I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
megan8 wrote:Lalita2710 to ty chyba pisałaś o tabletkach na gardło ,mogłabyś przypomnieć ta nazwę ?? PROSZĘ
Tu masz artykuł i w nim piszę o tych tabletkach ja tylko cytowałam : http://www.papilot.pl/ciaza/14773/Przeziebienie-w-ciazy-Domowe-mikstury-bezpieczne-leki-wazne-porady.htmlmegan8 lubi tę wiadomość
-
Lalita nie miałam żadnych plamień luteine dostałam na samym początku ciąży bo pobolewał mnie brzuch , lekarka kazała brać conajmniej do 12 tygdonia 3 razy dziennie dopochwowo, wiec zastanawiam sie czy moge ją juz teraz zacząć odstawiać i zmniejszać dawke.
-
Ja brałam odkad dowiedzialam sie ze jestemw ciazy duphaston (no to jakis zamiennik luteiny) na te plamieenia, potem jak juz ustapily po jakichs tygodniach zmiejszylam dawkę na 2xdziennie a po tygoddniu czy dwóch całkowicie przestalam brać i spoko:P Wiem, że nie można brać 3xdziennie a poem nagle odstawic tylko zmniejszyc dawke zanim wogole sie zaprzestanie. Wiaodmo, że trzeba to skonsultować z lekarzem ale jeśli nie ma się zadnych objawow typu plamienia czy skurcze macicy to nie ma sensu sie faszerować tyle tabletkami.
-
fifi83 wrote:odebrałam wyniki bety - dziś jest 6403,90 mlU/ml, a dwa dni temu było 1847 mlU/ml
teraz tylko czekam na jutrzejszą wizytę
Fifi no super, nawet powiem Ci, ze bardzo szybko Ci ta beta rośnie:P Bo książkowo rośnie dwukrotnie w ciagu 2 dni a Tobie 3 krtonie!! Nawet w szpitalu jak roblam bete powiedziano mi, ze jak już się ma bete z trzycyfrową liczbą to ona rośnie wolniej niż 2krutnie co 2 dni:P Nono super:P -
Ana27 wrote:Fifi no super, nawet powiem Ci, ze bardzo szybko Ci ta beta rośnie:P Bo książkowo rośnie dwukrotnie w ciagu 2 dni a Tobie 3 krtonie!! Nawet w szpitalu jak roblam bete powiedziano mi, ze jak już się ma bete z trzycyfrową liczbą to ona rośnie wolniej niż 2krutnie co 2 dni:P Nono super:P
a na bliznieta?
-
dziewczyny, które chodza panstwowo do lekarza: jak z odbieraniem wyników badań? dostajecie je do reki czy ida wyłacznie do kart i tyle?
Jestem bardzo miło zaskoczona państwowa przychodnią - wygląda jak prywatna klinika, wszystkie badania na miejscu, miły personel, tylko własnie co do tych wyników to nie wiem -
Ja wolę mieć, bo jak się zmienia lekarza to dobrze mu pod nos podsunąc badania, a to nigdy nic nie wiadomo, zwłaszcza ze na razaie dojezdzanie do lekarza nie jest uciążliwe, a za jakiś czas w bardziej zaawansowanej ciązy nie wiadomo jak będzie...
Na razie jestem 4,5 kg do przodu! w 3 miesiace, nie opycham sie słodkościami zadnych fast foodów, poprostu do jadłospisu dołaczyły zupy i jedna kanapka więcej przed południem bo kreciło mi sie w głowie bez niej i potwornie zle sie czułam... mam nadzieję ze to nie jest zapowiedz dodatkowych 30 kg?) bo ciezko to dzwigać bedzie ) -
Michaela, ja chodze na NFZ, wyniki sama sobie sprawdzam przez internet, mam takie osobiste konto w tej Diagnostyce co robie badania, ale swoja droga i tak sa dolaczone do mojej karty w przychodni...
Na bliznieta to jakas " zwariowana " beta jest z tego co wiem, ale jak tam dokladniej to wyglada to juz niestety nie wiem -
Michalela, ja tez jestem 4 kg do przodu, mysle ze to nie jest zapowiedz 30 kg, po prostu niektore kobiety na poczatku przybieraja na wadze a potem stoi ona w miejscu jakis czas... Ja tez sie nie obzeram zbytnio, zdarzaja sie zachcianki ale wszystko z glowa Potem bede sie martwic tymi kg jak narazie nie to jest istotne. Niebawem dodam zdjcie brzuszka bo juz ladnie sie robi " ciazowym " brzuszkiem, a nie " tłuszczykowym "
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 09:22
-
Zawszze można skesrować w rejestracji wyniki:P A też robie badania w diagnistyce wprawdzie pryywatnie ale podoba mii sie to ze sprawdzam w necie i są wczesniej niż "na piśmie")Fajna sprawa!
Beta w ciąży jest wysoka na poczatku ktoś by miał 1000 a blizniacza wychodzi np 3000Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 09:34
-
Fajna pomysł na kalkulator tylko go odczytac nie potrafie http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/bmi.php
hmm rubi ciezko powiedziec, bo przede wszystkim sporo poszło w biust a brzuch chyba proporcjonalnie z wkleslego przeszed w płaskia teraz chyba delikatnie sie uwypukla,ale na ciazowy dalej mi nie wyglada lekarka mówi ze wewnatrz wszystko sporo urosło. Podobno w drugiej ciazy szybciej brzuszek widac... To twoja 1 czy kolejna ciąża?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 09:53