X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam, ze moj suwaczek pokazuje 8 tydz a w sumie zaczal sie 9:) musze to zmienic

pasia27 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suwaczek pokazuje koniec 8 tygodnia, a jutro zaczynasz 9 z tego co widze.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki darijka. Dzis zaczynam 9 tydz ale co strona, to inaczej licza. Dzis jest pierwszy dzien 9 tyg wg ovufriend. A jak mam ustawic ilosc dni, no 8 tydz 5dni? Nie wiedzialam takiej opcji przy wyborze suwaczka

relgi09k52jutqx1.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotko to Ci będzie samo odliczało juro będziesz miała 8 tydzień i 1 dzień czyli pierwszy dzień dziewiątego tygodnia. mi też tak liczy z jednym dniem do tyłu więc chyba tak jest prawidłowo :)

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na początku nie mogłam się połapać jak to liczy, ale z suwaczka widzę, że masz 8 tygodni za sobą i zaczynasz 9 więc ok liczy.

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    ja mam tak samo a do tego wygladaja jak siec tramwajowa tak mi zylko powychodzily.i wszystko mi smakuje lepiej zwykla kanapka z chuda wedlina mniammmi :)))) a czy ktoras z Was cwiczy?? ja od zawsze jezdzialm na rowerku stacjonarnym i niby niema przeciwskazan ale przekonan nie jestem.

Hej Lilka, ja nadal chodze na silownie(zawsze biegalam, cwiczenia na maszynach i rowerek), polozna powiedziala mi, ze nadal moge cwiczyc, choc teraz juz tylko biegam+basen(cwiczenia na innych maszynach robily lekki usisk na brzuch i rowerek tez, wiec z nich zrezygnowalam) takze jesli Twoj lekarz/polozna nie widzi nic zlego, czujesz sie dobrze, i chcesz sie przerzucic na sporty, ktore nie uciskaja brzuszka to nie ma przeciwskazan :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, w piatek mielismy 12tyg USG, Tygrysek rosnie, wszystko widoczne, raczki, nozki, buzka, brzuszek, glowka, nawet wszystkie paluszki u stóp :) podskakiwal na USG haha, wygladalo to, jakby sie czegos przestraszyl ;) Pobrano nam krew i w czwartek/piatek - najpozniej w sobote rano - dostaniemy list z wynikami na syndrom Down'a oraz raport z USG - i kolejny scan polowkowy juz za niecale 8tyg- a w miedzyczasie czeka nas kilka wizyt u poloznej oraz wizyta u lekarza w szpitalu - bedziemy miec wywolany poród w okolicach 38/39 tc. Takze jesli wszystko bedzie ok, w polowie wrzesnia bedziemy juz we trojke ;) Aha, i zdjecia, ktore dostalismy sa genialne! Trafilismy na swietnego faceta, ktory wykonuje scany, jejku wszystko na nich mozna zobaczyc! W pracy juz wszyscy wiedza wiec wszyscy dmuchaja na mnie, traktuja mnie jak jajko - w sumie to mi pasuje, haha! ;)

darijka, Suzy Lee, Nina82, iśka, rubi67, jatoja25 lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Hej Dziewczyny, w piatek mielismy 12tyg USG, Tygrysek rosnie, wszystko widoczne, raczki, nozki, buzka, brzuszek, glowka, nawet wszystkie paluszki u stóp :) podskakiwal na USG haha, wygladalo to, jakby sie czegos przestraszyl ;) Pobrano nam krew i w czwartek/piatek - najpozniej w sobote rano - dostaniemy list z wynikami na syndrom Down'a oraz raport z USG - i kolejny scan polowkowy juz za niecale 8tyg- a w miedzyczasie czeka nas kilka wizyt u poloznej oraz wizyta u lekarza w szpitalu - bedziemy miec wywolany poród w okolicach 38/39 tc. Takze jesli wszystko bedzie ok, w polowie wrzesnia bedziemy juz we trojke ;) Aha, i zdjecia, ktore dostalismy sa genialne! Trafilismy na swietnego faceta, ktory wykonuje scany, jejku wszystko na nich mozna zobaczyc! W pracy juz wszyscy wiedza wiec wszyscy dmuchaja na mnie, traktuja mnie jak jajko - w sumie to mi pasuje, haha! ;)

super, że z kruszynką wszystko ok. mam pytanko a te badania na syndrom Downa to lekarz każdej zleca czy trzeba się o to upomnieć. bo ja to początkująca jestem i z tego co czytam to sie robi te badanie przezierności, a reszty to nie wiem jakie badania mam wykonać, żeby wszystkie schorzenia wyeliminować.

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xarolinex to Ty będziesz miała tą swoją prywatną połozną?

• vivien Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:

Gratuluje dobrych wynikow z badan :)
    Wklej zdiecia jka masz ochote ;)
    Male pytanko:Dlaczego masz miec wywolywany porod??Jakies powody medyczne??

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex - Coś czuję, ze Ty nie w Polsce jesteś :)

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka moja irlandzka GP zapisala nas do Rotundy :)pytalam czy jak cos moge zmienic szpital powiedziala ze nie :) mmusze isc jutro do Gp bo potrzebuje papier do pracy ze jestem w ciazy :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie rusze z domu bo mnie rozlozylo po raz drugi w tym tygodniu.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej darijka, mieszkam w UK, wiec u nas te badania sa oferowane kazdej kobiecie w kazdym wieku, za darmo. Z tego co wyczytalam na internecie to w PL to sa badania prenatalne? Ale moge sie mylic, szukalam tego w internecie wiec nie jestem pewna, ale mysle, ze sa tu Dziewczyny, ktore o tym wiedza wiecej ;) Jesli sie nie myle, to w ktoryms watku ktos napisal, ze takie mial;) Polozna nie jest prywatna, w UK to ona prowadzi Ci cala ciaze-nie lekarz czy ginekolog- wizyty z lekarzem tylko w razie jakis komplikacji itp.

Vivien - to ze wzgledu na martwy poród, w pazdz. 2012, nie pozwola nam dobic do 40tc lub dalej - w sumie sie z tego ciesze, a zreszta chwile przed pozytywnym testem, dowiedzialam sie, ze mam GBS, wiec dobrze sie sklada-nic nie bedzie na szybko+dostane antybiotyki :)

a tutaj link do zdjecia (nie mam pojecia czy dziala, pierwszy raz zdjecie wrzucilam ;) )

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa3e31a8cd10887b.html

gg64wn1511ap0yj7.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej xcarolinex :) Ciesze sie, ze wyniki w porzadku, a dzidzia jaka juz duza i slodka :) Trzymajcie sie cieplutko ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    moj maz wczoraj zapytal cytuje : bedziesz mnie w nocy budzic zebym do Mcdonalda jechal??miej litosc kobieto :) skad on to wytrzasnal :))))

Hehe, swietne !

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    rubi67 wrote:
    Darijka, trzeba byc dobrej mysli :) O, ja tez we wtorek mam wizyte, ale niestety nie u mojego gina tylko u jakiegos innego ;/ Do mojego jestem zapisana dopiero na 12 kwietnia. We wtorek pojde sie upewnie czy oby wszystko gra. 1000 zl w sumie to duzo i nie duzo, zalezy jak na to patrzec. W zasadzie to moze i ja rozwaze taka opcje ;)

ja jak byłam w 5 tygodniu u ginka to był tylko malutki pęcherzyk 4,5 mm. daj znac jak tam u Ciebie po wizycie.

dam znac na pewno, darijka a mialas USG w 5 tyg, bo sama chcialas czy dr po prostu postanowil sam zrobic z wlasnej woli ?

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko 3 dni do mojego usg :) Trzymajcie kciuki dziewczyny :)))

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, jutro mam wizyte u fryzjera. Juz nie moglam patzrec na moje kilku cm odrosty. Jestem naturalna brunetka, ale ostatnio farbuje wlosy na marchewkowo- rudy, i ciemne odrosty wygladaja okrponie:( Nie chcialam farbowac na samum paczatku ciazy, ale teraz juz nie moge dluzej czekac. Rozmawialam z fryzjerka i mowila, ze spokojnie moge przyjsc, bo ona uzywa farb bez amoniaku. Ciekawa jestem co z rozjasnianiem odrostow...Mam nadzieje, ze nie zaszkodze dzieciaczkowi. Oczywiscie w necie co osoba to opinia, trudno sobie zdanie wyrobic. Co wy myslicie na ten temat dziewczyny?

relgi09k52jutqx1.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W internecie glupoty pisza na temat farbowania wlosow w ciazy, jesli rozmawialas z fryzjerem i ona uzywa bezpiecznej farby, wiec czemu nie ;)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ