X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tez mam duzo wieksze piersi. Tydzien temu zmienilam stanik na wiekszy(z b na c) dzis juz mi sie cycki wylewaja:) takze jutro jade na zakupy. Maz oczywiscie wniebozwziety, ale nie moze dotykac, bo okropnie mnie bola...

ewajoanna lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak samo a do tego wygladaja jak siec tramwajowa tak mi zylko powychodzily.i wszystko mi smakuje lepiej zwykla kanapka z chuda wedlina mniammmi :)))) a czy ktoras z Was cwiczy?? ja od zawsze jezdzialm na rowerku stacjonarnym i niby niema przeciwskazan ale przekonan nie jestem.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lilka:) z tego co czytakam, to lepiej odstawic rower w pierwszym okresie ciazy, bo jazda na nim powoduje ucisk na macice. Bieganie, step, aerobik, plywanie jak najbardziej, ale w internecie znajdziesz duzo rozbieznych opinii na ten temat. Chyba jnajlepiej bedzie jak zapytasz swojego gina

relgi09k52jutqx1.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny...jestem teraz na weekendzie u teściów dlatego nie odzywam się zbyt często...jutro pierwsza wizyta u ginekologa :) ależ jestem podekscytowana...ale boję sie troszkę...także bardzo proszę, zebyście kciuki trzymały...napiszę co i jak w poniedziałek późnym wieczorem albo we wtorek z rana...

Nina82, ewajoanna, anetta28 lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide do jakubowa za 2 tygodnie to sie dowiem :)))

• iśka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Czekam z niecierpliwością na Wasze pierwsze wizyty u lekarza. Koniecznie szybkie relacje zdajcie. U mnie mdłości nadal masakryczne i zdarzają się wymioty. Staram się jeść małe porcje ale tak co 2-3h. Zaprzestałam pracy bo nie dawałam rady(jestem kosmetyczką). Te zapachy itp.
    Życzę miłej niedzieli!!!

ewajoanna lubi tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis koniecznie daj znac jak poszlo:) ja mam wizyte w czwartek. I tez bardzo sie boje. Mam nadzieje, ze wszystko jest ok. Dzis zaczynam 9 tydzien, alez ten czas leci... Lilka moge zapytac z ktorej czesci Irlandii jestes? Ja mieszkam od 6 lat w dublinie, obecnie d12, bo tutaj pracuje. Dam Ci znac jak wizyta u dr ahmeda, maz nie moze sie doczekac usg. Mam nadzieje, ze dostaniemy filmik albo chociaz zdjecia:)

alexis lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iska mnie tez zaczynaja draznic rozne zapachy, ale daje rade:) jem malo, rano jogurt i biszkopty, kolejny posilek ok 1-2 i potem jakis maly obiad o 6. Niestety ok 21-22 zaczynam byc okropnie glodna i wtedy podjadam. Nie jem slodyczy, tylko owoce, owoce i suszone owoce:) milej niedzieli:)))

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja mieszkam w Dublinie od 5 lat :) D11 :))) koniecznie daj znac jak wizyta u Ahmeda.ja narazie lekarzy mam dosc :)) bylam wczoraj po odbior wynikowa bety na ktore czekalismy do ostatnij chwili .Wielkie dzieki dla pani recepcjonistki ktora dzwonila do labolatorium co kilka sekund na kilka numerow. i byla tak samo zdenerwowana jak ja.po spisaniu wynikow wiedzialam ze jest ok ..oczywiscie zaznajomilam sie z normami bety :)usg szybkie potwierdzajace ze ciaza wewnatrzmaciczna bez slowa przepraszam za to co powiedziala 2 dni wczesniej.za moj strach i przerazenie.na szczescie mam to za soba.i wczorajsza wizyta byla bezplatna.chociaz tyle.
    troche mnie brzuch pobolewa nie jestem pewna czy to bol czy usick tu i tam takie uklucie czasem,gp mowi ze jesli nie jest staly to ok.to moja pierwsza ciaza wiec wszystko jest nowe ale niechcialabym tez popadac w paranoje :)

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też kłuje czasami z lewej strony i myśle, że to normalne :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też czasem brzuch dołem ciągnie lekko kłuje ale to macica sie powiększa, lekarz kazał na max odpoczywać i w razie mocniejszych bóli brac nospe max. Jak na razie wszystko dobrze, plamień nie ma, mdłości czasem ale bez wymiotów i czasem ochota na kwaśne, a zaraz potem na slodkie... staram się nie jeśc słodyczy pozwalam sobie ma małe ilości czekolady gorzkiej 3 kosteczki max na dzień. Kawę odstawiłam prawie na 100% czasem sobie pozwole na jedno esspresso ale nie co dzien.

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lilka, ciesze sie ze wyniki bety w porzadku i ciaza potwierdzona :) teraz zycze spokojnych i wspanialych 9 miesiecy... I mnie pobolewa czasem brzuch czy tez tak zakluje znienacka, narazie staram sie nie dramayzowac i wyluzowac. We wtorek mam wizyte u gina wiec zapytam czy to nie jest nic niepokojacego.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Cześć dziewczyny...jestem teraz na weekendzie u teściów dlatego nie odzywam się zbyt często...jutro pierwsza wizyta u ginekologa :) ależ jestem podekscytowana...ale boję sie troszkę...także bardzo proszę, zebyście kciuki trzymały...napiszę co i jak w poniedziałek późnym wieczorem albo we wtorek z rana...

Alexis, jestesmy z Toba i trzymamy kciuki, nic sie nie martw. Na pewno wszystko jest ok. Czekamy z niecierpliwoscia na relacje, błogiego lenistwa zycze u tesciow :) Buzka !

alexis lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj napilam sie lyka coli i bylo to nieziemskie przezycie :))) pamietacie jak bylismy dziecmi i czekolada czy cola miala ten niesamowity smak ?? no to ja mam tak teraz :) pewnie mi minie bo w tamtym tygodniu nie moglam patrzec na jedzenie.poszlabym na spacer ale jest tak zimno i leje non stop ze jest to niemozliwe no coz Dublin :D

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co stosujecie na cere??? troche mnie wysypalo i stosuje masc cynkowa ale srednio pomaga :(

poza tym mnie rozlozylo na nowo :( tylko katar na szczescie temp znikla siedze w domu na zwolnieniu do wtorku mam nadzieje ze mi minie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2013, 14:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    mnie też kłuje czasami z lewej strony i myśle, że to normalne :)

Ja tak mam do dziś i ginekolog powiedział, że to całkowicie normalne, bo ciąża rozwija sie prawidłowo :)

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też wysypało na twarzy jak nigdy. we wtorek ide do gin. i sie dowiem co na te moje syfki mi poleci. gdzieś wyczytałam, że to przez burze hormonów i po I trymestrze powinno wszystko wrócić do normy i cera powinna zrobić się gładsza.

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi też urosły a i przed zajściem też miałam duże tak jak moja mama będzie mi łatwiej karmić mam nadzieję. W czwartek wizyta już nie mogę się doczekać a jeszcze tego samego dnia moje 2 siostry też mają USG więc w sumie zobaczę 3 dzidzie hehehe:) Lekarz się zdziwi:)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka,Darijka ja mam tez problemy z sera,pomoglam sobie pilingami na twarz i kupilam sobie w rosmanie maseczki siarkowa moc i troszku lepiej wyglada czolo ;)
    Podobno takie wysypki na twarzy to na dziewczynke sa ;)
    Co wy na to??

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Lilka,Darijka ja mam tez problemy z sera,pomoglam sobie pilingami na twarz i kupilam sobie w rosmanie maseczki siarkowa moc i troszku lepiej wyglada czolo ;)
    Podobno takie wysypki na twarzy to na dziewczynke sa ;)
    Co wy na to??

a tego to nie słyszałam, ze na dziewuszkę, a ja chopca bym chciała, ale jak będzie dziewczynka to też będzie super oby było zdrowe :)

rubi67 lubi tę wiadomość

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ