I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyangela wrote:Dziewczynki jestem już po wizycie. Cytuję gina - "ciąża piękna", słyszałam bijące serduszko , zresztą mój mąż też - oczywiście bardzo się wzruszyliśmy. Dostałam skierowanie na podstawowe badania, gin zmniejszył dawkę duphastonu i luteiny, odstawił estrofem. Za 2 tygodnie kolejna wizyta , dalej zalecane dbanie o siebie i spokojny tryb życia.
Miłego wieczorku i spokojnej nocy!
Zazdroszczę Ci. Ja pomimo lecącego 10 tygodmia jeszcze serduszka nie słyszałam
Czekam na wizytę do 26go i mam wielkie nastawienie żeby usłyszeć. Dostałaś jakieś zdj "na pamiątkę"? -
Tak, mam piękne usg i już jakiś delikatniutki zarysik dzidzi. Usłyszysz już z pewnością bijące serduszko - przeżycie niezapomniane!
Pozdrawiam i życzę miłego dnia -
Dzien Dobry dziewczyny! Bardzo fajny watek, brakowalo mi tego:) Jakos w tych pozostalych watkach nie moglam sie odnalezc. Je jestem obecnie w 7t5d ciazy i tak sie zastanawiam czy warto pojsc do lekarza na pierwsze usg w przyszly czwartek (8t5d) czy lepiej poczekac jeszcze tydzien, zeby juz cos wiecej zobaczyc procz kropki:) Czekam na Wasze rady:)
-
Cześć Stokrotka84 - myślę, że już spokojnie możesz iść do ginekologa. Dzieciątko w 9 tygodniu, to już taki prawie mały człowieczek i pewnie by się obraziło, gdyby usłyszało, że porównujesz je do kropki
anilorak, angela, alexis, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka84 wrote:Dzien Dobry dziewczyny! Bardzo fajny watek, brakowalo mi tego:) Jakos w tych pozostalych watkach nie moglam sie odnalezc. Je jestem obecnie w 7t5d ciazy i tak sie zastanawiam czy warto pojsc do lekarza na pierwsze usg w przyszly czwartek (8t5d) czy lepiej poczekac jeszcze tydzien, zeby juz cos wiecej zobaczyc procz kropki:) Czekam na Wasze rady:)
Zalezy czego oczekujesz od badania
Niektore dziewczyny chodza juz miedzy 6 a 7 tyg. po to zeby zobaczyc wlasnie ta mala kropeczke o ktorej piszesz i bijace serduszko
A jezeli masz tyle cierpliwosci to mozesz poczekac
Najwiecej zobaczysz w okolocach 9-12 tyg wtedy lekarz robi wieksze badanie i sprawdza czy wszytsko z dzidzia jest ok Zyly,przeplywy,glowke,kosc nosowa itp.anilorak, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
Moj lekarz ginekolog w Polsce jak bylam u niego miedzy 6 a 7 tyg i chcialam uslyszec bicie serduszka dzieciatka to mi odmowil i powiedzial ze on tego nie poleca we wczesnej ciazy bo za duze fale beda puszczone przez te urzadzenie..
Ja serduszko pierwszy raz slyszalam w 12 tygodniu na badaniu prenatalnych i to tylko na pare sekund -
Stokrotka84 wrote:Dzien Dobry dziewczyny! Bardzo fajny watek, brakowalo mi tego:) Jakos w tych pozostalych watkach nie moglam sie odnalezc. Je jestem obecnie w 7t5d ciazy i tak sie zastanawiam czy warto pojsc do lekarza na pierwsze usg w przyszly czwartek (8t5d) czy lepiej poczekac jeszcze tydzien, zeby juz cos wiecej zobaczyc procz kropki:) Czekam na Wasze rady:)
Hej, my mielismy usg w 8w1d widzielismy serduszko(nie slyszelismy) i taki malutki czlowieczek nam sie pokazal, takze chyba juz zobaczysz dzidzieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2013, 12:11
-
anilorak wrote:Widocznie co lekarz, to inna teoria. Mój mi nic takiego nie mówił. USG mam robione ma każdej wizycie, chociaż słyszałam, że wielu nie poleca tak częstego badania. Natomiast bicie serduszka, też słyszę tylko parę sekund, ale czuję się wtedy bardziej spokojna.
mi chodzi tylko o sluchanie bicia serduszka w poczatkowych tygodniach ciazy (5-9 tydzien) wtedy kiedy plod jest bardzo malutki i wowczas do pomiaru bicia serduszka potrzebne jest uzycie duzej ilosci fal zeby wylapac te biajace serduszko.Tak mi to lekarz wytlumaczyl.
Powiedzial tez ze po 12 tyg mozna juz posluchac bo wtedy dzidzia jest juz wieksza -
Cześć dziewczynki doczekałam się wreszcie II kresek i pomimo ogromnego szczęścia mam tez obawy. Strasznie się boję, że może być coś nie tak.
Piersi bolą mnie od owulacji, ból brzucha, lewa strona, prawa strona, dół pleców- czy to normalne? Dzisiaj idę na betę,to chyba początek 4 tygodnia.
Kiedy mogłabym się zapisać do lekarza aby było coś widać?
Dziękuję za odp. i pozdrawiam przyszłe mamusiealexis lubi tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny:) Chyba macie racje, pojde juz w przyszlym tygodniu. Chce sie w koncu na wlasne oczy przekonac, ze ktos tam w srodku jest:)Maz oczywiscie zapowiedzial, ze idzie ze mna. Troche sie boje, czy napewno wszystko w porzadku z dziecinka, czy jest serduszko itd. Pewnie wszystkie to przechodzilyscie:)Dzis okropnie mnie mecza mdlosci:( Jakims cudem zjadlam kanapke z szynka na sniadanie i pol porcji zupy na lunch...A jeszcze 2 tygodnie temu sie martwilam brakiem mdlosci:)
Nina82, anilorak lubią tę wiadomość
-
angela wrote:Dziewczynki jestem już po wizycie. Cytuję gina - "ciąża piękna", słyszałam bijące serduszko , zresztą mój mąż też - oczywiście bardzo się wzruszyliśmy. Dostałam skierowanie na podstawowe badania, gin zmniejszył dawkę duphastonu i luteiny, odstawił estrofem. Za 2 tygodnie kolejna wizyta , dalej zalecane dbanie o siebie i spokojny tryb życia.
ale Ci zazdroszczę, cieszę się, że u was wszystko ok, ja muszę czekać na bijące serduszko do 26, i boję się tej wizyty.angela lubi tę wiadomość
-
angela wrote:Dziewczynki jestem już po wizycie. Cytuję gina - "ciąża piękna", słyszałam bijące serduszko , zresztą mój mąż też - oczywiście bardzo się wzruszyliśmy. Dostałam skierowanie na podstawowe badania, gin zmniejszył dawkę duphastonu i luteiny, odstawił estrofem. Za 2 tygodnie kolejna wizyta , dalej zalecane dbanie o siebie i spokojny tryb życia.
Super Angela! Bardzo się cieszę!angela lubi tę wiadomość