X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja tez tak slyszalam, ze jak na buzce jakies krostki i w pupe wiecej pojdzie to na dziewuszke jest :) W kilku przypadkach wsrod znajomych ta teza nawet sie potwierdzila. Mnie osobiscie wszystko jedno jaka bedzie plec, oby zdrowe bylo. Maz o synku marzy... zobaczymy. a na cere najlepiej cos wysuszajacego,a potem krem nawilzajacy, oby nie tlusty i poltlusty.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e ja w to niewierze :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym z nowosci z objawow to wszystko mi smierdzi ostatnio i odrzuca mnie powoli od moich slodkich perfum;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daryijka dziewczynka ponoc urode odbiera mamusiom ale to stary zabobon i nie zawsze sie sprawdza ;)
    Z tego co sie orjentuje to okolo 85% forumowiczek zyczy sobie chlopczyka.Tak za kilkanascie lat byli by sami faceci na swiecie i garstka kobiet ;)

Napewno dla kazdej z nas najwazniejsze jest ZDROWIE maluszka :*

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi ja tez tak mialam ze bylam na poczatku wrazliwa na zapachy :P
    takie sa uroki poczatku ciazy.Moj biedny maz nie mogl przez miesiac nic smazyc i nic jesc co by mi smierdzialo :P

Ja sie zawsze smieje i mowie:"Ja musze ciaze wynosic a ty musisz mnie znosic " ;) :P

jatoja25 lubi tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja wyglądam fatalnie i do tego mam takiego lenia, że nawet pomalować mi się nie chce (wcześniej bez malunku ani rusz :). dalej niech już mija ten pierwszy trymestr to może nabiorę choć trochę energii. dzisiaj ogólne poczytałam trochę o tych prywatnych położnych i powiem wam, że nawet jestem zainteresowana, chciałabym mieć cały czas przy sobie taką panią bo wiadomo lekarz jak nie jest potrzebny to porodem zajmuje się położna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2013, 16:14

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo czytam pozytywnych opini na ten temat.

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, swietne powiedzonko "Ja musze ciaze wynosic a ty musisz mnie znosic ". Podkradam. :) Mnie tez nie chce sie zbytnio makijazu robic, jak nigdy jest on bardzo bardzo delikatny. Darijka, prywatna polozna to marzenie wiekszosci z nas, mnie niestety nie bedzie na nia stac, ale uwazam ze to swietna sprawa.

darijka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie czytałam, że kosztuje około 1000 zł, jak zobaczyłam tą sumkę za pomoc przez kilka godzin to mnie trochę ścięło, ale stwierdziłam z moim, że jakoś może uzbieramy te pieniążki do listopada.jest to mój pierwszy poród i mam dużo obaw a jednak jakby była przy mnie taka osoba to czułabym się spokojniejsza :) zresztą ja tu gadu gadu a jeszcze serduszka nie usłyszałam we wtorek się okaże czy wszystko na razie gra.

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka, trzeba byc dobrej mysli :) O, ja tez we wtorek mam wizyte, ale niestety nie u mojego gina tylko u jakiegos innego ;/ Do mojego jestem zapisana dopiero na 12 kwietnia. We wtorek pojde sie upewnie czy oby wszystko gra. 1000 zl w sumie to duzo i nie duzo, zalezy jak na to patrzec. W zasadzie to moze i ja rozwaze taka opcje ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Vivien, swietne powiedzonko "Ja musze ciaze wynosic a ty musisz mnie znosic ". Podkradam. :) Mnie tez nie chce sie zbytnio makijazu robic, jak nigdy jest on bardzo bardzo delikatny. Darijka, prywatna polozna to marzenie wiekszosci z nas, mnie niestety nie bedzie na nia stac, ale uwazam ze to swietna sprawa.

podkradaj,podkradaj ;) :P
    wkoncu trzeba dawac mezowi kontra wrazie wypadku ;)

Co do poloznej napewno fajna sprawa,ale patrzcie zeby mials duze doswiadczenie i porod za soba.Bo ksiazkowe rady kazdy moze sie wyuczyc ;)

rubi67 lubi tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie dużo i nie dużo. jak pójde do ginka spytam się i wezmę sobie namiary na te położne. mi się wydaje, że lepiej dać te 1000 zł połoznej i być spokojniejszym niż jakby coś było nie tak to latać i dawać w łapę, żeby któraś się bardziej zainteresowała. ja czytam opinie z mojego szpitala, to jedna pisze, że opieka rewelacyjna, a drugia, że zależy na jaką zmianę trafisz. ja to wolę chuchać na zimne tymbardziej, że straszna panikara jestem :)

rubi67 lubi tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Darijka, trzeba byc dobrej mysli :) O, ja tez we wtorek mam wizyte, ale niestety nie u mojego gina tylko u jakiegos innego ;/ Do mojego jestem zapisana dopiero na 12 kwietnia. We wtorek pojde sie upewnie czy oby wszystko gra. 1000 zl w sumie to duzo i nie duzo, zalezy jak na to patrzec. W zasadzie to moze i ja rozwaze taka opcje ;)

ja jak byłam w 5 tygodniu u ginka to był tylko malutki pęcherzyk 4,5 mm. daj znac jak tam u Ciebie po wizycie.

rubi67 lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze pierwsze slysze, ze jak sa jakies krostki na twarzy to bedzie dziewczynka:) generalnie nie wierze, w zadne z tych zabobonow:))) mnie na szczescie nic nie bierze, chorobska mnie omijaja na razie, choc w pracy wszyscy chorzy:( biore witaminki, duzo wody z cytryna i staram sie duzo odpoczywac. Co do prywatnej poloznej, to super sprawa:) 1000zl to w sumie nie jest jakas wygorowana cena, pamietaj, ze zawsze mozesz do niej zadzwonic, umowic sie na spotkanie i rozwiac swoje watpliwosci. Z lekarzem nie zawsze jest taka szansa... Tez o tym myslalam, ale jeszcze mamy duzo czasu:) koniecznie chce sie zapisac do szkoly rodzenia. Przegladalam oferty i w sumie jest dosc szeroki wybor, takze nie powinno byc problemu z dokonaniem wyboru.

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka gdzie bedziesz rodzic??

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz wczoraj zapytal cytuje : bedziesz mnie w nocy budzic zebym do Mcdonalda jechal??miej litosc kobieto :) skad on to wytrzasnal :))))

rubi67, jatoja25 lubią tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotko ja tez rozważam szkołe rodzenia myślę, ze to fajnia sprawa :)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybralam rotunde, mam nadzieje, ze dobrze. Mial byc the coombe ale w ostatniej chwili zmienilam zdanie. 25 kwietnia mam pierwsza wizyte w szpitalu i usg

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skad on tego mcdonalda wzial? :))) ja porzucilam smieciowe jedzenie, nie jest ciezko bo na bardzo malo rzeczy mam ochote:) bylam strasznym kawoszem przed ciaza, codziennie 2-3 kawki a teraz nic! Zero! Na sam zapach mnie mdli...

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty lilka juz wybralas szpital? Powinnas jak najszybciej zadzwonic i sie umowic, po czeka sie prawie 2 miesiace na pierwsza wizyte

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ