X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tez mam duzo wieksze piersi. Tydzien temu zmienilam stanik na wiekszy(z b na c) dzis juz mi sie cycki wylewaja:) takze jutro jade na zakupy. Maz oczywiscie wniebozwziety, ale nie moze dotykac, bo okropnie mnie bola...

ewajoanna lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak samo a do tego wygladaja jak siec tramwajowa tak mi zylko powychodzily.i wszystko mi smakuje lepiej zwykla kanapka z chuda wedlina mniammmi :)))) a czy ktoras z Was cwiczy?? ja od zawsze jezdzialm na rowerku stacjonarnym i niby niema przeciwskazan ale przekonan nie jestem.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lilka:) z tego co czytakam, to lepiej odstawic rower w pierwszym okresie ciazy, bo jazda na nim powoduje ucisk na macice. Bieganie, step, aerobik, plywanie jak najbardziej, ale w internecie znajdziesz duzo rozbieznych opinii na ten temat. Chyba jnajlepiej bedzie jak zapytasz swojego gina

relgi09k52jutqx1.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny...jestem teraz na weekendzie u teściów dlatego nie odzywam się zbyt często...jutro pierwsza wizyta u ginekologa :) ależ jestem podekscytowana...ale boję sie troszkę...także bardzo proszę, zebyście kciuki trzymały...napiszę co i jak w poniedziałek późnym wieczorem albo we wtorek z rana...

Nina82, ewajoanna, anetta28 lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide do jakubowa za 2 tygodnie to sie dowiem :)))

• iśka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Czekam z niecierpliwością na Wasze pierwsze wizyty u lekarza. Koniecznie szybkie relacje zdajcie. U mnie mdłości nadal masakryczne i zdarzają się wymioty. Staram się jeść małe porcje ale tak co 2-3h. Zaprzestałam pracy bo nie dawałam rady(jestem kosmetyczką). Te zapachy itp.
    Życzę miłej niedzieli!!!

ewajoanna lubi tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis koniecznie daj znac jak poszlo:) ja mam wizyte w czwartek. I tez bardzo sie boje. Mam nadzieje, ze wszystko jest ok. Dzis zaczynam 9 tydzien, alez ten czas leci... Lilka moge zapytac z ktorej czesci Irlandii jestes? Ja mieszkam od 6 lat w dublinie, obecnie d12, bo tutaj pracuje. Dam Ci znac jak wizyta u dr ahmeda, maz nie moze sie doczekac usg. Mam nadzieje, ze dostaniemy filmik albo chociaz zdjecia:)

alexis lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iska mnie tez zaczynaja draznic rozne zapachy, ale daje rade:) jem malo, rano jogurt i biszkopty, kolejny posilek ok 1-2 i potem jakis maly obiad o 6. Niestety ok 21-22 zaczynam byc okropnie glodna i wtedy podjadam. Nie jem slodyczy, tylko owoce, owoce i suszone owoce:) milej niedzieli:)))

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja mieszkam w Dublinie od 5 lat :) D11 :))) koniecznie daj znac jak wizyta u Ahmeda.ja narazie lekarzy mam dosc :)) bylam wczoraj po odbior wynikowa bety na ktore czekalismy do ostatnij chwili .Wielkie dzieki dla pani recepcjonistki ktora dzwonila do labolatorium co kilka sekund na kilka numerow. i byla tak samo zdenerwowana jak ja.po spisaniu wynikow wiedzialam ze jest ok ..oczywiscie zaznajomilam sie z normami bety :)usg szybkie potwierdzajace ze ciaza wewnatrzmaciczna bez slowa przepraszam za to co powiedziala 2 dni wczesniej.za moj strach i przerazenie.na szczescie mam to za soba.i wczorajsza wizyta byla bezplatna.chociaz tyle.
    troche mnie brzuch pobolewa nie jestem pewna czy to bol czy usick tu i tam takie uklucie czasem,gp mowi ze jesli nie jest staly to ok.to moja pierwsza ciaza wiec wszystko jest nowe ale niechcialabym tez popadac w paranoje :)

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też kłuje czasami z lewej strony i myśle, że to normalne :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też czasem brzuch dołem ciągnie lekko kłuje ale to macica sie powiększa, lekarz kazał na max odpoczywać i w razie mocniejszych bóli brac nospe max. Jak na razie wszystko dobrze, plamień nie ma, mdłości czasem ale bez wymiotów i czasem ochota na kwaśne, a zaraz potem na slodkie... staram się nie jeśc słodyczy pozwalam sobie ma małe ilości czekolady gorzkiej 3 kosteczki max na dzień. Kawę odstawiłam prawie na 100% czasem sobie pozwole na jedno esspresso ale nie co dzien.

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lilka, ciesze sie ze wyniki bety w porzadku i ciaza potwierdzona :) teraz zycze spokojnych i wspanialych 9 miesiecy... I mnie pobolewa czasem brzuch czy tez tak zakluje znienacka, narazie staram sie nie dramayzowac i wyluzowac. We wtorek mam wizyte u gina wiec zapytam czy to nie jest nic niepokojacego.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Cześć dziewczyny...jestem teraz na weekendzie u teściów dlatego nie odzywam się zbyt często...jutro pierwsza wizyta u ginekologa :) ależ jestem podekscytowana...ale boję sie troszkę...także bardzo proszę, zebyście kciuki trzymały...napiszę co i jak w poniedziałek późnym wieczorem albo we wtorek z rana...

Alexis, jestesmy z Toba i trzymamy kciuki, nic sie nie martw. Na pewno wszystko jest ok. Czekamy z niecierpliwoscia na relacje, błogiego lenistwa zycze u tesciow :) Buzka !

alexis lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj napilam sie lyka coli i bylo to nieziemskie przezycie :))) pamietacie jak bylismy dziecmi i czekolada czy cola miala ten niesamowity smak ?? no to ja mam tak teraz :) pewnie mi minie bo w tamtym tygodniu nie moglam patrzec na jedzenie.poszlabym na spacer ale jest tak zimno i leje non stop ze jest to niemozliwe no coz Dublin :D

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co stosujecie na cere??? troche mnie wysypalo i stosuje masc cynkowa ale srednio pomaga :(

poza tym mnie rozlozylo na nowo :( tylko katar na szczescie temp znikla siedze w domu na zwolnieniu do wtorku mam nadzieje ze mi minie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2013, 14:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    mnie też kłuje czasami z lewej strony i myśle, że to normalne :)

Ja tak mam do dziś i ginekolog powiedział, że to całkowicie normalne, bo ciąża rozwija sie prawidłowo :)

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też wysypało na twarzy jak nigdy. we wtorek ide do gin. i sie dowiem co na te moje syfki mi poleci. gdzieś wyczytałam, że to przez burze hormonów i po I trymestrze powinno wszystko wrócić do normy i cera powinna zrobić się gładsza.

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi też urosły a i przed zajściem też miałam duże tak jak moja mama będzie mi łatwiej karmić mam nadzieję. W czwartek wizyta już nie mogę się doczekać a jeszcze tego samego dnia moje 2 siostry też mają USG więc w sumie zobaczę 3 dzidzie hehehe:) Lekarz się zdziwi:)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka,Darijka ja mam tez problemy z sera,pomoglam sobie pilingami na twarz i kupilam sobie w rosmanie maseczki siarkowa moc i troszku lepiej wyglada czolo ;)
    Podobno takie wysypki na twarzy to na dziewczynke sa ;)
    Co wy na to??

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Lilka,Darijka ja mam tez problemy z sera,pomoglam sobie pilingami na twarz i kupilam sobie w rosmanie maseczki siarkowa moc i troszku lepiej wyglada czolo ;)
    Podobno takie wysypki na twarzy to na dziewczynke sa ;)
    Co wy na to??

a tego to nie słyszałam, ze na dziewuszkę, a ja chopca bym chciała, ale jak będzie dziewczynka to też będzie super oby było zdrowe :)

rubi67 lubi tę wiadomość

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ