X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagooo90 w ktorym tygodniu bylas ?

j36regz209hdv9cb.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie 11+5 ale wychodzi 12+1 na dzień dzisiejszy :)

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoo oczywiście Tobie gratuluję i bardzo się cieszę że jest wszystko dobrze. :)

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również gratuluje! :*
    Ściskam Cie mocno :*

jagooo90 lubi tę wiadomość

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości dzisiaj jak ta lala... Nawet na myśl o pizzy - mdłości. A zawsze miałam na nią apetyt... :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia88 - a próbowałaś imbir? Jak mnie dopadają mdłości to lece do apteki po cukierki imbirowe... pocyckam jednego i na kilka h mam spokój :)

8p3ougpjlgadfyph.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie skończyły mi się Lokoluzaki z imbirem :D i w tym upatruję tego terroru mdłościowego. Bo wcześniej JAKOŚ wytrzymywałam...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie po wyrwaniu zęba na cito - połamał się w pół do samego korzenia i nie było wyjścia. Znieczulenie mkinimalne tylko wacikiem , bez zastrzyku. jakos przezylam

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam. Kochane jesteście :)

Jago
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrywanie zęba... praktycznie bez znieczulenia? Aż mi się słabo zrobiło :(
    chantel, nie wiem jak to przetrwałaś :*

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chantel wrote:
    a ja właśnie po wyrwaniu zęba na cito - połamał się w pół do samego korzenia i nie było wyjścia. Znieczulenie mkinimalne tylko wacikiem , bez zastrzyku. jakos przezylam
    Prawdziwa z Ciebie bohaterka. Ja na znieczulenie robię każdą robotę związaną z zębem bo mam zakodowane że boli i już. Taka panikara jestem.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Karlla Nowa

Wysłany: 24 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj byłam na prenatalnych i ciągle płacze :( gdyby nie mój narzeczony nawet o nic bym nie spytała z tego płaczu:( mały ma NT 2,7 i dostaliśmy skierowanie do specjalisty w Lublinie na usg i pappa . Tak się mały wiercil że nie można było zobaczyć czy ma kość Nosowska :( w ogóle tak się wiercil że kilka razy próbował lekarz zbadać każdy element:( jutro Lublin i się panicznie boję :(

Tak jak pisały dziewczyny, pójdź do innego gabinetu. U mojej znajomej, która ma bliźniaki powiedzieli, że najprawdopodobniej u chłopca zespół D.nawet badań krwi nie mogła zrobić bo przy bliźniakach to niemiarodajne. A urodził sie zdrowy synek. U innych znajomych też w jednym gabinecie powiedzieli że coś nietak, poszli do innego lekarza i może dlatego że dziecko urosło albo lepszy sprzęt i były pozytywne wyniki.

0d1y3e3kn3i6y9t7.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już padam z bezsilność.. Wymiotowalam już 3 razy ale czuję że to nie koniec. Głowa mi pęka dziewczyny jak ja codziennie wymiotuje po 3 razy..to zgłaszać się do lekarza

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri ja wymiotowałam też dużo - 3-7 i sie odwodniłam, pojawiła się kolka nerkowa i wylądowałam na Sorze i kroplówkach. Wiem że w szpitalach mają specjalne kroplowki dla dziewczyn które bardzo wymiotują, może spytaj swojego gina

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam faktycznie lajt, miałam mdłości i słabsze dni, ale spoko!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to juz mam powoli dosyć tego złego samopoczucia. Ciagle mi niedobrze, juz drugi tydzień z rzędu ;/ ogólnie zaczęło sie w 6 tyg. potem jak byłam w Polsce przez tydzień to nagle wszystko jak ręka odjął, czułam sie wspaniale, a gdy tylko wróciłam do domu to na nowo bum i zdycham. Nie wymiotowałam ani razu, ale czasem myśle sobie ze wolałabym sie chyba porzygac żeby w końcu choć przez chwile czuć sie lepiej heh ;P mój żołądek błaga o litość a ja nie umiem mu pomoc, bo po wszystkim dosłownie nawet po wodzie mineralnej jest mi niedobrze :D jutro idę do lekarza i dowiem sie w końcu kiedy prenatalne :)

Diana0501 nie przejmuj sie wynikiem skoro nie jest on miarodajny! Maluch nie współpracował wiec nie mozna pewne stwierdzić ze coś jest nie tak :) bądź dobrej myśli i poczekaj na kolejne badanie, napewno dzidzia ładnie sie ustawi do zdjęcia :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin wrote:
    No ja też po Lux Medzie odczucia mam średnie. Robię tam tylko badania bo mam w abonamencie.Był jeden fajny lekarz dr Rogala, ale zakończył współpracę z luxmedem i zostałam na lodzie. Muszę wybrać nowego. Polecasz kogoś? Bo ciążę prowadzę w Med Feminie.

Dr Rogala-uwielbiam! Jak zapisywalam sie do luxmedu to bardzo ucieszylam się że jest wśród lekarzy. Niestety szybko okazalo się ze juz tam nie pracuje. Bardzo ubolewam. Teraz chodzę do dr Klimkiewicz-Blok i czuje się dobrze zaopiekowana, aczkolwiek babka taka oschla. Moge tez polecić Rubina Dinera, ale to bardziej z obserwacji i opowieści (jak rodzilam 3 lata temu na Brochowie to widziałam jak dogladal swoich pacjentek i one byly nim zachwycone). Natomiast nie polecam dr Grobelaka.

Irmelin lubi tę wiadomość

• Magdalia Znajoma

Wysłany: 24 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś dokuczają jelita :( Mam pracę siedzącą a to wcale nie pomaga. W dodatku mam zdiagnozowany przewlekły stan zapalny jelit a musiałam odstawić leki ze względu na ciążę. Na razie ratuję się babką jajowatą, która jest bezpieczna dla ciężarnych. Ale i tak strasznie mne męczy uczucie ''pełności'', znacie może jakieś sposoby na poprawę funkcjonowania jelit?

4c3tskjo1yg3vuj2.png

https://www.maluchy.pl/ci-72440.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aż miło się czytało wasze słowa otuchy :* Jesteście boskie :*

I tak: Mały był spokojny i ułożył się idealnie do badań jakby rozumiał że mamusia się martwi o niego i musi współpracować. W Donna Vita w Lublinie mieli profesjonalny sprzęt i wyszło wszystko w normie! :) Aż płakałam znowu ale ze szczęścia :) NT jest na 2,41 a wiek wyliczony na 13tc +/- 2 dni do przodu czyli max 13t2d, Serduszko zdrowe jak dzwon 167/min i głośne :) Nawet mojemu łezka się zakręciła w gabinecie :) i tak opowiadał profesor że wszystko jest ok , że kawał dzieciątka i popatrzył na mojego bo ma 2 m wzrostu i wiadomo po kim duże Maleństwo :D przepływy prawidłowe, łożysko na tylnej ściance w dole, piękna kość nosowa, którą Mały nam od razu pokazał :D Mały już wiedział co ma pokazać od razu jakby czytał w myślach :D

Pobrali krew już i wyniki będą koło poniedziałku/wtorku i w ramach tego skierowania mamy jeszcze darmowe badanie po 20 tc.

Z płaczu nie dałam rady nic powiedzieć i znowu mój przejął pałeczkę i profesor po wywiadzie u jakiego lekarza prowadzę ciążę zasugerował , że poleca nam dr Futymę z Zamościa -jest kompetenty do takich badań i w ogóle. Mój wdrodze powrotnej powiedział że do swojego już nie wróce

milmarta, Izieth, jagooo90, framtid, Irmelin, Nasca, Karlla lubią tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    A ja już padam z bezsilność.. Wymiotowalam już 3 razy ale czuję że to nie koniec. Głowa mi pęka dziewczyny jak ja codziennie wymiotuje po 3 razy..to zgłaszać się do lekarza
    Ja też dzisiaj 3 razy... i tak od 6-7 tygodnia ciąży. Niekiedy mam tylko przerwy. Póki co moja waga stoi w miejscu. Ja nigdzie nie byłam. Bo choćby wieczorem jestem w stanie coś wypić czy zjeść. Przeważnie najgorzej mam do południa.

w57vyx8dkho18ol6.png

Aniołki [*][*]

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ