X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja tez tak slyszalam, ze jak na buzce jakies krostki i w pupe wiecej pojdzie to na dziewuszke jest :) W kilku przypadkach wsrod znajomych ta teza nawet sie potwierdzila. Mnie osobiscie wszystko jedno jaka bedzie plec, oby zdrowe bylo. Maz o synku marzy... zobaczymy. a na cere najlepiej cos wysuszajacego,a potem krem nawilzajacy, oby nie tlusty i poltlusty.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e ja w to niewierze :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym z nowosci z objawow to wszystko mi smierdzi ostatnio i odrzuca mnie powoli od moich slodkich perfum;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daryijka dziewczynka ponoc urode odbiera mamusiom ale to stary zabobon i nie zawsze sie sprawdza ;)
    Z tego co sie orjentuje to okolo 85% forumowiczek zyczy sobie chlopczyka.Tak za kilkanascie lat byli by sami faceci na swiecie i garstka kobiet ;)

Napewno dla kazdej z nas najwazniejsze jest ZDROWIE maluszka :*

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi ja tez tak mialam ze bylam na poczatku wrazliwa na zapachy :P
    takie sa uroki poczatku ciazy.Moj biedny maz nie mogl przez miesiac nic smazyc i nic jesc co by mi smierdzialo :P

Ja sie zawsze smieje i mowie:"Ja musze ciaze wynosic a ty musisz mnie znosic " ;) :P

jatoja25 lubi tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja wyglądam fatalnie i do tego mam takiego lenia, że nawet pomalować mi się nie chce (wcześniej bez malunku ani rusz :). dalej niech już mija ten pierwszy trymestr to może nabiorę choć trochę energii. dzisiaj ogólne poczytałam trochę o tych prywatnych położnych i powiem wam, że nawet jestem zainteresowana, chciałabym mieć cały czas przy sobie taką panią bo wiadomo lekarz jak nie jest potrzebny to porodem zajmuje się położna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2013, 16:14

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo czytam pozytywnych opini na ten temat.

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, swietne powiedzonko "Ja musze ciaze wynosic a ty musisz mnie znosic ". Podkradam. :) Mnie tez nie chce sie zbytnio makijazu robic, jak nigdy jest on bardzo bardzo delikatny. Darijka, prywatna polozna to marzenie wiekszosci z nas, mnie niestety nie bedzie na nia stac, ale uwazam ze to swietna sprawa.

darijka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie czytałam, że kosztuje około 1000 zł, jak zobaczyłam tą sumkę za pomoc przez kilka godzin to mnie trochę ścięło, ale stwierdziłam z moim, że jakoś może uzbieramy te pieniążki do listopada.jest to mój pierwszy poród i mam dużo obaw a jednak jakby była przy mnie taka osoba to czułabym się spokojniejsza :) zresztą ja tu gadu gadu a jeszcze serduszka nie usłyszałam we wtorek się okaże czy wszystko na razie gra.

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka, trzeba byc dobrej mysli :) O, ja tez we wtorek mam wizyte, ale niestety nie u mojego gina tylko u jakiegos innego ;/ Do mojego jestem zapisana dopiero na 12 kwietnia. We wtorek pojde sie upewnie czy oby wszystko gra. 1000 zl w sumie to duzo i nie duzo, zalezy jak na to patrzec. W zasadzie to moze i ja rozwaze taka opcje ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Vivien, swietne powiedzonko "Ja musze ciaze wynosic a ty musisz mnie znosic ". Podkradam. :) Mnie tez nie chce sie zbytnio makijazu robic, jak nigdy jest on bardzo bardzo delikatny. Darijka, prywatna polozna to marzenie wiekszosci z nas, mnie niestety nie bedzie na nia stac, ale uwazam ze to swietna sprawa.

podkradaj,podkradaj ;) :P
    wkoncu trzeba dawac mezowi kontra wrazie wypadku ;)

Co do poloznej napewno fajna sprawa,ale patrzcie zeby mials duze doswiadczenie i porod za soba.Bo ksiazkowe rady kazdy moze sie wyuczyc ;)

rubi67 lubi tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie dużo i nie dużo. jak pójde do ginka spytam się i wezmę sobie namiary na te położne. mi się wydaje, że lepiej dać te 1000 zł połoznej i być spokojniejszym niż jakby coś było nie tak to latać i dawać w łapę, żeby któraś się bardziej zainteresowała. ja czytam opinie z mojego szpitala, to jedna pisze, że opieka rewelacyjna, a drugia, że zależy na jaką zmianę trafisz. ja to wolę chuchać na zimne tymbardziej, że straszna panikara jestem :)

rubi67 lubi tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Darijka, trzeba byc dobrej mysli :) O, ja tez we wtorek mam wizyte, ale niestety nie u mojego gina tylko u jakiegos innego ;/ Do mojego jestem zapisana dopiero na 12 kwietnia. We wtorek pojde sie upewnie czy oby wszystko gra. 1000 zl w sumie to duzo i nie duzo, zalezy jak na to patrzec. W zasadzie to moze i ja rozwaze taka opcje ;)

ja jak byłam w 5 tygodniu u ginka to był tylko malutki pęcherzyk 4,5 mm. daj znac jak tam u Ciebie po wizycie.

rubi67 lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze pierwsze slysze, ze jak sa jakies krostki na twarzy to bedzie dziewczynka:) generalnie nie wierze, w zadne z tych zabobonow:))) mnie na szczescie nic nie bierze, chorobska mnie omijaja na razie, choc w pracy wszyscy chorzy:( biore witaminki, duzo wody z cytryna i staram sie duzo odpoczywac. Co do prywatnej poloznej, to super sprawa:) 1000zl to w sumie nie jest jakas wygorowana cena, pamietaj, ze zawsze mozesz do niej zadzwonic, umowic sie na spotkanie i rozwiac swoje watpliwosci. Z lekarzem nie zawsze jest taka szansa... Tez o tym myslalam, ale jeszcze mamy duzo czasu:) koniecznie chce sie zapisac do szkoly rodzenia. Przegladalam oferty i w sumie jest dosc szeroki wybor, takze nie powinno byc problemu z dokonaniem wyboru.

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka gdzie bedziesz rodzic??

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz wczoraj zapytal cytuje : bedziesz mnie w nocy budzic zebym do Mcdonalda jechal??miej litosc kobieto :) skad on to wytrzasnal :))))

rubi67, jatoja25 lubią tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotko ja tez rozważam szkołe rodzenia myślę, ze to fajnia sprawa :)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybralam rotunde, mam nadzieje, ze dobrze. Mial byc the coombe ale w ostatniej chwili zmienilam zdanie. 25 kwietnia mam pierwsza wizyte w szpitalu i usg

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skad on tego mcdonalda wzial? :))) ja porzucilam smieciowe jedzenie, nie jest ciezko bo na bardzo malo rzeczy mam ochote:) bylam strasznym kawoszem przed ciaza, codziennie 2-3 kawki a teraz nic! Zero! Na sam zapach mnie mdli...

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty lilka juz wybralas szpital? Powinnas jak najszybciej zadzwonic i sie umowic, po czeka sie prawie 2 miesiace na pierwsza wizyte

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ