I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj Nawet nie gadaj, przeprowadzki i rwmonty to masakra;/;/ co dopiero w ciąży! ale cóż... jeśli Cie to pocieszy to my jestesmy na etapie przed-budowy domu, zalatwianie papierów, papierów i ejszcze raz papierów istna masakra a ile ejszcze przed nami roboty to nie miesci mi sie w glowie... Póki co mieszkamy w mieszkaniu w bloku i kombinuje jakies przemeblowanie bo nie pomiescimy lozeczka dodatkowej komody itp w teraznijszym stanie...
-
Akurat remonty lubię nie przeszkadzają mi. Kocham dekorować. Bardziej boję się o to że na wynajem mieszkania nie będzie nas stać. A kredytu na mieszkanie nie dostaniemy. Bo remont to nie problem.
Wynajem 1200-1400zł. Jakby wziąć kredyt to przypuszczalnie kredyt + czynsz by wyniósł ok 1000zł ,ale masz pewność że płacisz na swoje. A nie prywaciarzowi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 13:52
-
no to jest to, wynajem niestety to kasa w błoto, ale czasem nie ma wyjścia. Nas wlasnie czeka kredyt, ale nie mam zamiaru placic komus tyle kasy wole splacać swoj kredyt. U nas mieszkania w nowych blokach kosztują prkatycznie tyle co wybudowanie prostego domku (oczywiscie bez dzialki). Wiec zdecydowalismy sie na dom, ale poki co azlaatwiamy papiery i szukamy prjektu z tanim domkiem;p Super jak ktoś pozałatwia już te sprawy mieszkaniowe przed dzieciątkiem ale niestety czasem sie nie da, posiadanie dzieci dla mnie jest wazniejsze niz czekam do 35 roku zycia aby zroic kariere:P
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czuje się dzisiaj fatalnie ze swoim ciałem, z ciążą, nie mogę zdzierżyć tej pogody, obija mnie brak słońca, siły, możliwości odreagowania w orodzie, zakaz seksu zakaz chodzenia na base, i nawet pamietnik ovufriend się zacina i wywala mnie w jakies internetowe krzaki kiedy próbuje się do niego dostać... ktoś ma jakieś wiadomości kiedy ta pogoda się zmieni i wyjdzie troche słońca?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 16:33
-
Nie wiem skąd jesteś. U mnie w K-ce według tej strony już od środy: http://www.twojapogoda.pl/polska/slaskie/katowice/16dniowa
Ale ja wątpię
Każda z nas ma jakieś problemy z zaakceptowaniem czegoś. Ja też nie lubię swojego ciała ze względu na rozstępy, które mam na piersiach, udach, łydkach z wieku dojrzewania. I strach jest że przyjdzie mi na brzuchu mieć. Ale wiem że im więcej stresu tym większy poziom kortyzolu we krwi, wówczas osłabiają się włókna kolagenu i elastyny i rozstępy gotowe.
Głowa do góry... Ludzie mają większe problemy , nie mają ręki ,nogi. Zawsze może być gorzej. 3 maj się i no stress... -
bardziej chodzi o to ze dzwigac nie mozna mecze sie i wszelkie przyjemnosci zwiazane z aktywnoscia zawieszone na kołku i na razie nie wiem jak podniesc swoj nastrój bo tylko one pomagały. tycie rozstepy chyba jakos przezyje, z depresja bedzie trudniej...
-
Lalita2710 wrote:Karoam ,długo mieszkasz w Egipcie. Jak ci się tam mieszka? jeśli nie masz ochoty nie musisz odpowiadać.
Teraz temperatury mnie trochę męczą ale można się tego było spodziewać- w ciąży organizm się jednak zmienia- do tej pory 50 stopni to był dla mnie pikuś- teraz mamy 42 i wymiękamFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny50?! Jezuuu nie wyobrażam sobie Jak byłam w Madrycie przy 42 nie byłam w stanie wyjść z hotelu, a jak sie odważyłam o 18 i było właśnie 42 doszłam tylko do spozywczaka 100 metrow dalej kupilam karton soku i wocilam prosto pod prysznic zlana potem. Wyszlam dopiero o 21:00... a w ciąży to już kompletnie chyba bym zmieniła tryb dzienny na nocny...
karoam, Fedra lubią tę wiadomość
-
michaela wrote:ANA przez plamienia które sie pojawiły, mam poczekac jeszcze chwile
Kurcze niezle z tym Egiptem! ale to fakt z endorfinkami ktore dostarcza Ci słońce żyjesz na pewno bardziej optymistycznie niż my w tej zalanej deszczem od tygodni PL ;/ A organizm na pewno tez juz Ci sie zdazyl jakos przyzwyczaic do tych upałów:)karoam lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny 50 to wcale nie dużo- weźcie pod uwagę, że to nie Europa- tu jest zerowa wilgotność powietrza więc nie ma tzw parówki i zawsze jest czym oddychać
Trzeba tylko osłaniać ciało (oczywiście naturalne tkaniny) bo wystawianie się na bezpośrednie promienie bardziej nagrzewa
No i faktycznie kwestia przyzwyczajenia- ja pierwsze miesiące tutaj spędziłam pracując jako przewodnik na pustyni więc w pełnym słońcu od rana do zachodu w środku lata teraz pracuje na słońcu tylko 3 dni w tygodniu- i to tylko na lotnisku oczekując na wyjście turystów Ale przyznam, że w ciąży jest mi zdecydowanie trudniejFedra lubi tę wiadomość
-
Uwielbiam Egipt temperatura mi też odpowiada w 100% ze względu na klimat 50 C w ogóle nie jest odczuwalne. A byłam 3 razy w różnych okresach maj ,lipiec-sierpień i wrzesień. I w każdym miesiącu dałam radę. Moja mama była w styczniu. Wieczorami było chłodnawo ,nawet byli miejscowi w czapkach. Mimo 20 C. Bardzo mi brakuje wakacji w ciąży. Pospacerować w słońcu ,ponurkować z rybkami. Zazdroszczę ci moja droga. Z chęcią bym się przeprowadziła ,gdzieś w ciepełko. Myślę że moja miłość do ciepłych krajów była wyssana z mlekiem matki. Mój dziadek przepracował 25 lat w Libii jako kucharz moja mama jeździła tam na wakacje. Obydwie kochamy ciepło:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 19:04
pasia27, karoam lubią tę wiadomość
-
u mnie chyba ok jak narazie
pani doktor stwierdziła pęcherzyk ciażowy razem z żółtkiem ciążowym o wielkosci 3,17 mm
ale zarodka jeszcze nie widziala.
kontrolne usg mam 17czercwa .
fotke tez mam ale tylko pechrzyk widac z ty żółtkiem.
cytologia też pobrana
broszurki o ciazy dostałam i tyle na dzis.
mam nadzieje ze bedzie dobrze pani doktor jest dobrej mysli bo mam długie cykle i nie wiadomo dokładnie keidy miałam owulacje wiec stwierdziła że jeszcze za wczesnie. -
u mnie chyba ok jak narazie
pani doktor stwierdziła pęcherzyk ciażowy razem z żółtkiem ciążowym o wielkosci 3,17 mm
ale zarodka jeszcze nie widziala.
kontrolne usg mam 17czercwa .
fotke tez mam ale tylko pechrzyk widac z ty żółtkiem.
cytologia też pobrana
broszurki o ciazy dostałam i tyle na dzis.
mam nadzieje ze bedzie dobrze pani doktor jest dobrej mysli bo mam długie cykle i nie wiadomo dokładnie keidy miałam owulacje wiec stwierdziła że jeszcze za wczesnie.karoam lubi tę wiadomość