Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam tak samo, mąż albo sobie gotuje albo musi sobie sam radzić. Ja jem na szkolnej stołówce zupy. I całe szczęście! Bo inaczej to nie wiem co z obiadem by było chyba nic bym nie tknęła a tak mam codziennie inna, gorąca zupkeIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm
-
Jeśli chodzi o piwo bezalkoholowe to jak byłam kiedyś na zwiedzaniu browaru Lech to pani nam to tłumaczyła. Otóż na tych małych piwkach jest napisane do 0,5% zawartości alkoholu ze względów formalnych. Chodzi o to że to piwo jest na pewno bez alko ale drożdże to mimo wszystko tylko drożdże i może im się zdarzyć wybryk w postaci wyprodukowania niewielkiej ilości alkoholu. Bo ten proces i tak jest bardzo szybko przerywany. Jakoś tak to jest. Ale osobiście uważam że i tak nie powinno się ryzykować w ciąży najmniejszej ilości alkoholu jakiegokolwiek
A jeśli chodzi o jedzenie to pozwólcie, że się nie wypowiem bo i tak uważam że jestem wysoce poszkodowana w tym temacie. Dziękuję za uwagę.
Siwa1001 lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Hehe no więc tak - mamy dwie piękne rączki, dwie nóżki, śliczną główkę i w ogóle jedno cudowne doskonałe dziecko wielkość młodego zgadza się z wiekiem ciąży. Wyniki są dobre więc wygląda na to że wszystko gra i buczy
Tylko powiedział że mam ciągle uważać na siebie jak na zgniłe jajo bo mimo tego ze jest okej to ciąża jest wciąż wysokiego ryzyka. Następna wizyta 16 czerwca czyli dwa dni po prenatalnych a o badania pappa zapomniałam zapytać.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Cudowne wieści!!! Gratulacje! Jasne, dbaj o siebie i Dzidzi cały czas tak samo prenatalne robisz u innego lekarza?
Moja wizyta i zarazem prenatalne 31 maja. Czekam już czekam optymistycznie mówiąc to już prawie za tydzieńIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Bylam u lekarza i ja. Nowa pani doktor, konkretna acz zimna, od razu zalozyla kartę (zanim zobaczyla dziecko). Szkoda ze jest malo sympatyczna, ale wydaje się że wie co robi. Bardzo dokladnie mnie zbadala, nawet piersi no i wlasnie wyslala na usg bo cos tam się jej nie spodobalo. Za to dzidzia sie spodobała. Rośnie, wiek sie zgadza. Oby dalej do przodu. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8837f572618.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 20:57
-
Aaaa, miałam jeszcze dopisać do alkoholu- jak mój siostra byla w ciąży, to bylo jakies 9 lat temu to pani ginekolog zachecala ja do picia czerwonego wina od czasu do czasu do obiadu, bo to dobrze robi na czerwone krwinki. Buahaha. Gdyby nie to ze siostra na co dzien stroni od alkoholu to pewnie by skorzystala. Ja tam jestem zdania ze nie ma bezpiecznej dawki alkoholu w ciąży, ale z drugiej strony nie dajmy się zwariować, od razu FASu dziecko nie dostanie.
-
Z FAS to jest tak, że spożywany alkohol może powodować te zaburzenia, ale nie musi wcale i dzieci urodzą się zdrowe. Ale też nikt Ci nie zagwarantuje, że lampka wina jest bezpieczna dla dziecka. Więc powinno się świadomie eliminować alkohol całkiem, żeby uniknąć ewentualnych zagrożeń dla dziecka
Nigdy nie przewidzisz co zaszkodzi Twojemu dziecku, a co nie.Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Ja jutro mam usg prenatalne na 11 godzine w szczecinie. Jestem bardzo ciekawa co wyjdzie, bo objawy ustapily, energii dostalam i jakos ciesze sie na ta kontrole, da mi troche spokoju. Brzucha rano nie mam a wieczorami jak bania Hihi Milego dnia wam zycze
-
Shantelle wrote:Edziunia nie pracuje właśnie, nie mam wizji się jakoś za to zabrać, a Ty?
ja pracuje, mam swoje pacjentki i grupę wsparcia
oprócz tego pracuje w innej firmie, bo jak miałam dietetyke na pełen etat to i tak klientki tylko od 16 przychodziły
lubie to bardzo
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit