I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja tez mam duzo wieksze piersi. Tydzien temu zmienilam stanik na wiekszy(z b na c) dzis juz mi sie cycki wylewaja:) takze jutro jade na zakupy. Maz oczywiscie wniebozwziety, ale nie moze dotykac, bo okropnie mnie bola...
ewajoanna lubi tę wiadomość
-
ja mam tak samo a do tego wygladaja jak siec tramwajowa tak mi zylko powychodzily.i wszystko mi smakuje lepiej zwykla kanapka z chuda wedlina mniammmi ))) a czy ktoras z Was cwiczy?? ja od zawsze jezdzialm na rowerku stacjonarnym i niby niema przeciwskazan ale przekonan nie jestem.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Hej lilka:) z tego co czytakam, to lepiej odstawic rower w pierwszym okresie ciazy, bo jazda na nim powoduje ucisk na macice. Bieganie, step, aerobik, plywanie jak najbardziej, ale w internecie znajdziesz duzo rozbieznych opinii na ten temat. Chyba jnajlepiej bedzie jak zapytasz swojego gina
-
Cześć dziewczyny...jestem teraz na weekendzie u teściów dlatego nie odzywam się zbyt często...jutro pierwsza wizyta u ginekologa ależ jestem podekscytowana...ale boję sie troszkę...także bardzo proszę, zebyście kciuki trzymały...napiszę co i jak w poniedziałek późnym wieczorem albo we wtorek z rana...
Nina82, ewajoanna, anetta28 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki! Czekam z niecierpliwością na Wasze pierwsze wizyty u lekarza. Koniecznie szybkie relacje zdajcie. U mnie mdłości nadal masakryczne i zdarzają się wymioty. Staram się jeść małe porcje ale tak co 2-3h. Zaprzestałam pracy bo nie dawałam rady(jestem kosmetyczką). Te zapachy itp.
Życzę miłej niedzieli!!!ewajoanna lubi tę wiadomość
-
Alexis koniecznie daj znac jak poszlo:) ja mam wizyte w czwartek. I tez bardzo sie boje. Mam nadzieje, ze wszystko jest ok. Dzis zaczynam 9 tydzien, alez ten czas leci... Lilka moge zapytac z ktorej czesci Irlandii jestes? Ja mieszkam od 6 lat w dublinie, obecnie d12, bo tutaj pracuje. Dam Ci znac jak wizyta u dr ahmeda, maz nie moze sie doczekac usg. Mam nadzieje, ze dostaniemy filmik albo chociaz zdjecia:)
alexis lubi tę wiadomość
-
Iska mnie tez zaczynaja draznic rozne zapachy, ale daje rade:) jem malo, rano jogurt i biszkopty, kolejny posilek ok 1-2 i potem jakis maly obiad o 6. Niestety ok 21-22 zaczynam byc okropnie glodna i wtedy podjadam. Nie jem slodyczy, tylko owoce, owoce i suszone owoce:) milej niedzieli:)))
-
hej ja mieszkam w Dublinie od 5 lat D11 )) koniecznie daj znac jak wizyta u Ahmeda.ja narazie lekarzy mam dosc ) bylam wczoraj po odbior wynikowa bety na ktore czekalismy do ostatnij chwili .Wielkie dzieki dla pani recepcjonistki ktora dzwonila do labolatorium co kilka sekund na kilka numerow. i byla tak samo zdenerwowana jak ja.po spisaniu wynikow wiedzialam ze jest ok ..oczywiscie zaznajomilam sie z normami bety :)usg szybkie potwierdzajace ze ciaza wewnatrzmaciczna bez slowa przepraszam za to co powiedziala 2 dni wczesniej.za moj strach i przerazenie.na szczescie mam to za soba.i wczorajsza wizyta byla bezplatna.chociaz tyle.
troche mnie brzuch pobolewa nie jestem pewna czy to bol czy usick tu i tam takie uklucie czasem,gp mowi ze jesli nie jest staly to ok.to moja pierwsza ciaza wiec wszystko jest nowe ale niechcialabym tez popadac w paranojehttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
mnie też czasem brzuch dołem ciągnie lekko kłuje ale to macica sie powiększa, lekarz kazał na max odpoczywać i w razie mocniejszych bóli brac nospe max. Jak na razie wszystko dobrze, plamień nie ma, mdłości czasem ale bez wymiotów i czasem ochota na kwaśne, a zaraz potem na slodkie... staram się nie jeśc słodyczy pozwalam sobie ma małe ilości czekolady gorzkiej 3 kosteczki max na dzień. Kawę odstawiłam prawie na 100% czasem sobie pozwole na jedno esspresso ale nie co dzien.
-
Hej Lilka, ciesze sie ze wyniki bety w porzadku i ciaza potwierdzona teraz zycze spokojnych i wspanialych 9 miesiecy... I mnie pobolewa czasem brzuch czy tez tak zakluje znienacka, narazie staram sie nie dramayzowac i wyluzowac. We wtorek mam wizyte u gina wiec zapytam czy to nie jest nic niepokojacego.
-
alexis wrote:Cześć dziewczyny...jestem teraz na weekendzie u teściów dlatego nie odzywam się zbyt często...jutro pierwsza wizyta u ginekologa ależ jestem podekscytowana...ale boję sie troszkę...także bardzo proszę, zebyście kciuki trzymały...napiszę co i jak w poniedziałek późnym wieczorem albo we wtorek z rana...
Alexis, jestesmy z Toba i trzymamy kciuki, nic sie nie martw. Na pewno wszystko jest ok. Czekamy z niecierpliwoscia na relacje, błogiego lenistwa zycze u tesciow Buzka !alexis lubi tę wiadomość
-
ja wczoraj napilam sie lyka coli i bylo to nieziemskie przezycie )) pamietacie jak bylismy dziecmi i czekolada czy cola miala ten niesamowity smak ?? no to ja mam tak teraz pewnie mi minie bo w tamtym tygodniu nie moglam patrzec na jedzenie.poszlabym na spacer ale jest tak zimno i leje non stop ze jest to niemozliwe no coz Dublinhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
dziewczyny a co stosujecie na cere??? troche mnie wysypalo i stosuje masc cynkowa ale srednio pomaga
poza tym mnie rozlozylo na nowo tylko katar na szczescie temp znikla siedze w domu na zwolnieniu do wtorku mam nadzieje ze mi minieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2013, 14:38
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
nick nieaktualny
-
Mi piersi też urosły a i przed zajściem też miałam duże tak jak moja mama będzie mi łatwiej karmić mam nadzieję. W czwartek wizyta już nie mogę się doczekać a jeszcze tego samego dnia moje 2 siostry też mają USG więc w sumie zobaczę 3 dzidzie hehehe:) Lekarz się zdziwi:)
-
vivien wrote:Lilka,Darijka ja mam tez problemy z sera,pomoglam sobie pilingami na twarz i kupilam sobie w rosmanie maseczki siarkowa moc i troszku lepiej wyglada czolo
Podobno takie wysypki na twarzy to na dziewczynke sa
Co wy na to??
a tego to nie słyszałam, ze na dziewuszkę, a ja chopca bym chciała, ale jak będzie dziewczynka to też będzie super oby było zdrowerubi67 lubi tę wiadomość