badań krwi nie mogła zrobić bo przy bliźniakach to niemiarodajne. A urodził sie zdrowy synek. U innych znajomych też w jednym gabinecie powiedzieli że coś nietak, poszli do innego lekarza i może dlatego że dziecko urosło albo lepszy sprzęt i były pozytywne wyniki. -
A ja już padam z bezsilność.. Wymiotowalam już 3 razy ale czuję że to nie koniec. Głowa mi pęka dziewczyny jak ja codziennie wymiotuje po 3 razy..to zgłaszać się do lekarza30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
nick nieaktualny
-
ja to juz mam powoli dosyć tego złego samopoczucia. Ciagle mi niedobrze, juz drugi tydzień z rzędu ;/ ogólnie zaczęło sie w 6 tyg. potem jak byłam w Polsce przez tydzień to nagle wszystko jak ręka odjął, czułam sie wspaniale, a gdy tylko wróciłam do domu to na nowo bum i zdycham. Nie wymiotowałam ani razu, ale czasem myśle sobie ze wolałabym sie chyba porzygac żeby w końcu choć przez chwile czuć sie lepiej heh ;P mój żołądek błaga o litość a ja nie umiem mu pomoc, bo po wszystkim dosłownie nawet po wodzie mineralnej jest mi niedobrze jutro idę do lekarza i dowiem sie w końcu kiedy prenatalne
Diana0501 nie przejmuj sie wynikiem skoro nie jest on miarodajny! Maluch nie współpracował wiec nie mozna pewne stwierdzić ze coś jest nie tak bądź dobrej myśli i poczekaj na kolejne badanie, napewno dzidzia ładnie sie ustawi do zdjęcia -
Irmelin wrote:No ja też po Lux Medzie odczucia mam średnie. Robię tam tylko badania bo mam w abonamencie.Był jeden fajny lekarz dr Rogala, ale zakończył współpracę z luxmedem i zostałam na lodzie. Muszę wybrać nowego. Polecasz kogoś? Bo ciążę prowadzę w Med Feminie.
Dr Rogala-uwielbiam! Jak zapisywalam sie do luxmedu to bardzo ucieszylam się że jest wśród lekarzy. Niestety szybko okazalo się ze juz tam nie pracuje. Bardzo ubolewam. Teraz chodzę do dr Klimkiewicz-Blok i czuje się dobrze zaopiekowana, aczkolwiek babka taka oschla. Moge tez polecić Rubina Dinera, ale to bardziej z obserwacji i opowieści (jak rodzilam 3 lata temu na Brochowie to widziałam jak dogladal swoich pacjentek i one byly nim zachwycone). Natomiast nie polecam dr Grobelaka.Irmelin lubi tę wiadomość
-
Mi dziś dokuczają jelita Mam pracę siedzącą a to wcale nie pomaga. W dodatku mam zdiagnozowany przewlekły stan zapalny jelit a musiałam odstawić leki ze względu na ciążę. Na razie ratuję się babką jajowatą, która jest bezpieczna dla ciężarnych. Ale i tak strasznie mne męczy uczucie ''pełności'', znacie może jakieś sposoby na poprawę funkcjonowania jelit?
-
Dziewczyny aż miło się czytało wasze słowa otuchy :* Jesteście boskie :*
I tak: Mały był spokojny i ułożył się idealnie do badań jakby rozumiał że mamusia się martwi o niego i musi współpracować. W Donna Vita w Lublinie mieli profesjonalny sprzęt i wyszło wszystko w normie! Aż płakałam znowu ale ze szczęścia NT jest na 2,41 a wiek wyliczony na 13tc +/- 2 dni do przodu czyli max 13t2d, Serduszko zdrowe jak dzwon 167/min i głośne Nawet mojemu łezka się zakręciła w gabinecie i tak opowiadał profesor że wszystko jest ok , że kawał dzieciątka i popatrzył na mojego bo ma 2 m wzrostu i wiadomo po kim duże Maleństwo przepływy prawidłowe, łożysko na tylnej ściance w dole, piękna kość nosowa, którą Mały nam od razu pokazał Mały już wiedział co ma pokazać od razu jakby czytał w myślach
Pobrali krew już i wyniki będą koło poniedziałku/wtorku i w ramach tego skierowania mamy jeszcze darmowe badanie po 20 tc.
Z płaczu nie dałam rady nic powiedzieć i znowu mój przejął pałeczkę i profesor po wywiadzie u jakiego lekarza prowadzę ciążę zasugerował , że poleca nam dr Futymę z Zamościa -jest kompetenty do takich badań i w ogóle. Mój wdrodze powrotnej powiedział że do swojego już nie wrócemilmarta, Izieth, jagooo90, framtid, Irmelin, Nasca, Karlla lubią tę wiadomość
-
Riri wrote:A ja już padam z bezsilność.. Wymiotowalam już 3 razy ale czuję że to nie koniec. Głowa mi pęka dziewczyny jak ja codziennie wymiotuje po 3 razy..to zgłaszać się do lekarza
Aniołki [*][*]