X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze samopoczucie ??

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• darijka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi a ja dzisiaj po 2 tygodnich mdłości zaliczyłam pierwsze wymioty, po zrobiemiu kolacji mojemu tak mi się niedobrze zrobiło, że niestety w kibelku skończyłam i coś czuje, że dzisiaj to jeszcze nie koniec. mało jem, nie mam apetytu i cały czas te mdłości. a tu trzeba robić porządki świąteczne. dzisiaj mój pomył okna, dwie firanki powieszone, jeszcze jedna została do wyprasowania i powieszenia na jutro. tak się cieszę, że już mam to prawie zrobione. powiem wam, że prasowanie tych dwóch firanek z tymi moimi mdłościami i brakiem energii było nie lada wyzwaniem. jak tam u was porządeczki kobitki :)

iśka lubi tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mecza mdlosci gdzies od tygodnia, ale z kazdym dniem jest gorzej:( dzis po wstaniu z lozka musialam posiedziec 15 min, wypic czarna herbate i wmusic w siebie 2 biszkopty. Na sniadanie mialam danio, ktore jadlam przez 20 min! Lunch juz zjadlam w miare normalny i po powrocie do domu kolacyjka. Przez to, ze rano nie jem, nadrabiam wieczorMi i boje sie, ze to sie zle pdbije na mojej wadze:( poza tym, strasznie bola mnie piersi, nawet w nocy, przy przekrecaniu sie na drugi bok. Tak czy siak, ciesze sie z kazdego dnia:) odliczam dni do czwartku, wtedy po raz pierwszy zobacze moja kruszynke:) z jednej strony to dopiero kilka tygodni, od kiedy jestem w ciazy, a z drugiej, mam wrazenie, ze juz tyle czasu minelo... Jak na razie powiedzielismy tylko rodzicom. Rodzenstwo i przyjaciele dowiedza sie, po moim usg, jak sie okaze, ze wszystko jest w porzadku. Cala reszta dowie sie dopiero po ukonczeniu 1 go trymestru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2013, 19:39

Nina82 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotko ja ma pierwsze usg we wtorek i pragnę zobaczyc moją kruszynkę mam nadzieje, że z nią wszystko ok. co do śniadania to od dwóch tygodni mam z nim problem, bo pierwsze co wstaje pojawiają się mdłości i tez po wmuszeniu czegoś w siebie muszę się na chwilę położyć, cycorki tez bolą i to zauważyłam, że najbardziej w nocy, bolą tak, że nie mogę się nawet dotknąć, w dzien jest lepiej i mniej bolą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nie brońcie się przed późnym jedzeniem. Dziecko je wtedy, kiedy Wy jecie, nie ma praktycznie możliwości magazynowania pokarmu na zapas. A jak się za wcześnie je kolację w ciąży, potem w moczu są ketony, które świadczą o tym, że byłyście zbyt głodne w momencie oddawania moczu do badania. Nie mówię, żeby jeść ciężko czy tłuste, ale lekka kolacja nawet ok 22, 22.30 jest ok. Też wcześniej myślałam, że utyję jak będę późno jeść, ale lekarka mnie wyprowadziła z błędu ;) teraz, w 29 tc. mam niecałe 8 kg na plusie..

Aha, dodam jeszcze, że dziecko póki co jest ponadprzeciętnej wielkości, więc tylko mu wychodzi na dobre ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2013, 20:21

Nina82, angela lubią tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja nie mam mdlosci, a jestem w 5 tyg. Myslicie, ze jeszcze moge je miec ? My z mezem nie powiedzielismy o cizy nikomu z rodziny, on zadnemu koledze. Ja powiedzialam moim dwom kolezankom z pracy, bo nie wytrzymalam. Czeka mnie rozmowa z szefowa i nie ukrywam, ze sie boje. We wtorek mam gina wiec w srode jej powiem, ale chciala bym bardzo pracowac do samego konca jak zdrowko i malenstwo na to pozwoli i w miare szybko rowniez wrocic do pracy...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    u mnie mdlosci juz minely, w sumie mialam tylko mdlosci i w ogole nie wymiotowalam.
    z jedzeniem nadal kiepsko, chociaz staram sie jesc malo rzeczy mi smakuje.
    moja przyjaciolka jest w ciazy, 16 tydz i ona juz od dawna ma zachcianki na slodycze i sporo przytyla.
    ja jem glownie owoce, platki i jajka pod rozna postacia.
    dzisiaj byla u lekarza i schudlam 2 kg, ale to podobno normalne i nie ma sie czym martwic, dzieciaczek rosnie zdrowo.

Nina82, vivien lubią tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka koniecznie daj znac po usg. Jestem bardzo ciekawa co juz zobzaczysz:) oby jak najwiecej:) m-f pewnie masz racje z tym jedzeniem, jem po prostu wtedy kiedy moge, nic na sile:) troszke sie martwilam, ze takie nocne jedzenie pojdzie mi w pupe, ale w sumie to co napisalas ma sens:) nie bede glodzic dzieciaka, w koncu taki maly jest, niech rosnie:))
    Rubi ja tez nie mialam mdlosci do 5 tyg i sie strasznie martwilam. Wszyscy mi wtedy mowili, ze mam sie cieszyc, a ja caly czas myslalam, ze skoro ich nie mam, to moze byc cos nie tak z ciaza. Pojawily sie ostatecznie, okolo 5tyg i powiem Ci, ze z dnia na dzien jest gorzej:( takze ciesz sie poki mozesz:)
    Ella tez czytalam, ze do 18-20 tyg mozna schudnac kilka kg i to w sumie normalne. Moja waga utrzymuje sie dokladnie na tym samym poziomie(jak na razie). Pozdrawiam Was dziewczyny i zycze udanego weekendu

m_f lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi mi mdłości pojawiły się też jakoś po 5 tygodniu i tak jak stokrotka pisze to z dnia na dzień jest gorzej ale daje radę choc momentami mam już ich dosyc a tu jeszcze pewnie kilka tygodni. więc kochana wszystko przed Tobą :)
    stokrotko na pewno dam znać po wizycie. ja dzisiaj się zważyłam i mam kilogram mniej na wadze i też mi dużo nie smakuje, na mięso nie mogę patrzeć, jem bardzo lekkie rzeczy płatki, jogurty, serek biały i owoce bo tak to nie mam praktycznie na nic ochoty. no i dzisiaj mam sprzątać a tak mi się nie chce i sobie leże jeszcze w łóżeczku, a co w ciąży całe życie się nie jest więc dzisiaj mam lenia :)

Nina82 lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za odp :) Darijka len sie poki mozesz :) Sprzatanie nie zajac - nie ucieknie :) Czekamy na wiadomosc jak juz bedziesz po wizycie oczywiscie:)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, wracam po tygodniowej przerwie w zaglądaniu do Was. Wszystko powód pracy ,zmęczenia i obowiązków . Od ponad dwóch lat nie pracowałam i staraliśmy się o dzidziusia bez sukcesów, teraz jednocześnie zaoferowano mi stanowisko o które się starałam i zaszłam w ciążę !!! W pracy jeszcze nikt nie wie zejestem w ciąży. Cieszę się i martwię oraz staram nie przemęczać. Po pracy jestem zmęczona i po powrocie do domu około 16.30 leżę z godzinkę by odpocząć bo czuję napięcie i lekkie kłócia dołem brzucha, naszczęście przechodzi i rzadko biorę nospę. Natomiast regularnie 3x dziennie biorę duphaston, jak na razie tak mam brać do poniedziałku 25 marca wieczorkiem mam wizytę zobaczę znów maleństwo no i dostane nowe zalecenia co do brania duphastonu. Przez cały tydzień trzymało mnie przeziębienie bez gorączki na szczęście!!!

• darijka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno kobitki napisze wam jak tam moja kruszynka się miewa. myśle, że jest ok bo objawów ciążowych mam sporo więc nie może być inaczej :)

• darijka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widze rubi, że zmieniłaś suwaczka :)

rubi67 lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewajoanna wrote:
    Witam dziewczyny, wracam po tygodniowej przerwie w zaglądaniu do Was. Wszystko powód pracy ,zmęczenia i obowiązków . Od ponad dwóch lat nie pracowałam i staraliśmy się o dzidziusia bez sukcesów, teraz jednocześnie zaoferowano mi stanowisko o które się starałam i zaszłam w ciążę !!! W pracy jeszcze nikt nie wie zejestem w ciąży. Cieszę się i martwię oraz staram nie przemęczać. Po pracy jestem zmęczona i po powrocie do domu około 16.30 leżę z godzinkę by odpocząć bo czuję napięcie i lekkie kłócia dołem brzucha, naszczęście przechodzi i rzadko biorę nospę. Natomiast regularnie 3x dziennie biorę duphaston, jak na razie tak mam brać do poniedziałku 25 marca wieczorkiem mam wizytę zobaczę znów maleństwo no i dostane nowe zalecenia co do brania duphastonu. Przez cały tydzień trzymało mnie przeziębienie bez gorączki na szczęście!!!

hej ewajoanna ! To dobrze, ze sobie odpoczywasz po pracy, najwazniejszy jest teraz spokoj i relaks, wiem, ze o to drugie ciezko w Twoim przypadku, ale trzymam kciuki zeby wszystko bylo w jak najlepszym porzadeczku i z dzidziusiem i z praca ;) Nie przemeczaj sie i pozwl sobie na odrobine totalnej olewki tak jak ja to uczynilam ;) Buziaki !!!!

ewajoanna lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:

a no zmienilam na ladniejszy :P choc teraz mam 100 odmian na minute. DZIEWCZYNY !!! moj maz byl dzis w jednym wielkim szoku jak zobaczyl moje piersi, normalnie zaniemowil az mi sie chwilowo glupio zrobilo !!! I zapytal : czy to juz tak na zawsze ??

jatoja25, Nina82 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    na pewno kobitki napisze wam jak tam moja kruszynka się miewa. myśle, że jest ok bo objawów ciążowych mam sporo więc nie może być inaczej :)

No pewnie ze nie moze byc inaczej ! :) Poza tym to sie tez czuje, a my kobiety mamy niesamowity dar jesli o przeczucia chodzi :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• darijka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    darijka wrote:

a no zmienilam na ladniejszy :P choc teraz mam 100 odmian na minute. DZIEWCZYNY !!! moj maz byl dzis w jednym wielkim szoku jak zobaczyl moje piersi, normalnie zaniemowil az mi sie chwilowo glupio zrobilo !!! I zapytal : czy to juz tak na zawsze ??

haha to tak jak u mnie zaniemówił jak zobaczył moje cycorki, są takie nabrzmiałe, pełniejsze i brodawki i sutki mi się powiekszyły a bola jak cholera więc mój to nawet nacieszyć się na razie nimi nie może tak bolą, ze nie daje ja nawet rady ich dobrze dotknąć :)

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    rubi67 wrote:
    darijka wrote:

haha to tak jak u mnie zaniemówił jak zobaczył moje cycorki, są takie nabrzmiałe, pełniejsze i brodawki i sutki mi się powiekszyły a bola jak cholera więc mój to nawet nacieszyć się na razie nimi nie może tak bolą, ze nie daje ja nawet rady ich dobrze dotknąć :)

no i ja mam tak samo wlasnie, mam nadzieje, ze to tylko przez chwile ...? Kedy przestana bolec ;> ?

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• darijka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj powiem Tobie, że mnie już tak bolą od kilku dni po owu do dzisiaj raz po bokach raz całe, a czasami same sutki i czasami one też mnie swędzą, zobaczymy ile to będzie trwało mam nadzieję, że nie całą ciąże bo mój sie wogóle nimi nie nacieszy a robią się już fajne :)

• Nina82 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewajoanna trzymam za Ciebie kciuki! Dawaj proszę regularnie znać, co u Ciebie :)

ewajoanna lubi tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ