I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka wrote:ja mam tak samo a do tego wygladaja jak siec tramwajowa tak mi zylko powychodzily.i wszystko mi smakuje lepiej zwykla kanapka z chuda wedlina mniammmi ))) a czy ktoras z Was cwiczy?? ja od zawsze jezdzialm na rowerku stacjonarnym i niby niema przeciwskazan ale przekonan nie jestem.
Hej Lilka, ja nadal chodze na silownie(zawsze biegalam, cwiczenia na maszynach i rowerek), polozna powiedziala mi, ze nadal moge cwiczyc, choc teraz juz tylko biegam+basen(cwiczenia na innych maszynach robily lekki usisk na brzuch i rowerek tez, wiec z nich zrezygnowalam) takze jesli Twoj lekarz/polozna nie widzi nic zlego, czujesz sie dobrze, i chcesz sie przerzucic na sporty, ktore nie uciskaja brzuszka to nie ma przeciwskazan
-
Hej Dziewczyny, w piatek mielismy 12tyg USG, Tygrysek rosnie, wszystko widoczne, raczki, nozki, buzka, brzuszek, glowka, nawet wszystkie paluszki u stóp podskakiwal na USG haha, wygladalo to, jakby sie czegos przestraszyl Pobrano nam krew i w czwartek/piatek - najpozniej w sobote rano - dostaniemy list z wynikami na syndrom Down'a oraz raport z USG - i kolejny scan polowkowy juz za niecale 8tyg- a w miedzyczasie czeka nas kilka wizyt u poloznej oraz wizyta u lekarza w szpitalu - bedziemy miec wywolany poród w okolicach 38/39 tc. Takze jesli wszystko bedzie ok, w polowie wrzesnia bedziemy juz we trojke Aha, i zdjecia, ktore dostalismy sa genialne! Trafilismy na swietnego faceta, ktory wykonuje scany, jejku wszystko na nich mozna zobaczyc! W pracy juz wszyscy wiedza wiec wszyscy dmuchaja na mnie, traktuja mnie jak jajko - w sumie to mi pasuje, haha!
darijka, Suzy Lee, Nina82, iśka, rubi67, jatoja25 lubią tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Hej Dziewczyny, w piatek mielismy 12tyg USG, Tygrysek rosnie, wszystko widoczne, raczki, nozki, buzka, brzuszek, glowka, nawet wszystkie paluszki u stóp podskakiwal na USG haha, wygladalo to, jakby sie czegos przestraszyl Pobrano nam krew i w czwartek/piatek - najpozniej w sobote rano - dostaniemy list z wynikami na syndrom Down'a oraz raport z USG - i kolejny scan polowkowy juz za niecale 8tyg- a w miedzyczasie czeka nas kilka wizyt u poloznej oraz wizyta u lekarza w szpitalu - bedziemy miec wywolany poród w okolicach 38/39 tc. Takze jesli wszystko bedzie ok, w polowie wrzesnia bedziemy juz we trojke Aha, i zdjecia, ktore dostalismy sa genialne! Trafilismy na swietnego faceta, ktory wykonuje scany, jejku wszystko na nich mozna zobaczyc! W pracy juz wszyscy wiedza wiec wszyscy dmuchaja na mnie, traktuja mnie jak jajko - w sumie to mi pasuje, haha!
super, że z kruszynką wszystko ok. mam pytanko a te badania na syndrom Downa to lekarz każdej zleca czy trzeba się o to upomnieć. bo ja to początkująca jestem i z tego co czytam to sie robi te badanie przezierności, a reszty to nie wiem jakie badania mam wykonać, żeby wszystkie schorzenia wyeliminować. -
xcarolinex wrote:Hej Dziewczyny, w piatek mielismy 12tyg USG, Tygrysek rosnie, wszystko widoczne, raczki, nozki, buzka, brzuszek, glowka, nawet wszystkie paluszki u stóp podskakiwal na USG haha, wygladalo to, jakby sie czegos przestraszyl Pobrano nam krew i w czwartek/piatek - najpozniej w sobote rano - dostaniemy list z wynikami na syndrom Down'a oraz raport z USG - i kolejny scan polowkowy juz za niecale 8tyg- a w miedzyczasie czeka nas kilka wizyt u poloznej oraz wizyta u lekarza w szpitalu - bedziemy miec wywolany poród w okolicach 38/39 tc. Takze jesli wszystko bedzie ok, w polowie wrzesnia bedziemy juz we trojke Aha, i zdjecia, ktore dostalismy sa genialne! Trafilismy na swietnego faceta, ktory wykonuje scany, jejku wszystko na nich mozna zobaczyc! W pracy juz wszyscy wiedza wiec wszyscy dmuchaja na mnie, traktuja mnie jak jajko - w sumie to mi pasuje, haha!
Gratuluje dobrych wynikow z badan
Wklej zdiecia jka masz ochote
Male pytanko:Dlaczego masz miec wywolywany porod??Jakies powody medyczne??
-
nick nieaktualny
-
Stokrotka moja irlandzka GP zapisala nas do Rotundy :)pytalam czy jak cos moge zmienic szpital powiedziala ze nie mmusze isc jutro do Gp bo potrzebuje papier do pracy ze jestem w ciazyhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Hej darijka, mieszkam w UK, wiec u nas te badania sa oferowane kazdej kobiecie w kazdym wieku, za darmo. Z tego co wyczytalam na internecie to w PL to sa badania prenatalne? Ale moge sie mylic, szukalam tego w internecie wiec nie jestem pewna, ale mysle, ze sa tu Dziewczyny, ktore o tym wiedza wiecej Jesli sie nie myle, to w ktoryms watku ktos napisal, ze takie mial;) Polozna nie jest prywatna, w UK to ona prowadzi Ci cala ciaze-nie lekarz czy ginekolog- wizyty z lekarzem tylko w razie jakis komplikacji itp.
Vivien - to ze wzgledu na martwy poród, w pazdz. 2012, nie pozwola nam dobic do 40tc lub dalej - w sumie sie z tego ciesze, a zreszta chwile przed pozytywnym testem, dowiedzialam sie, ze mam GBS, wiec dobrze sie sklada-nic nie bedzie na szybko+dostane antybiotyki
a tutaj link do zdjecia (nie mam pojecia czy dziala, pierwszy raz zdjecie wrzucilam )
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa3e31a8cd10887b.htmlpasia27 lubi tę wiadomość
-
darijka wrote:rubi67 wrote:Darijka, trzeba byc dobrej mysli O, ja tez we wtorek mam wizyte, ale niestety nie u mojego gina tylko u jakiegos innego ;/ Do mojego jestem zapisana dopiero na 12 kwietnia. We wtorek pojde sie upewnie czy oby wszystko gra. 1000 zl w sumie to duzo i nie duzo, zalezy jak na to patrzec. W zasadzie to moze i ja rozwaze taka opcje
ja jak byłam w 5 tygodniu u ginka to był tylko malutki pęcherzyk 4,5 mm. daj znac jak tam u Ciebie po wizycie.
dam znac na pewno, darijka a mialas USG w 5 tyg, bo sama chcialas czy dr po prostu postanowil sam zrobic z wlasnej woli ? -
aha, jutro mam wizyte u fryzjera. Juz nie moglam patzrec na moje kilku cm odrosty. Jestem naturalna brunetka, ale ostatnio farbuje wlosy na marchewkowo- rudy, i ciemne odrosty wygladaja okrponie:( Nie chcialam farbowac na samum paczatku ciazy, ale teraz juz nie moge dluzej czekac. Rozmawialam z fryzjerka i mowila, ze spokojnie moge przyjsc, bo ona uzywa farb bez amoniaku. Ciekawa jestem co z rozjasnianiem odrostow...Mam nadzieje, ze nie zaszkodze dzieciaczkowi. Oczywiscie w necie co osoba to opinia, trudno sobie zdanie wyrobic. Co wy myslicie na ten temat dziewczyny?