X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • RudaKara Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) tak się nieśmiało wtrącę do rozmowy- mnie szefowa i lekarka wyganiają na L4 - absolutny zakaz dźwigania, a w pracy w sklepie to i podźwigać trzeba...

A termin uroczo mam na 24 grudnia :) wychodzi że święta zimowe spędzę w szpitalu :D

8p3ougpjlgadfyph.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKara u mnie termin tez blisko swiąteczny na 18 grudnia wiec jak sie zasiedze to spędzę rownież święta w podobnych okolicznościach ...ale najważniejsze oby wszystko szcześliwie ;) poki co stresuje sie prenatalnymi które dopiero 11 czerwca. Czy ktoś sie orientuje czy wynik jest od razu? Bo najpierw mam 11 czerwca usg a potem 13 lecę do laboratorium? Chyba jakies 2 etapowe to badanie jest

• RudaKara Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co jeszcze nie wiem tego ;) teraz czekam na 1go czerwca na wizytę kontrolną (jestem po poronieniu ciąży bliźniaczej i teraz pani dr chcę mnie widzieć co ok 2 tyg) także trzymajcie kciuki coby wszystko dobrze szło :)

8p3ougpjlgadfyph.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj byłam na prenatalnych i ciągle płacze :( gdyby nie mój narzeczony nawet o nic bym nie spytała z tego płaczu:( mały ma NT 2,7 i dostaliśmy skierowanie do specjalisty w Lublinie na usg i pappa . Tak się mały wiercil że nie można było zobaczyć czy ma kość Nosowska :( w ogóle tak się wiercil że kilka razy próbował lekarz zbadać każdy element:( jutro Lublin i się panicznie boję :(

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Magdalia Znajoma

Wysłany: 23 maja 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj byłam na prenatalnych i ciągle płacze :( gdyby nie mój narzeczony nawet o nic bym nie spytała z tego płaczu:( mały ma NT 2,7 i dostaliśmy skierowanie do specjalisty w Lublinie na usg i pappa . Tak się mały wiercil że nie można było zobaczyć czy ma kość Nosowska :( w ogóle tak się wiercil że kilka razy próbował lekarz zbadać każdy element:( jutro Lublin i się panicznie boję :(

Nie martw się na zapas. Będzie dobrze zobaczysz, zanim ja byłam na badaniu naczytałam się o NT. Taki wynik jak Twój wcale nie oznacza że z dzidzią jest coś nie w porządku. Nawet przy NT 6 mm rodzą się zdrowe dzieciaczki. Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze a Ty się nie stresuj. I pamiętaj że test Pappa to bardziej statystyka. Oprócz sprawdzenia NT i kości lekarz powinien sprawdzić też serce bo przy wadach genetycznych z nim też są problemy i zapytać czy nie miałaś ostatnio jakiejś infekcji bo to može wpływać na zwiększenie NT. Ja na Twoim miejscu poszła bym za dzień lub 2 do innego polecanego lekarza, może tym razem maluszek będzie chciał wspòłpracować i pokaże nosek.

jagooo90 lubi tę wiadomość

4c3tskjo1yg3vuj2.png

https://www.maluchy.pl/ci-72440.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Irmelin, ja chodzę do LuxMedu bo niestety/stety mam tam abonament. Odczucia średnie, dlatego ostatnio zmieniłam lekarza, ale nie wiem czy na lepiej. Za to prenatalne bede miec w centrum mama i ja na Rajskiej.
    No ja też po Lux Medzie odczucia mam średnie. Robię tam tylko badania bo mam w abonamencie.Był jeden fajny lekarz dr Rogala, ale zakończył współpracę z luxmedem i zostałam na lodzie. Muszę wybrać nowego. Polecasz kogoś? Bo ciążę prowadzę w Med Feminie.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:

Skoro się wiercił, to może niedokładnie było zmierzone, słyszałam o takich przypadkach. Poczekaj na drugie USG, na pewno będzie dobrze :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth rozumiem Twoje obawy a trzeba myślec pozytywnie ! Ja mam to usg i test pappa ze wskazaniem na moj i męża 34 i 38 wiek. Tez jakiś inny profesor to robi. Badanie mam dopiero 11 i 13 czerwca i tez strasznie przeżywam heh bo jak każdy chce aby było wszystko oki. Także trzymaj sie i wszystko będzie dobrze ! Bo musi !

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio tak źle czuję, tak słabo, że dramat. Ciągle mi się w głowie kręci. :( Chyba mały się intensywnie rozwija...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana0501 trzymam kciuki żeby dzisiaj było ok. Może dzieć się poprostu wiercił i był problem z uchwyceniem wszystkiego. Choć domyślam się że prawie na zawał idzie zejść z tych nerwów.

W ogóle to niesprawiedliwe że to kobiety muszą tę ciąże przechodzić - chociaż moja mama sie smieje że jakby to faceci mieli być w ciąży i rodzić,to świat szybko by wyginął;)

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite, dlaczego tak mi się w głowie kręci od kilku dni?? :( Siedzę w pracy i zastanawiam się czy zasnę czy zemdleję...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie dzieje bedac w ciazy

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszosc zlych objawow mnie na szczescie ominela chociaz bylam zawiedziona ze musze isc na l4 ale z czasem doszlam do wniosku ze dobrze sie stalo bo nie wyobrazam sobie zasypiania w pracy albo odruchy wymiotne.

j36regz209hdv9cb.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chantel, gratuluję dobrych wiadomości!
    paolcia, to chyba normalne, takie zawroty głowy? Może Ty idź do domu i się połóż i weź zwolnienie?

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    nie wyobrazam sobie zasypiania w pracy albo odruchy wymiotne.

No właśnie ja teraz siedzę przed kompem jak śnięta ryba, co chwilę mi się odbija, co chwilę odruch wymiotny albo zawroty głowy. Ale kurczę, to 11tc, powinno już mijać...

Najgorzej, jak mnie to będzie trzymać jeszcze na weselu.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    paolcia, to chyba normalne, takie zawroty głowy? Może Ty idź do domu i się połóż i weź zwolnienie?

Zwolnienie mogę dopiero od 20 czerwca wziąć. Szefowa mnie potrzebuje. :/ Nie ma na razie zastępstwa na moje miejsce, więc muszę tu jakoś wytrwać...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, nie denerwuj się kochana, wiem że to łatwo się mówi, ale postaraj się uspokoić, znamy wiele przypadków gdzie pierwsze usg wyszło gorzej a kolejne już idealnie, albo gdzie do końca lekarze twierdzili że dzidzia będzie chora a rodziła sie zdrowa!
    Na pewno kolejne usg okaże się pozytywne i wszystko będzie dobrze :* ściskam CIę!
    A lekarz nic nie mówil o serduszku itd.?

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hserduszka też ledwo coś dało się złapać. Nie chciał mały w ogóle współpracować. Dał skierowanie żeby sprawdzić i być spokojniejszym ale nie pocieszylo mnie to bo ta przeziernosc Jet ogromna :(

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po prenatalnych. groszek też nie chciał z nami współpracować..leżał cały czas w jednej pozycji i nie mógł mu zbadać NT. lekarz mówił, że to normalne, że maluszki nie współpracują. u nas wszystkie parametry w normie. NT-1.24, serducho bije 166/min. maluszek wielkości 53,1 mm :)termin mamy na 5 grudnia, ale lekarz mówił ze może być nawet do 20 dni różnicy +- :)
    uffff ulżyło mi :)

Izieth, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, kochana. Nie denerwuj się... Będzie dobrze, na pewno. Zrób koleje usg jak masz możliwość, musisz być dobrej myśli bo to podstawa!!! My Cie będziemy wspierać. Założę się że jak maluch będzie współpracował to może lepiej się uda pomierzyc wszystko... Trzymam kciuki, ściskam :*

jagooo90, diana0501 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ