I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja robiłam betę jeszcze przed spodziewaną @ i najpierw miałam 18.83 a po 48 godz. 55,42 prawie 3krotnie więcej ale wydaje mi się, że poprostu na początku ciąży przyrost bety jest bardzo szybki, a później coraz wolniejszy...ale nie wiem czy się nie mylę...
chciałam powtórzyć sobie betę teraz i zobaczyć jaki przyrost będzie...ale jakoś szkoda mi 40 zł...zresztą zobacze co w poniedziałek następny gin powie...poczekam do wizyty...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2013, 16:55
-
Będzie dobrze- myślę, ze lepszy większy przyrost bety niż mniejszy...tak myślę...tłumaczę sobie to tak, że albo na początku beta szybciej rośnie, albo poprostu silna ciąża albo ciąża bliźniacza nie ma co myśleć negatywnie...zamartwianie się nic nie da...więc uśmiech na twarzy, opytmizm i pewność siebie!!!
-
ja miałam bete w 4 tygodniu i 6 dniu 3451,11 i też jest lekko podwyższona jak na ten dzień. jak byłam u ginka w tym dniu co odebrałam bete to powiedział, że bardzo ładny wynik tu na forum dziewczyny pisały, że tez mogą być z takim wynikiem bliźniaki zobaczymy we wtorek za tydzień czy bije jedno serduszko, a może dwa:) kochana więc wynikiem nie masz się co martwić tylko się powinnaś cieszyć, że masz ładny przyrost.
alexis lubi tę wiadomość
-
Ja miałam wysoką betę na początku 4 tygodnia i później podczas usg okazało się, że pęcherzyk ciążowy rósł nieco szybciej niż zarodek. Tzn. pęcherzyk wskazywał na np. 6 tydz. 1 dzień ciąży, a według kalendarza i wielkości zarodka był 5 tydz. 4 dzień. Z biegiem czasu wszystko się zaczęło wyrównywać i teraz ta różnica wynosi u mnie tylko jeden dzień
-
hej, ja w 4t3d miałam betę 320, a trzy dni później - 1116, więc przyrost był ponad 300%. Moja lekarka powiedziała, że to super wynik i wcale nie za duży. Czytałam gdzieś, że faktycznie może to wskazywać na bliźniaki, ale niekoniecznie Dopóki wynik mieści się w normie dla danego tygodnia, to jest dobrze. W każdym razie Smutas, myślę nie masz powodu do niepokoju pozdrawiam
-
nick nieaktualnyalexis wrote:Ja robiłam betę jeszcze przed spodziewaną @ i najpierw miałam 18.83 a po 48 godz. 55,42 prawie 3krotnie więcej ale wydaje mi się, że poprostu na początku ciąży przyrost bety jest bardzo szybki, a później coraz wolniejszy...ale nie wiem czy się nie mylę...
chciałam powtórzyć sobie betę teraz i zobaczyć jaki przyrost będzie...ale jakoś szkoda mi 40 zł...zresztą zobacze co w poniedziałek następny gin powie...poczekam do wizyty...
Strasznie drogą masz tą betę :o U mnie w szpitalu płaci się zaledwie 16zł.
A co do wysokiego hcg. To są różne możliwości:
- albo to ciąża bliźniacza
- albo szybciutko się rozwija
- może robiłaś hcg w dniu spodziewanej @ ?
- a może po prostu taka Twoja uroda
Nie masz co się martwić.
Ja w 29dc miałam 93.7 za chwilkę idę na betę żeby sprawdzić jak ten mój maluszek się szybciutko rozwija . -
Helooo muszę się pochwalić troszkę, dziś miałam długo wyczekiwaną wizytę no i w końcu ujrzałam moją dzidzię 0,75cm i pięknie bijące serduszko - przeżycie nie do opisania kolejna wizyta za miesiąć i kolejne wyczekiwania
alexis, iśka, yennefer, angela, Nina82, Rika, jatoja25 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje!!!
Dziewczyny wróciłam ze spaceru, 20 min z psem i czuję się jakbym sport ekstremalny uprawiała! HI! HI! Pod drzewkiem w parku małe hawtowanko... Po prostu super! A tu jeszcze i miesiąc tak może być... A jak Wy się czujecie?darijka, Nina82 lubią tę wiadomość